C.D
05-03-08, 15:00
Jeg leser endel på nett ang. kosthold og trening, og har lest flere ganger at insulinfølsomhet og hva man spiser er en viktig faktor i forhold til energiflyt, og at mennesker med lav insulinfølsomhet tjener på å spise lite karbohydrater.
Insulinfølsomhet er noe som varierer avhenig av hvor aktiv man er osv, men hva forklarer da at jeg er så forskjellig fra de fleste jeg kjenner? Jeg er forholdsvis aktiv og spiser variert kost.
Jeg prøver å samle info og bygge opp kunnskapsnivået mitt rundt kosthold, da jeg hittil i livet har levd på vanlig norsk kost, med brød til frokost og poteter til middag. Lavkarbo har imidlertid endret hele mitt syn på hva jeg burde spise, og hva som er en reell kostholdsmodell for meg.
Ved å spise mat med lite karber, men rik på fett og proteiner, får jeg en helt annen driv - jeg føler meg bra, tenker mye klarere og er liksom 'klar'. Kondisjonstrening som sykling og jogging, blir plutselig morsomt og noe jeg kan gjøre lenge. Om jeg ikke trener, eller gjør noe krevende fysisk, kan jeg gå nærmest en halv dag uten å føle behov for mat. Tanker om godteri og søtsaker er ikke-eksisterende. Jeg drikker plutselig mer vann, og får oftere lyst på å drikke vann. Til vanlig får jeg hverken lyst vann, ei drikker jeg heller vann utenom trening, ved 'vanlig' kosthold.
Sammenlignet med vanlig kost, blir jeg sulten etter under to timer, og jeg må spise en god del av det for å bli mett. Samtidig føler jeg daglig ubehag i magen. Den eser ut og gir ubehag i form av luft, og annet tarmrelatert. Sulten er også mer akutt i from av rumling og ubehag i magen, hvor lavkarbo mat gjør at sulten kommer mye langsommere og føles mer nødvendig etter flere timer.
Jeg er interessert i finne ut mer om dette temaet, og om det insulinfølsomhet - og om det ikke er det - hva som er skyld i denne forklaringen.
Jeg ser for meg at det finnes flere forskjellige 'fodøyelsesmodeller' hos mennesker, som i liten grad er tilbøyelige og som dikterer hvordan folk reagerer på forskjellige næringsstoffer.
Dette er et veldig interessant tema, og jeg ønsker å finne artikler og litteratur, erfaringer og diskusjon rundt temaet. :ja:
Insulinfølsomhet er noe som varierer avhenig av hvor aktiv man er osv, men hva forklarer da at jeg er så forskjellig fra de fleste jeg kjenner? Jeg er forholdsvis aktiv og spiser variert kost.
Jeg prøver å samle info og bygge opp kunnskapsnivået mitt rundt kosthold, da jeg hittil i livet har levd på vanlig norsk kost, med brød til frokost og poteter til middag. Lavkarbo har imidlertid endret hele mitt syn på hva jeg burde spise, og hva som er en reell kostholdsmodell for meg.
Ved å spise mat med lite karber, men rik på fett og proteiner, får jeg en helt annen driv - jeg føler meg bra, tenker mye klarere og er liksom 'klar'. Kondisjonstrening som sykling og jogging, blir plutselig morsomt og noe jeg kan gjøre lenge. Om jeg ikke trener, eller gjør noe krevende fysisk, kan jeg gå nærmest en halv dag uten å føle behov for mat. Tanker om godteri og søtsaker er ikke-eksisterende. Jeg drikker plutselig mer vann, og får oftere lyst på å drikke vann. Til vanlig får jeg hverken lyst vann, ei drikker jeg heller vann utenom trening, ved 'vanlig' kosthold.
Sammenlignet med vanlig kost, blir jeg sulten etter under to timer, og jeg må spise en god del av det for å bli mett. Samtidig føler jeg daglig ubehag i magen. Den eser ut og gir ubehag i form av luft, og annet tarmrelatert. Sulten er også mer akutt i from av rumling og ubehag i magen, hvor lavkarbo mat gjør at sulten kommer mye langsommere og føles mer nødvendig etter flere timer.
Jeg er interessert i finne ut mer om dette temaet, og om det insulinfølsomhet - og om det ikke er det - hva som er skyld i denne forklaringen.
Jeg ser for meg at det finnes flere forskjellige 'fodøyelsesmodeller' hos mennesker, som i liten grad er tilbøyelige og som dikterer hvordan folk reagerer på forskjellige næringsstoffer.
Dette er et veldig interessant tema, og jeg ønsker å finne artikler og litteratur, erfaringer og diskusjon rundt temaet. :ja: