View Full Version : Rømmegrøt, lavkarbo


Gerd
19-01-08, 16:46
Rømmegrøt Lavkarbo
(under 2 g. karbohydrat pr 100 g. grøt.)
(Inspirert av Ziggy sin hurtikokte rømmegrøt, men funnet mer nøyaktige mål og tilpasset min gane ;) )


1 boks seterrømme
1,5dl fløte
1 dl vann
2 ts johannesbrødkjernemel (JBK)
½-1 ts salt
Eventuelt litt splenda, viss den blir for syrlig…

La rømmen småkoke på svak/middels varme i et par minutter. Hell i vann og fløte og la koke opp.
Bland JBK med litt vann i et rysteglass og hell det i grøten. Rør godt.
La det stå å koke på svak varme i ca 5 min, rør jevnlig.
Smak til med salt.

Blir den for tykk, spe med litt fløte. Blir den for tynn, lag litt mer JBK-jevning.

Serveres med splenda, kanel og et smørøye.

Veldig godt til spekemat.

Kanutten
19-01-08, 16:47
Liker rømmegrøt jeg. MEN jeg blir så sleip og glatt i munnen liksom av JBK?? :o

Er det noen andre som blir det?? Eller er det bare meg?? :rodme:

Gerd
19-01-08, 17:09
Nei, har ikke opplevd det... :)

Kanutten
19-01-08, 17:34
Nei, har ikke opplevd det... :)

Ble likedan av Maizenna....:(

Photobscura
12-03-08, 16:06
Et kjempetips! Jeg opplever at JBKMet blir for tykt i jevninga veldig fort, så jeg pleier å ta det i en teklype og strø over som om jeg sikter det!

medas
12-03-08, 16:35
Hvor kjøper dere engentlig JBK? Har sett på ultra, smart club og diverse helsekost forretninger og finner det ingen plass.

Gerd
12-03-08, 16:47
Helsekost :ja: Og er de utsolgt, så har apoteket noe fra Nestle som heter nestargel. :)

medas
12-03-08, 17:25
Oki. Takker og bukker. Da skal det bli JBKM her og deilig rømmegrøt;)

Stupedama
30-03-08, 22:41
Jeg prøvde meg på rømmegrøt i dag, men jeg har ikke fått tak i JBK noe sted, så jeg brukte fiberhusk. Vet ikke hvordan JBK funker og det er mulig jeg brukte for mye, men hahaha!, det føltes som å spise gummi! Rømmegummi. Den var så kompakt at jeg kunne laget sprettballer. Smøret rant ned på siden, omtrent som det ville om du prøvde å smelte det på en varm ball. :)

Er det stor forskjell på fiberhusk og JBK?

Photobscura
30-03-08, 23:17
JA!!! Fiberhusk kommer fra en slags indisk plante og er et fiber. Johannesbrødkjernemel kommer fra johannesbrødtreet, og er utrolig nok et karbohydrat, men det har ikke karbohydrater, go figure... :p
Prøvde denne fiberhusken i noe slags bakverk en gang, og det smakte jo ikke noe av det, men herremin for en konsistens...

Stupedama
30-03-08, 23:29
Hoho! Det var en interessant opplevelse ihvertfall! Plukket rømmegummien opp med hendene og kastet den i søpla. Hva bruker folk det fiberhusket til? Lavkarbo-Mallorcablanding? :)

Skal vel klare å skaffe JBK. Er ofte i Oslo, får man kjøpt det på helsekosten på Grønland tror du? Eller et annet sted? Utrolig glad for at det er noe annet i sikte.

(Ellers skjønner jeg ikke helt åssen jeg skal følge med på trådene, om noen har svart osv. Endte med åsøke etter denne tråden for å sjekke. Det er litt tungvint. Nuvehl! Jeg lærer sikkert.)

Photobscura
30-03-08, 23:38
Syntes hele greia var ekkel og kasta den..
De skal ha det på helsekosten, ja :)
Men Gerd sier noe om Nestargel her, skal visst være noen og nitti prosent JHBKM i!

Du, trykk på "kontrollpanel" øverst til venstre her, så får du se alle trådene du har skrevet i når et nytt innlegg kommer, og under der kan du se om noen har gitt deg poeng for kloke ord og lignende :)

Om du trykker på "uleste innlegg" på samme linje, men litt lenger til høyre, så får du se alle innlegg som er nye eller oppdaterte, både de du har skrevet i selv og de som du ikke har deltatt i :)

Lykke til!

blåbær
30-03-08, 23:38
Hoho! Det var en interessant opplevelse ihvertfall! Plukket rømmegummien opp med hendene og kastet den i søpla. Hva bruker folk det fiberhusket til? Lavkarbo-Mallorcablanding? :)

Skal vel klare å skaffe JBK. Er ofte i Oslo, får man kjøpt det på helsekosten på Grønland tror du? Eller et annet sted? Utrolig glad for at det er noe annet i sikte.

(Ellers skjønner jeg ikke helt åssen jeg skal følge med på trådene, om noen har svart osv. Endte med åsøke etter denne tråden for å sjekke. Det er litt tungvint. Nuvehl! Jeg lærer sikkert.)
Jeg syns fiberhusk er greit å bruke sammen med jbk. Bruker det i bakst (baker ikke så mye) og pannekaker. Er bare forsiktig med mengde i forhold til væske.

Ellers kan du gå inn på kontrollpanel. Det ligger ganske langt oppe på siden, i en blå linje der, hvis du skjønner. Der ligger trådene du har svart i.

