View Full Version : Ideer for anvendelse av Eurodiettmaten
Hei
Når vi har holdt på med ED-produktene en stund, så kommer vi jo stadig på nye anvendelsesmetoder. Det hadde vært OK om vi kunne dele litt av disse med hverandre.
Jeg tenker på
anvendelse av de forskjellige posene,
og andre ting som vi kan spise fritt.Dette burde ikke komme i konflikt med at det finnes eget oppskriftsforum inne på lavkarbo.no, men hvis vi er i tvil, slik at andre kanskje kunne ha nytte av våre oppskrifter, så er det jo bare å legge det inn der også vel?
I dag så laget jeg meg en confectagelé med jordbærsmak. Ikke akkurat ED, men jeg regner den som tillatt en gang i blant. Jeg tok av et par dl som jeg brukte til følgende:
En pose ED-vaniljepudding ble laget på vanlig måte og helt i to skåler som ble satt til avkjøling. Den var ikke stivnet, men sto der i kjøleskapet og så litt trist ut.:_oppgitt:
Da jeg hadde laget denne jordbærgeleen så helte jeg litt av den på toppen av hver skål og drysset oppi ca 1 ss med frosne skogsbær oppå hver.
:hungry:
Nå står skålene i kjøleskapet, og de ser slik ut:
God ide Dolly:) Og dette så godt ut!
Kommer ikke på noe sånn særlig selv... bortsett kanskje fra paellaen, den lar jeg varmes på platen, (hater mikromat) og har gjerne i en dæsj matyoghurt til slutt. Da syns jeg den smaker godt:)
http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=390642&postcount=1
kan denne brukes hvis bytte fløta med melk kanskje?
hvis vi finner noe som kan brukes rundt på forummet kan vi legge det inn her, også kanskje du kan legge linkene i første innlegget, så det er lett å finne alt,Dilly?
åååååå... dette var lurt!
God ide Dolly:) Og dette så godt ut!
Kommer ikke på noe sånn særlig selv... bortsett kanskje fra paellaen, den lar jeg varmes på platen, (hater mikromat) og har gjerne i en dæsj matyoghurt til slutt. Da syns jeg den smaker godt:)
Matyoghurt hørtes veldig godt ut på paellaen :) Jeg pleier bare å helle over en skvett med kokende vann, rett i koppen.. men mikrobølgeovn bruker jeg veldig lite.
Mikrobølgeovn er fali det.. skummel artikkel (http://www.nexusmagazine.com/articles/microwave.html)
http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=390642&postcount=1
kan denne brukes hvis bytte fløta med melk kanskje?
hvis vi finner noe som kan brukes rundt på forummet kan vi legge det inn her, også kanskje du kan legge linkene i første innlegget, så det er lett å finne alt,Dilly?
åååååå... dette var lurt!
Gøy :)
Den suppa så gooooo ut... men jeg tør ikke å spise mye smør eller olje på ED, den er liksom helt motsatt de andre lavkarbogreiene, det er magert også, snøft.. men vi kan lage mange gode supper på det som er tillatt.
tror den er god uten smør eller olje også jeg. dropper fettet ... er den grei da? :o
Jeg ville droppa oljen og fettet, bortsett fra bittelitt til å frese løk. Ville lagt til en eller to hønsebuljongterning, brukt 5-6 dl vann, droppa fløten og heller hatt i litt matyoghurt. Og seff brukt friske urter!
Kan ikke helt se for meg at 1 dl olivenolje og 50 g smør i en sånn suppe er godt...
Og så hadde jeg nok også tatt i to-tre røde chili... men da blir det jo noe helt annet:)
Jeg ville droppa oljen og fettet, bortsett fra bittelitt til å frese løk. Ville lagt til en eller to hønsebuljongterning, brukt 5-6 dl vann, droppa fløten og heller hatt i litt matyoghurt. Og seff brukt friske urter!
Kan ikke helt se for meg at 1 dl olivenolje og 50 g smør i en sånn suppe er godt...
Og så hadde jeg nok også tatt i to-tre røde chili... men da blir det jo noe helt annet:)
Dette var gøy.
Hva tror du Gerd vil si til dette da? hihi :D
Da blir det sånn da?
Tomatsuppe Lavkarbo - vi herper Gerds oppskrift:
(ca 1,0 gr karbo pr 100 gr. suppe)
50 g smør - nei, kun 1 ts eller nok til å surre løken i
2 fedd hvitløk
1/2 ts chilipepper
50 g vårløk/purre eller løk
1 boks grovhakka tomater, Landlord (har minst karber)
1 dl fløte -nei
4 dl vann - nei, ta 5-6 dl + to buljongterninger
1 ss sitronsaft
Salt, pepper
2 ts basilikum eller annet krydder etter smak
1 ts timian
Olivenolje etter smak ( jeg bruker ca 1dl) - nei, den dropper vi
ca 1 ss matyoghurt? til slutt
Smelt smør, stek grovhakka hvitløk/vårløk til de er møre.
Ha i resten (unntatt olivenolje) som vi dropper
(Indi kan ta oppi 2-3 røde chili wææææ:w00t: vi andre kan slippe)
La koke 10 minutt.
Trekk kjelen av varmen, tilsett olivenoljen. Bruk så stavmikser til suppa er glatt.
Serveres med egg, mini blomkålbuketter(som pasta) bacon, lavkarbo pølser….
ha gjerne oppi litt blomkål, men dropp resten på ase 1. På fase 2 kan dette tilsettes kjøtt og bli full midag.
Nammis :sikle:
Denne blir sikkert også god. Takk til Gerd:)
:lol:
Håper den blir god uten fløte da :ja: Kan dere bruke kokosmelk? Det er god erstatning for fløte :ja:
Morsomt!
Ja kokosmelk går jo det og, litt jaffal! Men her ville jeg valgt litt syrlig heller:)
http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a080.gifja takk, begge deler..
:lol: haha... ja, her har det skjedd litt mens man har vært borte. Som vanlig. Dere er såååå flinke. Takk til dere... og Gerd som bare er blid :lol:
jeg er ikke inn i disse melk greiene, hvordan melk skal jeg bruke i maten, og HVA kan jeg bruke? :confused: <----- distrea :o
Fin tråd, abbonerer på den. :ja:
Her er vår felles idébank for anvendelse av ED-produktene, bruk av de frie grønnsakene og oppskrifter på middager som er tilpasset fase 2. Dette innlegget vil bli oppdatert så lenge jeg får lov, finner noe nytt, eller gidder...
http://www.cosgan.de/images/midi/haushalt/d030.gif
Generelle tips og gode råd:
Gode råd om Fase 1 på reise (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=335963&postcount=122)
Puddinger, pannekaker, brownies og andre desserter: http://www.cosgan.de/images/midi/haushalt/p050.gif
ED-pannekake-VAFFEL (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=400554&postcount=721)
Pannekaker med skriblete kryddervi: :)
Våknealtfortidligfrokosteksperiment (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=397274&postcount=591)
Pannekaker med spesiell vri (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=306069&postcount=74)
ED-pannekaker med cappuchino og uten melk (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=397928&postcount=36)
ED-tortilla (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=399021&postcount=40)
Pulverkaffe i sjokoladepuddingen (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=382957&postcount=252)
stek opp vafler og brownies og frys (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=404015&postcount=847)
Brownies i muffins-former
Pannekake med kanel i røra
Vaniljepudding med kanel
Her (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=394031&postcount=484)
http://www.cosgan.de/images/midi/haushalt/b075.gif
Vaniljepudding med mandelessens og rød saus (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=385486&postcount=272)
Vaniljepudding med jordbærgelé (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=395486&postcount=1)
Mokkapudding med vaniljesaus (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=396340&postcount=26)
Denne er nok en av de største utfordringene, JORDBÆRDESSERT, men Distrea fant løsningen:
Jordbær-pulver-helvete.. (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=399505&postcount=56)
Supper og omeletter: http://www.cosgan.de/images/midi/haushalt/p055.gif
Ha pulveret oppi en mos (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=381557&postcount=220)
Omelett med sopp og løk (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=385774&postcount=279)
Bruk suppa som saus på brokkoli (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=394026&postcount=482)
Salat oppi suppa:
Her (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=394031&postcount=484)
Paella:
Paella med matyoghurt (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=395506&postcount=2)
Cappuchino og sjokoladedrikk:
Her (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=394031&postcount=484)
Vaniljekakao (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=398107&postcount=37)
Sjokoladefrokost:
Frie Grønnsaker: http://www.cosgan.de/images/midi/haushalt/r045.gif
Grønnsaker i form, panne, eller som mos (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=339811&postcount=135)
Varm grønnsakseng (http://www.aperitif.no/utskrift_matoppskrift.db2?bid=63194)
Her er orntli mos altså, men vi kan jo bare kutte ut smøret, fløten osv. så lenge..
