View Full Version : Hvor mye fett?
Hvordan vet jeg hvor mye fett jeg trenger? Er det bare å hive innpå? Bør man unngå å spise seg stappmett, eller har ikke det noe å si bare man holder seg til 15 karber pr. dag?
Og hvor får jeg kjøpt boken om ketolyse? Vil helst ha den i dag....
Er det helt nødvendig å ta disse kosttilskuddene (sink, selen...)?
...og hvor mye er det anbefalt at man trimmer når man går på denne kuren? Hver dag, annenhver...? Halvtime, time? Andpusten/svett??
hvis du går inn på www.ketolyse.no (http://www.ketolyse.no) så ligger det der en link til forhandlere som kan ha boka, vet at det er endel menybutikker som har produktene, men sjekk websiden :)
Jeg går iallefall turer opp til 2 timer hver dag med vogn, nå har jeg lagt og luket i bedene mine i 2 dager og har ikke fått gått turer pga (dumme meg som ikke strakk ut) det anbefales iallefall 30 min rask gange hver dag i boka.
men ja, viktig å ha boka for seg :)
På http://www.capris.no har de boken Slank med ketolysekuren på tilbud.
:)
Photobscura
10-06-08, 17:45
Hvordan vet jeg hvor mye fett jeg trenger? Er det bare å hive innpå? Bør man unngå å spise seg stappmett, eller har ikke det noe å si bare man holder seg til 15 karber pr. dag?
Og hvor får jeg kjøpt boken om ketolyse? Vil helst ha den i dag....
Er det helt nødvendig å ta disse kosttilskuddene (sink, selen...)?
Fettet bør være hovedbestanddelen av maten, minst 50 prosent, gjerne opp mot 75.
Ikke spis til du blir stappmett, ikke spis for lite. Spis til du er behagelig mett!
Fettet bør være hovedbestanddelen av maten, minst 50 prosent, gjerne opp mot 75.
Ikke spis til du blir stappmett, ikke spis for lite. Spis til du er behagelig mett!
Kan ikke du legge ut en typisk dag for deg menymessig, kan aldri tenke meg at jeg er oppe i 50 prosent fett hver dag så hadde vært artig å sett andre sine dagsmenyer :)
Hvis du går inn i journalene og bloggene så ser du hva folk spiser. Det finnes også masse oppskrifter her inne. Lykke til.:)
Photobscura
10-06-08, 21:16
Du kan bruke et utregningsprogram på nettet, som fitday.com. Når jeg sier 50-75 prosent fett, så mener jeg energiprosent ;)
Photobscura
10-06-08, 21:21
Om du f.eks spiser rene egg, så vil prosentene være ca: 62/36/3 (fett/proteiner/karbohydrater).
Finnes et norsk program som heter mat på data også, men der er bl.a egg, rømme og fløte feil.
På fitday kan du legge inn dine egne matvarer, men det tar litt tid!
Nå teller ikke jeg lenger, men tipper jeg ligger på minst 50% fett.
Huff føler meg bare grønnere og grønnere for hver dag jo, takk gud for dere her inn sier bare eg :)
Får se når veiinga skjer på lørdag, har en følelse av at dette blir ei veldig dårlig uke... Men nekter å gå på vekta før lørdag.... Å så sta eg er :)
Photobscura
10-06-08, 21:58
Men om du følger ketolysekuren etter boka, så behøver du ikke å tenke på dette, da går det mye av seg selv. Dette er noe du eventuelt kan se på om du skulle nå et platå! Du er enda ganske fersk, så go with the flow en stund til, og om du blir stående stille i fire uker eller mer, så er det kanskje på tide å se på andre ting :)
stående stille i fire uker eller mer, så er det kanskje på tide å se på andre ting :)
Trust me, står jeg stille i 4 uker kommer nok panikken til å ta meg skikkelig:eek:
Skal prøve å bli bedre på fett iallefall, fikser ikke å steke kjøtt i meierismør for det blir sånn ekkelt smak synes jeg, men alle grønnsaker stekes i meierismør....:cool:
Jeg har aldri likt rømme, creme fraiche, majones, dressinger, meierismør osv. Etter en stund på ketolyse går det ned en halv boks creme fraiche for dagen, steker alt i meierismør og tømmer fettet fra panna over maten. Rømme, majones og dressinger synes jeg ennå ikke noe om.
Poenget mitt er at det er utrolig hva man kan venne seg til. Før har det vært en fordel å ikke like alle disse "usunne" greiene, mens nå er det nesten en forutsetning for å gå ned.
Liker igrunn alt som står på den såkalte usunne lista. Som smør, majones, dressing osv. Men liker ikke smaken meierismør setter på kjøtt når jeg steker det i det, så jeg bruker meierismøt når jeg steker grønnsaker for da synes jeg ikke det smaker no... Men er vel helt rett, man venner seg til det meste :)
Photobscura
12-06-08, 08:14
Du kan jo prøve å få tak i ghee, eller nøytral kokosolje (cocosa pure f.eks), olivenolje f.eks egner seg ganske dårlig til å steke kjøtt i, og du kan ødelegge molekylstrukturen i oljen om du steker det lenge på høye temperaturer.
Har du noe anelse om hvor jeg ka nfå tak i dette?
