Levita
06-05-08, 18:51
Levitas Moussakalasagne
1 stk aubergine
Skjæres i tynne skiver, saltes godt på begge sider og pakkes inne litt husholdningspapir mens kjøttdeigen stekes. Klem ut "overskuddsvæsken", og skyll av saltet. Stekes hurtig på begge sider i litt olje, og legges til side.
Kjøttsaus
400-500 gram nykvernet kjøttdeig
1 paprika
2 stk vårløk
1 ts gressløk
1 ts chilipulver
1 ts oregano
1 ts basilikum
1 bx hakkede tomater med hvitløk
Evt. et fedd eller to til med hvitløk (det liker i alle fall jeg)
1 dl rødvin (rødvinen kan droppes, men den gir tomatsausen en "voksen" smak, og gir fin farge)
1 dl vann
1 ss olje
Salt og pepper etter smak
Hell boksetomatene i en kjele, bland i oljen og kok opp på middels varme, la småkoke mens kjøttdeigen brunes i ei panne. Skjær opp paprika, hvitløk, vårløk, og det man evt.måtte ønske av andre tilsetninger. Ha alt, inkl. kjøttdeigen, i tomatene, og hell på rødvin og vann. Kok på svak varme i minst en time, rør av og til og spe med litt vann og/eller rødvin om den blir for tykk.
Ostesaus
3-5 dl kremfløte
150 gram revet ost (jeg brukte Tine Pizzaost - 4 oster, men her er det man tager vad man haver)
1-2 ts Nestargel/johannesbrødkjernemel
Kok fløten forsiktig opp, visp inn Nestargel til fløten tykner så vidt, visp inn ost til sausen blir god og tykk.
Tomatsaus, ostesaus og auberginer legges lagvis i form, avslutt med et lite dryss revet ost på toppen. Stekes på 225 grader i 20-30 minutter. Lasagnen er best om den får avkjølt seg og satt seg ordentlig, så lag den gjerne dagen før servering. Renner litt med en gang den kommer ut av ovnen.
1 stk aubergine
Skjæres i tynne skiver, saltes godt på begge sider og pakkes inne litt husholdningspapir mens kjøttdeigen stekes. Klem ut "overskuddsvæsken", og skyll av saltet. Stekes hurtig på begge sider i litt olje, og legges til side.
Kjøttsaus
400-500 gram nykvernet kjøttdeig
1 paprika
2 stk vårløk
1 ts gressløk
1 ts chilipulver
1 ts oregano
1 ts basilikum
1 bx hakkede tomater med hvitløk
Evt. et fedd eller to til med hvitløk (det liker i alle fall jeg)
1 dl rødvin (rødvinen kan droppes, men den gir tomatsausen en "voksen" smak, og gir fin farge)
1 dl vann
1 ss olje
Salt og pepper etter smak
Hell boksetomatene i en kjele, bland i oljen og kok opp på middels varme, la småkoke mens kjøttdeigen brunes i ei panne. Skjær opp paprika, hvitløk, vårløk, og det man evt.måtte ønske av andre tilsetninger. Ha alt, inkl. kjøttdeigen, i tomatene, og hell på rødvin og vann. Kok på svak varme i minst en time, rør av og til og spe med litt vann og/eller rødvin om den blir for tykk.
Ostesaus
3-5 dl kremfløte
150 gram revet ost (jeg brukte Tine Pizzaost - 4 oster, men her er det man tager vad man haver)
1-2 ts Nestargel/johannesbrødkjernemel
Kok fløten forsiktig opp, visp inn Nestargel til fløten tykner så vidt, visp inn ost til sausen blir god og tykk.
Tomatsaus, ostesaus og auberginer legges lagvis i form, avslutt med et lite dryss revet ost på toppen. Stekes på 225 grader i 20-30 minutter. Lasagnen er best om den får avkjølt seg og satt seg ordentlig, så lag den gjerne dagen før servering. Renner litt med en gang den kommer ut av ovnen.