View Full Version : Fine brødpinner
Fine brødpinner:
(Ca. 9 karber i hele røra, det ble 13 lange pinner))
1 bx cottage cheese
4 egg
1 ss JBK
- Dette moses godt med stavmixer
Bland i:
4ss tørka oregano
1-2ss. hvitløkpulver
1-2 klyper Maldon flaksalt.
La svelle i ca 30 minutt.
Sprøytes ut på bakepapir med sprøytepose (u/tipp)
Strø gjerne litt flaksalt oppå før steking.
Stekes/tørkes midt i stekeovnen i ca 1 time på 150- 170 grader. Følg med på slutten.
Etter 2 dager på kjøkkenbenken ble de skikkelig gjennomtørre og sprø! Og krydder/urtesmaken kom bedre frem
JBKM er utsolgt fra Helios lager..:sippe:
Apoteket har Nestargel fra Nestle. 96% JBK. Den bruker jeg nå :)
Photobscura
30-03-08, 03:18
Oi! Stas :D
Santa Sofia
05-04-08, 17:40
Hvordan bruker du disse? Som tilbehør til middag eller med pålegg på?
Til ost og kjeks. Til supper og gryter :) Og med smøreost på til "godis" :D
Santa Sofia
05-04-08, 18:54
Takk for raskt svar! Da skal jeg lagre oppskrifta til senere bruk ;) I dag er det biff og reker og da passer det ikke helt :rolleyes:
Takk for raskt svar! Da skal jeg lagre oppskrifta til senere bruk ;) I dag er det biff og reker og da passer det ikke helt :rolleyes:
Biff og brødpinner?? Næh.... :lol:
Brødpinnene blir ikke sprøe igjennom med en gang. De trenger et par dager på kjøkkenbenken for å bli skikkelig crispy. Jeg fyllte ei skål med pinner og lot det stå på benken jeg :D
Santa Sofia
05-04-08, 19:04
Takk igjen! Og til deg som er fri for JBKM må jeg innrømme at jeg kjøpte 3 glass sist gang jeg var innom helsekosten, bare for å unngå krise i heimen ;)
Fine brødpinner:
(Ca. 9 karber i hele røra, det ble 13 lange pinner))
1 bx cottage cheese
4 egg
1 ss JBK
- Dette moses godt med stavmixer
Bland i:
4ss tørka oregano
1-2ss. hvitløkpulver
1-2 klyper Maldon flaksalt.
La svelle i ca 30 minutt.
Sprøytes ut på bakepapir med sprøytepose (u/tipp)
Strø gjerne litt flaksalt oppå før steking.
Stekes/tørkes midt i stekeovnen i ca 1 time på 150- 170 grader. Følg med på slutten.
Etter 2 dager på kjøkkenbenken ble de skikkelig gjennomtørre og sprø! Og krydder/urtesmaken kom bedre frem
Hei!
Sikkert et teit spørsmål, men er JBK Johannesbrødkjernemel???
Hei!
men er JBK Johannesbrødkjernemel???
ja, det er det :ja:
Noen som har laget disse med fiberhusk?? Jeg er tom for jbk...
Jeg syns de ble aller best med Fiberhusk, jeg da! Med JBKM bare fløt de utover brettet og måtte klippes i striper etter steking!
Med Fiberhusk ble det pinner!:)
Åh, så bra :)
Da skal jeg teste disse med en gang.
Takk!
Hvordan ser disse ut? :P
Sånn ca:
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSu02IAIOIvRiQ609nV7rxCJe1obSN8u g7Hp6Wo-3wOrJW549yS
http://www.google.no/imgres?imgurl=http://3.bp.blogspot.com/_9DAcf_ANfis/SoB2aHIsuhI/AAAAAAAAEDg/YWrzUf4Fphg/s400/IMG_0616.JPG&imgrefurl=http://hvitstil.blogspot.com/2009/08/brdpinner.html&usg=__dUgq2GVergrjfEm_C1CRD2eh4iw=&h=400&w=118&sz=7&hl=no&start=31&zoom=1&tbnid=AW4hfkLaamIJqM:&tbnh=157&tbnw=53&prev=/images%3Fq%3Dbr%25C3%25B8dpinner%26hl%3Dno%26biw%3 D1152%26bih%3D650%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:10%2C1071&itbs=1&iact=hc&vpx=826&vpy=68&dur=35&hovh=320&hovw=94&tx=84&ty=155&ei=N_TvTKLrGc2cOvOYrNQK&oei=GvPvTN6FLs2dOu72xIcK&esq=6&page=3&ndsp=15&ved=1t:429,r:3,s:31&biw=1152&bih=650
Tusen takk for fine oppskrifter, og at du deler dem med oss :))))))))
Når dere bruker fiberhusk, bruker dere 1 ss?
Mener jeg brukte mindre!
Blir det for tykt etter svelling, er det bare å spe med litt vann, da!
Lagde disse i går, har såvidt smakt, og de var gode. Men jeg hadde et problem med at de fløyt utover, så neste gang skal jeg prøve fiberhusk i stedet. Dessuten åpna jeg ovnen under stekinga, noe som resulterte i at de falt litt sammen og ble rynkete. Så, det skal jeg i alle fall droppe neste gang. Takk for oppskrift! :)
Mmm! Disse så lekre ut! Skal prøves, må bare kjøpe inn mer fiberhusk :)
Tusen takk for oppskrift!
Lagde disse i går, har såvidt smakt, og de var gode. Men jeg hadde et problem med at de fløyt utover, så neste gang skal jeg prøve fiberhusk i stedet. Dessuten åpna jeg ovnen under stekinga, noe som resulterte i at de falt litt sammen og ble rynkete. Så, det skal jeg i alle fall droppe neste gang. Takk for oppskrift! :)
Mine flyter alltid utover uansett om jeg bruker JBKM eller fiberhusk. Ikke noe problem!:D
Klipper dem bare i passe remser mens de er varme og lar dem ligge å tørke på rist over natten! Blir så bra, atte!;)
Denne tråden må jeg huske!! Dette må jeg prøve! :D Takk for at dere deler flotte oppskrifter!
Jeg måtte dessverre kaste mine i dag. De har ligget framme på rist for å tørke ordentlig, slik det står i oppskrifta, men det funka dårlig. I stedet har de blitt myke, og siden de begynte å lukte i dag, så kasta jeg dem. Mulig årsaken til at de ikke tørka skikkelig er fordi det har vært fuktig i været noen dager nå. Men, jeg prøver igjen siden. :)
Er det noen som vet om dem holder seg ferske lenge ?
Er det noen som vet om dem holder seg ferske lenge ?
Hva mener du med fersk?
De skal tørkes og holder seg i ukesvis i hvert fall!:)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.