View Full Version : Finnes det et annet smør en meierismør som går an å bruke?


Lisekir
06-04-08, 11:07
nå har jeg prøvd i en uke å venne meg til det ekle smøret..ÆSJ

jeg brekker meg når jeg steker i det pgr lukta og ikke smaker det noe godt heller .... resultate har blitt at jeg bare har brukt olje i uka her... (solsikke, vet det ikke er rett, men skal handle nytt imorgen)

Finnes det et annet smør som man kan bruke som steking og smelte på maten etterpå annet enn tine meierismør??

nellie
06-04-08, 11:11
nå har jeg prøvd i en uke å venne meg til det ekle smøret..ÆSJ

jeg brekker meg når jeg steker i det pgr lukta og ikke smaker det noe godt heller .... resultate har blitt at jeg bare har brukt olje i uka her... (solsikke, vet det ikke er rett, men skal handle nytt imorgen)

Finnes det et annet smør som man kan bruke som steking og smelte på maten etterpå annet enn tine meierismør??

vi sier ikke ÆSJ til mat vel?
Jeg vet ikke om det er noe du kan bruke.. Bruker mye olivenolje selv..
Håper noen ha råd til deg

jeef-micro
06-04-08, 11:11
det er jo kviteseidsmør og rørossmør da,men jeg er ikke sikker på om smaken er så forskjellig fra tines smør at det er noe vits i å prøve....

Iset
06-04-08, 11:12
Noen liker rett og slett ikke smør (utrolig nok, hehe). Men du kan bruke Cocosa, den som IKKE er extra virgin. Den smaker ingenting. Eller Ghee, som er klaret smør, tror ikke det smaker noe det heller. :)

Lisekir
06-04-08, 11:52
Noen liker rett og slett ikke smør (utrolig nok, hehe). Men du kan bruke Cocosa, den som IKKE er extra virgin. Den smaker ingenting. Eller Ghee, som er klaret smør, tror ikke det smaker noe det heller. :)

takk :)

får prøve... er noe med den lukta jeg ikke klarer på smøret altså.. liker margarinsmaken, men det er jo FYFY:D

får prøve å skaffe meg noen gode oljer istede evnt:D

hvilken oljer er best å bruke i henhold til fett? tror jeg får i meg litt lite serru;)

helst noe jeg kan skaffe på butikken:p

Helene
06-04-08, 12:29
Jeg bruker alle typer smør. MEN jeg anbefaler det ikke siden det ikke er sunt, men eneste mannen liker og tåler lukten av er melange og soft light

terry
06-04-08, 12:42
Hva med kryddersmør? Blir vel dyrt å bruke mye av det. Men kanskje man kan lage sitt eget kryddersmør(med meierismør) med den smaken/lukten du ønsker?
Har desverre ikke noe erfaring med sånt men kanskje andre har?

Livsglede
06-04-08, 15:41
Cocosa, olivenolje, rapsolje. Likte heller ikke annet en margarin før, men det var før ketolyse. Om jeg steker i smør så blander jeg ca 50/50 med en olje og da lukter det ikke sånt surt som du sikkert føler at det gjør. Men prøv å steke i oljer eller cocosa og smelt evt. smør i microen og ha i ildfast form og stek ommelett i ovnen eller smørdamp grønnsakene under folie i ovnen, da slipper du lukten. Vær kreativ:)

lillefixen
16-05-10, 21:20
Jeg er heller ikke spesielt glad i smør... Bruker kokosolje, avokadoolje eller makadamiaolje. Dyrt, men godt og supersunt :)

lillefixen
16-05-10, 21:20
Haha, gammel tråd ja... men siden jeg kom over den nå så gjør sikkert andre også det :-P

Tor Olav
17-05-10, 10:37
er det så at man ikke skal steke i margarin?

Bonitta
17-05-10, 18:40
Synes det lukter pyton når man steker i meierismør, så jeg sverger til Melange.
Om det er fy så bryr jeg meg ikke om det, for jeg blir uvel av lukta til meierismør.

Iset
17-05-10, 20:23
Høner får tenner før jeg bruker noe så vemmelig og usunt som margarin, det er vel mye bedre å steke i feks. Cocosa? Smaker jo faktisk ingenting.

Bonitta
18-05-10, 20:34
Høner får tenner før jeg bruker noe så vemmelig og usunt som margarin, det er vel mye bedre å steke i feks. Cocosa? Smaker jo faktisk ingenting.

Har ikke sett noe sånt i butikkene her ;)

timich
18-05-10, 20:55
Cocosa finnes til og med på Coopen her jeg bor - og det er en temmelig øde plass;) Jeg klarte heller ikke lukta av meierismør før, brakk meg bare jeg luktet på det, og enda verre hvis jeg stekte i det. Men det er utrolig hva man venner seg til om man bare prøver - nå syns jeg det er kjempegodt og jeg kunne aldri tenke meg å gå tilbake til margarin igjen (spesielt ikke etter at jeg skjønte hvordan margarin vs meierismør blir framstilt...:cool:)

Kitt
18-05-10, 23:13
Her er kort fortalt hvofor vi ikke er så glad i margarin:
Smør vs margarin

http://bloggfiler.no/idavaag.blogg.no/images/585014-10-1265467938297.jpg

Iset
18-05-10, 23:27
Cocosa selges i helsekostbutikker også, i alle jeg har vært i. Og man kan bestille det på nett. Ingen grunn til å spise skokrem altså.

ada-emilie
18-05-10, 23:54
Du har fått en del oljeforslag her,men noen egner seg ikke til steking.Rapsolje er trygg. Cocosa også.