View Full Version : Etterlysning! (PCOS)


Tulla81
06-05-08, 01:38
Hei.. :D Vil gjerne komme i kontakt med folk med pco/pcos... Har nettopp fått dette påvist selv, men har hatt mistanke om dette lenge, så har lest litt om det.. Må ned endel kilo selv, så tenkte det hadde vært kjekt om vi var litt flere.. :)

LilleVille
06-05-08, 08:24
Jada, det er en god del av oss pco/pcos'ere her. Lavkarbo kosthold og vektnedgang skal visstnok være beste medisin, men jeg er nok ikke noe skoleeksempel på det. 10 kg ned har ihvertfall ikke utgjort noen forskjell.. Men har fortsatt 20 igjen til normalvekt da. Noen merker jo kjempeforbedring med en gang, så det er absolutt verd et forsøk!

Albertine
06-05-08, 12:36
Vi er mange her ja. Bare spør om du lurer på noe. :)

Impulsiw
06-05-08, 12:58
Jeg hadde det for en 10 til 12 år siden. Det er veldig merkelig det hele for jeg har alltid hatt uregelmessig mens, slank eller tynn. Men har alltid vært jojoslanker også. Så når jeg la på meg til over 120 forsvant mensen i TÅ ÅR. Da var jeg hos en manlig gynekolog som fant små cyster på eggstokkene. Han sa jeg hadde Cystisk ovarie syndrom. Så fikk jeg noen hormonpiller jeg ble fryktelig sulten av ca 14 dager i måneden. Det gjorde det enda værre å gå ned ivekt. Så jeg endte opp med å ta 14 tabletter i måneden så jeg fikk mensen. For det er visst viktig å få den da. Så Gikk jeg gravis ned 30 kg og begynte å trene. Jeg kom meg under 100 kg og fikk et normalt forhold til mat, med 3 måltider om dagen, ikke mat om kvelden og ikke noe overspising. Så Begynte mensen å komme normalt og av seg selv. Så lurte jeg på hvorfor jeg ikke ble gravid og gikk til en kvinnelig gynekolog. Hun sa jeg ikke hadde ikke hadde syndromet, kunne ikke se spor etter det heller. Nesten som hun mistenkte at jeg aldri har hatt det. Men jeg så jo selv cystene på ultralyd. Hun var veldig streng hun gynekologen og sa at de som får dette stort sett er overvektige og det eneste som hjelper er å gå ned i vekt. Hun hadde nettopp vært på et seminar i Sverige hvor de diskuterte hvorfor syndromet dukket opp om det kom før eller etter fedme, de kom fram til at først ble man fet, deretter fikk man syndromet.

Følte meg ikke høy i hatten der jeg gikk ut for jeg fikk vel egentlig beskjed om at hvis jeg gikk ned mer ville jeg bli gravid! (veide da ca 104, er 180 høy)

Men det tok tid å ta av flesket når jeg hadde syndromet. Jeg ekperimenterte med hormontablettene osv.. Klarte å slutte å spise om kvelden foran TV og jeg begynte å trimme.

Fikk en sønn i oktober 07 :) Har ikke fått igjen mensen enda og veier over 120 kg så jeg håper det ikke vender tilbake.. dette fæle syndromet.

Trolljenta
06-05-08, 13:29
Jeg har PCOS.
Hadde nesten ikke mensen på 3 år, men fikk den regelmessig igjen etter ca 2 mnd på lavkarbo. Legen sa sist jeg tok blodprøver at han ikke trodde jeg kom til å få noen problemer med å bli gravid. Akkurat det bryr jeg meg ikke om siden jeg ikke skal ha barn, men det er jo greit å vite at kroppen er i bedre hormonell balanse.
Begynner også å få tilbake en del av håret jeg har mistet.

Mosepjusk
06-05-08, 13:55
*rekkeropphanda*

Spør i vei dersom du lurer på noe :)

Pc-snuppa
06-05-08, 14:10
Hun hadde nettopp vært på et seminar i Sverige hvor de diskuterte hvorfor syndromet dukket opp om det kom før eller etter fedme, de kom fram til at først ble man fet, deretter fikk man syndromet.