blomkålstappe og andre stapper... (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=1615&highlight=blomk%E5lstappe)
Blomkålmos med liksom-bacon (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=402817&postcount=793)
Vi får vurdere om vi vil bruke melk eller fløte, ku eller soya oppi, men god :)
blomkål/brokkoli suppa til Gerd (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=406975&postcount=1)
Supper, som kan brukes på fase 1 og lett tilpasses andre faser:
Indis Thaisuppe IKKE for pingler (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=16488)
Blomkålsuppe-med-karri (http://dinmat.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Supper/Grønnsak/Blomkålsuppe-med-karri)
Snaddergod betasuppe (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=236084&postcount=1)
Herpa tomatsuppe (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=395568&postcount=8)
Fase 2 middager:
Jeefs moussaka
(http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=396436&postcount=28)
Scampi med blomkålmos (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=395924&postcount=1)
ED-fase2-Brokkolistappe med kjøttsaus (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=399286&postcount=45)
Her er ei fristende kyllinggryte som sikkert kan brukes uten å tilsette fløte:
Deilig gryterett med kylling (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=197873&postcount=1)
Hvalkjøttgryte med blomkål (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=400592&postcount=63)
Krydder på tilværelsen:
Siden det smaker så lite av ED-maten, finner vi oppskrift på deilig tacokrydder
Her (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=314625&postcount=1)
og så vet jeg ikke hvor PESTO passer inn..Indi sier at pestoene er jysla gode på salat, eller på kjøtt og ikke minst på laks, myntepestoen er knall til sterke ting
Her er 3 gode oppskrifter på pesto (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=397452&postcount=35)
indis hjemmelagede tacosaus/salsa (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=399320&postcount=49)Bland alt sammen, la stå en stund, smak til med salt. Ha i tett boks i kjøleskapet!
jeg er ikke inn i disse melk greiene, hvordan melk skal jeg bruke i maten, og HVA kan jeg bruke?
Du er snart inni det meste skal du se :):)
Jeg tåler visst ikke melk, eller jeg skjønner meg ikke helt på det ennå. Uansett. jeg kjøper sånn Laktolight når jeg bestiller ED-produkter.
Jeg bruker en pose med det sammen med puddingpulveret eller hva det nå enn er. Til pannekake skal vi jo ha en pose pulver og 0,9 dl melk. Jeg slenger oppi en pose med pannekakepulver og en pose Laktolight og rører dette ut i 1 dl vann.
I hver av disse posene med Laktolight er det:
37 kcal
6,16 g protein
1,76 g karbohydrater
0 gram fett
Det er helt greit å bruke, enkelt og praktisk, men sikkert dyrere enn melk. Det har jeg ikke regnet på.
jeg er ikke inn i disse melk greiene, hvordan melk skal jeg bruke i maten, og HVA kan jeg bruke? :confused: <----- distrea :o
Jeg bruker skummet melk, da det er det som står på pakkene og jeg ikke har noen påvist melkeintoleranse - men jeg tror faktisk at det hadde vært greit å ha sånne laktolight-poser uansett, ikke minst fordi ikke alle måltidene skal ha melk, så det kan ta for lang tid i forhold til holdbarhetsdatoen for en enmannshusholdning å komme seg gjennom hele melkekartongen. :)
Flott med en oppskriftsliste, forresten! Lurer på om jeg skal prøve å lage skikkelig suppe i dag. :)
du er helt RÅ, Dilly! Kjempe bra :klem:
lurt å oppdatere etterhvert ja, så alt kommer i starten, og kanskje få klistret tråden også. Mye enklere for nye å finne frem:)
tror jeg må prøve å få meg litt data kurs... vil bli like rask og effektiv som du er på PC'en!
Darling Dilly, dette var jo glitrende! Takk!
Jeg bruker forøvrig lettmelk eller den med 0,5% fett fra qmelk... kakao og capuccino funker forresten like bra med vann, det gjør jeg jo når jeg er ute å reiser.
Her er en til :) passer på fase 2
Scampi med blomkålmos (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=395924&postcount=1)
Dette var gøy.
du er helt RÅ, Dilly! Kjempe bra :klem:
lurt å oppdatere etterhvert ja, så alt kommer i starten, og kanskje få klistret tråden også. Mye enklere for nye å finne frem:)
tror jeg må prøve å få meg litt data kurs... vil bli like rask og effektiv som du er på PC'en!
tull og vås.. jeg bare roter meg vekk på pcn i stedet for å gjøre det jeg egentlig skal.
:)
Her er en til :) passer på fase 2
Scampi med blomkålmos (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=395924&postcount=1)
Dette var gøy.
Jeg elsker scampi! (Og blåskjell, kamskjell, grønnskjell, reker, kreps og sånn...) Så godt ut!
:)
tull og vås.. jeg bare roter meg vekk på pcn i stedet for å gjøre det jeg egentlig skal.
:)
HEHE... Rot for deg, men nyttig kunst for meg:D
kanskje jeg får lære meg å gøre jobben din isteden.... så den også blir gjort :p;)
Nam nam, elsker scampi jeg også. :sikle:
jeef-micro
31-01-08, 09:02
Så flinke dere er damer :D
Har ikke kommet på mer enn å koke blokål og brokkoli og spise jeg... eller mose det og blande med omelett/suppepulver...
Dette var koselig :)
Hva med denne da?
Mokkapudding med vaniljesaus
1. Rør sammen en ED-sjokoladepudding som vanlig, men tilsett så mye pulverkaffe du vil.
2. Lag en vaniljepudding som vanlig, men ha oppi 2 ss splenda og noen dråper vaniljeessens. Og så 5 dl væske i stedet for 3.
Ha "vaniljesausen" i ei mugge og puddingen i skåler. Rør litt i sausen før du heller den på puddingen.
Dette tilsvarer 2 ED-måltider.
Så kreativ du er Dilly. :D
Ble det godt da? ;)
jeef-micro
31-01-08, 15:41
Jeg har hatt moussaka til middag i dag :D
stekte kjøttdeig og litt løk, hadde i litt knuste tomater (sånn på boks uten sukker) og auberginer... slengte det i en ildfastform og strødde på ost(fant ut at jeg kunne erstatte litt av kjøttet med litt ost), stekte i ovenen... ble knallgodt
Så kreativ du er Dilly. :D
Ble det godt da? ;)
Hei :)
Jaa, namnam..
Men så laget jeg ertesuppe med resten av fenalåret. og det sto ikke på menyen min nei.. pluss at jeg stekte pannekaker... som jeg ikke smakte på :) men jeg tok et par øser, dvs. en suppeskål med suppe. Den smakte mye, det var godt.
