View Full Version : Blomkål og bacon-grateng med ost


Sivensvans
12-02-08, 13:19
Fant denne på Dagbladets nettsider i dag - og, vel verdt et forsøk, sant?
(Bare bytte ut lettrømme med skikkelige saker!:D)

http://www.dagbladet.no/img/generated/YTo1OntzOjE6InQiO3M6MzQ6IkJsb21r5WwtIG9nIGJhY29uLS BncmF0ZW5nIG1lZCBvc3QiO3M6MjoidHkiO3M6MTE6Im1hX2Jj dGl0dGVsIjtzOjI6ImZvIjtzOjA6IiI7czoyOiJmcyI7aTozOT tzOjE6InciO2k6NTA1O30=.jpg
http://gfx.dagbladet.no/pub/artikkel/5/52/526/526670/mat_20080212_blomkal_og_bac_1202809515.jpg
500 g renset blomkål
1 l grønnsaksbuljong (utblandet)
100 g bacon i små terninger
150 g renset sopp i biter
1 ss smør
2 dl lettrømme
½ hakket hvitløkbåt
salt og pepper etter smak
1 ss reven hvitost
1 ss hakket kruspersille
1 ss hakket frisk gressløk

• Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 225 grader C. Smør en ildfast form.

• Skjær kålen i buketter eller store biter som kokes i ca. 5 minutter til knapt mør. La kålen renne av og legg den i formen.

• Smelt smør i en panne og stek bacon og sopp. Bland inn litt salt og pepper og fordel dette over kålen.

• Bland rømme med litt salt, pepper og evt. hvitløk. Fordel den over kålen, dryss ost over og gratiner retten midt i ovnen i ca. 10-15 minutter.

• Dryss hakket kruspersille og gressløk over like før servering.

Distrea
12-02-08, 13:23
åååhhh.... MAT:D namnam

Tusta85
12-02-08, 13:26
Oh, middag!

Iset
12-02-08, 13:45
1 SPISESKJE ost? Tror nok jeg hadde 100-doblet den mengden ja. :lol:
Må prøves, elsker gratinert blomkål.

Distrea
12-02-08, 13:55
også litt mer bacon:D når skal jeg komme Iset?:p

å nei... har skapet fullt av ED jeg ja... :o

Iset
12-02-08, 14:21
Hehe du må bare komme når du vil. Jeg skal lage denne formen i dag og ha den til pesto- og hvitløksmarinert laksefilet. Det er bare jeg som spiser blomkål her i huset så da er det maassse rester igjen. :p

MorStine
12-02-08, 14:34
Skal også lage denne i dag, vet bare ikke om jeg skal ha koteletter eller kjøttkaker til...:sikle:

Sivensvans
12-02-08, 14:41
1 SPISESKJE ost? Tror nok jeg hadde 100-doblet den mengden ja. :lol:
Må prøves, elsker gratinert blomkål.



:lol::_punk:
JA til mere ost!! (og bacon!....er nok ikke lavkarbo-folk som står bak denne..skimter jo en bakt potet i bildet der....;))

Iset
12-02-08, 15:04
Hehe nei sant det. EN liten spiseskje, HAHA. Nå koker blomkålen og jeg har skjært opp masse sopp og bacon. Gleder meg til middag! Mannen liker ikke blomkål, men han får kikerter, rømmesalat og stekt sopp/bacon til laksefiletene.

Distrea
12-02-08, 15:27
:sikle: kommer så for jeg er tilbake på vanlig kost... DVS lavkarbo kost selvfølgelig :D

Iset
12-02-08, 16:16
RAAAAP. Dette var utrolig godt!

Distrea
12-02-08, 16:22
RAAAAP. Dette var utrolig godt!


:lol:

MorStine
12-02-08, 16:38
Har hverken gressløk eller persille, hverken i tørr eller frisk form... Jaja, jeg prøver allikevel...

Iset
12-02-08, 16:41
Jeg brukte ikke oppskriften manisk, det gjør jeg aldri. :knegg:
Jeg kokte blomkålen i buketter i vann og kjøttbuljong. Lot den renne av og la den i en ildfast form. Så helte jeg over litt fløte og masse stekt sopp og bacon (stekte det i samme gryte med litt krydder). Drysset over salt og peppermix og MASSE revet ost og gratinerte det. Glemte å ha i hvitløk, det som er så godt. Skal ha i det og vårløk neste gang.

nordlandsjenta
12-02-08, 17:53
måtte prøve denne jeg også... men den ble litt amputert...:p
er sånn små(veldig)forelska i en fyr, og hvem andre enn han møtte jeg på i butikken... ble så forfjamset, at jeg glemte HELT av å kjøpe sopp, å noe til å ha attåt, og middagsønsket til dattra mi... :D så hun ble ikke så fornøyd, men maten var god alikevell... å jeg sitter og smiler siden jeg fikk sett (og snakket med) HAN... thihii...:p

Max
12-02-08, 17:53
Min står i ovnen nuh. Jeg mangedoblet også mengden ost maaange ganger, og brukte CF istedenfor lettrømme. Tør ikke bruke fløte, magen min liker visst ikke det.