Den legen der har blitt fullstendig feilinnformert!!!!!:eek::eek:
Mange SLANKE mennesker kan også få dette! Så det der er faktisk ikke sant, og en tung bør og legge på et menneske som sliter med og gå ned i vekt fra før av!:mad::mad:
Mange leger TROR de er innformert og er veldig lite åpne for at det de mener faktisk IKKE GJELDER FOR ALLE! Man kan IKKE være så kategorisk og si at ALLE som har denne medisinske tilstanden har det fordi de har latt seg selv BLI fete. Hadde det bare vært så enkelt... Mange fete mennesker har faktisk ikke denne tilstanden heller.
Nei, den legen hadde jeg glatt skiftet ut med SPESIALIST på problemet (PCOS), for de har faktisk en annen innfallsvinkel på ting og er informert om HVA slags mekanismer i NOEN menneskers kropp som gjør at de får dette... Husk at noen av disse som "gjør alt riktig" når det gjelder kosten, at de også kan få denne sykdommen , SELV om de aldri har vært overvektige i sitt liv. Slik jeg har fått det forklart av min spesialist, er faktisk overvekten et symptom på at noe er galt, når man ikke greier og gå ned i vekt ved og følge standariserte dietter.
Lykke til med lavkarbo! Det hjelper faktisk litt!:):D

PS. Beklager hvis jeg virket litt sinna:o, men blir bare så suuuuuuuuuuuur når jeg hører om dumme leger som tror de vet ALT om ALT!! For det gjør de faktisk ikke!

Klems til alle:)

Pc-snuppa
06-05-08, 14:15
Hehehehe, ser jeg er litt sinna i det jeg skriver:o. Måtte bare lufte meg litt. Som dere skjønner har jeg møtt min kvote av dumme leger som ikke var til hjelp... Men ikke på dere altså... ;) :lol: :rodme: :blomster: :snill:

LilleVille
06-05-08, 14:29
Jeg tror de de fleste av oss med PCOS har møtt vår del av dumme leger... Særlig nå som vi prøver å bli gravide. Gå ned i vekt er mirakelmedisin, og det er jo såååå lett, bare å ha litt viljestyrke det.... Grrrr

Vibeke-67
06-05-08, 14:53
Er helt helt enig med leger - stakkars deg, hvordan du må ha følt deg! Huff!
Jeg vet ikke om jeg har pcos, men lindberg-legen min tror det. er nesten sikker på det. Fikk i "lekse" å lese meg opp, for å ta det opp igjen neste legetimen.
Og jeg har endel av symptomene, men ikke alle.
Har forøvrig to barn som jeg fikk da jeg var 22 og 24 år gammel. Problemene med vekt, hår, tretthet, vannsyster etc kom etter det. Så da jeg leste om pcos var jeg glad for at jeg ble gravid uten planlegging i ung alder....
Jeg er spent på neste legetime....

jeef-micro
06-05-08, 16:12
Jeg er enig. Det er overvekten som kommer av PCOS... JEg har ALDRI spist hverken mye eller usunt, men er allikevell overvektig. men når det er sagt, så kan man få PCO av overvekt, for fett rundt eggstokkene kan gi hormonforstyrrelser.

I følge min lege (som er supergod på PCOS) så er det de slanke med PCOS som har den "værste" sorten PCOS. Vi som er overvektige kan gå ned i vekt og bli mindre symptomplaget i følge henne da.

Jeg fikk diagnosen av legen før blodprøver og ultralyd var tatt, for jeg har en typisk PCOS-kropp...

Impulsiw
06-05-08, 17:18
Var ikke særlig føsom hun legen nei :nei: Sa jeg hadde problemer med økt hårvekst i tillegg.. det vinnes barberhøvel sa hun! :nei: For en gynekolog! Har alle tegn på pcos enda, økt hårvekst, vektøkning, insulinresistens..osv..

MEN når blodsukkeret mitt viste 6 på blodprøvene var det HELT normalt. Har hatt under 5 jeg før.. Så hadde jeg plutselig kolestrol på 6, har alltid liggt under 5. Men det er fortsatt ikke noe å bry seg om!

Jeg gir nesten opp å gå til legen.. :(

Impulsiw
06-05-08, 20:18
For spesielt interesserte:

http://www.legeforeningen.no/index.gan?id=106418&subid=0

matvraket
07-05-08, 19:28
jeg sitter her og leser, kjenner at jeg blir helt "matt" :eek:
jeg har ikke pcos, men har hatt noen cyster likevel på eggstokkene. har på følelsen at leger kun eksperimenterer på "oss" ved å skrive ut resepter.. jeg får minst en resept hver gang jeg er hos en lege, og jeg er faktisk fornøyd emd min lege.. dvs han er ok å gå til når jeg ikke plages med "store" ting..

her gjelder det altså å ta ansvar for egen kropp, og "drite" i hva legene sier! de fleste av dem har jo ikke engang annerkjent den østlige medisinen, fordi den ikke har dokumentert effekt..

kyss meg i r..a :mad: :omener selfølgelig bak øret :p;)
legen min er hvertfall kun et redskap for meg til å diskutere ting jeg på forhånd har undersøkt/ lest meg til.

