View Full Version : Benedictes lavkarborundstykker
Benedictes lavkarbo rundstykker
50 g mandler 2,25 g karbo
60 g linfrø
ca 100-150 g soyaproteinpulver 0,20 g karbo
5 ss (ca 75 g) creme fraishe 2,20 g karbo
150 g cottage cheese 2,25 g karbo
3 ss kruskakli ca 2,00 g karbo
3-5 ss olivenolje
4 egg
1 ss bakepulver
totalt ca 600 g deig totalt 8,9 g karbo
Totalt ant karbohydrater per 100 g= 1,4
Knus mandler og linfrø til de er mos. Ha i resten av
ingrediensene å rør om. For en jevnere røre sørg
for at cottage cheesen også er most, for å unngå
klumper i deigen. Dette skal bli en seig deig (tilpass
mengden av proteinpulver så den blir seig). Bruk
en spiseskje til å forme rundtsykker på en plate
med bakepapir.
Steikes på 175 grader i ca 20 minutter.
Disse er så lavkarbo at de kan du spise med god samvittighet.
Vel bekomme!;)
Flere oppskrifter på bloggen min::D:D
http://skinnyshepherd.blogspot.com/[/COLOR]
Benedictes lavkarbo rundstykker
50 g mandler 2,25 g karbo
60 g linfrø
9 ss proteinpulver (ca 100 g) 6,00 g karbo
5 ss (ca 75 g) creme fraishe 2,20 g karbo
150 g cottage cheese 2,25 g karbo
3 ss kruskakli ca 2,00 g karbo
3-5 ss olivenolje
4 egg
totalt ca 600 g deig totalt 14,7 g karbo
Totalt ant karbohydrater per 100 g= 2,45
Knus mandler og linfrø til de er mos. Ha i resten av
ingrediensene å rør om. For en jevnere røre sørg
for at cottage cheesen også er most, for å unngå
klumper i deigen. Dette blir en seig deig. Bruk
en spiseskje til å forme rundtsykker på en plate
med bakepapir.
Steikes på 175 grader i ca 20 minutter.
Disse er så lavkarbo at de kan du spise med god samvittighet.
Vel bekomme!;)
Flere oppskrifter på bloggen min::D:D
http://skinnyshepherd.blogspot.com/ (http://skinnyshepherd.blogspot.com/)[/color]
disse var gnallgode
så fint at du likte dem:) er godt å høre at mine oppskrifter også nytes av andre enn meg ;)
legger ut alle oppskriftene jeg er fornøyd med på bloggen min... du burde prøve fløtegratinerte avocado... nam... ;)
Jeg fikk lyst til å bake disse imorra :sikle:
Men, skal det ikke være bakepulver i?
Tusen takk for at du deler oppskrifter Benedicte :)
det kan hende du må ha litt mer proteinpulver i også.. for at de ikke skal bli "løs".. og bakepulver ja... dette var en av de første oppskriftene jeg lagde.. så det kan hende den ikke er toppers i konsistens...i proteinpulveret jeg bruker nå er det bare 0,2 g karbo i per 100 g, så dersom deigen ikke er fast nok (som jeg mistenker) så ha i mer proetinpulver. det er også mindre karber i deigen dersom du bruker det proteinpulveret jeg er gått over til... ;)
Nå står disse i ovnen her :heia:
Jeg hadde ikke nok proteinpulver, men det virker på deigen som om det jeg hadde var nok.. Lager dobbel posjon.. Tok et egg mindre, siden jeg hadde litt lite proteinpulver:)
Ja, åsså rømme isteden for CF..
Skal si disse rundstykkene satte fart på magen :lol:
Hvor mange rundstykker blir en røre ca ? :)
telte ikke jeg.. men det kommer jo også an på hvor stor man lager de... kanskje arkine telte sine??
Jeg lagde disse i går , og fikk 12 ganske store, lagde i muffinsformer. Kan dele ett i tre, ca. 60 g per stykk! Ypperlig asså! Fantastisk bra oppskrift Benedicte!!! :D
kjempeflott at du kunne bruke oppskriften:) håper de smakte.
Smaker disse som ordentlige mel-baserte rundstykker?
der er ingenting som er lavkarbo som smaker nøyaktig det samme som mel-baserte bakevarer, men disse er kjempegode synes jeg. man må simpelten bare lære seg til at man ikke kan spise melbaserte bakevarer ettersom man reagerer på mel med å legge på seg, godta det og omprogrammere hjernen til å like nye ting...
