Gerd
14-04-08, 15:44
Laks med baconostsaus
(I underkant av 5 karber i hele retten, og den holder til 3-4 personer)
( opprinnelig fra mat.no, men ”modifisert” litt)
6 laksefileer
pepper
salt
noen drypp sitronsaft
smør en ildfast form med smør eller rapsolje
legg i fileene, strø på salt, pepper og litt sitronsaft
Saus:
½ løk- finhakket
2ss smør
½ fiskebuljong
3dl vann
2dl soyamelk (eller fløte)
100g baconost
1/2ts salt
Stek løken i smøret til den er blitt myk. Tilsett resten, kok opp og la småkoke i 5 minutter.
(Viss du syns sausen blir tynn, tilsett ½-1ts JBK)
Hell sausen over fisken og stekes ca 20 minutter på 200 grader på nederste rille.
Serveres med lettkokt eller smørstekt blomkål/brokkoli og stekt spinat/valnøtt. (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=18882)
(I underkant av 5 karber i hele retten, og den holder til 3-4 personer)
( opprinnelig fra mat.no, men ”modifisert” litt)
6 laksefileer
pepper
salt
noen drypp sitronsaft
smør en ildfast form med smør eller rapsolje
legg i fileene, strø på salt, pepper og litt sitronsaft
Saus:
½ løk- finhakket
2ss smør
½ fiskebuljong
3dl vann
2dl soyamelk (eller fløte)
100g baconost
1/2ts salt
Stek løken i smøret til den er blitt myk. Tilsett resten, kok opp og la småkoke i 5 minutter.
(Viss du syns sausen blir tynn, tilsett ½-1ts JBK)
Hell sausen over fisken og stekes ca 20 minutter på 200 grader på nederste rille.
Serveres med lettkokt eller smørstekt blomkål/brokkoli og stekt spinat/valnøtt. (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=18882)