Gerd
30-03-08, 23:43
Syntes hele greia var ekkel og kasta den..
De skal ha det på helsekosten, ja :)
Men Gerd sier noe om Nestargel her, skal visst være noen og nitti prosent JHBKM i!

Du, trykk på "kontrollpanel" øverst til venstre her, så får du se alle trådene du har skrevet i når et nytt innlegg kommer, og under der kan du se om noen har gitt deg poeng for kloke ord og lignende :)

Om du trykker på "uleste innlegg" på samme linje, men litt lenger til høyre, så får du se alle innlegg som er nye eller oppdaterte, både de du har skrevet i selv og de som du ikke har deltatt i :)

Lykke til!

Jepp, nestargel inneholder 96,5% JBKM, og 3,5 % calsiumlaktat (har ikke peiling på hve det er, men...)

Stupedama
31-03-08, 00:03
Tusen takk for kontrollpaneltips, dere :) Har også prøvd å lage ticker, det gjenstår å se om det virker og om det hjelper på vekttapet!

Nestargel spurte jeg om på apoteket i Stavanger, men der trodde de det var gått ut? Men det er ikke din erfaring, Gerd?

Gerd
31-03-08, 00:04
Tusen takk for kontrollpaneltips, dere :) Har også prøvd å lage ticker, det gjenstår å se om det virker og om det hjelper på vekttapet!

Nestargel spurte jeg om på apoteket i Stavanger, men der trodde de det var gått ut? Men det er ikke din erfaring, Gerd?

Nei, jeg kjøpte på apotek1 her i bygda for 2-3 uker siden :)

Stupedama
31-03-08, 00:10
Grazie! Venter til jeg kommer hjem til bygda mi. Det er kanskje der de har sånt. For såntno hakkedi i byn.

Photobscura
31-03-08, 12:03
Mase mase :D Du, hvor store er disse pakkene, Gerd, og hvor mye koster det? Greit å vite om det lønner seg ;)

Gerd
31-03-08, 12:12
125g. Jeg ga 79 kr. (tror jeg)
Jbk er 75g og 53 kroner

Photobscura
31-03-08, 12:37
Det er jo en bra deal, det da! Takk for infoen, søta!

Photobscura
31-03-08, 12:43
Prøvde å finne ut hva kalsiumlaktat er, det er visst det samme som er i juice tilsatt kalsium, og tas opp i kroppen på samme måte som vanlig kalsium (som jo er litt omstridt om taes opp når det gjelder melk i alle fall), og så fant jeg også ut at det brukes i vaginaltabletter fra canesteen :p Tipper det er noe slags syntetisk kalsium? Men i og med at det puttes i juice så er det sikkert all good :) Er bare så nysgjerrig av natur ;)

Brillz
30-10-08, 19:15
Prøvde rømmegrøten din i dag, og den var GOD!!! Smakte slik som rømmegrøt skal smake!:heia: takk for oppskriften:klem:

Gerd
30-10-08, 19:48
Så bra :D Åhhh... :sikle: kanskje jeg skal lage i kveld selv :rolleyes:

Brillz
30-10-08, 21:01
mmmhmmm..koste meg skikkelig i dag ihvertfall:sikle:

StineK
30-10-08, 22:04
Ja den er kjempegod - det syns høykarbo-pappa også. :ja:

Anitra
31-10-08, 15:23
Jeg venter på at helsekost butikken her skal få inn JBM. Jeg er så sjesken på rømmegrøt!

Photobscura
31-10-08, 16:30
Du kan kjøpe Nestergal på Apoteket også ;)

Anitra
31-10-08, 19:21
Helsekostbutikken her ville ikke ta inn JBK, hun måtte ta inn 12 pakker, og da var det ikke sktuelt. Nå har jeg bestilt noe på apoteket, som kommer til onsdag, men måtte jo prøve dette ikveld. Jeg brukte litt soyamel da, men droppet vann. Litt for flytende, men smakte veldig godt alikavel.

Anitra
31-10-08, 19:22
Du kan kjøpe Nestergal på Apoteket også ;)
De hadde det ikke inne, men har bestillt det for meg, så det kommer til onsdag.

Bjørg
20-01-09, 18:23
Nam nam dette skal testes ut!!:D

luringen
20-01-09, 18:25
eller Nestargel...::p

Nola
21-01-09, 21:38
har gjort en meega tabbe, kommer aldri til å spise noe annet igjen.:p
grøten var helt fantastisk, :hearts:myyyyye bedre enn den vanlige.:sikle::sikle::w00t:

tusen tusen takk gerd, :heia:

Gerd
21-01-09, 21:41
He he... God ja :D

Vesla vil ikke ha anna enn denne rømmegrøten ;) Ikke jeg heller for den saks skyld :lol:

Paris
07-09-09, 22:01
Rømmegrøt Lavkarbo
(under 2 g. karbohydrat pr 100 g. grøt.)
(Inspirert av Ziggy sin hurtikokte rømmegrøt, men funnet mer nøyaktige mål og tilpasset min gane ;) )


1 boks seterrømme
1,5dl fløte
1 dl vann
2 ts johannesbrødkjernemel (JBK)
½-1 ts salt
Eventuelt litt splenda, viss den blir for syrlig…

La rømmen småkoke på svak/middels varme i et par minutter. Hell i vann og fløte og la koke opp.
Bland JBK med litt vann i et rysteglass og hell det i grøten. Rør godt.
La det stå å koke på svak varme i ca 5 min, rør jevnlig.
Smak til med salt.

Blir den for tykk, spe med litt fløte. Blir den for tynn, lag litt mer JBK-jevning.

Serveres med splenda, kanel og et smørøye.

Veldig godt til spekemat.

