Gerd
12-04-08, 00:00
Torsk med ”sydlansk” vri
(Omgjort etter en oppskrift jeg fant i et gammelt ukeblad i påska)
400g torskefilet
- Legges i en smurt ildfast form, strø på salt og sitronpepper
Saus 1:
1 dl fløte
1dl soyamelk
1 ss grov sennep
3 fedd hvitløk
1/2 terning fiskebuljong
1ss hakket tørket persille
Kok opp sausen og la den småkoke til buljongen har løst seg opp.
Hell sausen over fisken.
Stekes på nederste rille 200 grader i 20 min
Saus 2:
1 bx grovhakka tomater
1 ss olivenolje
1/2 finhakket purreløk
1 finhakket sjalottløk
1/2dl grovhakket frisk basilikum
Helles over fisken. Legg på rå scampi (antall etter eget ønske) og la retten steke videre til scampiene er blitt rosa.
Dette serverte jeg med ”røstipoteter”
(Omgjort etter en oppskrift jeg fant i et gammelt ukeblad i påska)
400g torskefilet
- Legges i en smurt ildfast form, strø på salt og sitronpepper
Saus 1:
1 dl fløte
1dl soyamelk
1 ss grov sennep
3 fedd hvitløk
1/2 terning fiskebuljong
1ss hakket tørket persille
Kok opp sausen og la den småkoke til buljongen har løst seg opp.
Hell sausen over fisken.
Stekes på nederste rille 200 grader i 20 min
Saus 2:
1 bx grovhakka tomater
1 ss olivenolje
1/2 finhakket purreløk
1 finhakket sjalottløk
1/2dl grovhakket frisk basilikum
Helles over fisken. Legg på rå scampi (antall etter eget ønske) og la retten steke videre til scampiene er blitt rosa.
Dette serverte jeg med ”røstipoteter”