View Full Version : Trenger sårt forslag til meny
Har en tendens til å havne opp med tunfisk i vann (ICA) blandet med majones til lunch. Slenger med en avokado innimellom. Og thats it. Skulle trenge noen gode ideer til variasjoner. Det samme gjelder middagen. Da blir det en skje rapsolje før maten (etter anbefalinger fra samboer) og stekt laks eller torsk. Slenger med fetaost og, oliven og nok en gang avokado. Frokosten er HVER MORGEN (sukk) omelett. Som snack knasker jeg norwegia. Det samme dag etter dag. Skulle trenge hjelp til å komme meg ut av meny-sirkelen. Er klar for noe annet. Noen forslag?
Åh.....:p
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=15627
Jeg håper at du kan finne noe fristende der.
Hva med grønnsaker da ? :snill:
Jeg har bilde av noen lunchmatpakker i journalen min :) Tror det er side 2? Må bare ta en titt.
spise eg helt feil????
frokost: 2 egg og bacon
lunsj: omelett med champinong og ost
middag: kjøtt og salat av og til blomkålstappe
spise eg helt feil????
frokost: 2 egg og bacon
lunsj: omelett med champinong og ost
middag: kjøtt og salat av og til blomkålstappe
Neida, det gjør du ikke. :)
Har en tendens til å havne opp med tunfisk i vann (ICA) blandet med majones til lunch. Slenger med en avokado innimellom. Og thats it. Skulle trenge noen gode ideer til variasjoner. Det samme gjelder middagen. Da blir det en skje rapsolje før maten (etter anbefalinger fra samboer) og stekt laks eller torsk. Slenger med fetaost og, oliven og nok en gang avokado. Frokosten er HVER MORGEN (sukk) omelett. Som snack knasker jeg norwegia. Det samme dag etter dag. Skulle trenge hjelp til å komme meg ut av meny-sirkelen. Er klar for noe annet. Noen forslag?
Hei Jente77
Her kommer noen forslag fra meg. Håper du kan bruke noe av det :)
Til frokost bruker jeg å, steke opp litt kjøttdeig, røre sammen 1-2 egg med en skvett fløte i å slå det over kjøttdeigen, å så røre det sammen slik at det blir en eggerøre. (sparer karboene til senere). Mengden kjøttdeig avhenger av hvor sulten jeg er. Varierer med forskjellige krydder (Tandoori Masala er godt).
Eller:
1-2 hardkokteegg på ei Lollypopbrødskive med ei skje MCT olje til er også greit.
Anbefaler at du prøver ut et av de brødene du finner her. Kommer godt med og skaper variasjon.
Lollypop brødskiver med hvitost og kaviar (den typen med egg i, 7 karber) på er også godt, med egg til eller uten.
Lollypopbrød:
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=14627
Eller:
Superdupergod Frokostpannekake Totalt 6 kbh
2 egg,
4 ss cottage cheese
2 ss rømme
2 ss rapsolje
1 ss kruskakli
2 ss ketolyse bakemix
en klype salt
en klype bakepulver
2ts natreen pulver ·
Stekes som en stor pannekake eller som 2-3 små i smør på begge sider. Middels varme
Kan være vanskelig å snu, litt porøs. (fra Gerd)
Denne har jeg brukt mye. Husker ikke hvem som skrev den men det var en her på forumet.
”potetsalat (selv om det er blomkål biter i stedet for poteter)
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=7082&highlight=potetsalat
Den kan man bruke til nesten alt. Kjempegod og godt med fett.
Jeg bruker en del kjøttdeig også. Bruker å lage opp en mengde kjøttkaker å ha i fryseren. Godt til middag og godt hvis man har lyst noe mellom måltider. Kjøttkaker/karbonader kan man variere mye. Steke opp bacon å ha i biter er kjempegodt. Ellers bruker jeg løk, paprika, forskjellige krydder med mer (godt med ”potetsalat” det også). Gjerne med salat til.