Hvor mange porsjoner er dette til? Ser for meg at det er litt lite til middag for hele familyen?

Gerd
07-09-09, 22:15
kommer an på hvor mye man spiser, men den er mektig, og holder til 2 vokse og 1 frøken på 12 her. Vi har som regel spekemat attåt:)

jannekristin
28-09-09, 15:17
Litt dumt spørsmål, men hvilken fløte bruker du? :confused:
Hehe, kremt :D

Gerd
28-09-09, 15:20
Kremfløte ;)

jannekristin
28-09-09, 19:02
Jeg laget denne nettopp, men fikk store problemer med JBK. De ble klumper oppi grøten og ville ikke gå vekk. Måtte sile de vekk to ganger, og da var det skikkelig gummiaktig. Jeg brukte vann og ristet. Brukte jeg for lite? Hvordan skulle konsistensen være?
Men grøten smakte veldig godt og var mektig :D Men det ble bare sånn 250 gram da...

Gerd
28-09-09, 19:12
Skal ha samme konsistens som "vanlig" rømmegrøt.

Blir det klumper, bruker jeg stavmixer :ja:

Tiki
29-09-09, 22:37
Å jeg elsker rømmegrøt. Dette skal testes. Noen som har regnet ut mengde karber i denne opskrifta?

Gerd
29-09-09, 22:38
Står i oppskrifta ;)

Tiki
30-09-09, 18:11
Da har jeg akkurat hatt meg et deilig rømmegrøtmåltid :D Takk for tips om stavmikser i grøten, hadde også problemer med at det Johnnes..... klumpet seg.

minien
01-10-09, 08:55
Denne var mektig (kanskje ikke så rart når man ser på kcal i den)! Men god. :)

Jeg måtte bruke fryktelig mye JBKM for å få jevnet den - nesten fire ts!

Photobscura
02-10-09, 11:05
Jeg laget denne nettopp, men fikk store problemer med JBK. De ble klumper oppi grøten og ville ikke gå vekk. Måtte sile de vekk to ganger, og da var det skikkelig gummiaktig. Jeg brukte vann og ristet. Brukte jeg for lite? Hvordan skulle konsistensen være?
Men grøten smakte veldig godt og var mektig :D Men det ble bare sånn 250 gram da...
Det jeg h-r gjort i stedet, er å bruke en sånn teklype (sånn liten en med stålnetting), h-tt i én og én t-skje, og drysser over mens jeg rører, det gjør jeg med -lt jeg bruker jbkm i. Ingen klumper :D

Paris
02-10-09, 16:50
Liker rømmegrøt jeg. MEN jeg blir så sleip og glatt i munnen liksom av JBK?? :o

Er det noen andre som blir det?? Eller er det bare meg?? :rodme:

Skjønner hva du mener;)

Men du så god denne var!!

Nå laget jeg dobbel porsjon da, men fortsatt kunne jeg spist myyyyye mer.... :o (vi er 5 pers da...)

StineK
02-10-09, 23:17
fikk store problemer med JBK. De ble klumper oppi grøten og ville ikke gå vekk.

Jeg tar JBKM og litt kaldt vann i et glass som jeg rister - deretter heller jeg det i grøten mens jeg rører litt i den. Aldri en klump. ;)

JBKM klumper alltid i varm væske er min erfaring.

Charlott
03-10-09, 10:01
Det jeg h-r gjort i stedet, er å bruke en sånn teklype (sånn liten en med stålnetting), h-tt i én og én t-skje, og drysser over mens jeg rører, det gjør jeg med -lt jeg bruker jbkm i. Ingen klumper :D
Jeg gjør det på nesten samme måte, men bruker tesila og sikter jbkm`en i mens jeg rører. Ikke en klump :)

Imse
03-10-09, 10:22
Om dere har en tesil, sånn med netting, sikt johannesbrødkjernemelet gjennom den SAMTIDG som dere visper. Da blir det ikke klumper. Og nestargelen til apoteket er lettere å røre inn, for den er tilsatt kalium-et eller anna som gjør at den ikke klumper seg så lett. Jeg bruker kun den fra apoteket pga dette.

Photobscura
03-10-09, 10:28
Jeg gjør det på nesten samme måte, men bruker tesila og sikter jbkm`en i mens jeg rører. Ikke en klump :)
'Sikte' var ordet jeg lette etter, ja :D
Har ikke tesil jeg da, men teklype er jo omtrent som to tesiler satt sammen :)

Øystein
21-10-09, 17:43
Grøt! Det var lenge siden! Nam, nam :D

Ble litt jbk klumper, ellers var det godt. Må jeg spise opp alt? :rolleyes:
Eller holder det seg i kjøleskapet en dag eller to?

Gerd
21-10-09, 17:44
Holder seg i kjøleskapet flere dager :)

Klumper kan du få bort med stavmixer :ja:

Øystein
21-10-09, 17:46
Okey! Takk :)

Lovely
25-10-09, 15:29
Fantastisk...dette var utrolig godt, nam.:p
Til og med mannen, som ikke er på lavkarbo, syns den var god. Tusen takk for fin oppskrift. Dere gjør det enkelt å gå på lavkarbo. Fikk forresten ikke en klump da jeg silte JBK rett i kjelen. Svak varme er nok viktig her. Vi spiste opp alt vi da, ....huff. :)

Kuredu
07-12-09, 23:09
Klumper kan du få bort med stavmixer :ja:

Dette var et supert tips - det ble selvsagt klumper så det holdt i grøten her, så jeg var ganske fortvilet, men stavmikseren fikset det gitt!