Passet godt med pudding og saus til dessert.
Jeg har hatt moussaka til middag i dag :D
stekte kjøttdeig og litt løk, hadde i litt knuste tomater (sånn på boks uten sukker) og auberginer... slengte det i en ildfastform og strødde på ost(fant ut at jeg kunne erstatte litt av kjøttet med litt ost), stekte i ovenen... ble knallgodt
Namnam, den kan lett tilpasses fase 2. Jeg har lagt inn linken sammen med de andre. Den må jeg prøve :)
Her er treige-Ruska i farta igjen.... :o
I fase 1, var det noen av dere som IKKE bare spiste eurodiett produktene?
Legen sa at jeg skulle spise 5, evt en frukt i tillegg eller et ekstra egg i omeletten hvis nødvendig når jeg trener mye.
Jeg spiste fem produkter i fase 1 og hadde som trøst at jeg kunne unne meg litt egg eller skinke hvis det ble tøft, men det gikk bra. Og så tenkte jeg å "skeie" ut med et kjøttmåltid eller kylling i helgen, men jeg gjorde ikke det heller, siden det gikk såpass greit med bare produkter. Men det var godt å vite at jeg hadde "lov".
Akkurat ja, det er vel stort sett det samme jeg har fått beskjed om :)
Takk skal du ha Titti, godt å høre at det gikk greit for deg.
Nå er klar som et egg :visemuskl
Her er treige-Ruska i farta igjen.... :o
I fase 1, var det noen av dere som IKKE bare spiste eurodiett produktene?
Legen sa at jeg skulle spise 5, evt en frukt i tillegg eller et ekstra egg i omeletten hvis nødvendig når jeg trener mye.
Du må IKKE spise frukt, da spretter du rett ut av ketosekraftverket og risikerer at du ikke går ned i hele tatt... Hold deg til ja-grønnsaker!
Jeg skeiet heller ikke ut i fase en, hadde ikke bruk for det! Tar gjerne et egg for mye hvis jeg skal ha noe for mye, eller litt kjøttpålegg.
Deler Indis pestovariasjoner med dere jeg, er veldig glad i pesto, mest på salat. Veldig lettvint å bare dælje ingrediensene i hurtigmikseren, og pesto holder seg jo en stund og! Grunnen til at jeg lager selv, er at de du kjøper i butikken inneholder sukker... Helt unødvendig og bare teit!
Vanlig pesto
100 g pinjenøtter
En basilikumplante, napp av bladene
To hvitløksfedd
20-30 g parmesanost
God olivenolje, omtrent 1,5 dl.
Litt salt
Persillepesto
100 g pinjenøtter
2 pakker persille eller en stor bunt, med stilker. (Hvis den må vaskes, pass på å riste den tørr, og tørke med tørkepapir, er det for mye vann i pestoen vil den mugne!)
To hvitløksfedd
1 rød chili
20-30 g parmesanost
God olivenolje, omtrent 1,5 dl.
Litt salt
Myntepesto (Min favoritt!)
1 stappet kopp med mynteblader
2 vårløk
2 grønne chili
1 hvitløksbåt
1 ts salt
1 ts splenda
1 ts garam masala
En halv presset sitron
To ss vann
Denne er jo strengt tatt ingen pesto da, men den likner veldig, grønn og deilig:D.
I dag hadde jeg pannekake til frokost, laget med vann, og toppet med capuccinokrydder, var veldig godt! Har en versjon uten sukker, bare bittelitt vaniljesukker. :)
De fleste tingene kan lages med vann, i stedet for melk, og dermed sparer man karber... :)
jeef-micro
04-02-08, 00:12
Jeg bruker vaniljeessens i kakaoen :)
Heisann ED-folka :D
Jeg støvsuger stadig trådene for å finne flere gode tips, og kommer til å oppdatere dette innlegget så lenge det er mulig.. sjekk da
Sjekk for oppdateringer på ED-forslagene våre her (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=395670&postcount=14)
Dillydarling, du e best! Mye nyttig her:)
Men siden du spør, pestoene mine er jysla gode på salat, eller på kjøtt og ikke minst på laks, myntepestoen er knall til sterke ting:)
klem til alle i dag:)
Altså, ED-pannekake-tortilla er ganske godt.
Man tager en stor stekepanne og lager pannekaka som vanlig, men la den steke så lenge at den blir litt fast.
Riv av 3-4 store blad på en issalat
Skjær noen skiver agurk
og en skive med paprika.
La salatbladene være hele , for da er det lettest å håndtere. Og hakk opp agurk og paprika.
Når pannekaka er stekt på begge sider så legges den oppå et stykke bakepapir.
Smør på litt sukkerfri tacosaus
legg på salatbladene og agurk, paprika
(sikkert deilig med litt løk eller purre også)
dryss på hjemmelaget tacokrydder
Bruk bakepapiret til å rulle herligheta sammen.
Nam, nam..
:sikle: høres og ser namenam ut Dilly ....
også jeg som akkurat har spist en klumpete, not so good jorbærdessert - nå har jeg bare lyst på pannekake-wrapen din :hungry:
forresten - kan man bruke sukkerfri tacosaus i fase 1????
I så fall - hvor kjøper man det???
ikke noe krydder i pannekakerøra for å dempe søtsmaken?
He he, så koselig at jeg kan finne på noe gøy da :) prøv, håper at det smaker.
Sukkerfri tacosaus finnes nok i flere varianter. Den jeg har nå er Santa Maria, men hvis jeg finner, så er nok First Price best med hensyn til karbene.
Om vi kan bruke.. vet ikke, men det trengs jo bare en ts eller sånn, altså veldig små mengder, så jeg vet ikke hvor mye det betyr. Jeg skal støvsuge rundt i oppskriftene mine for å se om jeg finner oppskriften min på hjemmelaget tacosaus.
Noe som demper søtsmak er pepper. Jeg har ikke forsøkt det i pannekakerøra ennå, men hvem vet, kanskje i morgen?
Nå har jeg spist middag, en grei ED-fase2-middag:
Jeg kokte en hel brokkolibukett med litt salt og pepper. Den moset jeg rett og slett med stavmikseren etterpå.
Så stekte jeg 200 gram kjøttdeig med litt forskjellig krydder og helte over en saus som jeg mikset i bollen til stavmikseren: en halv boks hermetiske tomater, en neve frisk persille og en liten bit løk + en cm rød chili
Dette lå og surret i stekepanna en stund mens jeg kutta opp litt issalat og sqash, bare til pynt.
Da jeg hadde laget det ferdig så lempet jeg halvparten av stappa over på en tallerken og samme med halvparten av sausen. Pynta med salat og en bitte liten smørklatt. Litt salt og pepper på.
Resten sparer jeg til i morgen. Jeg gleder meg, for det smakte godt.
Her er bilde av hvordan halvparten ser ut på tallerken.
:)
:sikle:for noen kule talerkner du har, Dilly!
La bare merke til det lekre innholdet oppå dem jeg!
Flink du er:)
Idag hadde jeg persillepesto på blomkålet mitt jeg:) nammm
La bare merke til det lekre innholdet oppå dem jeg!
Flink du er:)
Idag hadde jeg persillepesto på blomkålet mitt jeg:) nammm
Å, høres veldig godt ut..:)
Men du indivennen vår... kan du finne en oppskrift på salsa eller tacosaus til oss? En som ikke tar fyr pga. alle chiliene.. http://bestsmileys.com/firemen/3.gif
Jeg synes det smaker så godt med slikt, og finner ikke oppskriften min. Surfet på nett og fant at man lager salsa av olje, eddik og tomatpuré. Ha tomater, stangselleri, løk, paprika og chili i tomatsausen. Smak til med grovmalt pepper og salt. La salsaen stå 2 - 3 timer før servering, da kommer smaken bedre frem. Men jeg kan ikke riktig finne ut av mengdene.