:D

Impulsiw
07-05-08, 19:34
Ja det er F**** ikke greit. Virker som de er mest opptatt av å tjene penger. Det er en sånn samlebåndseffekt. De skal ta en pasient hvert tiende minutt. Så da må man jo passe på å bestille DOBBELT time.. (som de ikke får fullt betalt for sikkert) så legen har nok tid til deg.

Jeg har kjøpt meg blodsukker apparat. Har selv funnet ut at det er noe galt. For så lenge verdiene dine ikke er "skyhøye" er det ingen fare. MEN hva med FOREBYGGING?

Aner ikke om jeg fikk pcos før eller etter fedmen. Har alltid hatt lett for å bli gravid da jeg var yngre, selv om mensen var uregelmessig.

Jeg lurer på: hvorfor fører pcos til fedme??

Vibeke-67
07-05-08, 19:38
Jeg lurer på: hvorfor fører pcos til fedme??


jeg tror faktisk at det har med insulinresistens å gjøre.
Men jeg vet mer når jeg har vært hos legen 21. mai.

Vibeke-67
07-05-08, 19:47
Forøvrig håper jeg virkelig det stemmer det Jeef skriver, at hvis man har pcos og er overvektige, så kan man få bort fettet:D og bli normalvektig, og forminske symptomene.
Jeg ble ganske fortvila da legen antydet pcos, ante faktisk ikke det! Men så tenkte jeg at det endrer egentlig ingen ting, jeg må bare fortsette å spise lavkarbo, trene, sikkert ta metformin en god stund, og komme meg ned i normalvekt.
For meg handler ikke dette om å bli slank, men om å bli/være frisk. En HELT annen motivasjon.
Legen jeg går til er forøvrig en lege på Lindbergklinikken. Fastlegen diagnostiserte meg som utbrent.... etter diverse kontroller på sykehuset bla for cushings, epilepsi, hjernesvulvst, diabetes, betennelse på balansesystemet m m....
Jaja-ferdig med det nå.
Bitterhet tjener ingen. Jeg er bare glad -veldig glad, over at jeg nå vet hva det går i, og hva jeg skal gjøre for å bli frisk.
;)

matvraket
07-05-08, 19:48
jeg tror faktisk at det har med insulinresistens å gjøre.
Men jeg vet mer når jeg har vært hos legen 21. mai.


tror også det. da jeg fant ut at jeg hadde insulinresistent var det fordi jeg hadde lest hos fedon lindberg om det. og det var jeg som visste hvilke prøver jeg ville ha undersøkt, og jeg ble ikke overrasket da prøvesvarene kom og viste at jeg hadde insulinresistens. så klart at blodsukkeret mitt var normalt. det er kun når hormonkjertelen som skiller ut insulin er helt utslitt at blodsukkeret er forhøyt og når blodsukkeret er for høyt, ja da har man diabetes 2.

impulsiw: den vestlige medisin tar seg kun av problemene når de dukker opp, opererer, de skriver ut resepter for alt, ja du får nesten en tabelett for alt nå!! de tenker ikke på å forebygge i det hele tatt.. ahhhrrrrg:mad:

jeg kan på det høyeste anbefale yoga/ annen avkoblende trening til alle!! dette er forebyggende trening folkens :meditere: når sjela har det bra, har også kroppen det bra (vanligvis)

:suss: og :klem:

Impulsiw
07-05-08, 21:13
Forøvrig håper jeg virkelig det stemmer det Jeef skriver, at hvis man har pcos og er overvektige, så kan man få bort fettet:D og bli normalvektig, og forminske symptomene.
Jeg ble ganske fortvila da legen antydet pcos, ante faktisk ikke det! Men så tenkte jeg at det endrer egentlig ingen ting, jeg må bare fortsette å spise lavkarbo, trene, sikkert ta metformin en god stund, og komme meg ned i normalvekt.
For meg handler ikke dette om å bli slank, men om å bli/være frisk. En HELT annen motivasjon.
Legen jeg går til er forøvrig en lege på Lindbergklinikken. Fastlegen diagnostiserte meg som utbrent.... etter diverse kontroller på sykehuset bla for cushings, epilepsi, hjernesvulvst, diabetes, betennelse på balansesystemet m m....
Jaja-ferdig med det nå.
Bitterhet tjener ingen. Jeg er bare glad -veldig glad, over at jeg nå vet hva det går i, og hva jeg skal gjøre for å bli frisk.
;)

Jeg fikk også den diagnosen. Ble utslitt..og legen fant ikke noe galt med meg. Men jeg FØLTE noe var galt med kroppen min. Fikk epelepsi anfall til slutt... høyt blodtrykk. Kroppen sa stopp, men legen fant ikke ut hvorfor. Så da er det seff PSYKISK :(

Spiste en kroneis.. 8.3 i blodsukker. Har byttet lege og skal bestille meg test til blodsukkerbelastning nå. Kan jo hende det har sammenheng med pcos også.. Har det i alle fall MYE bedre på lavkarbo..slipper "sukkerorgiene" ! Jo mer søtt jeg spiser jo mer vil jeg ha... jeg som ikke likte søtt før.

Nei, nå skal jeg ikke gi meg før legen finner ut hva det er! Kan hende det var derfor jeg fikk arytmi også..pga insulinproblemer..

Vibeke-67
07-05-08, 21:32
Du får i alle fall ha LYKKE TIL
Også bra at det er bedre på lavkarbo!

jeg gikk forøvrig til psykolog jeg, med den diagnosen. Det er jo en slags depresjon. Så jeg tenkte jeg kunns sjekke det ut. Har gått til den psykologen før etter en skilsmisse, og da var jeg veldig fornøyd. Nå måtte jeg bare riste på hode, og det samme gjorde han. Han kunne friskmelde hjernen min, dperimert var jeg i alle fall ikke. Og det visste jo jeg.
Jeg sa til legen min at jeg ikke kunne jobbe fordi jeg var så uendelig trøtt, ikke omvendt, at jeg var så uendelig trøtt pga jobben.
Det som forundret meg, og som stadig forundrer meg, var at ingen hørte på meg da jeg sa at jeg hadde gått opp ti kg på 5 mnd på tross av sunn mat og trening tre ganger i uke. For prøvene viste jo ikke noe.... Så de gav faktisk opp!
Jeg priser meg lykkelig for Lindbergklinikken.
Kanskje du skal oppsøke en Lindbergklinikk? Eller en Eurodiettlege?
De kan i alle fall dette.

matvraket
07-05-08, 21:37
jeg fikk også metformin av legen min en stund, men da stagnerte vekten.. og jeg mistet all lyst i sengehampen, så da kuttet jeg tabbisene helt ut..

Mosepjusk
07-05-08, 21:39
og jeg mistet all lyst i sengehampen, så da kuttet jeg tabbisene helt ut..
Skjønner jeg godt :D

Vibeke-67
07-05-08, 21:54
Thihi - man forbrenner jo endel i sengehampen - så du kan jo ikke være heeeeelt sikker på at det var metformin, da.
Hos meg virker metformin utmerket. 850mg om kvelden fikk fart på sakene (vekta altså) senga har jeg ikke merket mye endringer på, men er mer våken da, mer energi. men det aner meg at det var vel ikke det du tenkte på, nei.

Impulsiw
07-05-08, 22:22
hmmm... lindbergklinikken.. Kanskje det. Det er vel dyrt eller? Ei venninne av meg gikk ned 30 kg da hun fikk metformin. Ei anna ei sier at man legger på seg av dem??? Noen m erfaring der?

Mosepjusk
07-05-08, 22:24
hmmm... lindbergklinikken.. Kanskje det. Det er vel dyrt eller?
http://www.fedonlindberg.no/page/index.php?structid=28&joinid=-1

Vibeke-67
07-05-08, 22:50
Ei venninne av meg gikk ned 30 kg da hun fikk metformin. Ei anna ei sier at man legger på seg av dem??? Noen m erfaring der?
Slik jeg har forstått det, så får metforminen insulinen til å virke. Hos meg virker det i alle fall bra. Går ned jevnt og trutt ca 1 kg i måneden. Før metformin gikk jeg ikke ned, men opp, tross lavkarbo. Men jeg er avhengig av å trene styrke to ganger i uka.
Jeg tror ikke jeg har så stor dose.
merker ikke noe til de nå, men i begynnelsen hadde jeg metallsmak i munnen.
Fikkmetformin etter å ha prøvd lavkarbo i ett år.
Noe annet som visstnok får insulinet til å virke bedre, er kanel! en ts kanel om dagen spiser jeg.

