View Full Version : Fylt squash


Solskinn
15-05-08, 21:24
http://www.artoftaste.no/img/0068/044568.jpg


Ingredienser
2 stk squash
1 stk løk
2 fd hvitløk
400 g karbonade- eller kjøttdeig
2 ss olivenolje
1 bk hermetiske knuste tomater
0,50 dl kraft
1 ts salt
grovmalt pepper
1 ss frisk basilikum, ev samme antall ts tørket
revet hvit ost


Varm stekeovnen til 225 ºC.
Skyll og del squash i to på langs. Bruk en skje og ta ut innmaten og finhakk denne.
Legg de uthult squash på bakepapirkledt stekebrett, pensle med olivenolje dryss på salt og stek i varm stekeovn i 6-7 min, mens fyllet lages.
Rens og finhakk løk og hvitløk, surr mykt i olje. Ha i karbonadedeig og smuldre opp med en gaffel. Tilsett ”innmat” av squash stek i 3-4 min. Tilsett hermetiske tomater, kraft, salt og krydder. Kok opp og la trekke uten lokk i minst 5-6 min. Legg stuingen i de forstekede squashhalvdelene og dryss over ost. Gratiner under grillen eller høyt i varm stekeovn.
Server med en grønn salat.

Oppskriften er hentet her: http://artoftaste.no/servlet/region?name=V2_SEKSJON_MAT_SOK_VIS&item=10228025

Elanessë
15-05-08, 21:50
Åh nam! Takk for oppskrift - denne skal prøves ja!

Enid
15-05-08, 21:52
Mmm, denne bookmarket jeg med det samme! Takk!

matvraket
15-05-08, 22:17
hehe.. dette spiste jeg i dag.. nammis!! :sikle: bare at jeg har en oppskrift der man steker auberginer/ squash fø man tar ut innmaten.. :sikle:

AnetteS
19-05-08, 14:26
Lurer på om ikke dette blir middag i dag:)

Enid
21-05-08, 20:40
Hadde denne til middag i dag, og den var rett og slett nydelig! Fikk skryt fra sambo også ;)
Gratinerte med parmesan, og det smakte som pizza :heia:

miss_chica
13-01-09, 12:25
Noen som vet hvor mange karber det er i denne?

Smurfepia
09-05-09, 23:28
Kan man spise skallet, eller spiser man bare fyllet?

Liv
10-05-09, 13:10
Kan man spise skallet, eller spiser man bare fyllet?
Du spiser alt, selvfølgelig. Squash er nydelig.:p