View Full Version : Fine brødpinner


Gerd
29-03-08, 21:20
Fine brødpinner:
(Ca. 9 karber i hele røra, det ble 13 lange pinner))

1 bx cottage cheese
4 egg
1 ss JBK
- Dette moses godt med stavmixer

Bland i:

4ss tørka oregano
1-2ss. hvitløkpulver
1-2 klyper Maldon flaksalt.

La svelle i ca 30 minutt.

Sprøytes ut på bakepapir med sprøytepose (u/tipp)

Strø gjerne litt flaksalt oppå før steking.


Stekes/tørkes midt i stekeovnen i ca 1 time på 150- 170 grader. Følg med på slutten.

Etter 2 dager på kjøkkenbenken ble de skikkelig gjennomtørre og sprø! Og krydder/urtesmaken kom bedre frem

luringen
29-03-08, 21:32
JBKM er utsolgt fra Helios lager..:sippe:

Gerd
29-03-08, 21:34
Apoteket har Nestargel fra Nestle. 96% JBK. Den bruker jeg nå :)

klementin
29-03-08, 22:11
oj, disse så gode ut :p

Photobscura
30-03-08, 03:18
Oi! Stas :D

Santa Sofia
05-04-08, 17:40
Hvordan bruker du disse? Som tilbehør til middag eller med pålegg på?

Gerd
05-04-08, 18:15
Til ost og kjeks. Til supper og gryter :) Og med smøreost på til "godis" :D

Santa Sofia
05-04-08, 18:54
Takk for raskt svar! Da skal jeg lagre oppskrifta til senere bruk ;) I dag er det biff og reker og da passer det ikke helt :rolleyes:

Gerd
05-04-08, 18:58
Takk for raskt svar! Da skal jeg lagre oppskrifta til senere bruk ;) I dag er det biff og reker og da passer det ikke helt :rolleyes:

Biff og brødpinner?? Næh.... :lol:

Brødpinnene blir ikke sprøe igjennom med en gang. De trenger et par dager på kjøkkenbenken for å bli skikkelig crispy. Jeg fyllte ei skål med pinner og lot det stå på benken jeg :D

Santa Sofia
05-04-08, 19:04
Takk igjen! Og til deg som er fri for JBKM må jeg innrømme at jeg kjøpte 3 glass sist gang jeg var innom helsekosten, bare for å unngå krise i heimen ;)

cath82
10-05-09, 23:55
Fine brødpinner:
(Ca. 9 karber i hele røra, det ble 13 lange pinner))

1 bx cottage cheese
4 egg
1 ss JBK
- Dette moses godt med stavmixer

Bland i:

4ss tørka oregano
1-2ss. hvitløkpulver
1-2 klyper Maldon flaksalt.

La svelle i ca 30 minutt.

Sprøytes ut på bakepapir med sprøytepose (u/tipp)

Strø gjerne litt flaksalt oppå før steking.


Stekes/tørkes midt i stekeovnen i ca 1 time på 150- 170 grader. Følg med på slutten.

Etter 2 dager på kjøkkenbenken ble de skikkelig gjennomtørre og sprø! Og krydder/urtesmaken kom bedre frem

Hei!

Sikkert et teit spørsmål, men er JBK Johannesbrødkjernemel???

Gerd
10-05-09, 23:56
Hei!

men er JBK Johannesbrødkjernemel???

ja, det er det :ja:

Fofa
16-09-10, 11:41
Noen som har laget disse med fiberhusk?? Jeg er tom for jbk...

Kitt
16-09-10, 11:43
Jeg syns de ble aller best med Fiberhusk, jeg da! Med JBKM bare fløt de utover brettet og måtte klippes i striper etter steking!

Med Fiberhusk ble det pinner!:)

Fofa
16-09-10, 11:46
Åh, så bra :)
Da skal jeg teste disse med en gang.
Takk!