Indi fix? :)
Å, høres veldig godt ut..:)
Men du indivennen vår... kan du finne en oppskrift på salsa eller tacosaus til oss? En som ikke tar fyr pga. alle chiliene.. http://bestsmileys.com/firemen/3.gif
Jeg synes det smaker så godt med slikt, og finner ikke oppskriften min. Surfet på nett og fant at man lager salsa av olje, eddik og tomatpuré. Ha tomater, stangselleri, løk, paprika og chili i tomatsausen. Smak til med grovmalt pepper og salt. La salsaen stå 2 - 3 timer før servering, da kommer smaken bedre frem. Men jeg kan ikke riktig finne ut av mengdene.
Indi fix? :)
Du har stor tro på meg:)!
Jeg spiser lite salsa... men liker den litt chunky. Ikke glad i eddik, bruker heller sitron eller lime, og TOMATPURE er ut! Inneholder stort sett alltid sukker... som er helt unødvendig... Min egen kjepphest det der, sukkerinnholdet i glass med hvitløk koriander, ingefær, til og med i chiliglass er det j***a sukker! Trøsten er jo at det er bedre å lage slikt selv da...
Hva med noe slikt?
1 boks kræsja tomater (kanskje bare nesten en hel boks, eller hold igjen på væsken og spe til slutt om det trengs!)
3-5 hvitløksbåter, kræsja de og
3 tomater, hakket
1 løk, finhakket
1-3 røde chili, finhakket
1 jalapeno, finhakket
1 liten selleristilk, finhakket
1 lime, skvist
2 ss olivenolje
1-3 ss hakket koriander.
Smak til med salt og pepper
La stå en stund før servering:)
Blir mye chili om du både har 3 røde og jalapeno... Grønne chili er snillere, bare å hakke med frø og alt!
Dette er omtrent som jeg husker det, er lenge siden jeg laget dette!
Lykke til:)
Åh, tuuusen takk, det skal prøves :D visste det nok, indi fix :)
eh.. skal det kokes eller bare røres sammen sånn? :o
Indi elsker å lage mat:D:D:D
Bland alt sammen, la stå en stund, smak til med salt. Ha i tett boks i kjøleskapet! :)
Indi elsker å lage mat:D:D:D
Hvordan kunne jeg gjette det, hehe :) Jo da, du snakker skikkelig i bilder når du forteller om mat som du har sett, spist, laget eller lest om. Nesten som jeg kjenner lukta av matfatene.. :D
Tett boks, ja fint.. må sannelig prøves. Kanskje i morgen.
Fant min favorittsalsaoppskrift:
5 finhakkede tomater uten frø
1 liten løk, eller en halv stor, finhakket
2 friste jalapeno, finhakket
2-3 ss olje (mais, peanøtt el oliven)
2 skviste lime
koriander, så mye du vil,
salt
jordbærdessert:
lag som vanlig, tilsett knust is av 12 istbiter, ha i natreen og vanijedårper etter smak, bland med stavmikser.
noen ordentlige jordbær i hadde gjort susen!
Ja stå litt, så kan den drikkes som milk shake.
ble faktisk ganske god...
Det høres jo mye bedre ut, men skeptikeren er ute på tur igjen vet du... hvordan er det med søtningserstatninger (splenda, natreen) - kan vi bruke det?
Vi burde vel ikke..... eller??
det har jeg faktisk ikke hørt noe om, og jeg har sukketer i kaffen også.:rolleyes:
Dessertene gjør seg best som smoothie ja, laget med masse isbiter og iskald melk. :ja:
ok, kanskje jeg prøver meg med litt splenda etter hvert - kunne vært godt i blandt kjenner jeg :p
dessertene; f.eks sjokoladepuddingen - hvordan liker dere den best?
jeg lagde den som anvist på pakken og hadde kanel oppi.
Det ble ganske godt, men også ganske kvalmende....
Noen tips?
ok, kanskje jeg prøver meg med litt splenda etter hvert - kunne vært godt i blandt kjenner jeg :p
dessertene; f.eks sjokoladepuddingen - hvordan liker dere den best?
jeg lagde den som anvist på pakken og hadde kanel oppi.
Det ble ganske godt, men også ganske kvalmende....
Noen tips?
Jeg synes i grunnen at sjokoladepuddingen er helt ok som den er, men gjerne en teskje pulverkaffe i. Det er en av de bedre tingene.. lager den om kvelden, heller oppi et stort glass og tar den til frokost jeg.
Aha! litt pulverkaffe gjør sikkert susen. Takker Dilly :D
Nå har jeg nettopp konstruert en fase2-middag igjen. Men jeg hadde vel ikke valgt hvalkjøtt hvis jeg hadde hatt en skikkelig kubiff. Pytt, det ble greit:
Tomatsaus
Jeg tar halvparten av en boks med knuste tomater, det blir vel ca 200 gram. Dette heller jeg oppi den lille hakkebollen til stavmikseren. Så putter jeg oppi en bit løk, en klype frisk persille, en bit rød chili og/eller et par biter med grønne jalapeñoser i glass fra Santa Maria eller andre.
Denne sausen heller jeg over det som jeg har stekt til middag i dag, kanskje det bare er kjøttdeig, eller hvalkjøtt, eller fisk.
Hvalkjøttgryte med blomkål.
Ca 250 gram kokt blomkål, som den er, eller mos den. Jeg moser den helst.
150 gram hvalkjøtt kuttes opp og stekes. Hell over tomatsausen og kok i 5 minutter eller litt til.
Hell sausen på blomkålen og spis.
Grei ED-fase2-middag. Andre kan bare slenge oppi en smørklatt og/eller litt fløte.
Blomkålen inneholder ca 7 karber og sausen ca noe under 10. Landlord gir færre karber. På fase 2 har vi lov å spise 250 g tomat eller løk, så det er greit.
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=17679
Se hva Gerd har lagd!... har hun tenkt på oss tro? For denne kan vi vel spise??????
:confused:
Den kan vi fint spise. :ja: Litt usikker på soyamelken, den har kanskje mye kcal i forhold til skummet melk...
kcal er 35 og karbene er 0,1 i soyamelka :D
blir dette ekstra eller skal vi regne som måltid tro?.... vil tro ekstra, så kan man ha en pudding eller no til dessert
Jeg ville ikke regnet dette som et måltid nei, tatt det som gr.saker, men kanskje laget et av de andre ED-måltidene med vann eller mindre melk.
tror ikke jeg gidder regne den, siden jeg jo spiser 4 måltider om dagen. Og i suppa hadde jeg 3 dl melk, jeg spiste 1/3 av den... det får gå :)
Nammenam, denne så god ut. Enig med dere, vi tar den :)
http://www.cosgan.de/images/midi/haushalt/d030.gif
lurer på om jeg skal lage denne i dag jeg. :D
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=17722
titti kom med denne :sikle: bytte taco pulver med "hjemmelagd" og droppe mais, så er vel denne grei fase to mat?
Tacokrydderet til first price har lite karber. :ja:
Tacokrydderet til first price har lite karber. :ja:
ååå, så bra. Men mener jeg ikke fant innhold når jeg så på den. Skal jaggu sette den på handlelista med en gang:D kjekt å ha... kan få bruk for en vakker da' :p
Mener det er first price sin...den som er på Meny av billig-produkter...er ikke det first price da?