Jeg bruker å kjøpe inn en haug med Findus Gourme Laksestykker når de er på tillbud (godt med ”potetsalat” til). Jeg brukte å spise 2 stk men nå er det nok med et..
Kylling er blitt en vinner hos meg for tiden. Bruker å steke opp en 5-6 stk å dele opp i biter å hive i fryseren.
Min favoritt middag/kvelds for tiden er:
Kapper opp blomkål og brokkoli i skiver å hiver det i stekepannen (rå) med godt med meierismør. Hiver også oppi, varierer med asparges, spinat, sopp og rosenkål.
Og varierer med kylling, kjøttdeig eller laks (har fått smaken på grønn curry på glass, sterkt og godt J ).
Når alt er ferdig stekt tar jeg i 3-5 ss fløte, CF, rømme eller kokkos melk (0,5 karber typen). Kjempegodt! (Lar panna stå i et par min.)
En annen (men lik) middag er stekte koteletter (bruker å steike en haug i stekepose i stekeovnen å har dem i kjøleskapet). Til har jeg stekte grønnsaker og mye smør. Grønnsakene jeg bruker er rosenkål, brokkoli, spinat, sopp, aspargesbønner og bambus skudd (i skiver i boks). Jeg liker å steke grønnsakene godt, med stekeskorpe og masse krydder (litt salt og mye pepper og cayennepepper eller Piri-Piri)
Jeg bruker å kjøpe inn mengder av de grønnsakene jeg bruker, dele det opp i biter å ha det i fryseren. Enkelt og greit tilgjenngelig når man ønsker det. 20 sec i microen gjør alt lett å bearbeide J
Mama Lupes Tortillas (3 karb pr tortilla) er også kjempegod. Bruker dem til bunn på pizza også
Andre middager kan for eksempel være:
Oste-lasagne!
Her en dag lagde jeg noe kjempegodt!..
Jeg har lagd forskjellige lasagner før, med hvite neper blant annet..
Denne gangen prøvde jeg dette:
400 gram kjøttdeig
Sammen med dette: en halv hvitløk
1/3 løk
3 skiver paprika i små biter
en klæsh grovhakkede tomater
en spiseskje rømme
krydder etter smak
i en kjele, helte jeg ca. 2 dl kremfløte, og lot det bli varmt...
Raspet en del ost, og hadde dette oppi fløten...
Lot osten smelte inn med fløten, til det ble en tjukk ostesaus...
Jeg har altså rømmen oppi kjøttdeigblandingen.....
Og ostesausen lager jeg med fløte....
La kjøttdeigblanding og osteskiver lagvis, sammen med ostesausen (mellom hvert lag)
Avsluttet med raspa ost på toppen
Stekte denne i ovnen som vanlig lasagne..
Denne var faktisk best dagen derpå..Etter å ha stått i kjøleskapet...
Da hadde den "satt seg" litt......(fra Hyper)
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=11809&highlight=Oste-lasagne
Eller hva med:
- Gratinert blomkål/broccoli-form med fisk/kjøtt/kjøttdeig
- Blomkålmos med kjøtt til
- Jukseris med vårløk og hvitløk. Til kjøtt (fisk?)
- Stekt laks med grønnsaker
- Lammeskav gryte med grønnsaker, mos?
- Kyllingfilet, blomkål, hvitløk, karri, fløte og ost. Sleng oppi, ost på toppen og inn i ovnen med det!
- Ziggys rømmegrøt
Hei.
Jeg spiser litt bacon og et kokt egg til frokost, med litt majones til.
Lunsj, salat med egg og reker
Middag, stekt kyllingfilet eller annet kjøtt og blomkålblanding. Kjøper som regel frossen grønnsaksblanding, (den med blomkål og brokkoli i) koker den opp til den er tint, og over i steikepanna med pepper på.
Kvelds, 3 skiver røkt laks, 1 egg og majones.
Blir det for lite fett tro??