Og - ovnsstekte svinekoteletter med SPRØ SVOR til :D

Tusta85
12-02-08, 18:24
Og jeg er så rar at jeg lager den uten noe annet til. :o

Max
12-02-08, 18:27
Detta var gøtt! Kan fint spises uten noe annet til ja :)

Iset
12-02-08, 18:46
Åh herregud ... Jeg har nettopp spist gratengrester til kvelds og nå ligger jeg her og klarer verken å snakke eller gå. Snakk om å spise seg dårlig, dette var ALTFOR godt. Fy skam, å legge ut gode oppskrifter på den måten der. HJELP!

blåbær
12-02-08, 23:02
måtte prøve denne jeg også... men den ble litt amputert...:p
er sånn små(veldig)forelska i en fyr, og hvem andre enn han møtte jeg på i butikken... ble så forfjamset, at jeg glemte HELT av å kjøpe sopp, å noe til å ha attåt, og middagsønsket til dattra mi... :D så hun ble ikke så fornøyd, men maten var god alikevell... å jeg sitter og smiler siden jeg fikk sett (og snakket med) HAN... thihii...:p

Jeg vil også være forelska :rolleyes:

Gleder meg også til å lage denne, så den tidligere i dag, og ble veldig frista. Problemet er at det er så mange oppskrifter å prøve her, og jeg har alt for lite tid til å lage alle, i tillegg til at jeg er litt vanedyr, og lager mye av det samme flere ganger ...

nordlandsjenta
12-02-08, 23:27
je, d er deilig å være forelsket... skulle bare ønske at han også var det... hehe...

jeg er nok litt sånn som deg, blåbær... har en STOR tendens til å lage d samme om og om igjen... men d er artig å prøve noe nytt! kan iallefall anbefale denne retten! åsså er d jo så bra me retter som ikke tar sånn alt for lang tid å lage!;)

MorStine
12-02-08, 23:33
Var knakanes god den her, den skal lages igjen... Brukte pizzakrydder i og det ble DIGG!!!


Nordlandsjenta: Heldiggris:p Savner den "mo-i-knærne"-følelsen innimellom, ja... Selv om det jo kan være slitsomt også.

nordlandsjenta
12-02-08, 23:40
Nordlandsjenta: Heldiggris:p Savner den "mo-i-knærne"-følelsen innimellom, ja... Selv om det jo kan være slitsomt også.
hehe... jepp og jepp:D:D

Licota
20-05-10, 15:38
Naaamm!

Borghild
20-05-10, 16:01
Mmmm høres kjempe godt ut. Men bruker dere lett rømme?

http://tickers.tickerfactory.com/ezt/t/wjYdWLQ/weight.png

Licota
20-05-10, 16:14
Mmmm høres kjempe godt ut. Men bruker dere lett rømme?

http://tickers.tickerfactory.com/ezt/t/wjYdWLQ/weight.png

Neinei! Må bruke seterrømme eller creme fraiche. Også tonnevis med ost! :D Og litt ekstra bacon.

Iset
20-05-10, 16:58
Lettrømme er faktisk helt ok, det er uhyre liten forskjell på lettrømme og seterrømme, og lettrømme får man i økologisk versjon. Men liker man seterrømme/CF bedre så bruker man jo det. Jeg foretrekker absolutt lettrømme når jeg skal bruke rømme kaldt, synes den smaker friskere og bedre, men i varmretter er det ett fett. :D

Borghild
21-05-10, 21:43
Tester den ut i morgen, får gjester til varm lunch, må jo være god til grillmat også. MMMmm gleder meg.:D

Gwen
26-05-10, 19:29
Testet ut i dag, jeg fikk veldig mye tynn saus i bunnen av formen. Sikkert fordi jeg kokte blomkålen litt for lenge....:rolleyes:
Men den var supergod!

Hadde på litt løk også, og CF blandet med hvitløk.....Nam!

Tunrida
22-07-10, 20:38
Nam! Denne skal jeg prøve meg på i dag :)