Mener det er first price sin...den som er på Meny av billig-produkter...er ikke det first price da?
nå har jeg skjekket taco krydderblandinga, det er 60 karber pr 100 g :eek: Men i taco SAUSEN er det lite 3,6.
Å ja, da er det sausen som har lite da, hehe. Ja ja, jeg har nå gått ned selv om jeg har spist det hver uke. ;) Veier nok ikke så mye en sånn pulverpose og en spiser jo ikke opp alt. Men sikkert lurt å bruke et annet krydder da ja.
jeg kommer til å lage selv, men du har rett er vel ikke mer enn 30 g i en pose blir ikke mer enn det er i en muslibar :)
jeef-micro
26-02-08, 11:20
I går stekte jeg litt bacon og hadde til pannekaken... syns de pannekakene smaker værre og værre for hver gang jeg spiser de, så må prøve å variere litt
I går stekte jeg litt bacon og hadde til pannekaken... syns de pannekakene smaker værre og værre for hver gang jeg spiser de, så må prøve å variere litt
det er en av favorittene mine. har i kanel. sterker opp mange i vaffeljernet, ... men jeg har på litt smør da... kanskje det er derfor jeg går så sakte ned:rolleyes:
jeef-micro
26-02-08, 11:28
det er en av favorittene mine. har i kanel. sterker opp mange i vaffeljernet, ... men jeg har på litt smør da... kanskje det er derfor jeg går så sakte ned:rolleyes:
Jeg likte de før, men ble vell litt lei tror jeg... nå jobber jeg hardt for å ikke gå lei av cappuchinoen da... er en av de få tingene jeg fortsatt liker :p (og fase3 nøttesjokodessert, og sjokokrispbaren, men den siste er kun på lørdager, for den er kjempegod :p og fase 3, og jeg prøver å holde meg sånn ca fase 1-2 siden jeg ikke går ned noe særlig)
kjenner man blir lei det man spiser hver dag ja, sånn som omelettene.. de har jeg spist hver dag, og nå byr det meg litt i mot.
Paelaen er ikke særlig god den heller... eneste er at det er litt godt å tygge på lissom.
jeg syns det er godt med salat ved siden av omeletten, men jeg syns ikke salat er godt uten dressing. Spiser dere salat uten dressing? oljedressing er ikke noe for meg:rolleyes:
jeef-micro
26-02-08, 11:50
kjenner man blir lei det man spiser hver dag ja, sånn som omelettene.. de har jeg spist hver dag, og nå byr det meg litt i mot.
Paelaen er ikke særlig god den heller... eneste er at det er litt godt å tygge på lissom.
jeg syns det er godt med salat ved siden av omeletten, men jeg syns ikke salat er godt uten dressing. Spiser dere salat uten dressing? oljedressing er ikke noe for meg:rolleyes:
Jeg går jo ikkened noe særlig om jeg viker mye fra dietten, men jeg har ofte kjøpt litt rømmekolle (som har lavere fettinnhold) og hatt i noe krydder og forskjellig...
Til omeletten har jeg ofte brukt stekte grønnsaker (squash, paprika, løk, sopp) og jeg har ei lita flaske med olje som jeg har dytta noen oppskjærte hvitløksfedd nedi... Setter litt smak på grønnsakene
takk takk, da ska jeg se etter rømmekolle i dag, håper karbene ikke har føket i været siden det er mindre fett.
takktakk
jeg syns det er godt med salat ved siden av omeletten, men jeg syns ikke salat er godt uten dressing. Spiser dere salat uten dressing? oljedressing er ikke noe for meg:rolleyes:
helt enig med deg Distrea - jeg spiser litt salat m/agurk, paprika og reddiker med en liten dæsj olivenolje på + krydder. Synes det blir kjedelig i smaken, men så tar jeg litt Dijon sennep ved siden av og da hjelper det litt. :) Men ikke overbeigestret akkurat.
Jeg skal til kostholdsveileder hos Lindbergs på fredag, da skal jeg spørre om vi kan bruke smør, litt rømmekolle, sukkerfri tacosaus osv. mens vi er på Eurodiet.
Forresten, noen som bruker noe sukkerfi tyggegummie eller Läkerol eller noe sånt? Jeg har ikke dårlig ånde - tror jeg, men er så tørr i munnen hele tiden. Kan ikke drikke mer vann enn jeg allerede gjør.
Hva gjør dere?
Jeg skal til kostholdsveileder hos Lindbergs på fredag, da skal jeg spørre om vi kan bruke smør, litt rømmekolle, sukkerfri tacosaus osv. mens vi er på Eurodiet.
Forresten, noen som bruker noe sukkerfi tyggegummie eller Läkerol eller noe sånt? Jeg har ikke dårlig ånde - tror jeg, men er så tørr i munnen hele tiden. Kan ikke drikke mer vann enn jeg allerede gjør.
Hva gjør dere?
så fint at du skla dit og kan spørre om disse tingene, for jeg lurer fælt ;)
jeg har spist litt sukkerfrie drops, men tror jeg må kutte ut det også siden det går tregt her, ..
jeg syns det er godt med salat ved siden av omeletten, men jeg syns ikke salat er godt uten dressing. Spiser dere salat uten dressing? oljedressing er ikke noe for meg:rolleyes:
Her er digg for til kjedelige ting uten smak: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=17243
Er nok sånn pestomenneske jeg, er godt når det er hjemmelaget!
Jeg kjøpte kesam, den med minst fett, karbene var ganske likt rundt litt over 4 også var det 75 kcal... Hvoa "farlig er å det å spise par spisesjerer av det til salaten tror dere?
pestoen din skaljeg jaggu prøve snart:)
http://dinmat.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Supper/Grønnsak/Blomkålsuppe-med-karri
her sitter jeg og varmer meg med en stooor bolle med bomkålsuppe med karry, varmer jaggu både innvendig og utvendig. I oppskriften står det 4 ts karry, og etter jeg hadde tatt oppi 3spisesjeer så tenkte jeg at dette måtte da være feil, var jo nesten hele glasset... Jeg klarte å få fiska litt opp igjen så det gikk bra :D
Skaikkelig godt med noe ordentlig krydra. Jeg er fortsatt ingen suppe elsker... men syns det er godt asså:)
Her er digg for til kjedelige ting uten smak: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=17243
Er nok sånn pestomenneske jeg, er godt når det er hjemmelaget!
Disse så veldig gode ut, men ikke noe vi kan bruke på fase 1 :(
Men jeg skriver dem opp og får prøve dem når jeg blir ferdig med denne kuren :p
Jeg kjøpte kesam, den med minst fett, karbene var ganske likt rundt litt over 4 også var det 75 kcal... Hvoa "farlig er å det å spise par spisesjerer av det til salaten tror dere?
pestoen din skaljeg jaggu prøve snart:)
hmmm... tja, ikke lett å vite. Siden det skal så lite til for at vekten min stopper opp så holder jeg meg unna melkeprodukter foreløpig. Det blir bare den soyamelken jeg bruker.
Skal spørre hos Lindbergs :)
Jeg har tenkt på sukkerfrie pastiller jeg og, men så ringer det bjeller i mine ører om saker og ting jeg har lest her inne om søtningsmidler da vet du... I am cracy :o
hmmm... tja, ikke lett å vite. Siden det skal så lite til for at vekten min stopper opp så holder jeg meg unna melkeprodukter foreløpig. Det blir bare den soyamelken jeg bruker.