3.uka nå og har gått ned ca 1 kg til nå.
søt uten sukker
08-05-08, 19:10
Laget kjempe god suppe idag: Wook svinekjøtt( jeg brukte 2 koteletter) og noen grønnsaker. Bruk masse krydder,tandori, karri, hvitløk og en chilli. Hell på 1/2 liter fløte. kok opp. Voila!! Fantastisk suppe. Ble kjempemett av 1 skål.:p Tok meg 10 minutter å lage. Max..
Nå har jeg lagd en side som oppsummerer det jeg spiser iallefall. Syns det er greit å ha det samlet ja. Du må gjerne ta en titt her (http://www.freewebs.com/lavkarbo)
Hva er MCT olje?
Hva er CF?
Hva er MCT olje?
Hva er CF?
Det lurte jeg også på før, men det er altså slik:
http://www.internutrition.no/produkt.php?c1=33&c2=&prodid=117
CF = creme fraiche
CC = Cottage Cheese
trur eg då?
er det noen av dere som kjenner til Søtpotet? det liker jeg veldig godt.
men kan en spise søtpoteter mens man er på ketolyse kuren?
Søtpotet har 20 gram karb per 100 gram. Så på ketolyse er nok dette helt uaktuelt.
Søtpotet har 20 gram karb per 100 gram. Så på ketolyse er nok dette helt uaktuelt.
takk for svar. da må den kuttes ut, selv om jeg liker den godt.
takk for svar. da må den kuttes ut, selv om jeg liker den godt.
hvilke grønnsaker bør en passe på og ikke spise mye av. fordi de har noe høyt sukkerinnhold?
jeg tror gulrot er en av dem, enda en jeg liker mye av.
hvilke grønnsaker bør en passe på og ikke spise mye av.De som vokser under jorden. Sånn typsisk gulrot, potet osv ja. Går vel på stivelsen tror jeg?
Lite tips til snacks eller som jeg spiser enten til frokost eller kvelds er:
1 stk babybel miniost
3-5 slicer med spekeskine
2 stk cherrytomat
Tro det eller ei men man blir faktisk mett av det og godt er det også :)
Nå har jeg lagd en side som oppsummerer det jeg spiser iallefall. Syns det er greit å ha det samlet ja. Du må gjerne ta en titt her (http://www.freewebs.com/lavkarbo)
Så fin hjemmeside. Masse tips og få der. Jeg vil nok titte innom både titt og ofte
Hei Jente77
Her kommer noen forslag fra meg. Håper du kan bruke noe av det :)
Til frokost bruker jeg å, steke opp litt kjøttdeig, røre sammen 1-2 egg med en skvett fløte i å slå det over kjøttdeigen, å så røre det sammen slik at det blir en eggerøre. (sparer karboene til senere). Mengden kjøttdeig avhenger av hvor sulten jeg er. Varierer med forskjellige krydder (Tandoori Masala er godt).
Eller:
1-2 hardkokteegg på ei Lollypopbrødskive med ei skje MCT olje til er også greit.
Anbefaler at du prøver ut et av de brødene du finner her. Kommer godt med og skaper variasjon.
Lollypop brødskiver med hvitost og kaviar (den typen med egg i, 7 karber) på er også godt, med egg til eller uten.
Lollypopbrød:
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=14627
Eller:
Superdupergod Frokostpannekake Totalt 6 kbh
2 egg,
4 ss cottage cheese
2 ss rømme
2 ss rapsolje
1 ss kruskakli
2 ss ketolyse bakemix
en klype salt
en klype bakepulver
2ts natreen pulver ·
Stekes som en stor pannekake eller som 2-3 små i smør på begge sider. Middels varme
Kan være vanskelig å snu, litt porøs. (fra Gerd)
Denne har jeg brukt mye. Husker ikke hvem som skrev den men det var en her på forumet.
”potetsalat (selv om det er blomkål biter i stedet for poteter)
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=7082&highlight=potetsalat
Den kan man bruke til nesten alt. Kjempegod og godt med fett.