Vibeke-67
07-05-08, 22:52
hmmm... lindbergklinikken.. Kanskje det. Det er vel dyrt eller?
Joda - litt dyrt, men det er verdt hver krone faktisk. De er flinke, du får god hjelp og plutselig er det noen som forstår deg! Det er ikke DU som må undersøke, be og spørre om, men legen som faktisk kan noe og beskriver en hverdag og en diagnose du kjenner deg igjen i!

matvraket
07-05-08, 23:02
Thihi - man forbrenner jo endel i sengehampen - så du kan jo ikke være heeeeelt sikker på at det var metformin, da.
Hos meg virker metformin utmerket. 850mg om kvelden fikk fart på sakene (vekta altså) senga har jeg ikke merket mye endringer på, men er mer våken da, mer energi. men det aner meg at det var vel ikke det du tenkte på, nei.

:lol: jeg fikk hadde gått ned 10 kilo med fedonkost da jeg begynte på metformin, og jeg fikk ikke fart på sakene (vekta :D ) før jeg beg på lavkarbokost.. så bra at tabbisene funker for deg vibeke :suss:

Slik jeg har forstått det, så får metforminen insulinen til å virke. slik har jeg og forstått det :)Hos meg virker det i alle fall bra. Går ned jevnt og trutt ca 1 kg i måneden. Før metformin gikk jeg ikke ned, men opp, tross lavkarbo. Men jeg er avhengig av å trene styrke to ganger i uka.
Jeg tror ikke jeg har så stor dose.
merker ikke noe til de nå, men i begynnelsen hadde jeg metallsmak i munnen.
Fikkmetformin etter å ha prøvd lavkarbo i ett år.
Noe annet som visstnok får insulinet til å virke bedre, er kanel! en ts kanel om dagen spiser jeg.

hmmm... lindbergklinikken.. Kanskje det. Det er vel dyrt eller? Ei venninne av meg gikk ned 30 kg da hun fikk metformin. Ei anna ei sier at man legger på seg av dem??? Noen m erfaring der?

tror det der er individulet, pillene hadde null effekt på meg, men jeg kjenner folk som har hatt nytte av dem. svigermor har heller ingen effekt av dem..

jeef-micro
07-05-08, 23:07
Nå er det ingenting som har virkning på meg og vekta mi da, men jeg tenkte å prøve metformin i kombinasjon med eurodiett... har valt enten eller til nå da...

Vibeke-67
07-05-08, 23:20
Nå er det ingenting som har virkning på meg og vekta mi da, men jeg tenkte å prøve metformin i kombinasjon med eurodiett... har valt enten eller til nå da...


Da synes jeg absolutt du skal gjøre det Jeef!
Det er jo det jeg gjør. Og jeg går ned, ikke 1 kg i måneden som jeg skrev i sta, men i uka. Jeg gikk opp på ED, men går ned på ED og metformin. Det er en kjempeforskjell! jeg merker at det virker, merket det de første nettene allerede, svettet og sånt. Etter metformin så begynte jeg å svette normalt ved trening f eks. temeraturen har blitt mer normal (fryser ikke så mye), og det er bare så deilig å vite at kroppen min får hjelp, liksom. At jeg ikke må gjøre ALT alene, at det ikke bare er snakk om min viljestyrke. Mitt liv ble i mye større grad normalisert etter metformin. Nå kan jeg leve i fase 3 på ED, og det er en grei fase å leve i for å si det sånn.
Jeg raser ikke fort ned i vekt, men jeg tenker ikke så mye på det heller. jeg spiser innenfor dietten, trener, drikker vann, og forbrenner fett.
Fett nok!
Så jeg kan ikke få anbefale deg det nok - Jeef. Og jeg er overbevist at det er kombinasjonen som er tingen.
:ja::ja::ja:
Det er ingenting som er mer frustrerende enn å gjøre alt rett, leve på grensen innenfor dietten, også virker det ikke! Så klem til deg Jeef! Håper du finner ut av det. Har jo lest litt av din historie, og den er ganske tøff. :klem:

jeef-micro
08-05-08, 00:08
Jepp jeg tror jeg starter med metformin i morgen...

Jeg har jo ikke insulinressistens, så det er jo kun for pcos'en jeg tar de... Styrer litt selv

Impulsiw
08-05-08, 00:56
Joda - litt dyrt, men det er verdt hver krone faktisk. De er flinke, du får god hjelp og plutselig er det noen som forstår deg! Det er ikke DU som må undersøke, be og spørre om, men legen som faktisk kan noe og beskriver en hverdag og en diagnose du kjenner deg igjen i!


