View Full Version : jippiii,et nettsted for meg.


vend
05-09-04, 23:07
Hei alle sammen:)

endelig kom jeg over en side hvor jeg kan få råd og kanskje noen nye ideer av noen som også trives med Atkins.
Jeg bor i nordnorge, kjenner ingen som praktiserer denne dietten og samboeren tror jeg nok begynner å bli litt lei av å høre om dette temaet..hehe. men så er det også første gang jeg har funnet noe som faktisk fungerer og har det bra med:D .
En ting jeg lurer på,det står at majones er tillatt, men den til Mills inneholder jo sukker.. Finnes det en variant uten og fortsatt smaker godt? hvor kan jeg eventuellt få tak i den?

venter spent på svar, hilsen ei som EEELSKER majones!

guro
05-09-04, 23:14
Hei og velkommen! Majones kan du for eksempel lage selv. Det ligger oppskrift her inne et sted. Eller får du sikkert tips av Atkinserne på om noe kan kjøpes ferdig. Jeg regner med at du forteller mer siden?

http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=562

HP
05-09-04, 23:15
Hei og velkommen! :)

Eneste varianten uten som jeg vet om er den du lager selv... Finnes en oppskrift i oppskriftsseksjonen. :) Men det største problemet med majonesen er jo oljen. Varmpresset og ødelagt... :(

Nille
06-09-04, 00:19
Hei og velkommen !!

Her er det bare å fyre løs om du lurer på noe. Det står alltid noen klar til å svare.

En ting jeg lurer på,det står at majones er tillatt, men den til Mills inneholder jo sukker.. Finnes det en variant uten og fortsatt smaker godt? hvor kan jeg eventuellt få tak i den?

venter spent på svar, hilsen ei som EEELSKER majones!
På Atkins er det Hellmanns Real Mayo som helst blir anbefalt. Den inneholder svært lite sukker (men dessverre noe). 1 ss inneholder mindre enn 1 gram karbo, så om du ikke spiser hele glasset...... Den blir også brukt i en del oppskrifter som stekes/kokes og tåler varmen veldig godt og skiller seg ikke. Jeg har ikke klart å finne ut om den er laget av varmebehandlet soyaolje - men ifølge MHM er den det.

Hvor du får tak i den der du bor vet jeg ikke, men du kan ringe Oluf Lorentzen as som importerer til Norge. Tel 23142500 og spørre hvem de sender til i ditt område !

magdalena
06-09-04, 00:34
Hei og velkommen hit!Jeg er også fra Nord Norge..Tør jeg spørre hvor ifra du er? Håper du vil trives her sammen med oss,og det er bare å fyre løs om du har spørsmål!:D

HP
06-09-04, 00:44
Angående Hellmanns Real Mayo, så var jeg i en 'Gourmet' butikk i Bergen, og der hadde de dem i en annen type glass enn på eurospar/meny... Kansje den er kaldpresset? Skal sjekke til helgen igjen... ;)

nalana
06-09-04, 01:35
Jeg fikk den på squeeze-flaske sist. Det er jo så populært å putte pålegg på slike for tiden. Dette var på Meny, og der pleier de å ha originalen også, men det var tomt for den sist jeg var der. Skulle tro kjedene hadde de samme varene over hele landet....

MHM
06-09-04, 01:58
men så er det også første gang jeg har funnet noe som faktisk fungerer og har det bra med:D Så flott! Har du holdt på med lavkarbo lenge? Hva slags erfaringer har du som du er fornøyd med?

Velkommen hit, og lykke til med fortsettelsen.
Og jippiiiii sier jeg fortsatt, over dette nettstedet som er så god hjelp for motivasjonen!

vend
06-09-04, 12:54
God morgen :o
Det var så hyggelig å stå opp i dag og lese alle svarene jeg har fått, tusen takk!
Fikk spørsmål om hvor jeg er i fra, jeg bor rett utenfor Svolvær (er opprinnelig fra Hønefoss).
Begynte på noe som heter Den nye proteindietten (en ikke så "streng" utgave av atkins) rett over påske i år og har mistet ca.15 kg til nå,med 3 ukers opphold i sommerferien. Er kjempe fornøyd med dette ettersom jeg har prøvd utallige kurer fra før og slitt med vekten i 10 år.
For 3 uker siden lånte jeg Atkins boken på biblioteket for å få mer info vedrørende mat og vitaminer.
etter å ha lest boken fant jeg vt at det var en GOD del jeg egentlig burde holde meg unna.. Jeg har jo bare lest karbo innhold i matvarer, ikke tenkt på sukker og kalorier i ting som: Tørr pakker med mossaka, majones, sauser og grønnsaker. Heller ikke når det gjelder kunstig søtstoff,har hellt innpå fun light, light brus( uten koffein selvfølgelig) og feil type sukketter.Heller ikke vært i ketose..har fulgt atkins boka i 2 uker nå og føler ting går litt fortere igjen,3-3,5 ned ca.:stuart: fortsatt 15-20 igjen,men det gjør ingen ting lenger så lenge det går rette veien. For første gang er målet innen rekkevidde,uten anstrengelser!!:love: