View Full Version : Erstatning for brød?


Farris
05-02-08, 17:43
Hei, skulle likt å vist om det går an å kjøpe lavkarbo brød?
Jeg har ikke mulighet for å bake selv, så det beste hadde vært om det var mulig å få kjøp noen plass? Egg og bacon er godt, men jeg må ha noe annet også kjenner jeg. Takk for svar

Lindabtn
05-02-08, 17:47
Nope, man får ikke kjøpt brød for oss som går på ketolyse :nei:
Det beste er nok å lage selv, men siden du ikke har mulighet blir det nok litt værre :ja:

Det eneste, om du har lyst på EN skive om du skal kose deg ekstra en kveld, med litt reker eller andre ting, er nok Fedon brødet det mest brukbare. Har alltis noen skiver i frysa til den slags. Men baker mitt eget brød (BRØD!!!) som smaker nyyydelig :p

Distrea
05-02-08, 17:50
Du har NULL tid til å bake eller lage lapper? da er det ikke mye å velge i nei. Fiberrik har 3 karber pr stk. Ett par slike om dagen vil selvfølgelig gå på bekostning av karbokvoten, dvs mindre grønt.

på spis deg slank.no har dem lavkarbobrød har jeg sett... men HVOR lavkarbo det er, det veit jeg ikke. Tror ikke det er noe å anbefale..

hvis du har litt tid, så ville jeg gått for å lage opp lapper. kan lage mange av gangen og fryse ned

Farris
05-02-08, 17:55
Oki. Jeg får kjøpe meg en brødbaker, så går det hele litt fortere.
Noen gode oppskrifter å anbefale?

Liiiz
05-02-08, 18:19
Jeg lager en variant av Lollypops brød (tror jeg :))
Oppskriften er:1 boks seter rømme
7 egg
½ ts salt
100 g kruskakli
100 g sesamfrø
200 g linfrø
1/2 dl matolje


Bland så det våte med det tørre, og hell det i to brødformer med stekepapir i. (Jeg har dårlig erfaring med å smøre formene) Brødet vil ikke heve noe særlig. Brødet stekes i forvarmet ovn på 190 grader litt under miderste rill i 2 timer (veldig lenge). La børdet avkjøle seg før du deler begge brødene i to og putter 3 deler i fryseren og en i kjøleskapet. God fornøylese!

Farris
05-02-08, 18:57
Takker og bukker.
Skal komme med tilbakemelding så fort jeg får laget meg noen brød :}

Smula
05-02-08, 19:13
Jeg lager en variant av Lollypops brød (tror jeg :))
Oppskriften er:1 boks seter rømme
7 egg
½ ts salt
100 g kruskakli
100 g sesamfrø
200 g linfrø
1/2 dl matolje


Bland så det våte med det tørre, og hell det i to brødformer med stekepapir i. (Jeg har dårlig erfaring med å smøre formene) Brødet vil ikke heve noe særlig. Brødet stekes i forvarmet ovn på 190 grader litt under miderste rill i 2 timer (veldig lenge). La børdet avkjøle seg før du deler begge brødene i to og putter 3 deler i fryseren og en i kjøleskapet. God fornøylese!

Tilnærmet samme oppskrift jeg bruker på lappene/polarbrødene mine, det.
Om man lager små pannekaker på brettet isteden, trenger man kun å steke dem i 20-25 minutter. Og så har du jo brødet ferdig oppdelt.

Funker også bra som pizzabunn.

upsidaysi
05-02-08, 21:47
Men baker mitt eget brød (BRØD!!!) som smaker nyyydelig :p


Oppskrift ?? :D

xtra
06-02-08, 00:51
Oki. Jeg får kjøpe meg en brødbaker, så går det hele litt fortere.
Noen gode oppskrifter å anbefale?

Jeg vil ikke anbefale brødbakemaskin til lavkarbobrød. På en maskin finner du forhåndlagde programmer til f eks grovt el fint brød, med innlagt elting, heving, steketid etc. Jeg tror ikke det lar seg gjøre (i alle fall ikke på min) å steke lavkarbobrød slik det skal stekes.

Smula
06-02-08, 09:22
Det tror jeg du har rett i - de brødoppskriftene vi kan bruke er jo ikke gjærbakst og skal ikke eltes og heves som sådan.
Deigen blir mer som en røre, og det tar maks 5 minutter å slenge den sammen. Det er jo kun selve stekingen som tar litt tid.