Hei, jeg fant oppskriften din for noen dager siden. Er ikke lenge siden jeg begynte med lavkarbo, og begynte å savne brød litt... Lagde disse rundstykkene i går, og synes de var KJEMPEgode :) Har prøvd et lavkarbobrød tidligere i uken,men det smakte ikke like godt som disse. Jeg lurer på om det går an å fryse rundstykkene? Og bruker du kjøkkenmaskin når du lager dem? Jeg har ikke kjøkkenmaskin (ennå;)), så deigen ble litt smuldrete, men som sagt smakte du veldig godt likevel :)
MzFat
Hei, jeg fant oppskriften din for noen dager siden. Er ikke lenge siden jeg begynte med lavkarbo, og begynte å savne brød litt... Lagde disse rundstykkene i går, og synes de var KJEMPEgode :) Har prøvd et lavkarbobrød tidligere i uken,men det smakte ikke like godt som disse. Jeg lurer på om det går an å fryse rundstykkene? Og bruker du kjøkkenmaskin når du lager dem? Jeg har ikke kjøkkenmaskin (ennå;)), så deigen ble litt smuldrete, men som sagt smakte du veldig godt likevel :)
MzFat
Der skal selvsagt stå at de smakte godt, ikke du :rolleyes:
[quote=mzfat;862985]Hei, jeg fant oppskriften din for noen dager siden. Er ikke lenge siden jeg begynte med lavkarbo, og begynte å savne brød litt... Lagde disse rundstykkene i går, og synes de var KJEMPEgode :) Har prøvd et lavkarbobrød tidligere i uken,men det smakte ikke like godt som disse. Jeg lurer på om det går an å fryse rundstykkene? Og bruker du kjøkkenmaskin når du lager dem? Jeg har ikke kjøkkenmaskin (ennå;)), så deigen ble litt smuldrete, men som sagt smakte du veldig godt likevel :)
http://skinnyshepherd.blogspot.com/2008/06/bakemaskin-min.html
bruker denne til å knuse mandler og linfrø...
Hei, idag lagde jeg rundstykkene dine, så gode. Da slo det meg at om man tilsatte litt kunstig søtstoff hadde det smakt mandelkaker. Men...... hvordan er det best å oppbevare disse rundstykkene????
jeg prøvde å fryse dem, og det gikk veldig bra. ellers lar jeg dem bare ligge i en brødpose til de er spist opp.
Sisteinnsats
11-05-10, 21:02
Hvilket proteinpulver bruker du?
Og er det en vanlig stavmikser du har? Da er det i såfall håp for meg også...:p
Hvilket proteinpulver bruker du?
Og er det en vanlig stavmikser du har? Da er det i såfall håp for meg også...:p
Jeg bruker soyaproteinmel med 0,1 g karbo pr 100 g. :) bruker en vanlig stavmikser fra braun med en sånn stav med propell på som man kan mose ting med... :)
Sisteinnsats
13-05-10, 13:53
Jeg bruker soyaproteinmel med 0,1 g karbo pr 100 g. :) bruker en vanlig stavmikser fra braun med en sånn stav med propell på som man kan mose ting med... :)
Takk for svar. En sånn en har jeg også :)
Hvor kjøper du soyaproteinmel?
Takk for svar. En sånn en har jeg også :)
Hvor kjøper du soyaproteinmel?
Kjøper mitt på life (helsekosten), men du kan bruke andre typer proteinpulver også som du får tak i på nett. jeg bruker multipower sitt proteinpulver som er nøytralt i baking pga at den bare har 0,1 g karbo pr 100 g.
Disse har jeg laget i dag, supergode......hvor mange kan man spise for dagen da??:rolleyes:
Jeg kjøpte soyaprotein fra ketolyseserien (http://ketolyse.no/index.php?side=info&product=1142), og må si jeg ikke er heeeelt fan av den smaken. Ser du har brukt multipower sitt, vet du om dette er bedre på smak? :)
Jeg kjøpte soyaprotein fra ketolyseserien (http://ketolyse.no/index.php?side=info&product=1142), og må si jeg ikke er heeeelt fan av den smaken. Ser du har brukt multipower sitt, vet du om dette er bedre på smak? :)
Kan ikke si at jeg husker hvordan ketolyse sitt soyaproteinpulver smaker. Men jeg synes i alle fall at de som jeg lager med multipower sitt er kjempegode... :)
Disse har jeg laget i dag, supergode......hvor mange kan man spise for dagen da??:rolleyes:
Totalt ant karbohydrater per 100 g= 1,4
Så du får bare veie rundstykkene før du spiser dem og telle karbohydrater. Det er jo ulikt hvor mye karbohydrater man skal ha ut i fra hvilken type lavkarbo man er på, samt at folk er litt forskjellig. Har lest her inne at noen opplever stagnasjon hvis de spiser noe bakevarer, mens andre ikke merker noe... Så du må bare telle, og se hvordan det går. Bare husk å få i deg nok grønnsaker også, for det kan hemme vektnedgang å få for lite av det...
