View Full Version : Kokoskake totalt 35 karb
Jeg laget en knallgod kokkuskake igår, den er egentlig med sukker men byttet ut dette med splenda og kokesjokoladen med mørk sukkerfri:)
Kaken er egentlig beregnet for de med cøliaki, men kjempegod.
Bunnen:
4 eggehviter
4-6 ts splenda
1/2 pl mørk sjokolade uten sukker
ca 130 g landlord kokkus
Stivpisk eggehvitene, hakk sjokoladen i småbiter, og bland alt.
Ha bakepapir i bunnen av en rund kakeform og stek på 160 grader i ca 1 time
Fyll:
Kok opp til det tykner
4 eggeplommer
0,5 dl fløte
10 dråper vaniljeessens
4-6 ts splenda
Avkjøl og rør inn 100 g smør
Jeg bruker håndmikser når jeg blander eggebl. og smør, da blir den luftigere. Ha oppå den avkjølte kaka, pisk resten av fløta, ha oppå den gule kremen, Dryss så på den andre 1/2 hakka sjokoladen
Nam,nam.................. lykke til:D
Betzy Boop
09-04-08, 09:44
Mmmmm.. Denne må jeg prøve.. :)
Finner utrolig mange deilige oppskrifter på disse sidene..
Kommer til å leve bare på digg etterhvert.. ;)
Jeg laget en knallgod kokkuskake igår, den er egentlig med sukker men byttet ut dette med splenda og kokesjokoladen med mørk sukkerfri:)
Kaken er egentlig beregnet for de med cøliaki, men kjempegod.
Bunnen:
4 eggehviter
4-6 ts splenda
1/2 pl mørk sjokolade uten sukker
ca 130 g landlord kokkus
Stivpisk eggehvitene, hakk sjokolden i småbiter, og bland alt.
Ha bakepapir i bunnen av en rund kakeform og stek på 160 grader i ca 1 time
Fyll:
Kok opp til det tykner
4 eggeplommer
0,5 dl fløte
10 dråper vaniljeessens
4-6 ts splenda
Avkjøl og rør inn 100 g smør
Jeg bruker hånmikser når jeg blander eggebl. og smør, da blir den luftigere. Dryss så på den andre 1/2 hakka sjokolden
Nam,nam.................. lykke til:D
Er så fint at dere deler :D :sikle:
Obs,obs..... jeg glemte å få med den piska fløten, er fiksa nå, så nå er den korrekt:o sorry, går litt fort av og til:D
Jeg laget en knallgod kokkuskake igår, den er egentlig med sukker men byttet ut dette med splenda og kokesjokoladen med mørk sukkerfri:)
Kaken er egentlig beregnet for de med cøliaki, men kjempegod.
Bunnen:
4 eggehviter
4-6 ts splenda
1/2 pl mørk sjokolade uten sukker
ca 130 g landlord kokkus
Stivpisk eggehvitene, hakk sjokoladen i småbiter, og bland alt.
Ha bakepapir i bunnen av en rund kakeform og stek på 160 grader i ca 1 time
Fyll:
Kok opp til det tykner
4 eggeplommer
0,5 dl fløte
10 dråper vaniljeessens
4-6 ts splenda
Avkjøl og rør inn 100 g smør
Jeg bruker håndmikser når jeg blander eggebl. og smør, da blir den luftigere. Ha oppå den avkjølte kaka, pisk resten av fløta, ha oppå den gule kremen, Dryss så på den andre 1/2 hakka sjokoladen
Nam,nam.................. lykke til:D
Å neiii.... noe må jeg ha gjort galt. Bunnen ble ca en cm.... enda jeg stivpisket eggehvitene.
Ååååååååååååååååååååå det har jeg aldri opplevd:confused:
Jeg pisker eggehviter med søtstoffet, så blander jeg i hakka sjokolde og kokkosen. Steker i rund form tror den er 24 cm og da blir den 2-3 cm tykk. men den blir nok god når du har på den gule kremen og piska fløte oppå der + den siste halve sjokoladen. NB.Kaken kan også fryses.
Ååååååååååååååååååååå det har jeg aldri opplevd:confused:
Jeg pisker eggehviter med søtstoffet, så blander jeg i hakka sjokolde og kokkosen. Steker i rund form tror den er 24 cm og da blir den 2-3 cm tykk. men den blir nok god når du har på den gule kremen og piska fløte oppå der + den siste halve sjokoladen. NB.Kaken kan også fryses.
Hei igjen!
Jeg gjorde det som du skriver du pleier, men kanskje jeg har varmere ovn enn deg. Jeg ser jeg med fordel kunne brukt kortere steketid. En time med min ovn ble vel kanskje i meste laget:confused: Jaja, kremen ble god...
du var ikke for hardhendt når du blanda inn sjoko i eggehviter da? Bare vende forsiktig inn?
Betzy Boop
09-04-08, 21:11
Hvor mye er resten av fløten? ;) 0,5 dl?
Når jeg lager denne kremen til vanlig.Pleier jeg å la den avkjøles helt i kjøleskap.
Så pisker jeg den m mikser,sånn at du får en skikkelig luftig krem.
Skal prøve det m denne oxo.. Tror jeg skal kose meg litt i helgen.. ;)
Resten av fløten er beregnet utfra en liten pk med fløte. Jeg avkjøler også eggekremen helt før jeg pisker inn smøret med håndmikseren:) Luftig og lett da, blir liksom mer krem..........nam,nam...
Hvor mye er resten av fløten? Og hvor kom den andre halve hakka sjokoladen inn? :)
Hadde en halv plate sjok i bunnen nå, og en halv dl fløte i fyllet...
Hjelp...
Kaka står i ovnen. Vel, tror den blir god uansett. bare det smaker søtt og sjokolade... :)
Jeg laget en knallgod kokkuskake igår, den er egentlig med sukker men byttet ut dette med splenda og kokesjokoladen med mørk sukkerfri:)
Kaken er egentlig beregnet for de med cøliaki, men kjempegod.
Bunnen:
4 eggehviter
4-6 ts splenda
1/2 pl mørk sjokolade uten sukker
ca 130 g landlord kokkus
Stivpisk eggehvitene, hakk sjokoladen i småbiter, og bland alt.
Ha bakepapir i bunnen av en rund kakeform og stek på 160 grader i ca 1 time
Fyll:
Kok opp til det tykner
4 eggeplommer
0,5 dl fløte
10 dråper vaniljeessens
4-6 ts splenda
Avkjøl og rør inn 100 g smør
Jeg bruker håndmikser når jeg blander eggebl. og smør, da blir den luftigere. Ha oppå den avkjølte kaka, pisk resten av fløta, ha oppå den gule kremen, Dryss så på den andre 1/2 hakka sjokoladen
Nam,nam.................. lykke til:D
Hvis du i stedet bruker oppskriften på lettlaget brownie og bare har i kokkos i stedet så får du mye mindre karbo....
Denne såg kjempe god ut!!! Og kokoskake er jo berre kjempe godt!!! nam,nam! Denne skal eg lage!!!!
Vet ikke riktig om jeg tør lage denne. Er redd for at jeg spiser hele kaka. Kanskje jeg skal lage 1/10 dels størrelse. :sikle:
Fikk denne på klubb i går... veldig god... men den var da uten eggekremen... ;)
Kaken vi fikk hadde bare pisket krem oppå med 1/3 - 1/2 hakket sjokoladeplate oppi... (den andre 2/3 - 1/2 delen av sjokoladen var i bunnen! :D:)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.