View Full Version : Nannahs beste brød!


Nannah
31-01-08, 23:47
Etter masse prøving og feiling har jeg kommet fram til denne kombinasjonen...
brødene blir nydelige! Henger fint sammen og er kjempegode på smak.
Har du ikke investert i silikonbrødformer så løp og kjøp!! De er supre!!

200 g solsikkekjerner
100g kli
50g soyaflokker
100g valnøtter
4 toppede ss wey protein
4 ss glutenmel
4ss linfrø
50-100 g mandler
1toppet ss bakepulver
1 boks cottagecheese
1boks sæterrømme
150g revet jarlsbergost
12egg

mal halve mengden sosikkekjerner og mandlene til grovt mel...hakk valnøttene grovt...kjør cottagecheesen glatt m stavmixer i bakebollen sammen med eggene...tilsett alt det andre.
Ha i silikonformer...trenger ikke smøre lr noe http://rettkost.com/forum/images/smilies/smile.gif
Jeg brukte to former, men de ble ganske så fulle!! Brødene hever faktisk ..Så tre er kanskje best.
Stek på 175 i 1t 20 min.

Jeg bruker ikke salt i ...jarlsbergosten gir den rette smaken og er mye bedre i deigen enn norwegia.

hele oppskrifta har ca 100karber om du velger det økologiske solsikkefrøet..
Glutenmel og soyflokker fåes i helsekosten http://rettkost.com/forum/images/smilies/smile.gif

Annemora
01-02-08, 00:34
Det høres jo helt nydelig ut :); men 100 karbohydrater fordelt på to brød blir vel relativt mange pr skive? :confused:

sirimor
01-02-08, 11:16
Hei Nannah:)

Denne skal jeg jammen prøve i helgen, takk skal du ha:D

Hjørdis
01-02-08, 13:56
Jeg bakte mitt første brød etter oppskrift her inne i går. Det var lollipoppbrødet.(Tror jeg det kaltes). Ble godt og har kost meg med brød og masse pålegg i går kveld og til frokost i dag:). Har fri i helgen og lyst til å bake mer, brødet ditt høres også spennende ut, sikkert litt annen smak. Vet du om det kan fryses?

Nannah
01-02-08, 15:26
jeg får 30 skiver av et brød...men lager du tre brød...blir det færre karber:)

Nannah
03-02-08, 23:23
Bakte tre brød i dag...de blir litt lavere men det blir 33 karber pr brød bare da og ca 1 karb pr skive (ca 30 skiver)

Hjørdis
04-02-08, 10:55
Kan du fortelle meg hva wey-protein er for noe:confused:. Tenkte jeg skulle ha en bakedag i dag, men er usikker på hva dette er og hvor jeg får tak i det. Brødet ditt høres så godt ut:)

Nannah
04-02-08, 11:58
det får du på helsekosten står formel 80+10 nøytral..tror jeg på boksen...smaker ikke no og nesten karbefritt...men du kan godt bruke soyaprotein også:)

Hjørdis
04-02-08, 17:01
Takk for svar:). Da skal jeg på kjøkkenet og bake brød, har soyaprotein i skapet så det vil bli brukt. Kjøpte inn resten av ingrediensene på lørdag, men oppfattet ikke dette wey greia da:p Gleder meg:D

Nannah
06-02-08, 23:37
Oi glemte visst å si at det er myseprotein:D

Hjørdis
11-02-08, 10:19
Hei.
Må jo gi en tilbamelding på brødet ditt:). Nå kjørte jeg alt det tørre i blender, fikk ikke med meg at noe skulle være helt, men noe blir grovt uansett, . . . og til saken, brødet er kjempegodt:D, nydelig med og uten pålegg. Det hever bra, er saftig, henger sammen, blir definitivt bakt mer her i huset. Nå gjenstår det bare å se hvordan det er etter en tur i frys'n. Så tusen takk:spisesnak

MorStine
14-02-08, 10:35
Abonnere til jeg får handlet ingredienser...

Kaffe
25-05-11, 21:32
Dette må jeg prøve! Takk for fin oppskrift :)
Prøver i morgen, så gir jeg tilbakemelding :D

lucifine
25-05-11, 21:49
*abo*

Mangler noen ingredienser men denne ser knallgodt ut!