Skal spørre hos Lindbergs :)
Jeg har tenkt på sukkerfrie pastiller jeg og, men så ringer det bjeller i mine ører om saker og ting jeg har lest her inne om søtningsmidler da vet du... I am cracy :o
Du har en god huskeliste nå :D ... blir nok neineinei :(
Veit at flere har tygd tyggis og pastiller... Altså vi får jo i oss utrolig lite kcal også, så forstår ikke helt at vekta skal stoppe :confused: veeeldig rart
http://dinmat.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Supper/Grønnsak/Blomkålsuppe-med-karri
her sitter jeg og varmer meg med en stooor bolle med bomkålsuppe med karry, varmer jaggu både innvendig og utvendig. I oppskriften står det 4 ts karry, og etter jeg hadde tatt oppi 3spisesjeer så tenkte jeg at dette måtte da være feil, var jo nesten hele glasset... Jeg klarte å få fiska litt opp igjen så det gikk bra :D
Skaikkelig godt med noe ordentlig krydra. Jeg er fortsatt ingen suppe elsker... men syns det er godt asså:)
Nammnamnam
Den må jeg prøve, så skikkelig god ut.
Akkurat nå kan jeg ikke hive i meg ubegrenset med blomkål, men en bit kan jeg jo ha.
Skal få lagt den inn i oppsamlingsinnlegget også snart.
men det du kan veit du dilly, er å halvblande buljong og fløte, da vil den mette mer og du trenger ikke så mye. Når jeg spiste den så drømte jeg om å strø bacon på, skal ha den med juksebacon( stekt sopp:p) etterpå
Nammnamnam
Den må jeg prøve, så skikkelig god ut.
Akkurat nå kan jeg ikke hive i meg ubegrenset med blomkål, men en bit kan jeg jo ha.
Skal få lagt den inn i oppsamlingsinnlegget også snart.
Dilly, er det noen spesiell grunn til at du ikke kan spise noe særlig med blomkål?? Nyskjerrige meg :rodme:
Det er bare det at jeg spiste det for første gang på Eurodiett i går og i dag føler jeg meg ikke så bra. Føler meg mer oppblåst og tja...uvel..
Tror vel ikke det har noe med blomkålen å gjøre alt sammen.... men lurer jo likevel.
Dilly prøver seg på litt Skaldeman kost, siden det gikk så veeeeldig tregt for henne på ED
Ja ,selvfølgelig. Takk skal du ha Distrea :)
Det visste jeg jo egentlig, men tenkte ikke på at der var det nesten ikke grønnsaker.
Håper det går bedre for henne der da.
Du har en god huskeliste nå :D ... blir nok neineinei :(
Veit at flere har tygd tyggis og pastiller... Altså vi får jo i oss utrolig lite kcal også, så forstår ikke helt at vekta skal stoppe :confused: veeeldig rart
Ja, snodige greier det der. Så utrolig lite kalorier og karber per dag og enda så må vi være SÅÅÅÅ nøye med den minste lille ting.
Det står på huskelisten min over ting å spørre om, håper hun vet det da. Det er jo ikke legen min der jeg skal til denne gangen, men til kostholdsveilederen.... :confused: Håper hun vet.
det håper jeg også!... men tipper hun sier neineinei :o:(
det håper jeg også!... men tipper hun sier neineinei :o:(
Det gjør hun sikkert :( Men håper håper håper hun kan gi noen tips.
Slikke litt sjokolade eller potetgull uten å spise kanskje :_plystre:
Det gjør hun sikkert :( Men håper håper håper hun kan gi noen tips.
Slikke litt sjokolade eller potetgull uten å spise kanskje :_plystre:
:lol: Ei jeg kjenner... hu er faktisk så dest at hu tygger på sjokis og spytter ut igjen!
hadde aldri klart jeg... når jeg først har smakt så skal det da ned i magen også :o
:lol: Ei jeg kjenner... hu er faktisk så dest at hu tygger på sjokis og spytter ut igjen!
hadde aldri klart jeg... når jeg først har smakt så skal det da ned i magen også :o
Ja, guri malla - det hadde jeg aldri klart heller :geip: kan ikke ha det i nærheten engang, da forsvinner det raskt :p
Ja ,selvfølgelig. Takk skal du ha Distrea :)
Det visste jeg jo egentlig, men tenkte ikke på at der var det nesten ikke grønnsaker.
Håper det går bedre for henne der da.
Snille, skjønne dere http://bestsmileys.com/hugging/6.gif
Nå har jeg lagt blomkål-karrisuppa inn i idébanken som jeg har link til i signaturen min. Innlegget ligger nedover i denne tråden.
Jeg gikk ned nesten 14 kilo i ED-perioden min på ca 10 uker. Det er jo ikke så gærn't det da. Det meste gikk av i løpet av de 3 første ukene på fase 1, og resten av tida har jeg mest klort meg fast på den vekta og littegranne ned. Siste ukene gikk jeg ikke ned et eneste gram, men noen hekto/kilo opp/ned osv..
Nå tester jeg ut litt skaldeman mens jeg venter på at dere blir ferdige på ED. Bare stå på alle sammen, jeg ser at det renner av her :D
renner ikke så mye syns jeg ;) men takk for oppmuntring :)
Men du må være med oss uansett, vi kaller deg en skalEDman :lol:
renner ikke så mye syns jeg ;) men takk for oppmuntring :)
Men du må være med oss uansett, vi kaller deg en skalEDman :lol:
:D:D
Morsom! Og enig med distrea ja, du må jo innom her du, hele tiden!
skalEDman :lol:
http://bestsmileys.com/lol/1.gif:lol:
Jepp!
Det er jo her de hyggelige folkene er
glad vi kan ha det moro :lol:
Litt på siden kanskje, men laget en god iskaffe her nå:
2 ts pulverkaffe og suketter blandes ut i litt varmt vann i et stort melkeglass. Avkjøl litt før du heller oppi halvparten melk og halvparten vann. Rør godt og ha oppi isbiter. Veldig godt. :sikle:
I oppskriften jeg fikk sto det to suketter, men jeg måtte ha en ekstra i. ;)
Litt på siden kanskje, men laget en god iskaffe her nå:
2 ss pulverkaffe og suketter blandes ut i litt varmt vann i et stort melkeglass. Avkjøl litt før du heller oppi halvparten melk og halvparten vann. Rør godt og ha oppi isbiter. Veldig godt.
I oppskriften jeg fikk sto det to suketter, men jeg måtte ha en ekstra i. ;)
det hørtes digg ut! det skal jeg kose meg med til kvelds:sikle:
Jeg syns ikke paelaen er noen stor hitt, også syns jeg det er litt lite mat. Så i dag gjorde jeg slik.
Stekte halv pose sopp, en løk, en paprika, halv brokkoli,
Kokte paelaen ferdig i micro så fresa jeg det i fanna og blandet i alle grønnsakene.
dette ble mye og mettende mat :D
det hørtes digg ut! det skal jeg kose meg med til kvelds:sikle:
Obs obs, det er to ts pulverkaffe. ;)
hehe, gikk bra... tok bare litt mer enn vanlig jeg. Nyter den nå... flytende karamell :sikle:
hehe, gikk bra... tok bare litt mer enn vanlig jeg. Nyter den nå... flytende karamell :sikle:
Min ble bare litt sterk, men da våknet jeg hvertfall her. :lol:
hehe, greit på en fredagskveld det. Da er jeg alltid overtrøtt.
men hvertfall, dette var knellgodt! jeg lagde en sånn kopp som datteren min kaller BØTTE.. og den skled ned veldig kjapt:p
Litt på siden kanskje, men laget en god iskaffe her nå:
2 ts pulverkaffe og suketter blandes ut i litt varmt vann i et stort melkeglass. Avkjøl litt før du heller oppi halvparten melk og halvparten vann. Rør godt og ha oppi isbiter. Veldig godt. :sikle:
I oppskriften jeg fikk sto det to suketter, men jeg måtte ha en ekstra i. ;)
Må man ha suketter oppi?? Jeg bruker ikke søtningsmidler i det hele tatt - tror du denne vil være god også uten noe søtt?
