Levita
06-05-08, 18:54
Nå ser jeg at det akkurat er lagt inn en oppskrift på chocolatechip cookies lenger ned, og at jeg og den forfatteren har tenkt i ganske samme baner, men jeg legger nå inn mine egne uansett.
Levitas juksecookies
100 gram smør i terninger
60 gram finmalte mandler
10 gram kruskakli
4 ss Splenda
50 gram kokosmasse
10 gram sesamfrø
3 små ts Nestargel (johannesbrødkjernemel)
1 ts bakepulver
2 egg
1 stor ss peanøttsmør
35 gr. hakkede salte peanøtter - saltet gjør seg godt mot alt det søte
30 gr. hakkede mandler
1,5 plate sukkerfri Anton Berg-sjokolade (mon hvor den siste halve ble av...)
Skjær smøret i terninger og la det myknes noe. Bland alt det tørre, har man litt mer mandelmel, kan man ta litt mindre kokosmasse osv, ikke SÅ nøye på målene, og ha i smøret. Smuldre smøret godt i det tørre. Rør deretter inn ett og ett egg, og til slutt peanøttsmøret, peanøtter, mandler og sjokolade. Jeg rørte med visp, noe som er litt tungt da røra er god og fast, som en småkakedeig skal være. Når alt er godt blandet fordeles små kuler (i underkant av en bordtennisball på størrelse kanskje...?) på en brett med bakepapir. Bruk to skjeer dyppet i kaldt vann. Trykkes flate, til en størrelse på en Maryland Cookie (eller større, om man vil ha en cafe-cookie, men da blir det fort tull med karbene altså), med en gaffel dyppet i kaldt vann. Av denne røra fikk jeg fikk 29 stk.
Stekes på 220 grader til de er gyldne, i min ovn betyr det i ca.10 min.
Levitas juksecookies
100 gram smør i terninger
60 gram finmalte mandler
10 gram kruskakli
4 ss Splenda
50 gram kokosmasse
10 gram sesamfrø
3 små ts Nestargel (johannesbrødkjernemel)
1 ts bakepulver
2 egg
1 stor ss peanøttsmør
35 gr. hakkede salte peanøtter - saltet gjør seg godt mot alt det søte
30 gr. hakkede mandler
1,5 plate sukkerfri Anton Berg-sjokolade (mon hvor den siste halve ble av...)
Skjær smøret i terninger og la det myknes noe. Bland alt det tørre, har man litt mer mandelmel, kan man ta litt mindre kokosmasse osv, ikke SÅ nøye på målene, og ha i smøret. Smuldre smøret godt i det tørre. Rør deretter inn ett og ett egg, og til slutt peanøttsmøret, peanøtter, mandler og sjokolade. Jeg rørte med visp, noe som er litt tungt da røra er god og fast, som en småkakedeig skal være. Når alt er godt blandet fordeles små kuler (i underkant av en bordtennisball på størrelse kanskje...?) på en brett med bakepapir. Bruk to skjeer dyppet i kaldt vann. Trykkes flate, til en størrelse på en Maryland Cookie (eller større, om man vil ha en cafe-cookie, men da blir det fort tull med karbene altså), med en gaffel dyppet i kaldt vann. Av denne røra fikk jeg fikk 29 stk.
Stekes på 220 grader til de er gyldne, i min ovn betyr det i ca.10 min.