Deilig grøt faktisk! Ble positivt overrasket...........nam

Tiki
06-03-10, 14:26
I dag skal jeg har rømmegrøt. Gleder meg som en unge, så lenge siden sist.....siden jeg også prøver å spise litt mindre av rømme og fløte, men i dag skal jeg.

Maja
22-03-10, 00:06
Lagde denne i kveld. Smakte helt nydelig. Ristet JBK i litt kaldt vann og det ble ingen klumper i grøten. Hadde et nesten fullt beger med seterrømme og brukte litt i overkant av 1 dl matfløte. For meg ble dette en porsjon. Ble passe mett, men hadde det vært mer, så hadde jeg spist mer for jeg elsker rømmegrøt. Er jeg en storspiser eller?? Hvor mange personer er oppskriften først i denne tråden egentlig beregnet til? Med rikelig meierismør på grøten er jeg redd jeg har inntatt et megamåltid...:o

Hva er best å søte med (strø over)? Jeg hadde bare sukrin og synes egentlig at det ikke ble så veldig søtt. Regner man 0 karber for sukrin?

StegforSteg
22-03-10, 07:44
Ååååå denne skal jeg ha til lunch i dag :D

Benzo
25-03-10, 17:14
Mmmm, den var himmelsk god. Takk, Gerd. :blomster:

Siren
25-03-10, 19:24
Prøvde å lage denne grøten i går............ble ikke grøt, men heller rømmesuppe!!! Den havnet i vasken :( Vet ikke hva som gikk galt, fulgte oppskriften og fremgangsmåten!?

Benzo
25-03-10, 19:34
Min ble også litt tynn, kanskje prøve med litt mer Jbk?

Gerd
25-03-10, 20:04
Som det står i oppskrifta:


Blir den for tykk, spe med litt fløte. Blir den for tynn, lag litt mer JBK-jevning.

R0SA
11-04-10, 10:36
Et kjempetips! Jeg opplever at JBKMet blir for tykt i jevninga veldig fort, så jeg pleier å ta det i en teklype og strø over som om jeg sikter det!

Åh, fantastisk tips! Takk!

R0SA
11-04-10, 11:06
Dette var en veldig god oppskrift, synes jeg. Testet den nå. :) Men jeg droppet å ha i vann jeg, men fulgte oppskriften ellers. Helt unødvendig med vannet etter min mening.

Jeg blir også litt sånn sleip og rar i ganen av jbkm, men pyttsatt! Får bare pusse tenna godt og bruke munnskyll etterpå.

Grøtsmaken og konsistensen ble virkelig helt lik som den vanlige som det er mel i. Fantastisk! :D

Karboholiker
17-04-10, 16:49
Denne må testes, men sliter med å få tak i JBK (har bestilt på spisdegslank, men ting tar tiiiiiiiid!!).
Er det mulig å bruke soyamel istedet, og bruker man i såfall samme mengde?

Trampolize
28-04-10, 13:01
Et kjempetips! Jeg opplever at JBKMet blir for tykt i jevninga veldig fort, så jeg pleier å ta det i en teklype og strø over som om jeg sikter det!
Veldig bra tips, tusen takk ;)

Photobscura
29-04-10, 00:42
Åh, fantastisk tips! Takk!

Veldig bra tips, tusen takk ;)
Bare hyggelig! Teklypa har etterhvert fått mange roller, bruker den også til å strø krydder i pulverform over koteletter f.eks ;).

gorga
23-06-10, 18:09
skal prøve den i kveld . spennende å smake .t

gorga
23-06-10, 19:23
skal prøve den i kveld . spennende å smake .t

den var bare nydelig - :)

Lill-B
23-06-10, 23:08
Lagde denne i kveld og den smakte kjempegodt. Noen "gummi-klumper",
men utrolig god. :smile:
Og er kjempeglad for å observere at den holder seg i kjøleskapet non dager.
Det ble litt mye å spise på en gang. :lol:

Kristin68
05-07-10, 16:02
Å denne var kjempedeilig Gerd; tusen takk for flott oppskrift.

christine76
17-07-10, 16:29
Takk for kjempegod oppskrift.
Men jeg måtte bruke stavmikseren for å unngå klumper ja.

Furine
17-07-10, 17:28
Eg blanda berre jbkmen med vatn og rista godt i rømmebegeret med lók på, og heiv blandinga (såg ut som tjukk lim) i fløte/rømmeblandinga og rørte godt med vanleg visp når det kokte opp. Gjekk heilt fint det.

Minusnoenkg
19-07-10, 19:21
Helsekost :ja: Og er de utsolgt, så har apoteket noe fra Nestle som heter nestargel. :)

Var på apoteket i dag, og Nestargel er visst et produkt som har utgått..sa han jeg prata med hvertfall.

grotingeling
30-07-10, 15:59
Åååååå dette var bare helt nyyyyydelig :spisesnak:sikle:

Tone-G
30-07-10, 20:24
Nå sjesser jeg, så da får jeg lage litt grøt :ja:

Gleder meg :heia:

Shakey
30-08-10, 22:18
hei:)
er du sikker på at det ikke er mer karbohydrater i grøten? i og med at det er 2,9gram karbo pr 100 gram fløte (ca 1 dl fløte), og 2,9g karbo pr 100g i seterrømma?
Da kom jeg fram til at det er litt over 3 karb per 100 gram :eek:

Gerd
30-08-10, 22:24
Nope, du har glemt å ta med vannet i vekta. Vannet gjør at det blir mer grøt, og mindre karber ;)

sellah
15-11-10, 19:40
Grøten er skikkelig god!