Skjønner veldig godt hva du mener. Føler at JEG må mase, be spørre om hva som er galt, mulige medisiner blabla... Skal vurdere en tur dit etter jeg har vært hos den "billige" legen. Se åssen respons jeg får først.

OG jeg har spist kanel...det funker :ja: Har målt lavere blodsukker når jeg har tatt det. Må bare HUSKE DET. Har kjøpt SPIRUlINA nå og det virker faktisk. Målte i stad og hadde 4.2. Har ikke klart å komme under 5 på tre år! :ja: Så de skal jeg fortsette med! De skal regulere matlysta også. Noe algegreier... :stortsmil

Håper jeg kan klare meg uten metformin. Håper å klare og gå ned og stablisere kroppen uten medisiner. Men det er jo vanskeligere å sloss mot matlysta når blodsukkeret er like ustabilt som børsen.

Man skal visst helst gå 30 minutter hver dag, så trim er vesentlig her. Jeg er i siget :flau: blir 5 km på ergon et par ter dager i uka og en tur eller to.

Jammen hjelper det å "snakke" med andre i samme situasjon.. :ja:

jeef-micro
08-05-08, 01:55
Jeg mener å ha lest et sted at styrketrening er den "riktige" treningsformen for PCOS'ere... mulig noen vet hvorfor??

Vibeke-67
08-05-08, 14:39
Jeg mener å ha lest et sted at styrketrening er den "riktige" treningsformen for PCOS'ere... mulig noen vet hvorfor??

Nja...husker ikke hvorfor, men leste noe forskning på det hos legen. Og legen er veldig opptatt av det. Og jeg merker det godt selv faktisk! På vektnedgang, det er nå en ting, men på humøret og stabiliteten i energien liksom. jeg går jo mye hver dag, med denne hunden min. Det hjelper jo noe, men trener jeg styrke kommer humør, energi og sånt tilbake. Litt jevnt liksom. For jeg svinger litt i energien merker jeg. Enten veeeeldig trøtt og slapp, eller høyt oppe og småhyper og problemer med å sove. Men styrketreningen hjelper på dette faktisk.:)

Enid
08-05-08, 14:48
Kjenner meg veldig igjen i det, Vibeke, jeg er også sånn enten/eller. Jammen var det fint å finne ut at det var pcos'en som var årsaken til det! Jeg har begynt med ashtanga-yoga (eller power yoga, yoga man får muskler av :visemuskl)og synes virkelig jeg merker at det hjelper! Jeg reagerer også godt på både turgåing og styrketrening, det er bare det å få gjort det regelmessig da :rolleyes:

Enid
08-05-08, 14:51
Synes forresten jeg leste på nettet at Dr. Barextein mener at ved å øke muskelmassen ved styrketrening så minsker insulinproduksjonen. Så det er vel bare å sette i gang! :)

Vibeke-67
08-05-08, 14:52
Jeg har begynt med ashtanga-yoga (eller power yoga, yoga man får muskler av :visemuskler:) og synes virkelig jeg merker at det hjelper
litt internt for bergen dette da, men er det SiB du trener på? Jeg har prøvd det en gang, men følte meg som en alene hvalross der sammen med alle de myke, slanke og unge studentene....:meditere:og så ikke like kul ut som denne blå vennen her.
Så jeg trener styrke på apparater jeg. Og er jo ikke så mye hvalross mer nå heller:)

Enid
08-05-08, 14:57
Svarer deg i PM, jeg :)

Bergrosa
10-05-08, 16:46
Hallois!

Jeg har PCOS... og veier ca 20 kg for mye....

Mangler totalt motivasjon, men gråter ved tanke på bundasprøvinga for noen dager siden. Her blir det ingen bunad 17. mai for å si det sånn....

Kanskje jeg skal prøve oppskriftene her inne...? Tror seriøst at jeg trenger en vernesko i rumpa for å komme i gang, men nå prøver jeg igjen...

Jeg fikk diagnosen PCOS for 13 år siden, og har siden da faktisk født tre barn. Ganske stor fødselsvekt på dem , ja ( 4380 g, 4380 g og 4590 g), men jeg har faktisk blitt gravid "selv" , uten medisinsk hjelp. Kun alternativ behandling.
Jeg trives ikke med kroppen min sånn som den er i dag. Har jo typisk "mannekropp", det er magen som vokser. Ser nesten gravid ut igjen...:( OG mye hårvekst i ansiktet og ellers på kroppen.
Så nå tror jeg at jeg skal kaste meg ut i lavkarbo-livet jeg også. Det kan iallefall ikke skade....:)

Mosepjusk
11-05-08, 17:56
Så nå tror jeg at jeg skal kaste meg ut i lavkarbo-livet jeg også. Det kan iallefall ikke skade....:)
Det skader absolutt IKKE :) Lykke til!

