View Full Version : Luftig kyllingsuppe med avokado


Sivensvans
26-02-08, 11:33
4 porsjoner

4 kyllingbryst/evt kylling i strimler (beregn i alle fall ca 100 g kylling pr pers)

1 ss smør
1 liten løk eller 2 sjalottløk, hakket
1/2 ts karripulver
1 ss hakket fersk eller 1/2 ts tørket timian
1/2 rød chilipepper, renset og finhakket
8 dl kyllingkraft (ekte vare eller vann pluss fond eller terning)
2 dl fløte
1 avocado

1/2 ts fruktose (eller det søtningsmiddelet du foretrekker)
salt og pepper

Smelt smøret i en kjele på middels varme og ha i hakket løk.
Fres til løken blir blank, og ha i karripulver, timian, og chilipepper.
Fres det hele i ett minutt til, og ha i kraft og matfløte.
La suppen småkoke i 5 minutter

Mens suppen koker steker du kyllingbrystene med ønsket krydder, gjerne bare salt og pepper. La gjerne kjøttet trekke ferdig i ovnen på lav temperatur etter at det er brunet. Det gir et saftigere resultat.

Bruker du kyllingkjøtt i strimler, steker du dette i pannen.

Del avocadoen i 2 og ta ut steinen. Ta deretter ut avocadokjøttet med en skje og kutt det i terninger. Ha avocadoen i suppen og bruke en stavmikser eller foodprosessor til suppen blir helt glatt og luftig. Bruker du blender blir suppen enda luftigere.
Smak til suppen med fruktose, salt og pepper.

Legg kjøttet i dype tallerkner - hvis du har stekt kyllingbryst skjærer du dem i skiver først. Hell den varme suppen over kjøttet.
Dryss gjerne litt finhakkede friske urter over!

Nam!

Oppskriften er hentet fra GI-kokeboken for hele familien FRISK METT og GLAD - av Per Lauritz Lien

Sol
26-02-08, 11:44
Dette hørtes godt ut. Potensiell lørdagskos for meg og min familie!
Anbefaler du boka oppskriften er hentet fra? Har lurt på å kjøpe den.

Sivensvans
26-02-08, 11:50
Den anbefaler jeg ABSOLUTT!!! En av de aller beste jeg har lest i alle fall - og, jeg må jo tilføye at jeg har HAUGEvis med kokebøker! ;-)

Iset
26-02-08, 12:06
Det navnet høres kjent ut, er ikke det han Lindberg-kokken? Han har FANTASTISKE oppskrifter, jeg har klippet ut en drøss fra Norsk Ukeblad opp gjennom tidene, hehe.

Sivensvans
26-02-08, 12:32
Det navnet høres kjent ut, er ikke det han Lindberg-kokken? Han har FANTASTISKE oppskrifter, jeg har klippet ut en drøss fra Norsk Ukeblad opp gjennom tidene, hehe.

Jo, det stemmer - det er samme typen! Og, nylig kom han altså ut med en hel bok med herligheter!;) (Skulle nesten tro jeg var forelska altså, hihi - men, jeg er blitt veldig begeistret for boken!)

Tidl. medlem
07-06-11, 21:30
Kjøpte meg boken for noen måneder siden faktisk og tenkte jeg skulle prøve denne i dag. NAM, sier jeg bare! Det var nesten så jeg overspiste :P

Charlott
07-06-11, 21:42
Den skal prøves! :D

Dolsi
07-06-11, 21:54
Hvor mange karber er det i suppa da?