Har laget den nøyaktig etter Gerd's oppskrift MEN med sukrin istedenfor splenda.

hupfer
26-11-10, 14:17
Hei alle sammen:)
Hvor mye vann skal man riste sammen med JBK?

væren85
14-12-10, 22:42
jeg skal kjøpe fenalår i morgen så da skal jeg teste denne ut :)

Marte83
24-12-10, 04:10
lagde denne grøten i dag siden vi alltid har grøt lille julaften..

den blei kjempe god :D takk for fin oppskrift

Mellon
01-01-11, 23:24
Da har jeg prøvd, og jeg syns ikke dette ble noe godt, dennvar ikke syrlig nok, muligens jeg gjorde feil i å bruke lettrømme (men var det jeg hadde), og så ble den skikkelig ekkel pga av JBKen, men brukte kanskje for mye (tok 3 ts for jeg fikk panikk om at det ikke ble tykt nok.

Men mulig jeg prøver igjen om jeg får tak i seter rømme i morgen- kan det gjøre forskjell? Savneg rømmesmaken :(

bonpia
05-01-11, 22:44
Den va kjæmpego!!!

Sunnisol
10-01-11, 13:12
Kan man bruke ketolyse bakemix i steder for dette johannesmelet;):confused:

Mellon
10-01-11, 18:57
Må bare fortelle at jeg har nå prøvd den med seterrømme, og det var noe helt annet- dette er den beste lavkarboerstatningen jeg noen gang har spist, nesten så jeg vil spise rømmegrøt hver dag :o

Furine
10-01-11, 19:56
Eg prøvde med bakemiks i dag, det klumpa seg i bittesmå harde klumpar. Ikkje noko særleg. :nei:

Trolltrine
11-01-11, 19:37
Er dette nok til en eller to personer?

jeg er kjempeglad i grøt, og rømmegrøt er jo fantastisk!

mmmmmm

Photobscura
11-01-11, 20:26
Mener å huske det er nok til to posjoner, og så kan du jo slenge på litt spekekjøtt av noe slag i tillegg. Nam nam!

MAR
11-02-11, 02:16
Har akkurat laget meg denne som nattmat - jeg hadde bare ca 2/3 av en rømmeboks igjen, så justerte oppskriften deretter - og det smakte helt herlig! Denne kommer til å bli en favoritt :)

prøvermegfram
20-02-11, 16:56
denne var nydelig :D

Tutta112
14-03-11, 11:51
Denne va super, halverte oppskriften og det va akkurat passe til en, jeg brukte forresten tipset om å bruke en TE klype til å sikte i JKB og resultatet ble perfekt :)

sandrah
17-03-11, 15:30
Jeg prøvde å lage rømmegrøt i går (Ikke denne oppskriften riktignok, men ganske lik)... fysj og fy! tror man må være litt forsiktig med JBK'en.. Jeg hadde i 1 1/2 ts, og den føltes som de grønne trollene i filmen Flubber...

tror dere det hadde gått an å bruke soyamel istede...? :)

Trj
17-03-11, 21:35
Jeg prøvde å lage rømmegrøt i går (Ikke denne oppskriften riktignok, men ganske lik)... fysj og fy! tror man må være litt forsiktig med JBK'en.. Jeg hadde i 1 1/2 ts, og den føltes som de grønne trollene i filmen Flubber...

tror dere det hadde gått an å bruke soyamel istede...? :)

Prøv denne oppskriften ! Har lagd den to helger på rad. Fantastisk ! Jeg foretrekker splenda på i stedet for sukrin. Grøten var faktisk så god at jeg kunne spist den kun med kanel. :D

Tutta112
18-03-11, 16:50
Prøvde denne oppskriften for andre gang i dag, men brukte litt for mye JKB og ble da merkelig i konsistensen, men smaken var fremdeles god :) så mitt råd er i være litt forsiktig med JKB

alexsandra
18-03-11, 17:12
har prøvd 2 oppskrifter og det gikk ikke bra. I den første så skulle det bruke 2ss av jkb blandet med litt vann,og fy det ble masse stoooore klumper. Og jeg rørte hele tiden
så fulgte jeg anvisningen bak på glasset (husker ikke helt i farten hva det var) og helte og helte og det ble bare tynn suppe:mad:
Så jeg ga helt opp og prøve det flere ganger.
Så jeg skjønner ikke hvordan jeg skal bruke det for at det skal bli bra.
kjedlig og prøve i andre ting (saus) og det blir klumper:p

Trj
18-03-11, 17:29
har prøvd 2 oppskrifter og det gikk ikke bra. I den første så skulle det bruke 2ss av jkb blandet med litt vann,og fy det ble masse stoooore klumper. Og jeg rørte hele tiden
så fulgte jeg anvisningen bak på glasset (husker ikke helt i farten hva det var) og helte og helte og det ble bare tynn suppe:mad:
Så jeg ga helt opp og prøve det flere ganger.
Så jeg skjønner ikke hvordan jeg skal bruke det for at det skal bli bra.
kjedlig og prøve i andre ting (saus) og det blir klumper:p

Følg oppskriften til punkt og prikke. Rist de to små teskjeene med LITT vann (3 ss ) i f.eks et rent tomatpuré-glass. Bruk visp og rør i grøten mens du heller i JBK´en. Det har aldri klumpet seg hos meg. Jeg er strålende fornøyd.:D

HenrikBooe
17-05-11, 22:54
Jeg prøvde denne på 17 mai. Jeg serverte til 5 personer, så jeg triplet oppskriften. Skulle kanskje ha 4-doblet oppskriften, men jeg hadde dessert etter middag så de ble veldig blide :D

Jeg smaker ikke noe forskjell på vanlig rømmegrøt og lavkarbo varianten. Dette er en veldig god oppskrift. Tusen takk for at du delte den ;)

kineserbolle
24-05-11, 20:55
TAKK du er en engel! Jeg er såååå grøt sugen!! Blir denne til lunsj i morra tror jeg :p

Batillip
07-06-11, 20:20
Liker rømmegrøt jeg. MEN jeg blir så sleip og glatt i munnen liksom av JBK?? :o

Er det noen andre som blir det?? Eller er det bare meg?? :rodme:

Jeg lagde denne nå, og det var som å spise klister. Hadde laget semulegrynsgrøt til hele familien og ble såå fysen på grøt. Fant denne, og nå sitter jeg og smatter som om jeg har en limstift i munnen. Det var det verdt.