Tulla81
12-05-08, 01:53
Var litt her ja.. Stygt å si det,men det er godt å se at det ikke bare er jeg som sliter.. Har vært hos lege og gyn. på sykehuset, men de hadde ikke tid til å følge opp, så nå er jeg blitt henvist til priv. gyn. Fikk beskjed på sykehuset at det var viktig at jeg begynte på Metformin så fort som mulig, men går da enda å venter på å få komme inn til gynekolog... Har bestemt oss for å prøve å få barn nå, å da blir jeg så frustrert over at ting tar tid.. hehe.. (tenker jeg tanken må det skje med engang) Er det mange som sitter med positive erfaringer ang. metformin?? Har fått inntrykk at den ikke hjelper for alle...

jeef-micro
12-05-08, 11:23
Jeg har litt blandede følelser ang metformin. Nå er jeg i fasen med å starte opp (igjen) men greier ikke å komme meg opp i full dose. men jeg merker at selv om det også går tregt med metformin så går det tregere uten (med tanke på vekt osv)

Bivirkningene er det værste for min del....

Vibeke-67
12-05-08, 11:37
Bivirkningene er det værste for min del....
Du har sikkert fortalt det før, men hvilke bivirkninger kjenner du?
Det er sikkert forbundet med hvor stor dose, tror du ikke?

jeg tar 850 mg om kvelden. Kjente til bivirkninger som kvalme g metallsmak i munnen i begynnelsen.
Kvlam blir jeg nå hvis jeg spiser sukkerholdig mat, f eks is eller sjokolade.
Men jeg har veldig gode erfaringer med metformin sammen med lavkarbo.
Nå går jeg ned, nå virker insulinte mitt. Før gjorde det ikke det, på tross av lavkarbodiett.

jeef-micro
12-05-08, 12:28
Nå har jeg tre ganger så stor dose som deg da, men det er kvalme og mageproblemer som er de værste bivirkningene, samt nedsatt matlyst. Jeg er "småspist" i utgangspunktet, og er fornøyd om jeg får i meg så mye som 800 kcal på en dag. (rart at jeg er overvektig egentlig) så med metformin spiser jeg nesten ikke.

de positive bivirkningene som går på psyke, humør og søvn er jo bare positive da :)

Vibeke-67
12-05-08, 12:42
Må du ta så stor dose fordi det ikke virker på lavere dose?
Jeg har brukt metformin nå i ca 8 uker, men det kan virke som om effekten har stoppet opp. dvs, jeg skal til legen i neste uke, og der vil det jo vise seg. men vekten her hjemme viser ca 1 kg denne måneden. Vi får se.
Jeg hadde det forresten slik helt i begynnelsen, med dårlig matlyst og kvalme. men nå prøvde jeg å spise mer, og da forsvant både dårlig matlyst og kvalme.
Stemmer ikke det at da du brukte merformin sist, gikk du ikke på lavkarbodiett?
jeg reagerer som sagt veldig på vanlig mat og snop. Men i så måte er jo jeg heldig i forhold til deg - jeg har i utgangspunktet god matlyst. Liker mat og liker det meste, så det er ikke akkurat noen problem.
Blir spennende å høre hvordan det går når du starter opp igjen, da!

jeef-micro
12-05-08, 17:51
Jeg har gått på en kombinasjon med Lavkarbo og metformin ja... men jeg slutter jo så og si å spise når jeg tar de... og må bruke et par mnd for å komme opp i dosen ja... med kvalmedempende medisiner i tillegg osv...

Albertine
12-05-08, 20:39
Jeg elsker metformin og er egentlig lei meg for at jeg må slutte. Men legen sier at jeg ikke trenger dem lenger, så da så. Gikk på 3x850 mg og hadde veldig god effekt.

