View Full Version : Kjørt meg fast ang fettkilder


Mayella
19-02-08, 20:56
Nå står jeg helt blank ang fine fettkilder å variere med.
Så nå håper jeg noen kan komme med tips, for jeg merker at jeg begynner å gli tilbake til "fettfattig" kost, og det vil jeg ikke! Men så var det å huske alternativene igjen da *nei, jeg har fremdeles ikke funnet igjen boka mi* :mad:

I dag har jeg spist:
Frokost: 2 skiver (40g) lavkarbobrød (4,5kh/100), med smør og hvitost
Lunch: Ostelasagne (ca 200g) + 2 ts cocosa
Middag: Ostelasagne (ca 300g)
Mellom: Ost og skinke + 2,5 ts cocosa
Kvelds: Skal spise kylling når mannen kommer hjem fra jobb. Da blir det grønn salat som tilbehør

Alt for lite fett (og for lite grønt også, men det er enklere å gjøre noe med)

Gi meg alternative fettkilder, er dere snill.
(ikke bacon, for det rekker jeg sjeldent å steke meg, så det utgår alikevell)

Mayella
19-02-08, 20:57
Ser forresten at det ikke er all verden med proteiner heller. Sukk.
Kanskje feil dag å ta som eksempel, men pytt pytt, det er jo dette jeg har spist.

Gerd
19-02-08, 21:19
Bacon kan stekes opp mye av, fryses og varmes opp igjen. Fort gjort: Mellom to lag tørkepapir i microen bittelitt og det blir sprøtt og godt :)

Olje på salaten
Litt ekstra smør/oljer i sauser, supper og gryter.
Kok ut stekepanna med litt fløte eller rømme og bruk det som saus

:)

Mayella
19-02-08, 21:24
Takk for bacon-tips. Visste ikke at det var mulig/at det ble like godt.

Bruker alltid smør eller olje i sauser, supper, osv. Men jeg føler ikke at det blir NOK.
(sliter med å finne ut av hvor mye som er nok, liksom)

Gerd
19-02-08, 21:27
Jeg er litt slik: Når jeg tror det er nok, så tar en dæsj eller skvett til :D

Mayella
19-02-08, 21:32
Jeg er litt slik: Når jeg tror det er nok, så tar en dæsj eller skvett til :D
Hehe.
Ja, det er kanskje det jeg burde ha gjort.

Føler meg også litt for bundet til div oppskrifter jeg finner.
Jeg er INGEN kokk, og er elendig på å eksperimentere selv, så dersom det står 3 ss smør i oppskrifta, så tar jeg 3 ss. Kan da vel ikke gjøre noe annet? :rolleyes:

Gerd
19-02-08, 21:36
Hehe.
Ja, det er kanskje det jeg burde ha gjort.

Føler meg også litt for bundet til div oppskrifter jeg finner.
Jeg er INGEN kokk, og er elendig på å eksperimentere selv, så dersom det står 3 ss smør i oppskrifta, så tar jeg 3 ss. Kan da vel ikke gjøre noe annet? :rolleyes:

Står det 3 ss smør i oppskrifta, så tar jeg 3 TOPPA.... + litt til :p

Men ja, jeg fulgte oppskriftene mer nøye i starten :ja:

Megvel
19-02-08, 21:38
Om du drikker kakao (med splenda eller sukrin?) så kan du koke den på fløte+vann og ha smør oppi. Deeeeeilig!

Mayella
19-02-08, 21:47
Om du drikker kakao (med splenda eller sukrin?) så kan du koke den på fløte+vann og ha smør oppi. Deeeeeilig!
Det har jeg aldri prøvd.
Oppskrift?? *rødme*

Megvel
19-02-08, 21:49
Vel, du bare lager kakao som på pakka, 2ss kakao, 2ss splenda, røre sammen, kok opp med 2dl vann, når det koker har du oppi 2dl vann til og en dl fløte. Ha oppi 2ss smør. Voila!

Mayella
19-02-08, 21:56
Tusen takk. Det må jeg prøve en gang

sma
20-02-08, 00:33
Det tror jeg sannelig jeg også skal prøve! :)

JenJen
20-02-08, 00:42
Kokosmelk går også an å ha oppi kakaoen :sikle:

mofe
20-02-08, 02:06
Avocado har masse fett i seg :ja:

Romle
20-02-08, 09:47
Majones kan brukes til mye ;)
Rømmedressing (sjekk oppskriftene) til salaten
Fløte i evnt. kaffe

Ofte som mellommåltid spiser jeg litt agurk med majones og litt grillkrydder el.
Eller egg med majones og salt og pepper (også veldig godt med litt reker til)

Masse lykke til videre

Kihald
18-02-09, 20:47
Paranøtter er fin fettkilde og bare 3 karboer på 100 g. Fint som et lite mellommåltid