View Full Version : % fordeling av karbo, proteiner og fett?


nalana
17-09-04, 16:19
Nå har jeg glemt hvor jeg har lest det, men forestiller meg at riktig fordeling mellom k, p og fett for meg bør være 70 - 75 % fett og ca 25 % proteiner. Resten blir jo da karbohydrater, og når jeg skal prøve å holde meg rundt 20 gram karbo om dagen, så tilsvarer det under 5 %. Da går regnestykket mitt opp.

Men husker jeg riktig, og hvordan blir det når jeg skal spise mere karbohydrater, det har jeg jo gjort i tabellen under, og lurer på hvordan tallene mine ser ut?

For at noen skal kunne svare på dette, så skal jeg fortelle litt mer om meg selv. Jeg veier ca 95 kg, er 165 cm høy, spe til normal benbygning. Dvs normalvekt alt fra 50 - 65 Kg (tror jeg) Dermed har jeg ganske mye overvekt, og har tenkt å ned til ca 58 kg før sensommeren. For tiden mosjonerer jeg ca 1 time hver dag. Rask gange i kuppert skogterreng eller på asfalt.

Tabellen under viser et gjennomsnitt av hva jeg har spist hver dag de siste ukene. Vet at jeg ligger litt lavt på kalorier til min størrelse og aktivitetsnivå, men det jeg altså lurer på er hva som er riktigst mulige tall på proteiner og fett for meg å ligge på for å lykkes med mitt mål?



Average Calories
sourcegramscals%totalTotal: 2003
Fat:155 1391 70%
Sat:52 469 24%
Poly:13 120 6%
Mono:57 513 26%
Carbs:42 139 7%
Fiber:7 0 0%
Protein:113 452 23%
Alcohol:0 0 0%

Nille
17-09-04, 17:21
Jeg kan bare svare deg ut fra et Atkins synspunkt. Dvs hva Atkins Support anbefaler. Det er omdiskutert om BMI betyr noe og i tilfelle hva og hvor mye. En indikator er det vel uansett !!

95 kg = 209,4 lbs
1,65 m = 5ft 5in
Når vi legger inn dette + alder og kjønn her
www.halls.md/ideal-weight/body.htm (http://www.halls.md/ideal-weight/body.htm)

får vi at du har en BMI på 34.0. For kvinner er "normalen" nellom 19-25 (også bekreftet av Begod i en annen tråd). I følge samme side er idealvekten for en kvinne med din høyde og benbygning ca. 70 kg

Hvis du orker, kan du legge inn alle målene dine her:
www.mybodycomp.com (http://www.mybodycomp.com)
Dette er et ganske kult program som regner ut alt mulig rart ut fra mål, vekt, høyde, alder etc. Hva kroppen din forbruker av kalorier bare ved å holde seg "levende",- så legger du inn aktivitet og det forteller hvor mange kalorier du forbrener ved aktivitetsnivå. Rådet jeg har fått er at du bør ligge 350-500 kalorier UNDER det kroppen trenger om du vil ta av.

Det passer for meg ganske godt sammen med hva Atkins sier, nemlig at det optimale kaloribehov på Atkins er 10-12 ganger din vekt i pund pr dag. For deg betyr det 2094-2512 pr dag.

Når det gjelder proteiner har jeg fått beskjed om 1 til 1.5 ganger kroppsvekt i proteiner pr dag. De som trener aktivt mener dette er for lavt. Jeg har lagt inn en lengre artikkel om dette her: http://forum.lavkarbo.no/diskusjon1803.html i post nr 3. Den er tatt fra http://www.trening.no/svar.php?kat=kosthold&id=629 . Dette stemmer med hva jeg har fått oppgitt av min treningsrådgiver (som er fysioterapeut og personlig trener av yrke). MHM sier også at kroppen ikke kan nyttegjøre seg mer enn 30 gram protein pr måltid. Begod mener vi bør spise mye mer - det kan du lese i samme tråd. Du må finne ut hva som passer deg best.

Vet ikke om dette var særlig hjelp eller svarer på spørsmålene dine... :snill:
Men bortsett fra veldig lavt kaloriinntak i forhold til vekt syns jeg tallene dine ser fine ut jeg !!

nalana
17-09-04, 17:54
...svar. Klart det er mye hjelp i. Må snart hoppe i dusjen, skal på Anne Cath show i kveld, så jeg skal kose meg med linkene dine sent i kveld:)

Tusen takk Nille, du er en knupp http://smileys.smileycentral.com/cat/11/11_4_101.gif (http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001)

nalana
18-09-04, 01:00
...jeg fått studert litt mer og blitt mye klokere.

Konklusjonen er at jeg prøver å ligge opp mot 1 og 1/2 gang kroppsvekten min, i hvert fall de mest aktive dagene. Og så skal jeg ligge så lavt som mulig på karber, men ikke noe sørlig under 20 gram pr dag. Og da blir jo resten fett, enkelt og greit.

Tror det skal gå greit, for jeg har mange dager allerede som er riktige i forhold til dette:)

Det med kaloriene er verre. Synes jeg spiser nesten unaturlig mye sånn som det er, i hvert fall i forhold til når jeg spiste "vanlig", dvs helt feil:mad:. Skal se om det hjelper å bytte ut flere måltid med proteinpulver. Det er i hvert fall mye lettere. Synes jeg holder på for mye med mat, og kjøkkenarbeid når jeg må spise så mye.

Det er jo et luxusproblem egentlig, for det er jo virkelig en drøm som er blitt oppfylt, når jeg har funnet et måte å spise på som endelig ser ut til å hjelpe på vekta:D