Jeg bruker en del kjøttdeig også. Bruker å lage opp en mengde kjøttkaker å ha i fryseren. Godt til middag og godt hvis man har lyst noe mellom måltider. Kjøttkaker/karbonader kan man variere mye. Steke opp bacon å ha i biter er kjempegodt. Ellers bruker jeg løk, paprika, forskjellige krydder med mer (godt med ”potetsalat” det også). Gjerne med salat til.
Jeg bruker å kjøpe inn en haug med Findus Gourme Laksestykker når de er på tillbud (godt med ”potetsalat” til). Jeg brukte å spise 2 stk men nå er det nok med et..
Kylling er blitt en vinner hos meg for tiden. Bruker å steke opp en 5-6 stk å dele opp i biter å hive i fryseren.
Min favoritt middag/kvelds for tiden er:
Kapper opp blomkål og brokkoli i skiver å hiver det i stekepannen (rå) med godt med meierismør. Hiver også oppi, varierer med asparges, spinat, sopp og rosenkål.
Og varierer med kylling, kjøttdeig eller laks (har fått smaken på grønn curry på glass, sterkt og godt J ).
Når alt er ferdig stekt tar jeg i 3-5 ss fløte, CF, rømme eller kokkos melk (0,5 karber typen). Kjempegodt! (Lar panna stå i et par min.)
En annen (men lik) middag er stekte koteletter (bruker å steike en haug i stekepose i stekeovnen å har dem i kjøleskapet). Til har jeg stekte grønnsaker og mye smør. Grønnsakene jeg bruker er rosenkål, brokkoli, spinat, sopp, aspargesbønner og bambus skudd (i skiver i boks). Jeg liker å steke grønnsakene godt, med stekeskorpe og masse krydder (litt salt og mye pepper og cayennepepper eller Piri-Piri)
Jeg bruker å kjøpe inn mengder av de grønnsakene jeg bruker, dele det opp i biter å ha det i fryseren. Enkelt og greit tilgjenngelig når man ønsker det. 20 sec i microen gjør alt lett å bearbeide J
Mama Lupes Tortillas (3 karb pr tortilla) er også kjempegod. Bruker dem til bunn på pizza også
Andre middager kan for eksempel være:
Oste-lasagne!
Her en dag lagde jeg noe kjempegodt!..
Jeg har lagd forskjellige lasagner før, med hvite neper blant annet..
Denne gangen prøvde jeg dette:
400 gram kjøttdeig
Sammen med dette: en halv hvitløk
1/3 løk
3 skiver paprika i små biter
en klæsh grovhakkede tomater
en spiseskje rømme
krydder etter smak
i en kjele, helte jeg ca. 2 dl kremfløte, og lot det bli varmt...
Raspet en del ost, og hadde dette oppi fløten...
Lot osten smelte inn med fløten, til det ble en tjukk ostesaus...
Jeg har altså rømmen oppi kjøttdeigblandingen.....
Og ostesausen lager jeg med fløte....
La kjøttdeigblanding og osteskiver lagvis, sammen med ostesausen (mellom hvert lag)
Avsluttet med raspa ost på toppen
Stekte denne i ovnen som vanlig lasagne..
Denne var faktisk best dagen derpå..Etter å ha stått i kjøleskapet...
Da hadde den "satt seg" litt......(fra Hyper)
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=11809&highlight=Oste-lasagne
Eller hva med:
- Gratinert blomkål/broccoli-form med fisk/kjøtt/kjøttdeig
- Blomkålmos med kjøtt til
- Jukseris med vårløk og hvitløk. Til kjøtt (fisk?)
- Stekt laks med grønnsaker
- Lammeskav gryte med grønnsaker, mos?
- Kyllingfilet, blomkål, hvitløk, karri, fløte og ost. Sleng oppi, ost på toppen og inn i ovnen med det!
- Ziggys rømmegrøt
Hei
Jeg er så glad for alle tips jeg finner her inne for boka mi har ikke kommet i posten enda :)
lager smoothies av 2 egg, blåbær, en fløteskvett, hakkete mandler ,rapsolje samt litt søtning . NYYDELIG !
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.