View Full Version : Brimis fenikkelkremsaus


elco
22-01-08, 16:39
Har vi en sausetråd?
Jeg fant denne på www.brimi.no (http://www.brimi.no), og syntes den var veldig god, mild og fin. Halverte oppskriften, og det ble rikelig til 2. Hadde den til Gourmet-torsk (frossen), som jeg tinte og satte i ildfast form på 180 grader i 15 minutter. Laget sausen ved siden av og hadde dampa blomkål/brokkoli til:

Fennikelkremsaus:
Denne sausen passar godt til fisk og skaldyr.

4 porsjonar:
2 stk sjalottlauk, finkutta
2 stk fennikel, grovkutta
5 dl vatn eller fiskekraft
3 dl kremfløyte
2 ss usalta smør
sitronsaft
salt og pepar

Fres sjalottlauk og fennikel i olje eller smør.
Slå på vatn/kraft og fløyte, og la det koke inn til om lag halvparten. Ha i smør.
Kjør alt til ein glatt saus med stavmiksar eller på ein foodprosessor.
Smak til.

Valeriana
22-01-08, 18:26
Dette må jeg prøve! Fenikkel er en spennende grønnsak som passer godt sammen med fisk.

Mistral
09-06-09, 23:58
Denne prøvde jeg i dag, og det var virkelig nydelig. Anbefales på det varmeste!

Nannah
10-06-09, 00:03
Mmmm hørtes nydelig ut :love: