View Full Version : Fiskekarbonader


Lisbeth
21-02-08, 15:36
Fiskekarbonader

1 pk Seifilet (skinn- og benfri) ca 600 g
150 g rensede reker
2 sjalottløk (finhakket)
2 ss tørket gressløk (fersk er sikkert enda bedre)
2 dl fløte
1 egg
1 ts salt
litt pepperKutt fisken i terninger og ha den i en food processor sammen med resten av ingrediensene. Kjør på full hastighet i ca 20 sek, blandingen skal bli jevn, men litt grov.

Form farsen til kaker og stek dem på begge sider i meierismør. Trekkes ferdig i stekeovn på ca 100 grader.

Jeg fikk 11 karbonader ut av farsen, og hvis jeg har regnet riktig er det da ca 0,7 kh i hver karbonade (8,1 i hele farsen) :D

Næringsinnhold pr 100 g:
Kcal: 148
Protein: 14,6
Karbohydrat: 0,9
Fett: 9,5

MorStine
21-02-08, 15:43
Mmmmm... hørtes godt ut. Dette blir neste ukes fiskemiddag:) Takk!

terry
22-02-08, 11:33
Den hørtes god ut :)
Hvordan blir det å blande laks inn i blandingen tro? (feitere fisk)

Zincite
22-02-08, 11:44
Har alltid trodd at fiskemat er så vanskelig å lage. Vet ikke hvorfor. Men nå skal jeg prøve denne en dag. Jedg også denne laksevarianten jeg fant som Photobscura har lagt ut oppskrift til
http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=239478&postcount=8
Gleder meg :D:D:D ser jo ikke umulig ut jo ;)
Og kjekt å kunne lage noe en dag man har tid og ha rask og god mat noen andre dager da :)

Jagiello
22-02-08, 11:48
Hvilket tilbehør har dere til disse karbonadene, som hørtes utrolig gode ut!

StineK
22-02-08, 12:41
Dette må prøves! Takk skal du ha, Lisbeth. :spisesnak

MorStine
26-02-08, 10:35
Glemte å kjøpe sjalottløk, går det med rødløk tro? Jeg kommer jo til å prøve da... Gidder ikke drasse ut unger i dette møkkaværet for å kjøpe sjalottløk, bare lurte på om noen hadde prøvd...

Hjørdis
26-02-08, 12:46
Hei Lisbeth, det er vel i denne tråden jeg skal takke for oppskrifta. Laget slike fiskekarbonader på fredag. Kjempegode, de blir ikke gamle de jeg frøs ned heller:spisesnakSå tusen takk:)

MorStine
26-02-08, 12:51
Hei Lisbeth, det er vel i denne tråden jeg skal takke for oppskrifta. Laget slike fiskekarbonader på fredag. Kjempegode, de blir ikke gamle de jeg frøs ned heller:spisesnakSå tusen takk:)
Mmmm, da gleder jeg meg til dagens middag:sikle:

Sivensvans
27-02-08, 12:03
Dette blir middagen hos oss i dag...!!;)

Tusen takk for oppskrift, Lisbeth!

Prikk er avsendt!:D

MorStine
27-02-08, 12:37
Nettopp dytta i meg de tre som ble igjen av de 20 jeg lagde i går:sikle:

Sivensvans
27-02-08, 12:56
Nettopp dytta i meg de tre som ble igjen av de 20 jeg lagde i går:sikle:

Hihi, nå skal jeg I ALLE FALL ha disse til middag!:p

Trille
27-02-08, 16:17
Lagde denne med asiatisk vri i dag. Eg bytta ut sjalottløk og grasløk med kvitløk, chili og ingefær.
Det blei også godt:D

Sivensvans
03-03-08, 12:57
MmmmMmmmMmm.....!! Kjempegode!
...det var første gang jeg lagde slike, så da var det ekstra gøy at det ble såpass bra! Poden på 11 var med på kjøkkenet og karbonadene gikk ned på høykant etterpå!

Vi puttet i litt ekstra da...som et par klatter med kremost m urter, hvitløk, finhakket purre, litt revet sellerirot, div mer krydder også brukte vi fersk gressløk. Synes å erindre at vi hadde i mer også, men er ikke kvinne om å huske det akkurat nå:)

Godt var det okke som - og, anbefales veldig!;)