Solskinn
30-05-08, 20:15
Åh, dette ser veldig godt ut, skikkelig snadder. Jeg fant dette på en svensk side her: http://kolhydrater.ifokus.se/ og jeg lar teksten være svensk. Det er jo bare kos.
Dette skal jeg lage i morgen, garantert.
http://kolhydrater.ifokus.se/Sites/d30ebb9b-e630-42f2-a808-2f518a3d6f2c/camembere%20(3).jpg
Man tager:
1 hel el ½ camembert
2-3 vitlöksklyftor
1-2 kvistar timjan
1 msk vitt vin
1 msk honungSätt ugnen på 200 grader.
Lägg osten i en ugnssäker form el ta bort eventuell plast o lägg tillbaka den i förpackningen om den är av trä.
Skär vitlöksklyftorna i strimlor. Stick små snitt i osten med spetsen på en kniv. Stick ner vitlöksstrimlorna.
http://kolhydrater.ifokus.se/Sites/d30ebb9b-e630-42f2-a808-2f518a3d6f2c/camembere%20(1).jpg
Häll över vinet, strö över timjan o ringla över honungen.
http://kolhydrater.ifokus.se/Sites/d30ebb9b-e630-42f2-a808-2f518a3d6f2c/camembere%20(2).jpg
Ställ in formen/asken i ugnen och grädda osten i cirka 6-8 minuter.
Ta under tiden fram lämpliga ingredienser att dippa i osten.
Jag tog Finn Crisp och rå blomkål. Gurkstavar o paprika i bitar kan jag också tänka mig blir gott.
Ett glas vitt vin till är inte heller dumt!
Dette skal jeg lage i morgen, garantert.
http://kolhydrater.ifokus.se/Sites/d30ebb9b-e630-42f2-a808-2f518a3d6f2c/camembere%20(3).jpg
Man tager:
1 hel el ½ camembert
2-3 vitlöksklyftor
1-2 kvistar timjan
1 msk vitt vin
1 msk honungSätt ugnen på 200 grader.
Lägg osten i en ugnssäker form el ta bort eventuell plast o lägg tillbaka den i förpackningen om den är av trä.
Skär vitlöksklyftorna i strimlor. Stick små snitt i osten med spetsen på en kniv. Stick ner vitlöksstrimlorna.
http://kolhydrater.ifokus.se/Sites/d30ebb9b-e630-42f2-a808-2f518a3d6f2c/camembere%20(1).jpg
Häll över vinet, strö över timjan o ringla över honungen.
http://kolhydrater.ifokus.se/Sites/d30ebb9b-e630-42f2-a808-2f518a3d6f2c/camembere%20(2).jpg
Ställ in formen/asken i ugnen och grädda osten i cirka 6-8 minuter.
Ta under tiden fram lämpliga ingredienser att dippa i osten.
Jag tog Finn Crisp och rå blomkål. Gurkstavar o paprika i bitar kan jag också tänka mig blir gott.
Ett glas vitt vin till är inte heller dumt!