Lindabtn
06-02-08, 16:55
Oppskrift ?? :D
Selvfølgelig:D


http://forum.lavkarbo.no/blog.php?b=1810

Her har du den vettu :suss:

intel
06-02-08, 17:11
på spis deg slank.no har dem lavkarbobrød har jeg sett... men HVOR lavkarbo det er, det veit jeg ikke. Tror ikke det er noe å anbefale..

2g pr. skive:
http://www.spisdegslank.no/docs/pdf/NYTT-UNIKT.pdf

SusieBlues
06-02-08, 17:35
Kjenner flere som spiser brødet fra spisdegslank. De er fornøyde, men det er jo dyrere enn å bake selv.

upsidaysi
06-02-08, 17:46
Selvfølgelig:D


http://forum.lavkarbo.no/blog.php?b=1810

Her har du den vettu :suss:

thanks ;)

Smula
06-02-08, 19:32
Kjenner flere som spiser brødet fra spisdegslank. De er fornøyde, men det er jo dyrere enn å bake selv.

Da må jeg få lov til å ødelegge moroa igjen. Jeg syntes det brødet var aldeles for GRUSOMT!!! Det smakte ikke brød i det hele tatt. Anbefaler det ikke.

Nei, nabo-brødet eller lappene sverger jeg til. Og de er jo super-enkle å lage også.

Georgine
06-02-08, 19:58
Da må jeg få lov til å ødelegge moroa igjen. Jeg syntes det brødet var aldeles for GRUSOMT!!! Det smakte ikke brød i det hele tatt. Anbefaler det ikke.


Jeg får mageproblemer av spisdegslank-brødet pga xylitolen. Hvorfor har man det i et brød forresten?

Farris
07-02-08, 11:02
Jeg var innom en helsekostbutikk, hvor damen i disken anbefalte meg å ta en titt på esekiel brød. Dette skulle vistnok inneholde lite karbo. Men det stod ikke innhold pr 100 gram så jeg lot være å kjøpe det.
Noen erfaringer?

Trixie
07-02-08, 12:41
Jeg var innom en helsekostbutikk, hvor damen i disken anbefalte meg å ta en titt på esekiel brød. Dette skulle vistnok inneholde lite karbo. Men det stod ikke innhold pr 100 gram så jeg lot være å kjøpe det.
Noen erfaringer?
Lite karbo er det nok ikke i det brødet, se oppskrift her: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=1737

Nannah
07-02-08, 12:48
Jeg har prøvd de fleste brødoppskrifter her inne, men har endt opp med min egen oppskrift som jeg endelig er fornøyd med. Et brød har ca 33 karber og gir 3o nokså tynne skiver...og jeg synes det er nydelig:)

http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=17206

oppskrifta gir 3 brød ca 7-8 cm høye...

Smula
14-02-08, 10:13
Jeg får mageproblemer av spisdegslank-brødet pga xylitolen. Hvorfor har man det i et brød forresten?

:eek: Visste jeg ikke en gang... men det overrasker meg ikke altfor mye, for det var ganske mye dodgy ting i det brødet! Var det ikke hamp og noe sånt også...?
Nei huff, det var helt forferdelig, får helt frysninger bare ved tanken!!

MorStine
14-02-08, 10:35
Tilnærmet samme oppskrift jeg bruker på lappene/polarbrødene mine, det.
Om man lager små pannekaker på brettet isteden, trenger man kun å steke dem i 20-25 minutter. Og så har du jo brødet ferdig oppdelt.

Funker også bra som pizzabunn.
Dere stivpisker ikke hvittene altså? Og hvor mange blir det? Litt lei Ziggylappene, hadde vært godt med litt variasjon når jeg ikke har ingr. til brød (isets)

Smula
14-02-08, 13:58
Jeg pleide å stivpiske dem før, men nå gidder jeg faktisk ikke lenger. Jeg synes faktisk konsistensen på dem når de er ferdigstekte er bedre også når ikke hvittene er pisket.
Jeg bruker et beger rømme eller créme fraiche og 4 egg, og så blander jeg i kruskakli, lin-og sesamfrø og ost til jeg får en passende tykk røre (så den flyter utover, men ikke helt rennende). Da får jeg ca 10-12 ganske store lapper.

Vet ikke helt hvem som skal ta æren for denne oppskriften, det er vel en blanding av Gerd og Nannah. Sverger til den like fullt, så takker og neier! :)

MorStine
14-02-08, 14:02
Jeg pleide å stivpiske dem før, men nå gidder jeg faktisk ikke lenger. Jeg synes faktisk konsistensen på dem når de er ferdigstekte er bedre også når ikke hvittene er pisket.
Jeg bruker et beger rømme eller créme fraiche og 4 egg, og så blander jeg i kruskakli, lin-og sesamfrø og ost til jeg får en passende tykk røre (så den flyter utover, men ikke helt rennende). Da får jeg ca 10-12 ganske store lapper.