Bolla-
08-06-11, 16:19
Jeg prøvde denne i dag og synes den var utrolig god! Takk for oppskriften :D

manebane
15-06-11, 10:15
Rømmegrøt til frokost ble det :o
Og godt var det! Min ble litt klumpete (sikkert pga jbk) men det gikk helt fint å spise den.
Prøvde først å riste vann og jbk i et bittelite syltetøyglass, men når jeg åpna glasset så var det jo blitt altfor tykt. Hadde det opp i gryta men det blanda seg ikke med resten så jeg måtte fiske opp klumpene.
Prøvde deretter å riste jbk over med tesil (takk Photo!). Da gikk det bedre men det ble likevel fullt av små klumper.

Jaja..i går prøvde jeg fløtegrøten men den falt ikke helt i smak. (Men den ble klumpfri ;) )

Takk for oppskrift :D

Photobscura
15-06-11, 10:48
Du kan få ut klumpene med en stavmikser! :)

manebane
15-06-11, 14:49
Du kan få ut klumpene med en stavmikser! :)

Aha! Det skal jeg gjøre hvis rømmegrøten skal serveres til andre enn meg selv. Smakte fint fint, men så kanskje ikke så delikat ut :o

StineK
17-06-11, 19:45
Jeg har sikkert større syltetøyglass enn deg for min grøt blir uten klumper (stort sett i allefall :p )

alexsandra
19-06-11, 23:07
rømmegrøten var bare så fantastisk god. Sitter og spiser og ingen klumper heller:p .Så enkelt og lage tilomed:)

Pøsh
20-06-11, 17:56
Denne må jeg jammen teste. Bare få tak i JBKM først.

tiris
29-06-11, 13:23
Hvor mye grøt blir det av denne oppskriften? Er det nok til 2?

Antoinette6
29-06-11, 13:25
Ja, - men vi spiste opp alt ! :ja:

danielve
06-07-11, 22:44
Går den an å bruke sojamel i steden for JKM? EEller noe annet? Kommer meg ikke innom butikken på noen dager.

Lindemor
11-07-11, 23:23
Går den an å bruke sojamel i steden for JKM? EEller noe annet? Kommer meg ikke innom butikken på noen dager.

Noen som vet svaret på dette? :)

lucifine
19-07-11, 09:43
Liker rømmegrøt jeg. MEN jeg blir så sleip og glatt i munnen liksom av JBK?? :o

Er det noen andre som blir det?? Eller er det bare meg?? :rodme:
jupp jeg også, men kjenner at jeg ikke får rørt JBK heeelt ut heller.. Kan det ha noe å si det tro?

Charlott
19-08-11, 14:58
Akkurat spist rømmegrøt uten den sleipe, glatte JBKM følelsen! O`Lykke! :D

Testet med Xanthan Gum (http://www.iherb.com/Now-Foods-Healthy-Foods-Xanthan-Gum-100-Pure-6-oz-170-g/879?at=0) , og det fungerte over all forventning! :D :sikle:

Bokhylle
26-08-11, 00:38
Jeg har prøvd å lage denne to ganger nå, bare at jeg bruker xantham gum i stedet for johannesbrødkjernemel.

Og selv om jeg så veldig gjerne vil like den, siden jeg savner grøt, så bare får jeg det ikke til. Det blir for rømme-og-fett-smak for meg, liksom feil type fettsmak, for jeg er glad i fett ellers. Men bare... Nei, jeg blir litt kvalm. Kjipt, for jeg savner som sagt grøt :(

Får lete videre etter en oppskrift som passer meg og :)

MAR
26-08-11, 06:54
Akkurat spist rømmegrøt uten den sleipe, glatte JBKM følelsen! O`Lykke! :D

Testet med Xanthan Gum (http://www.iherb.com/Now-Foods-Healthy-Foods-Xanthan-Gum-100-Pure-6-oz-170-g/879?at=0) , og det fungerte over all forventning! :D :sikle:

Hvordan er mengdeforholdet; bruker du like mye xanthan gum som jbkm?

dollie76
10-09-11, 17:58
Hvordan er mengdeforholdet; bruker du like mye xanthan gum som jbkm?

DETTE lurer jeg også på! har kjøpt xantan gum på iHerb og lokalt her hvor jeg bor får jeg ikke tak i JBKM så "må" derfor nesten prøve grøten med xantan gum..

Charlott
10-09-11, 20:08
Hvordan er mengdeforholdet; bruker du like mye xanthan gum som jbkm?

DETTE lurer jeg også på! har kjøpt xantan gum på iHerb og lokalt her hvor jeg bor får jeg ikke tak i JBKM så "må" derfor nesten prøve grøten med xantan gum..
Brukte sånn ca like mye ja :D

Nanna-Lill
06-10-11, 17:09
Jeg har prøvd mange forskjellige. Men når jeg lager bare til meg selv bruker jeg en halv pakke seterræmme, litt helmelk for at den ikke skal bli så syrlig. Jeg bruker ikke fløte for den blir da for mektig for meg. Blir d veldig kvalm. Så har jeg i pittelitt splenda(kan også bruke sukrin melis) for å redusere litt på syrligheten og litt salt.

