View Full Version : Jammen atte, fastelavensboller?
Det er jo fastelaven på søndag jo, noen må sporenstreks finne opp en lur måte å få til det!!! Finner bare fastelavenspannekaker i oppskriftsforumet...
Ikke noe problem det, vel! Bruk Ingis-bollene - de er super-duper-gode!!!
De her da?INGIS` SUPERDUPERGODE BOLLERUNDSTYKKER:
5 ss soyaprotein
3 ss kruskakli
5 ss Creme Fraiche
4 egg
100 gr smøreost (Kavli trippel)
4 ss bakemix
2 ts kardemomme
2 ts bakepulver
3 ss splenda
3 ss rapsolje
4 ts Johannesbrødkjernemel
Eller se her (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=11675) ;)
:ja: Jeg lagde dem forrige helg, og de var UTROLIG gode! Smakte boller, faktisk! Jeg hadde ikke soyaprotein og brukte bare bakemix, og brukte dessuten kremost istedet for kavliost, så det er rom for variasjoner ut fra hva du har i huset. Min røre ble ikke pasta-aktig som i oppskriften, snarere en røre, men bollene hevet seg og så ut som vanlige boller etterpå (brukte muffinsformer). Anbefales!
Går det bra med soyamel i stedet for Johannesmel tro?
Titti: det tror jeg absolutt ikke, desverre. Johannesbrødkjernemel gir en fantastisk deigete konsistens på bakverket (i tillegg til at det ikke smaker noe), det er det som er så spesielt med det. Soyaprotein/soyamel har ikke samme funksjonen.
Nei, det tror jeg ikke :nei:
Johannesbrødkjernemel virker som tykningsmiddel og har veldig gode egenskaper til å jevne deig/rører/sauser osv. Jeg vet ikke om noen andre ingredienser man kan jevne ting med like godt uten å bruke betydelig større mengde.
Takk, jenter. :) Skal se om de har det i helsekostbutikken i morgen. :)
Er det fryktelig dyrt eller?
Nei, jeg betalte vel 60,- og noe kroner sist. Boksen er liten men drøy.
kan jeg bruke bare protein pulver... eller MÅ jeg har bakemix også?
Tror du kan det. Mener jeg leste om noen som hadde gjort det. Men jeg vet ikke hva det evt gjør med smaken. Har du lest i bolle-tråden til ingis (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=14083)? Mener det står noe der.
Det jeg forstod var poenget med bakemixen var at den inneholder glutenmel og dermed gir en bedre konsistens, skikkelig deig-konsistens. Men det går jo an å prøve.
det smaker ikke noe særlig av det pulveret, har aldri brukt bakemix jeg... smaker det noe av det?
Har ikke brukt den bakemixen jeg heller, aner ikke. Men jeg tenkte å kjøpe en boks snart, må jo få laget disse bollene. :D
Nei, jeg betalte vel 60,- og noe kroner sist. Boksen er liten men drøy.
Ikke verre nei, så for meg 3-400 kroner jeg. :lol:
http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=393719&postcount=12
prøver uten jeg, ser ut som det funka fint. Jeg har en DIGER proteinpulver boks... på tide å starte på den;)
De her da?
Søren, jeg glemte å kjøpe ost...Jeg som skulle lage disse i morgen.:rolleyes:
Jeg kjøpte cottagecheese jeg da....kanskje jeg skal prøve med den. Jeg husker jeg lagde noen slanke-boller ala Grete Roede med CC-ost oppi, denne oppskriften minner veldig om de....
Titti: det tror jeg absolutt ikke, desverre. Johannesbrødkjernemel gir en fantastisk deigete konsistens på bakverket (i tillegg til at det ikke smaker noe), det er det som er så spesielt med det. Soyaprotein/soyamel har ikke samme funksjonen.
Hei! Nå er jeg spent :spent:
Fungerer johannesbrødkjernemelet (Jbkm) som bindemiddel i fravær for hvetemelet? Hvetemel er jo desverre ofte nødvendig for at deigen skal henge sammen, men har Jbkm samme effekt? Det er jo i tilfelle supert :D ettersom det er derfor det mange ganger er vanskelg å lage noe uten hvetemel.... deigen henger liksom bare ikke sammen.
Til info gikk det helt fint med cc-ost i disse. :ja: Jeg hadde heller ikke soyaprotein, så jeg brukte bare bakemiksen fra Ketolyse. Og jeg hadde heller ikke mer en halv ss splenda i, men de ble gode lell. Og så hadde jeg bare lett-rømme, men det funket fint det også. :)
jeg kom ikke så langt som til å bake disse...... MEN... :o
http://www.skravlelatte.no/images/smilies/mumser.gif <------ distrea
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.