View Full Version : Kolesterol


apple
01-09-04, 09:27
Da jeg var på helsestasjonen med lillegutt i går, nevnte legen at jeg burde ta en kolesteroltest siden jeg visstnok hadde et eller annet på øynene som kunne tilsi forhøyet kolesterol.
Atkins bedyrer jo at verdiene ikke går opp selv om man spiser dietten hans, men jeg må allikevel innrømme at jeg ble litt bekymret.

Har dere testet dere før, under og etter? Noen som har opplevd økning i verdiene?:confused:

Nille
01-09-04, 10:35
Jeg husker ikke tallene mine, men det gode kolesterolet hadde gått opp litt og det dårlige kolesterolet hadde gått kraftig NED. Prøvene mine var helt perfekte !! :D


..... etter ca. 9 mnd på Atkins. Stefaren min går på Lindberg og hans kolesterol har også gått kraftig ned. han be anbefalt Lindberg nettopp på grunn av blodtrykk og kolesterol!!

MHM
01-09-04, 12:22
Jeg har aldri sett noen som har fått høyere kolesterol av å følge lav-karbo kosthold. Da må det eventuelt være fordi det gode kolesterolet har blitt bedre. Grunnen er at mindre karbohydrater gir mindre insulin. Lite insulin gjør at det dannes mindre kolesterol. (Via enzymet HMG CoA reduktase i leveren, som insulin fremmer).

Men når det er sagt, så er det viktig å påpeke at et lav-karbo kosthold ikke nødvendigvis betyr at alle aspekter ved kostholdet er sunt!

Det er ikke mye hjelp i å spise lite karbohydrat hvis man samtidig:

1) bruker varmpressede oljer med masse omega-6 og transfett
2) daglig spiser majones, kaviar og dressinger fra butikken
3) ikke spiser nok proteiner
4) ikke spiser nok fett
5) alltid tyr til mettet fett
6) svir biffen i panna til alle måltider
7) spiser ensidig
8) spiser for lite
9) spiser uregelmessig
10) ikke spiser grønnsaker
11) aldri lager mat fra bunnen

osv.

Kristian
02-09-04, 18:34
Jeg fikk en liten økning i kolesterolet da jeg testet etter tre uker, men økningen var ikke stor eller urovekkende. Ett år etter var kolesterolet kommet under det den var på før dietten og etter to år var den kommet ytterligere ned.
Jeg tror det er normalt med en liten økning de første dagene før det går nedover igjen.