For å få den tykkere bruker jeg ca en halv ts fiberhusk, syns dette er best. Men vær forsiktig med fiberhusken. Det koker gjerne et minutt eller to før du ser hvor tykk den blir.

Så smelter jeg smør å har oppå og masse kanel og sukrin. Kjempegodt når man er søtsugen=)

Bokhylle
06-10-11, 17:17
Jeg har prøvd å lage denne to ganger nå, bare at jeg bruker xantham gum i stedet for johannesbrødkjernemel.

Og selv om jeg så veldig gjerne vil like den, siden jeg savner grøt, så bare får jeg det ikke til. Det blir for rømme-og-fett-smak for meg, liksom feil type fettsmak, for jeg er glad i fett ellers. Men bare... Nei, jeg blir litt kvalm. Kjipt, for jeg savner som sagt grøt :(

Får lete videre etter en oppskrift som passer meg og :)

Prøvde igjen. Brukte creme fraiche i stedet for seterrømme, lagde en mye mindre porsjon, og brukte bare en brøkdel av xanthamgummien. Og denne gangen ble det bedre :) Ikke noe jeg kan spise mye av, men i minidoser er det ålreit - tror jeg! :p

Photobscura
06-10-11, 17:24
Etter min mening er det nettopp syrligheten som gjør rømmegrøt til rømmegrøt! ;)

Anehas
24-04-12, 17:42
Grøten smakte kjempe godt! Et lite tips: Jeg brukte lettrømmen fra Q-meieriene, like mange kh som i seterrømme og halvparten av kalorien, og smakte absolutt like godt :) Hva tror dere om å bruke melk isteden for fløte?

Imse
24-04-12, 18:53
Grøten smakte kjempe godt! Et lite tips: Jeg brukte lettrømmen fra Q-meieriene, like mange kh som i seterrømme og halvparten av kalorien, og smakte absolutt like godt :) Hva tror dere om å bruke melk isteden for fløte?
Er det noen god grunn til at du vil ha færre kalorier? Fettet skal jo erstatte en del av energien fra de karbohydratene vi ikke spiser.
Melk ville jeg ikke brukt, både fordi grøten fort blir litt vassen og fordi det er flere karber og lite fett.

Men jeg vet jo ikke hvilken retning du følger, siden det bare står lavkarbo i filosofiboksen din, og det kan jo bety så mangt.

Anehas
26-04-12, 20:15
Er det noen god grunn til at du vil ha færre kalorier? Fettet skal jo erstatte en del av energien fra de karbohydratene vi ikke spiser.
Melk ville jeg ikke brukt, både fordi grøten fort blir litt vassen og fordi det er flere karber og lite fett.

Men jeg vet jo ikke hvilken retning du følger, siden det bare står lavkarbo i filosofiboksen din, og det kan jo bety så mangt.

Passer på at jeg er i ketose hver dag, men er normalvektig og ønsker å gå ned 5kg for sommeren, og da må jeg tenke på energiinntaket ellers rører ikke vekta seg. Om energiinntaket er mer enn energibruken nytter det lite å være i ketose uansett. :) så lurt å passe på kaloriene også!

milena
01-05-12, 23:14
Bare hyggelig! Teklypa har etterhvert fått mange roller, bruker den også til å strø krydder i pulverform over koteletter f.eks ;).

Først må jeg takke Gerd, denne var nydelig! Og så selvfølgelig Photobscura som redda grøten med tipset om teklypa! Takk begge to!

Dolsi
12-05-13, 12:16
Laget lavkarbo rømmegrøt i dag jeg, men den falt ikke i smak hos meg. Det ble bare kvalmt rett og slett.
Liker fløtegrøten da :)

Kuredu
16-05-13, 08:49
Tenkte lage denne til i morgen på 17.mai - men er det noen som vet om den kan lages på forhånd for å varmes opp - eller bør den lages samme dag og spises med en gang???

Tiki
16-05-13, 09:33
Tenkte lage denne til i morgen på 17.mai - men er det noen som vet om den kan lages på forhånd for å varmes opp - eller bør den lages samme dag og spises med en gang???

Har varmet opp rester før og det har fungert. Men tar absolutt ikke lang tid å lage, så jeg hadde nok gjort det fra bunnen av for å være sikker :)

Metal_Barbie
29-07-13, 11:56
Lagde nettopp med fiberhusk og den ble nydelig,akkurat som vanlig rømmegrøt jo! Hurra!:D

Mizzlola
07-01-14, 01:04
Hei. Bare lurer på en ting her. Hvis man spiser ekte rømmegrøt slik den skal være og koker av smør, hvordan kan dere da sammenligne den med en slik oppskrift med vann, fløte og jkm? Er det ikke bedre å lage den slik den skal og evnt bruke mandelmel el?

Synes det blir en helt ny grøt av den oppskrifta her, jeg.. Og det er synd når Rømmegrøt er godt:)

Carisma
07-01-14, 16:35
Synes det blir en helt ny grøt av den oppskrifta her, jeg.. Og det er synd når Rømmegrøt er godt:)
Det er veldig få, om noen, erstatninger som smaker det samme som originalen. Så man må evt velge å venne seg til den nye smaken, eller leve uten. Evt prøve seg frem til en variant selv.

