View Full Version : Er matfløte dårlig fløte?


Photobscura
16-02-08, 18:11
Jeg mener å ha lest det et sted, men jeg finner ingen relevant info når jeg søker. Nå bruker jeg lite fløte, men jeg liker at matfløten blir litt tykk når man koker den. Men er den mindre god enn kremfløte? Og i tilfelle hvorfor?
Jeg klarer ikke å bruke johannesbrødkjernemel i fløtesauser og supper, for den blir liksom så slimy ...

sma
16-02-08, 18:16
Hm, skulle ikke tro at det var noe særlig forskjell på smaken..
Men hvorfor bruker du ikke bare vanlig fløte i sausen da? :)

Photobscura
16-02-08, 18:20
Hm, skulle ikke tro at det var noe særlig forskjell på smaken..
Men hvorfor bruker du ikke bare vanlig fløte i sausen da? :)
Det er ikke smaken det er snakk om, men om kremfløte er SUNNERE enn matfløte. Kremfløte tykner ikke når det koker. DET er problemet!

Alyssa
16-02-08, 18:26
Det som gjør meg mest skeptisk til matfløte (og kaffefløte for den sakens skyld) er at den er ultrapasteurisert og homogenisert. Kremfløte er bare pasteurisert.

Photobscura
16-02-08, 18:28
Aha! Noen som kan fortelle meg litt om hva det gjør med fløten?

Alyssa
16-02-08, 18:39
Fant et par tråder hvor det står forklart en god del:

http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=11527&highlight=ultrapasteurisering

http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=11254&highlight=ultrapasteurisering

Photobscura
16-02-08, 18:56
Haha, ser dere i den første tråden der, så stiller jeg omtrent akkurat det samme spørsmålet som her...!! Teflonhjerne ass! Men takk skal du ha :)

Nille
16-02-08, 19:50
Kremfløte tykner ikke når det koker. DET er problemet!

Ehhh... tykner ikke kremfløte når den koker ? Det gjør kremfløten jeg bruker. Det er helt vanlig kremfløte fra Tine. .... :wacko:

sma
16-02-08, 19:58
Det er ikke smaken det er snakk om, men om kremfløte er SUNNERE enn matfløte. Kremfløte tykner ikke når det koker. DET er problemet!


Det gjør i alle fall min fløte. :rolleyes:
Det er nesten slik at den blir for tykk syns jeg. :)