View Full Version : Brød
Hei allesammen! :)
Ønsker å få vite hvilket brød som er best. Klart at dette er smak og behag, men har lyst å lage ett brød som ligner mest mulig på et vanlig grovt brød..
Har gått på ketolysekuren i 3 mndr nå og ennå ikke laget et eneste brød. Derfor begynner jeg å bli litt sulten på det. Det har etterhvert begynt å gå ut over min datter sine fiberrik med solsikke! (NAM!!)
Men altså: et brød som til og med en som ikke går på ketoøyse kan like? Noen tips å komme med noen? :)
Jeg har ikke prøvd mange av brødoppskriftene,
men har testet både med og uten soyaprotein.
Hatt med på jobb og testet på kolegaer ;)
http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=329766&postcount=2
dette falt godt i smak og et par av de bruker det til vanlig.
Fint for magen også sier de :)
Jeg liker det også veldig godt, men jeg har funnet ut at jeg ikke er så kresen etter noen år på lavkarbokost :D
Penny Lane
09-04-08, 22:39
det brødet høres jo veldig godt ut da! Ikke så mye linfrø og greier... men vet du hvor mye carbo det er i hele brødet? og blir det fast og fint, eller er det sånn som detter lett fra hverandre? :)
detter litt fra hverandre, men ikke sånn at det ramler helt fra hverandre, helt fint å ha i handa med masse pålegg på ;)
mener det er ca 30 karber i hele brødet.
takk Distrea :) Skal prøve å lage dette brødet jeg:D
Tar gjerne imot flere forslag! Om noen har oppskrift på brød uten melkeprodukter i, blir x-svogeren min kjempeglad også!
Jeg er veldig glad i Lollypop-brødet jeg da :D
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=14627
Tvillingmamma:)
09-04-08, 23:30
helt enig med Bayone, Lollypopbrødet er digg!:)
Heia
Jeg baker brødet som står på Bakemiks-boksen og er råfornøyd med det. Det henger godt sammen - og blir like bra hver gang. Ganger oppskrifta med 3 og det blir 3 brød. Bakemiks får man kjøpt på www.ketolyse.no - og selv om det blir "dyre" brød, så synes jeg smaken er viktigst. Min mann elsker det brødet. Vi baker ellers Ingers Rugbrød, men det var før vi startet kuren - og han synes Bakemiks-brødet er like godt som det. MEN vi liker grove brød da. Hver skive blir mellom 1 og 2 karber avhenging av hvor tykt man skjærer skivene. Det er bl.a valnøtter i brødet. Soyaprotein kan også brukes, men bakemiks er nesten uten bismak...
Musa
Okei :) takker! Har bakemixen her jeg.. ;) bare litt skeptisk til å sette i gang før jeg har forhørt meg litt rundt. Hvis jeg misslykkes første gangen kommer jeg nok ikke til å gidde å prøve igjen skjønner du. Men takk for tips! Inger rugbrød er jo godt.
Jeg er veldig glad i mitt eget brød jeg da:
Verdens beste ketolyseBRØD...
1 boks cottage cheese
6 egg
50-100 gr kruskakli
1 stor ts bakepulver
1 ts salt
100 gr soyaprotein
100 gr linfrø
80 gr solsikkefrø (kan sløyfes)
150 gr sesamfrø
1-2 dl vann
En god slump MCT - olje
Mos cc og egg i en hurtigmixer. Bland deretter alt i en kjøkkenmaskin.
Legg bakepapir i bunnen av formen. Smør kantene og strø på frø, så de fester seg i brødet under steking. Hell i deigen og strø frø på toppen.....
1,5 time på 170 grader midt i ovnen.
:sikle:
Brødet ble 9 cm høyt
http://forum.lavkarbo.no/blog_attachment.php?attachmentid=285&d=1194176232
http://forum.lavkarbo.no/blog_attachment.php?attachmentid=286&d=1194176232
DIGG DIGG!!!!!!
PS: de linkene som følger med funker ikke tror jeg
Takk takk!!:D
Her er det visst bare å sette igang!
Men vil gjerne ha flere oppskrifter... ;)
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=8144
der finner du de fleste brødoppskriftene ;)
Joda, har sett litt på de, men så lurte jeg på hvilket som var best, og hvorfor... og om noen hadde lage sine egne gode oppskrifter ;)
Men tusen takk likevel!! :)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.