Marianne
17-09-04, 13:24
Denne har jeg rappa fra Sol Mad og Vin sine danske oppskriftssider
http://www.sol.dk/madogvin/samlingen/main.html
;) marianne
Italienske hakkebøffer med bønner
Ingredienser
750 g hakket kalv (http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/i231.html)ekød
1/2 dl olivenolie (http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/i337.html)
400 g hvide udblødte bønner (http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/i247.html)
100 g skivede grønne oliven (http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/i102.html)
2 courgette (http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/i381.html)r
1 ds. tomatpure (http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/i182.html) 70 g
salt
friskkværnet sort peber
1 fed hvidløg (http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/i57.html)
10 kviste frisk basilikum (http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/i153.html)
7 dl vand
Tilbehør:
salat (http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/i99.html)
babymajs
1 spsk citronsaft (http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/i329.html)
3 spsk olivenolie (http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/i337.html)
pasta el. kartofler (http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/i206.html)
Fremgangsmåde
Kog de udblødte bønner i letsaltet vand under låg i 45 min. Del kødet i 4 og form det til bøffer. Krydr dem på begge sider med salt og peber. Brun bøfferne i den varme olie, til de er smukt brune. Læg dem på et fad. Kog panden af med oliven, tomatpure, det pressede fed hvidløg, itureven basilikum og vandet. smag til med salt og vend de kogte afdryppede bønner i sammen med de ituskårne courgetter. Kom bøfferne i sovsen og lad retten simre i 12-14 min.
Servering
Server retten sammen med en grøn salat med evt. lidt babymajs og citronsaft blandet med olivenolie. Server også med nykogt pasta eller nykogte kartofler
http://www.sol.dk/madogvin/samlingen/main.html
;) marianne
Italienske hakkebøffer med bønner
Ingredienser
750 g hakket kalv (http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/i231.html)ekød
1/2 dl olivenolie (http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/i337.html)
400 g hvide udblødte bønner (http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/i247.html)
100 g skivede grønne oliven (http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/i102.html)
2 courgette (http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/i381.html)r
1 ds. tomatpure (http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/i182.html) 70 g
salt
friskkværnet sort peber
1 fed hvidløg (http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/i57.html)
10 kviste frisk basilikum (http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/i153.html)
7 dl vand
Tilbehør:
salat (http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/i99.html)
babymajs
1 spsk citronsaft (http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/i329.html)
3 spsk olivenolie (http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/i337.html)
pasta el. kartofler (http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/i206.html)
Fremgangsmåde
Kog de udblødte bønner i letsaltet vand under låg i 45 min. Del kødet i 4 og form det til bøffer. Krydr dem på begge sider med salt og peber. Brun bøfferne i den varme olie, til de er smukt brune. Læg dem på et fad. Kog panden af med oliven, tomatpure, det pressede fed hvidløg, itureven basilikum og vandet. smag til med salt og vend de kogte afdryppede bønner i sammen med de ituskårne courgetter. Kom bøfferne i sovsen og lad retten simre i 12-14 min.
Servering
Server retten sammen med en grøn salat med evt. lidt babymajs og citronsaft blandet med olivenolie. Server også med nykogt pasta eller nykogte kartofler