I så fall må jeg prøve den...hørtes godt ut :p
Må man ha suketter oppi?? Jeg bruker ikke søtningsmidler i det hele tatt - tror du denne vil være god også uten noe søtt?
I så fall må jeg prøve den...hørtes godt ut :p
Hvis du liker kaffe og melk uten søtt i, så går det sikkert helt fint. Bare å prøve det. :ja: Har laget meg en i dag også jeg. Veldig god!
:ja: jg også, til frokost... tror det blir en til kvelds også :D
I morgen skal jeg lage en kyllingsuppe jeg har fått oppskrift på, tror den funker utmerket som fase2-mat. Skal legge ut oppskrift i morgen hvis den blir vellykket. :ja:
Dytter litt på denne tråden jeg.
Jeg syns det hjelper godt å hakke opp en liten tomat i paellaen og la det koke sammen i noen minutter + noen dråper tabasco. :)
Det skal jeg prøve, for jeg er ikke spesielt begeistret for den Paellen.
Jeg syntes dette var en så fantastisk tråd, at jeg dytter litt på den jeg og. Har vi flere gode tips, damer(og herrer)?? :)
Helt fersk selv, men kanel i vaniljepuddingen og pannekaken er digg!:)Løk og sopp frest i pannen ved siden av omelett fungerer også flott! Ekstra brokkoli oppi brokkolisuppen gjorde seg også:)
Ser jeg har kommet med noen tips her tidligere. Den iskaffen er jo kjempegod. :ja:
Tomatsuppe Lavkarbo - vi herper Gerds oppskrift:
(ca 1,0 gr karbo pr 100 gr. suppe)
50 g smør - nei, kun 1 ts eller nok til å surre løken i
2 fedd hvitløk
1/2 ts chilipepper
50 g vårløk/purre eller løk
1 boks grovhakka tomater, Landlord (har minst karber)
1 dl fløte -nei
4 dl vann - nei, ta 5-6 dl + to buljongterninger
1 ss sitronsaft
Salt, pepper
2 ts basilikum eller annet krydder etter smak
1 ts timian
Olivenolje etter smak ( jeg bruker ca 1dl) - nei, den dropper vi
ca 1 ss matyoghurt? til slutt
Smelt smør, stek grovhakka hvitløk/vårløk til de er møre.
Ha i resten (unntatt olivenolje) som vi dropper
(Indi kan ta oppi 2-3 røde chili wææææ:w00t: vi andre kan slippe)
La koke 10 minutt.
Trekk kjelen av varmen, tilsett olivenoljen. Bruk så stavmikser til suppa er glatt.
Serveres med egg, mini blomkålbuketter(som pasta) bacon, lavkarbo pølser….
ha gjerne oppi litt blomkål, men dropp resten på ase 1. På fase 2 kan dette tilsettes kjøtt og bli full midag.
Nammis :sikle:
Denne blir sikkert også god. Takk til Gerd:)
Denne tomatsuppa skal jeg teste og, god idé! Kanskje det blir ok å ha ED-pastaen i? :)
Jeg spiste fem produkter i fase 1 og hadde som trøst at jeg kunne unne meg litt egg eller skinke hvis det ble tøft, men det gikk bra. Og så tenkte jeg å "skeie" ut med et kjøttmåltid eller kylling i helgen, men jeg gjorde ikke det heller, siden det gikk såpass greit med bare produkter. Men det var godt å vite at jeg hadde "lov".
Det er trøst for meg også, at legen har sagt jeg kan ta litt kjøtt eller egg hvis jeg trenger det når jeg er på jobb, men jeg prøver i det lengste å unngå det. :ja:
Coscous
1 pose med Eurodiet coscous
Vann, ca 125 ml
1- 2 fedd hvitløk
1 sjalottløk
Squash(ubegrenset)
3 små søte tomater(sherrytomater)
1 ss olivenolje
Salt/pepper
Frisk sitronmelisse
Slik gjør du:
Hakk opp hvitløk, sjalottløk, squash og tomater. Ha oljen i en varm stekepanne, og surr grønnsakene på lav varme i 2-3 minutter. Bland coscousblandingen med vannet i en bolle, og hell det deretter over grønnsakene. Krydre så med salt og pepper. La hele retten putre i stekepannen i 14 minutter under jevnlig omrøring. Blir det litt tørt i pannen kan du tilsette litt mer vann. Tilsett hakket sitronmelisse til slutt.
(Fra eurodiet sin facebookside)
Lagde risottoen i dag. Synes ikke den var så god, men hadde pøst på med mye smak i, så kommer til å lage den slik neste gang og. Det var til å overleve. ;)
Skar opp og stekte gul løk, hvitløk, ferske champignoner, chilli og et par plommetomater (sånne små som cherrytomater, bare de er litt mer ovale) i olivenolje og krydret med kvernet pepper. Så blandet jeg risottopulveret med vann, før jeg helte det over grønnsakene. Hadde masse slangagurk ved siden av.
ED suppene
Tilberedning maks 10 min!
Kok opp grønnsaker etter smak, gjerne 1 sjalottløk, ¼ blomkål, ¼ brokkoli + 2-3 fedd hvit løk. Dekk grønnsakene halvveis med vann + ½ buljongterning. Kok på middels varme i ca. 5- 6 min.
Behold kokevannet og mos dette med en stavmikser eller blender til det er glatt. Blir suppen for tykk tilsetter du litt kokt vann eller skummet melk. Ha i litt kvernet pepper, evt. friske urter. Grovt salt ved behov.
Drypp litt olivenolje på toppen hvis du har det tilgjengelig.
Denne suppen er super å ha med på termos på jobben!
Bland den hjemmelagde suppen sammen med en Eurodiet suppe. Da har du et fullt måltid!
(Fra eurodiet sin facebookside)
Rundstykke
Bruschetta
1 Eurodiet rundstykke
½ -1 ss god olivenolje(ekstra virgin)
Ca. 5 små søte tomater(sherrytomater)
1 fedd hvitløk(kan sløyfes)
6-7 blader av frisk basilikum
1 klype tørket oregano(valgfritt)
1 klype natriumredusert salt
Slik gjør du:
Del rundstykket i to, og rist i forvarmet ovn eller brødrister til brødet er varmt og sprøtt. Tomater, hvitløk og basilikum grovhakkes. Tilsett så krydder. Fordel oljen på de to halve rundstykkene, og deretter tomatblandingen. Alternativt kan hvitløken droppes eller gnis inn i brødet før du har over olje og tomater.
(Fra eurodiett sin facebookside)
Rundstykke II (http://forum.lavkarbo.no/blog.php?b=39128)
- 1 Eurodiet rundstykke
- 1 ss olivenolje
- litt grovt salt
- 4-5 små søte tomater.
- frisk basilikum
Del rundstykket i to, og rist i ovnen i til det er varmt og sprøtt. Hakk tomatene og basilikum grovt opp og bland med olje og salt. Fordel blandingen på rundstykkene.
(Fra eurodiet sin facebokkside)
Spinat, karse og brokkolisuppe. (http://forum.lavkarbo.no/blog.php?b=39130)
Kutt og kok opp grønnsakene i 3,5 dl vann i 3-5 min.
1/3 Brokkoli
5 dl Spinat
1 vårløk (20 g fra liste 2)
1 hvitløkfedd finknust
Hell grønnsaksvannet (uten grønnsakene) over suppepulveret (i stedet for å bruke vann). Ha grønnsakene
over i suppen igjen.
For mer smak: Grovt salt, pepper, chili, gurkemeie og tørket pesille.
Friske urter: Sitronmelisse.