Bergrosa
12-05-08, 21:43
Jeg har også gått på Glucophage ( det samme som metformin) I mange år. Begynte med de da jeg var 20 år, og har kun holdt opp i svangerskapene. Har lite bivirkninger igrunnen, og da jeg starta med de var jeg langt over 90 kg ( jeg er 168 cm høy ;) ). På ca 1,5 år gikk jeg faktisk ned 25 kg + uten noe annet enn mere trim fordi jeg måtte gå 20 minutter til bussen, og 2 gram metformin pr dag.
Men etter at jeg fikk barn, ble jeg mere glemsk (:lol: ) og glemte halve dosen min som regel.... Og ..ja kort fortalt, så har det vært bare tull de siste 6 åra iallefall... Har ikke gått på dem når jeg har vært gravid og ammet, men i mellom ungnene ( jeg har tre av dem :D ). Da jeg var på "EU-kontroll" som jeg pleier å kalle det til legen min, mente han at jeg ikke skulle ha dem lenger fordi jeg har så fint blodsukkert. LIke greit kanskje, men jeg tror nok at for MIN del, så hjelper de meg å gå ned i vekt. For nå er jeg midt på 80- tallet på vekta, og det er for mye for meg ja. Så da må jeg ned, og jeg VIL ned...


Gosj som jeg prater meg vekk i hytt og pine... :lol:

Nike
15-05-08, 09:48
Melder min ankomst.. Dog er jeg en av dem (for det må da være flere som tenker slik) som mener pcos ikke er EN lidelse, men en samlebetegnesle på ulike tilstander med til dels like symptomer. Det finnes mange med såkalt pcos som er normalvektig eller t.o.m. undervektig, mange som har helt fine hormonprøver, som ikke har økt behåring, ikke har akneproblemer. Som til gjengjeld har fertilitetsproblemer, uregelmessig menstruasjon, forstørrede ovarier, cyster (cyster er for øvrig svært vanlig, nesten alle kvinner får det innimellom), og en hel rekke andre plager som utmattethet, mage/tarm-problemer, konsentrasjonsvansker, migrene etc. Symptomer som til forveksling er svært lik ME og CRC... Mitt poeng er at jeg mener diagnostiseringen på dette området er altfor udifferensiert, og resultatet er at overvektige kvinner med menstruasjonsforstyrrelser og evt insulinresistens får skylden for egne helseplager - "gå ned i vekt så blir du frisk" liksom. Mener det er høyst besynderlig at det som skal være årsaken til pcos - overvekt - er et "symptom" og en "årsak" som helt åpenbart ikke gjelderfor normalvektige og undervektige med samme diagnose. Hva er det som er årsaken til denne lidelsen for disse kvinnene da?

Jeg har en bmi på 18, likevel er gynekologens beste råd å passe vekten og mulig metformin. Men jeg er jo ikke insulinresistent!

Beklager utbruddet folkens - er bare fryktelig lei av å møte inkompetanse og paradokser hvor jeg enn henvender meg i helsevesenet når det gjelder pcos. Det betyr dog ikke at lavkarbo er gunstig for de med menstruasjonsforstyrrelser/insulinresistens/infertilitet/andre helseplager - det er jo derfor jeg er her. Men til dere som får beskjed om at det er overvekten som har ført til pcos - dette er enten tull, eller det er snakk om minst 2 ulike lidelser som feilaktig er plassert i pcos-boksen.

Puh! Dagens utblåsning..;)

Nike
15-05-08, 09:51
Mente selvsagt at det betyr ikke at lavkarbo IKKE er gunstig... Glemte et vesentlig ord i kampens hete...

Mosepjusk
15-05-08, 09:56
Mente selvsagt at det betyr ikke at lavkarbo IKKE er gunstig... Glemte et vesentlig ord i kampens hete...
Du ble rett og slett FOR ivrig, hehe!
Godt å få det ut :)

Nike
15-05-08, 13:01
Du ble rett og slett FOR ivrig, hehe!
Godt å få det ut :)

Hehe:D

Imp
21-05-08, 23:44
Jeg er dessverre ikke så aktiv her inne..veldig av og på, men send meg gjerne en PM om du lurer på noe eller vil prate. =)

Jeg har PCOS, har alle de fine symptomene (null mens, kviser og fet hud, overvekt osv). Begynte på lavkarbo høsten 2006, etter fem år uten mensen og overvekt og prøving på å få barn. Etter to uker fikk jeg min første naturlige mens, den kom jevnlig de neste tre mnd og etter tre mnd ble jeg gravid! Så jeg er nok et skoleeksempel på at lavkarbo funker. :D

Jeg har ikke gått på metformin.

jeef-micro
23-05-08, 15:24
Metformin og lavkarbo skal jo ha ca samme virkningen på blodsukret, så dersom du holder deg til LK så er det ikke alle som trenger metformin :)