Lisbeth
08-03-08, 11:10
Hotte kjøttkaker
Ingredienser
500 g kjøttdeig
1 ½ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts malt muskat
¼ ts malt ingefær
2 ½ ss soyaprotein
2 dl vann/fløteblanding
2 ts peppermiks
2 ts paprikapulver Slik gjør du:
1. Arbeid saltet inn i kjøttdeigen til den blir seig. Bland deretter pepper, muskat, ingefær og
soyaprotein inn i deigen. Spe med vann/fløte. Spe med litt væske av gangen og arbeid dette godt inn i deigen før du sper igjen.
2. Form farsen du nå har fått, til runde, flate kaker.
3. Bland sammen peppermiks og paprikapulver på en tallerken. Rull kakene i kryddermiksen. Stek kakene på middels varme til de er gjennomstekte.
Ca 7 karbo totalt, 1,75 pr porsjon
Server med surret sopp og løk, brokkoli og peppersaus (fra Fjordland),
eller foliebakt grønnsaksmiks.
Ingredienser
500 g kjøttdeig
1 ½ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts malt muskat
¼ ts malt ingefær
2 ½ ss soyaprotein
2 dl vann/fløteblanding
2 ts peppermiks
2 ts paprikapulver Slik gjør du:
1. Arbeid saltet inn i kjøttdeigen til den blir seig. Bland deretter pepper, muskat, ingefær og
soyaprotein inn i deigen. Spe med vann/fløte. Spe med litt væske av gangen og arbeid dette godt inn i deigen før du sper igjen.
2. Form farsen du nå har fått, til runde, flate kaker.
3. Bland sammen peppermiks og paprikapulver på en tallerken. Rull kakene i kryddermiksen. Stek kakene på middels varme til de er gjennomstekte.
Ca 7 karbo totalt, 1,75 pr porsjon
Server med surret sopp og løk, brokkoli og peppersaus (fra Fjordland),
eller foliebakt grønnsaksmiks.