Jeg har forresten laget en annen oppskrift også som er kjempegod (ca 1,86 g karbo pr 100 g):
http://skinnyshepherd.blogspot.com/2010/05/rundstykker.html
http://1.bp.blogspot.com/_4YIxPwy1zl0/S_GGaytWg0I/AAAAAAAAALs/2sxf9HvX4wQ/s1600/SAM_0037.JPG
Kan ikke si at jeg husker hvordan ketolyse sitt soyaproteinpulver smaker. Men jeg synes i alle fall at de som jeg lager med multipower sitt er kjempegode... :)
Lurer på å kaste den ketolys sitt soyaprotein, usj, for en smak. Evt selge her på formuet. Så kan jeg prøve multipower sitt :D. Er villig til å ta en sjans i jakten på gode rundstykker.
Lurer på å kaste den ketolys sitt soyaprotein, usj, for en smak. Evt selge her på formuet. Så kan jeg prøve multipower sitt :D. Er villig til å ta en sjans i jakten på gode rundstykker.
Den siste linken som jeg la ut inneholder bare 25 g proteinpulver i hele røra.. du kan jo forsøke å kutte ut proteinpulveret i den oppskrifta og heller ha litt mer nøtter eller fro i hvis den blir løs...
Den siste linken som jeg la ut inneholder bare 25 g proteinpulver i hele røra.. du kan jo forsøke å kutte ut proteinpulveret i den oppskrifta og heller ha litt mer nøtter eller fro i hvis den blir løs...
Ja, det gjorde jeg faktisk med en annen oppskrift, malte opp solsikkefrø i stedet for å bruke soyaprotein. Smaken ble ok den. Lurer på om jeg kan tillate meg selv å bruke litt havregryn, og kanskje kokosmel, for en enda bedre smak. Jeg går jo ikke på ketolyse eller atkins, så jeg tåler nok litt karbo:D
Ja, det gjorde jeg faktisk med en annen oppskrift, malte opp solsikkefrø i stedet for å bruke soyaprotein. Smaken ble ok den. Lurer på om jeg kan tillate meg selv å bruke litt havregryn, og kanskje kokosmel, for en enda bedre smak. Jeg går jo ikke på ketolyse eller atkins, så jeg tåler nok litt karbo:D
Ja, man kan også male linfrø, eller sukkerroefiber (fiber kjøpes på helsekost), eller mandler/andre nøtter. :)
Disse skal jeg lage idag :D
Hvis jeg ikke får tak i soyaproteinpulver på helsekosten, er det noe annet jeg kan bruke da? Bakemiks?
Glem det, hadde jo soyaproteinpulver i skuffen min..... *fnis*
Glem det, hadde jo soyaproteinpulver i skuffen min..... *fnis*
:) Hehe...litt rask på avtrekkern... ;) Men d går an å prøve sæ frem, å da erstatte d ene med d andre.. D bruke æ å gjøre.
Ja, det gjorde jeg faktisk med en annen oppskrift, malte opp solsikkefrø i stedet for å bruke soyaprotein. Smaken ble ok den. Lurer på om jeg kan tillate meg selv å bruke litt havregryn, og kanskje kokosmel, for en enda bedre smak. Jeg går jo ikke på ketolyse eller atkins, så jeg tåler nok litt karbo:D
Sesamfrø er også lite karbo i. Går an å male dem og bruke som en erstatning.
Åh, disse var kjempegode! Blir nok bakt mer av disse i nær fremtid!
Åh, disse var kjempegode! Blir nok bakt mer av disse i nær fremtid!
Flott at du likte dem :) Godt å høre at oppskriftan man legg ut kommer til nytte for andre. :)
Knallgode!!!! Takk for oppskrift! :D
Jeg hadde ikke mandler eller creme fraiche, men blanding av paranøtter og valnøtter og 5 skjeer kesam gjorde jammen sin nytte. Utrolig kjekt og ha i fryseren!!!!
Minnepinna
02-02-11, 17:26
Da har jeg satt mine 'første-gang-siden-skolekjøkkenet-rundstykker' i ovnen. Det blir mildest talt spennende! :o
Minnepinna
02-02-11, 17:59
Hah! Jeg klarte det! *glorie* Ikke verst til å være første gang. Jeg har savnet brødmat, så detta var digg...!
.
kan man bruke noe annet enn proteinpulver? Har lyst til å bake de nå,men har ikke proteinpulver i hus.
du kan bruke mandelmel, kokosmel, proteinpulver.
Jeg lurer på, siden det nevnes her at soyaprotein ikke smaker bra, om ikke smaken skjules sammen med egg og det andre? jeg tenkte bestille denne:http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Iso-Rich-Soy-Powder-32-oz-908-g/339
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.