Photobscura
07-01-14, 16:42
Hei. Bare lurer på en ting her. Hvis man spiser ekte rømmegrøt slik den skal være og koker av smør, hvordan kan dere da sammenligne den med en slik oppskrift med vann, fløte og jkm? Er det ikke bedre å lage den slik den skal og evnt bruke mandelmel el?

Synes det blir en helt ny grøt av den oppskrifta her, jeg.. Og det er synd når Rømmegrøt er godt:)

Nå er det vel sikkert forskjellige varianter fra sted til sted, men jeg synes denne smaker veldig likt den jeg er vant til. Framgangsmåte og ingredienser er, med unntak av at man bruker johannesbrødkjernemel i stedet for hvetemel, identisk med den som min farmor fra Røros pleide å lage, i alle fall. Men da brukte vi den usøtet som tilbehør til stekt fisk som regel.

Mizzlola
08-01-14, 18:12
Bruker hun Fløte i sin? Første gang jeg har hørt om det, men er sikkert mulig. En annen ting som gjør rømmegrøten er fettet fra rømmen som blir silt av....

Photobscura
09-01-14, 12:46
Bruker hun Fløte i sin? Første gang jeg har hørt om det, men er sikkert mulig. En annen ting som gjør rømmegrøten er fettet fra rømmen som blir silt av....

Mulig hun brukte helmelk. Det husker jeg ikke, da dette er mange år siden. Kan heller ikke huske at hun silte av noe fett. Men smaken husker jeg, og den er veldig lik den jeg lager av denne oppskriften.

Fullfres
10-08-14, 08:23
Er det noen som har prøvd denne oppskriften med fiberhusk og med hell? Jeg har ikke JBK i hus, og får jo ikke tak i det i dag siden det er søndag...

Photobscura
12-08-14, 00:45
Jepp, det blir gummi ...

Fullfres
12-08-14, 15:27
Haha ja det merket jeg! :D Det smakte godt, og i munnen var ikke konsistensen så gal, men jeg holdt jo på å le meg ihjel da jeg lagde den og så hvordan den ble til en eneste stor levende geleklump :D Godt var det lell :D

Photobscura
12-08-14, 16:13
Hehe, enda godt. Jeg fiksa det slett ikke, og halvparten av julegrøten min i fjor gikk i søpla. :o Til neste år er jeg væpnet med xanthan gum!

Ninasju
03-11-14, 19:57
Juhuuu! Denne hadde jeg nesten glemt. Lager en porsjon nå, det blir kveldsmat i dag og lunsj i morgen. :)

Ninasju
10-06-15, 21:08
Juhuuu! Denne hadde jeg nesten glemt. Lager en porsjon nå, det blir kveldsmat i dag og lunsj i morgen. :)

Hehe, jeg kan si akkurat det samme i dag, mange måneder etter... :)

Fullfres
11-06-15, 11:39
Hehe. Jeg lager nå med ujevne mellomrom. Godt er det, og JBK passer adskillig bedre. Det er bare å riste den ut i nok vann så den er flytende, men ikke for flytende og vispe som besatt mens du heller den i. Funker greit det :D

Anitra
20-07-15, 16:15
Denne er like god nå, som første gang jeg testa den :)

StineK
20-07-15, 17:48
Ja den er fortsatt populær til lunch her i huset!

Fullfres
07-08-15, 13:15
Nammenam!! Laget igjen i dag, og har nå endelig forstått at ting går SÅÅÅÅ mye bedre hvis jeg rister ut JBK i den dl vann som står i oppskriften istedet for å ta ekstra vann til risting. Jeg er jo ikke den raskeste i oppfattelsen, men når lyset endelig slås på, glimter jeg til som bare det! :p

missK
13-08-15, 10:24
Hei.
Er det noen som har prøvd å lage grøten med ketolyse bakemix istedenfor JBK?

Elmof
13-02-16, 00:22
Da var den første oppskriften på forumet testet :)
Ble dessverre to forsøk da det ble lang mer salt i gryten enn nødvendig :eek:
Fant det lettere å hive JBK rett i gryten enn å blande med vann, da det bare ble sement :rolleyes:

Smaken var veldig bra
Opplevde en kraftig metthetsfølelse langt utenfor min komfort sone selv etter bare noen små mengder med grøt :D

Fullfres
13-02-16, 08:33
Da var den første oppskriften på forumet testet :)
Ble dessverre to forsøk da det ble lang mer salt i gryten enn nødvendig :eek:
Fant det lettere å hive JBK rett i gryten enn å blande med vann, da det bare ble sement :rolleyes:

Smaken var veldig bra
Opplevde en kraftig metthetsfølelse langt utenfor min komfort sone selv etter bare noen små mengder med grøt :D

Ja, den grøten der metter før du egentlig skjønner hva som foregår hehe.
Jeg blander JBK i den ene dl vann som er en del av oppskriften og heller det rett i gryta under kraftig visping, ellers klumper det seg noe så voldsomt...

Ninasju
25-05-17, 13:36
Laget denne til lunsj i dag. Fortsatt veldig god. I dag hadde jeg ikke JBK så jeg brukte 1/2 ts fiberhusk som jeg blandet ut i fløten. Veldig mett nå, og over halvparten er igjen 😊

StineK
02-07-19, 02:19
Denne fortjener en sommer-bump!

Fullfres
03-07-19, 09:58
Savner Gerd veldig altså!



Og skulle så gjerne laget denne! Men da blir jeg så himla dårlig. Noen ganger er laktoseintoleranse virkelig noe dritt :( Og ja, jeg prøvde å lagepå laktosefri rømme... Det var IKKE godt :p

StineK
03-07-19, 15:52
Ja Gerd savnes :klem:


Hva med laktosefri rømme og spekemat+eggerøre?