Vet ikke helt hvem som skal ta æren for denne oppskriften, det er vel en blanding av Gerd og Nannah. Sverger til den like fullt, så takker og neier! :)
Hehe, blir visst sånn at man titter seg over skuldra før man poster oppskrifter for tida. Skal prøve denne etterpå, etter limet på sofaen gir slipp på meg*lat*

MorStine
17-02-08, 09:51
Jeg pleide å stivpiske dem før, men nå gidder jeg faktisk ikke lenger. Jeg synes faktisk konsistensen på dem når de er ferdigstekte er bedre også når ikke hvittene er pisket.
Jeg bruker et beger rømme eller créme fraiche og 4 egg, og så blander jeg i kruskakli, lin-og sesamfrø og ost til jeg får en passende tykk røre (så den flyter utover, men ikke helt rennende). Da får jeg ca 10-12 ganske store lapper.

Vet ikke helt hvem som skal ta æren for denne oppskriften, det er vel en blanding av Gerd og Nannah. Sverger til den like fullt, så takker og neier! :)
Disse var kjempegode, lagde 12 forrigedagen og har laget 12 nye nå, men glemte ost, så de blir sikkert mislykket:( Står i ovnen nå...:mad:

TattyTeddy
17-02-08, 10:42
må prøve meg på disse lappene jeg også..

hva er best med rømme eller CC??

Tror jeg har alt i skapet også!!

Tuppen
17-02-08, 11:31
min erfaring så er rømme best- smaken er som baken.... ;)

MorStine
17-02-08, 15:16
må prøve meg på disse lappene jeg også..

hva er best med rømme eller CC??

Tror jeg har alt i skapet også!!
Har alltid laget Ziggylappene med cc, men disse her synes jeg var veldig gode med rømme. Så jeg kommer ikke til å prøve cc i dem:)

arkine
17-02-08, 18:37
du får kjøpt lavkarbo brød på rema afrodite heter det , som inneholder 20 karbo totalt blir ca 2 karbo pr skive og det smaker godt også

Princez
17-02-08, 18:55
du får kjøpt lavkarbo brød på rema afrodite heter det , som inneholder 20 karbo totalt blir ca 2 karbo pr skive og det smaker godt også

Såpass! Rema here I come!! :D

Kanutten
17-02-08, 19:32
du får kjøpt lavkarbo brød på rema afrodite heter det , som inneholder 20 karbo totalt blir ca 2 karbo pr skive og det smaker godt også

Det er 20 karber pr 100 gram. Brødet veier ca 800 gram eller deromkring. Så da blir det nok noen flere karber pr skive.. ca16..

Princez
17-02-08, 19:51
Det er 20 karber pr 100 gram. Brødet veier ca 800 gram eller deromkring. Så da blir det nok noen flere karber pr skive.. ca16..


Hmm... burde vel skjønt at det var for godt til å være sant... :(;)

Kanutten
17-02-08, 19:54
Hmm... burde vel skjønt at det var for godt til å være sant... :(;)

Det er jo fort gjort å bake brød! Og mange gode oppskrifter her inne. :sikle:

Princez
17-02-08, 20:19
Det er jo fort gjort å bake brød! Og mange gode oppskrifter her inne. :sikle:

Ja, om man har alle ingrediensene i hus så... ;)

Romle
18-02-08, 12:28
Denne bruker jeg. Begynner å bli litt lei, men det er jo bare å tilsette andre ting også...

3 egg
1/2 boks rømme
3 ts Johannesbrødkjernemel
2 ts bakepulver
2-3 ss linfrø
ca 30 gr kruskakli

Blandes og stekes på 200 grader i 10-15 min. Blir 9 lapper

TattyTeddy
21-02-08, 14:01
Jeg pleide å stivpiske dem før, men nå gidder jeg faktisk ikke lenger. Jeg synes faktisk konsistensen på dem når de er ferdigstekte er bedre også når ikke hvittene er pisket.
Jeg bruker et beger rømme eller créme fraiche og 4 egg, og så blander jeg i kruskakli, lin-og sesamfrø og ost til jeg får en passende tykk røre (så den flyter utover, men ikke helt rennende). Da får jeg ca 10-12 ganske store lapper.

Vet ikke helt hvem som skal ta æren for denne oppskriften, det er vel en blanding av Gerd og Nannah. Sverger til den like fullt, så takker og neier! :)

Nå har jeg prøvd å lage og de ble kjempegode!
De blir nok laget mange mange ganger fremover..