View Full Version : Skolebrød
Hadde Heistad vaniljekrem igjen etter fastelaven i går, som måtte brukes opp. Derfor ble det skolebrød i dag.
Brukte Ziggy's lappeoppskrift, modifisert av Lokkebiff (tror jeg) for å få en søt version.
1 boks Philadelphia Naturell
ca 80 g revet ost
3 egg
3 ts kardemomme
2 ts kanel
1 ts bakepulver
3 ts johannesbrødkjernemel
5 ts splenda
10-15 dråper vaniljeessens
Stivpisk eggehvitene.
Bland resten av ingrediensene bortsett fra den revne osten. Rør godt så du får en jevn røre. Vend så denne blandingen + osten forsiktig inn i de stivpiskede eggehvitene med en slikkepott til en jevn deigrøre.
Lag 10 "klatter" fordelt på 2 stekebrett med bakepapir. Lag en liten fordypning i midten og fyll med vaniljekrem/eggekrem.
Stekes midt i ovnen på ca 175 grader i 25-30 minutter, og avkjøles på rist.
Lag en blanding av vann og splenda som du pensler lappene med, og dypp dem deretter i kokos.
Jeg strødde litt ekstra splenda på toppen for å få de enda litt søtere.
http://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000200CB.gif
Jeg er bare så imponert over alle oppskritene dere lager her inne altså! :blomster:
Wow!!! De så jo bare såååå gode og proffe ut!!! :sikle:
Nam disse så skikkelig god ut. Driver å samler oppskrifter her inne... Finner ideer til hvordan man kan lage ting:) Skal deffinitivt prøve å lage disse snart. :)
Disse skal fylles med vaniljekrem/eggekrem - noen som har oppskrift på de? :)
Hadde Heistad vaniljekrem igjen etter fastelaven i går, som måtte brukes opp. Derfor ble det skolebrød i dag.
Brukte Ziggy's lappeoppskrift, modifisert av Lokkebiff (tror jeg) for å få en søt version.
1 boks Philadelphia Naturell
ca 80 g revet ost
3 egg
3 ts kardemomme
2 ts kanel
1 ts bakepulver
3 ts johannesbrødkjernemel
5 ts splenda
10-15 dråper vaniljeessens
Stivpisk eggehvitene.
Bland resten av ingrediensene bortsett fra den revne osten. Rør godt så du får en jevn røre. Vend så denne blandingen + osten forsiktig inn i de stivpiskede eggehvitene med en slikkepott til en jevn deigrøre.
Lag 10 "klatter" fordelt på 2 stekebrett med bakepapir. Lag en liten fordypning i midten og fyll med vaniljekrem/eggekrem.
Stekes midt i ovnen på ca 175 grader i 25-30 minutter, og avkjøles på rist.
Lag en blanding av vann og splenda som du pensler lappene med, og dypp dem deretter i kokos.
Jeg strødde litt ekstra splenda på toppen for å få de enda litt søtere.
http://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000200CB.gif
Det står stivpisk eggehvitene, er det bare det du bruker eller bruker du plommen oxo...?
Ganske ny her så jeg må vel få inn alt med teskje... ;)
Hvorfor heter det "skolebrød" ?
Jeg vil heller kalle dem
Undervisningsboller! :lol:
dytter på denne jeg - skal eggeplommene være i eller skal de kastes? :p
Eggeplommene skal nok være i ;)
ooh takk :D skal prøve å lage disse bollene med bare sukker oppå, uten noe eggekrem, tror de blir gode uansett jeg :D
kødder du med meg eller?!? disse var RÅNYDELIGE! Mine falt sammen så det susa etter, så det ble bare 6 stk, men dæsken de var rådeilige! Disse skal jeg lage mange av senere! Bruke heistads vaniljesaus, med 4dl fløte og blandet med krem. Hadde nok ikke trengt å blande med krem, men de ble ihvertfall så gode at min kjære ikke klarte holde fingrene av fatet :D Droppa kokos, hadde bare splenda blandet med pittelitt vann over :) ANBEFALES :D
hva skal eggeplommene brukes til??
første skal man jo bare stivpiske eggehvitene...
De skal nok inn der det står "bland resten av ingrediensene":p
okei;) hehe
Takk skal du ha
Hillelille
30-08-09, 15:44
Ost i skolebrød?:P
nå står de i ovnen, ble 6 stykk;)
Dere som er så flinke til å regne karber, hvor mange karbo er det i denne oppskriften?
Hei:) I følge mine beregninger skal det være omtrendt 32,38 karbohydrater i hele røra. Men da brukte jeg 130g Piano vaniljekrem istedet for Heistad sin (fant ikke denne:()
Nå står 6stk til kjøling her. fireåringen snoker rundt og kan ikke vente....
De lukta kjempegodt, og en ørliten smakstest virket svææært lovende.. Kunne med fordel laget bollene mindre i utganspunktet for de este jho utover..... men men store og goooode nå da...
wollafruen
07-02-10, 12:33
Er det noe annet enn johannesbrødkjernemel man kan bruke? Jeg har soyaprotein og hveteprotein. Begge deler ganske nøytralt i smaken, men vet ikke om de lager noen "bismak" allikevel?
Er det noe annet enn johannesbrødkjernemel man kan bruke? Jeg har soyaprotein og hveteprotein. Begge deler ganske nøytralt i smaken, men vet ikke om de lager noen "bismak" allikevel?
jeg bruker fiberhusk i stedet for JBK men vet ikke om det passer her. :confused:
Vill tro at det passer enda bedre en JBK jeg...:ja:
Mmmm, dette ser jo helt nydelig ut! Har 8 stk i ovnen nå :) Lukter så digg, altså! Tusen takk for fin oppskrift!
Ragnhild :)
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/t/wHzPgGf/weight.png
Jeg lagde disse i dag, men hadde ikke alle ingrediensene, så jeg måtte fikse litt. Men du verden så gode de ble.
Jeg hadde ikke eggekrem, så jeg droppet å tenke på de som skolebrød. Hadde bare en halv pakke Philidelfia, men hadde kremost med mandarin/ananas. Tok derfor 50/50 av disse. Brukte fiberhusk i stedet for JBK og droppet altså toppingen med eggekrem, melis og kokos.
Serverte de til ikke lavkarbere og de syntes også at de var veldig gode.
Da skal jeg prøve disse selv om revet ost hørtes merkelig ut :p
Har gått og drømt om nybakt gjærbakst de siste dagene, :eek: så dette må prøves. :p
Prøvde denne idag. Gjorde en tabbe, hadde osten sammen med de andre ingrediensene og det ble litt fast røre. Hadde problemer med å vende røra inn i eggehvitene, brukte litt vann for å få røra litt løsere. Antakelig derfor de ble litt flate. Men godt var det. Brukte vaniljekrem som jeg fant under kringle her på bloggen. Det var så mye igjen at jeg bakte ei halv kringle også.
Jeg har også laget skolebrød. De ble kjempegod, og for meg en fullgod erstatning for "de vanlige"... :D
Oppskrift:
http://skinnyshepherd.blogspot.com/2010/10/skoleboller.html
http://3.bp.blogspot.com/_4YIxPwy1zl0/TMsirzWuNDI/AAAAAAAAAOw/XnFHT5RbhuY/s1600/DSCF1484.JPG
Gud, dere er kreative altså. :D
Har noen oppskrift på vaniljekrem
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.