(Fra eurodiet sin facebookside)
Aspargessuppe (http://forum.lavkarbo.no/blog.php?b=39129)
Kutt og kok opp grønnsakene i 3,5 dl vann i 10-15 min.
8 Asparges (ubegrenset)
½ Squash (ubegrenset)
1 fedd Hvitløk
Hell grønnsaksvannet (uten grønnsakene) over suppepulveret (i stedet for å bruke vann). Ha grønnsakene
over i suppen igjen.
For mer smak: Soyasaus
Krydre med: Havsalt, cayennepepper, safran, gressløk, estragon, muskatnøtt
Friske urter: Basilikum, sitronmelisse
(Fra eurodiet sin facebookside)
Åååh, det er så glimrende at dere legger inn disse oppskriftene! :heia:
VARM HØSTSUPPE for alle faser!
2-3 buketter med brokkoli
2-3 buketter med blomkål
1 sjalottløk
1-2 fedd hvitløk(raspet og ha i suppen til slutt)
1 neve frisk spinat
1/2 buljongterning
Vann
1 ss olivenolje
Salt/pepper
Tørket persille
1 ts gurkemeie
Eurodiet, Spinat, karse og brokkolisuppe
1. Dekk grønnsakene og buljong halvveis med vann, og kok til møre. Bruk en stavmikser og kjør til glatt suppe.
2. Lag en Eurodiet suppe: Bruk gjerne Spinat, karse og brokkolisuppe. Ha suppepulver i en liten kjele og kok opp mens du pisker med ca 1 1/2 dl vann/skummet melk. Ta av platen når det koker.
3. Bland sammen de to suppene. Blir den for tykk har du i litt varmt vann eller skummet melk. Ha så i raspet hvitløk(kan droppes).
Krydre med salt/pepper, persille og gurkemeie. Rør inn oljen til slutt.
(Fra eurodiet sin facebookside)
Åååh, det er så glimrende at dere legger inn disse oppskriftene! :heia:
Bare hyggelig.
Ratatouille (http://forum.lavkarbo.no/blog.php?b=25107)
1 løk
1 fedd hvitløk
1 rød og en grønn paprika
2 tomater
1 aubergin
1 squash
Salt og pepper
Rosmarin/basilikun/timian
Stek hakket løk og hvitløk i litt olje. Hakk opp alle grønnsakene og ha oppi sammen med krydder. Legg på lokk og kokes i 45 minutt.
Passer til pasta i fase 1 og til kjøtt og fisk i fase 2 og 3.
Omelett
1 pose Eurodiet-omelettblanding (velg den du liker best)
Vann eller skummet melk, ca. 150 ml
1 neve frisk spinat
3 friske sjampinjonger
3 små søte tomater (cherrytomater)
1 ts olivenolje
Del grønnsakene grovt opp, og surr i panne med oljen + 1/2 ss vann på lav temperatur i 1–2 minutter. Rist omelettblandingen i shaker med vann eller melk etter oppskrift på pakken, og hell deretter blandingen
over det grønne. La omeletten steke i 2–3 minutter. Ha gjerne noen friske
salatblader til.
(Fra eurodiet sin facebookside)
Omelett II
1 pose Eurodiet-omelettblanding (velg den du liker best)
Vann eller skummet melk, ca. 150 ml
Sopp
Paprika
Løk
Squash
Krydder (valgfritt - husk mye salt i fase 1 og 2)
Olje
Surr krydderet i olje
Hakk opp og stek grønnsakene i krydderblandingen
Rist omelettblandingen i shaker med vann eller melk etter oppskrift på pakken, og hell deretter blandingen over det grønne.
La omeletten steke i 2–3 minutter.
Stekt grønnsaksblanding - festfin
Sopp
Paprika
Løk
Squash
Aspargesbønner
Asparges
Sukkererter
Olje
Krydder (valgfritt)
Hakk opp sopp, paprika, løk, squash i biter, strimler, skiver
Asparges brekkes
Surr krydderblandingen i oljen
Stek alle grønnsakene i noen minutter.
Denne blandingen bruker jeg som tilbehør til varmrettene i fase 1 og til kjøtt/fisk i fase 2 og 3
Omelett
1 pose Eurodiet-omelettblanding (velg den du liker best)
Vann eller skummet melk, ca. 150 ml
1 neve frisk spinat
3 friske sjampinjonger
3 små søte tomater (cherrytomater)
1 ts olivenolje
Del grønnsakene grovt opp, og surr i panne med oljen + 1/2 ss vann på lav temperatur i 1–2 minutter. Rist omelettblandingen i shaker med vann eller melk etter oppskrift på pakken, og hell deretter blandingen
over det grønne. La omeletten steke i 2–3 minutter. Ha gjerne noen friske
salatblader til.
(Fra eurodiet sin facebookside)
Denne omeletten har jeg spist en del av i de siste dagene. Den er kjapp å lage og smaker slett ikke værst! Kan absolutt anbefales!
Vaflene lager jeg med en god dæsj kanel i. Så lager jeg to vafler av røra. Jeg sprayer vaffeljernet med formfett og står og holder jernet litt oppe når jeg steker vaflene, for røra blåser seg veldig opp under steking, så ved å holde jernet litt oppe unngår jeg at røra renner over.
To vafler og en kopp te er en ganske god frokost, vil jeg si. :)
Kyllingsuppa lager jeg slik at det blir mer som en gryte.
Bruker 1,5 dl væske, halvparten vann, halvparten skummamelk.
Surrer i olje presset hvitløk (2 fedd) og litt mindre enn en halv fersk chilli som er kuttet opp i småbiter. Så tilsetter jeg noen brokkolitopper, en god del fersk champignon, et par skiver squash som er hakket i småbiter og krydrer med pepper. Når dette har stekt litt, heller jeg over kyllingsuppa.
Da blir ikke smaken og konsistensen så aller verst. :)
Her er enda en kyllinggryte jeg har laget av kyllingsuppa:
Kyllinggryte
Ingredienser:
Gul løk (Brukte ca en fjerdedel)
Asparges
Squash
Aubergine
Spinat (babyspinat, blader i pose)
Fersk champignon
En halv terning kyllingbuljong
1,5 dl vann
Slik gjør du:
Hakk opp løk, asparges, squash og aubergine, stek i litt olje. Varm opp 1,5 dl vann med buljong i en kjele, hell over kyllingsuppa og rør godt slik at det blir som en saus. Hell sausen over grønnsakene, rør så i spinatbladene. Spis!
Crème brûléen lager jeg slik at jeg bruker litt mindre væske enn det som står på pakken (for ellers blir den altfor vannete, synes jeg), og rører ut pulveret med en stavmikser rett i desilitermålet. Jeg varmer det hele i mikroen. Mens jeg venter på at den skal bli varm finner jeg fram to små glass, heller halvparten av "sukkeret" i hver av dem, og heller så over halve den varme blandingen i hvert glass. Legger sukkeret i bunn fordi det da blir mer som en karamellsaus. Og lager to puddinger, fordi det for meg da føles mer, og jeg kan fordele det utover kvelden. Dessuten blir den fortere ferdig da.
:)
RUNDSTYKKE
Skjær rundstykket i ca 1-1,5cm tykke skiver. Ta en drøy ss hvitløkssmør og fordel på skivene, og stek i minst fem min på varmluft 200 grader med hviltløkssmøret opp.
Voila, fortær! :D
(Trenger sikkert ikke så mye som en ss smør, jeg brukte et dansk som er veldig kremet og full av luft)
Det høres godt ut Carisma. :)
Det høres godt ut Carisma. :)
Det var det! :sikle:
Passet veldig godt til blomkålssuppe f.eks
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.