Nupsida
26-11-10, 18:41
Hvordan ser disse ut? :P

Kitt
26-11-10, 18:55
Hvordan ser disse ut? :P
Sånn ca:
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSu02IAIOIvRiQ609nV7rxCJe1obSN8u g7Hp6Wo-3wOrJW549yS
http://www.google.no/imgres?imgurl=http://3.bp.blogspot.com/_9DAcf_ANfis/SoB2aHIsuhI/AAAAAAAAEDg/YWrzUf4Fphg/s400/IMG_0616.JPG&imgrefurl=http://hvitstil.blogspot.com/2009/08/brdpinner.html&usg=__dUgq2GVergrjfEm_C1CRD2eh4iw=&h=400&w=118&sz=7&hl=no&start=31&zoom=1&tbnid=AW4hfkLaamIJqM:&tbnh=157&tbnw=53&prev=/images%3Fq%3Dbr%25C3%25B8dpinner%26hl%3Dno%26biw%3 D1152%26bih%3D650%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:10%2C1071&itbs=1&iact=hc&vpx=826&vpy=68&dur=35&hovh=320&hovw=94&tx=84&ty=155&ei=N_TvTKLrGc2cOvOYrNQK&oei=GvPvTN6FLs2dOu72xIcK&esq=6&page=3&ndsp=15&ved=1t:429,r:3,s:31&biw=1152&bih=650

Sigri
26-11-10, 20:05
Tusen takk for fine oppskrifter, og at du deler dem med oss :))))))))

kennygirl
26-11-10, 22:42
Når dere bruker fiberhusk, bruker dere 1 ss?

Kitt
26-11-10, 22:59
Mener jeg brukte mindre!
Blir det for tykt etter svelling, er det bare å spe med litt vann, da!

Glorfinia
16-06-11, 16:07
Lagde disse i går, har såvidt smakt, og de var gode. Men jeg hadde et problem med at de fløyt utover, så neste gang skal jeg prøve fiberhusk i stedet. Dessuten åpna jeg ovnen under stekinga, noe som resulterte i at de falt litt sammen og ble rynkete. Så, det skal jeg i alle fall droppe neste gang. Takk for oppskrift! :)

Foksy
16-06-11, 16:41
Mmm! Disse så lekre ut! Skal prøves, må bare kjøpe inn mer fiberhusk :)
Tusen takk for oppskrift!

Kitt
16-06-11, 19:53
Lagde disse i går, har såvidt smakt, og de var gode. Men jeg hadde et problem med at de fløyt utover, så neste gang skal jeg prøve fiberhusk i stedet. Dessuten åpna jeg ovnen under stekinga, noe som resulterte i at de falt litt sammen og ble rynkete. Så, det skal jeg i alle fall droppe neste gang. Takk for oppskrift! :)
Mine flyter alltid utover uansett om jeg bruker JBKM eller fiberhusk. Ikke noe problem!:D
Klipper dem bare i passe remser mens de er varme og lar dem ligge å tørke på rist over natten! Blir så bra, atte!;)

littleme
16-06-11, 19:59
Denne tråden må jeg huske!! Dette må jeg prøve! :D Takk for at dere deler flotte oppskrifter!

Glorfinia
17-06-11, 12:43
Jeg måtte dessverre kaste mine i dag. De har ligget framme på rist for å tørke ordentlig, slik det står i oppskrifta, men det funka dårlig. I stedet har de blitt myke, og siden de begynte å lukte i dag, så kasta jeg dem. Mulig årsaken til at de ikke tørka skikkelig er fordi det har vært fuktig i været noen dager nå. Men, jeg prøver igjen siden. :)

Tutta112
30-11-11, 09:49
Er det noen som vet om dem holder seg ferske lenge ?

Kitt
30-11-11, 09:55
Er det noen som vet om dem holder seg ferske lenge ?
Hva mener du med fersk?
De skal tørkes og holder seg i ukesvis i hvert fall!:)