Steker vanligvis kjøttet i melange jeg da, selv om jeg vet at det er litt fy...
Cocosa selges i helsekost i hvertfall.
Photobscura
12-06-08, 19:38
Melange er ikke bra!! Masse transfett, og det er ikke bra for kroppen :o
Photobscura
12-06-08, 19:40
Dette (http://en.wikipedia.org/wiki/Ghee) er forresten ghee, du får kjøpt det i innvandrerbutikker, eller litt mer velassorterte butikker. Jeg er en smør-jente jeg da, så jeg har aldri prøvd det :D
thanks:) Tror nok jeg holder meg til smør, men skjønner ikke hva som er den store forskjellen på melange og meierismør. Er liten forskjell i fettprosent og det er faktisk mer karbs i meierismør så litt forvirra no ja :)
Photobscura
12-06-08, 21:47
Melange er margarin, det er laget av planteoljer som er behandlet med høy varme. Grunnen til at det er usunt har ikke noe med fett og karber å gjøre, det er transfettet som er farlig for deg!
Edit: Nå har jeg googla litt, og det viser seg at det ikke er transfett i melange lenger, så nå lurer jeg fryktelig på hva de gjør med den for at den skal bli fast...
Med meierismør så vet jeg i hvert fall hva jeg får, ikkeno kjemisk tull der.
Photobscura
12-06-08, 21:51
Melange i folie - matlagingseksperten
Melange i pakke (500g 1000g) er spesielt velegnet til steking, baking og småkaker. Produktet er laget av de vegetabilske oljene soya, raps, palme og kokos. Melange er transfri og inneholder vitaminene A og D.
Dette er hva det står om melange. Nå må jeg bare si at jeg må til bunns i alt :D, og jeg er veeeeldig skeptisk til soyaolje. Det er den billigste oljen, og kaldpresses så vidt jeg vet ikke, av den du får i butikken i alle fall. Palmeolje vet jeg ikke så mye om, men jeg vet at disse jukseostene er full av det. Det morsomme er at de sier at det ikke er særlig mye mettet fett i produktene, men jeg mener at både kokos og palmeolje er stort sett mettet. Så bra at JEG vet at mettet fett er sunt da :p
Photobscura
12-06-08, 22:00
Måtte sende mail jeg, mamma bruker også melange, så nå kanskje jeg får noen svar på et par ting jeg egentlig har lurt på en stund.
Dette er hva jeg skrev:
Hei!
Jeg er litt nysgjerrig på et av produktene deres, nemlig melange.
Jeg ser at de ikke inneholder transfett, det er veldig bra!
Men når jeg ser på hva det inneholder, så ser jeg at en av oljene dere bruker er soya! Jeg er veldig skeptisk til soya, fordi det sjelden eller aldri kaldpresses. Vanlig soyaolje har som regel vridde molekyler (transmolekyler), derfor bruker jeg det aldri til matlaging.
En annen ting jeg lurer på er hvordan melangen får den smøraktige fargen, da både raps- og soyaolje er blanke, kokosolje delvis blank, og palmeoljen er mørk i fargen. Og så lurer jeg også på hva som gjør at melangen blir fast?
Håper dere har tid til å svare!
Hilsen en nysgjerrig forbruker.
Du er en knupp :)
Hva skulle vi gjort her uten deg :) Du har jo virkelig peiling, er helt imponert og lærer stadig nye ting....
Blir spennende å se hva de svarer og om de i det hele tatt svarer :)
Fikk du noe svar på brevet ditt?
Photobscura
26-11-08, 20:14
Dette hadde jeg helt glemt.
Ja, jeg fikk svar!
Ikke akkurat tilfredsstillende, dog. Men jeg orker ikke å lese gjennom nå (er så forkjøøølaaa), men her er det i alle fall:
Hei, jeg beklager sen tilbakemelding på denne henvendelse fra deg.
Vi takker deg for dette spørsmålet og for den interesse du viser for våre produkter.
Jeg skjønner at du er skeptisk til soya, men jeg skjønner ikke helt hva den er bygget på. Stort sett alle oljer er raffinert. Den eneste oljen som er kaldpresset er oliven extra virgen eller virgen. Det finnes litt kaldpresset raps, men dette brukes ikke kommersielt i produkter fordi den har en så kraftig egen smak og fordi den ikke vil være holdbar i et produkt.
Alle oljene (raps, solsikke, mais, kokos, palme, bomullsfrø og soya) du kjøper i butikken, unntatt de ovennevnte, er renset ved hjelp av varme, vanndamp og filtrering. Det gjøres for å sikre at oljen har en nøytral og fin smak, samtidig som det fjerner oksidasjonsprodukter som vil gi en kortere holdbarhet. Når det gjelder produksjonen av transfettysrer er det heller ingen forskjell på disse oljene. Disse fettsyrene oppstår først og fremst pga herdning hvor det tilsettes hydrogen for å gjøre oljen fast. Dette kalles gjerne herdning eller hydrogenering og ingen av våre margariner eller oljer er behandlet på den måten.
Alle oljene har likevel et lite naturlig innhold av transfettsyrer, men dette er godt < 1% og sammenlignet med smør og kjøtt er det et helt uvesentlig nivå helsemessig. Det er interessant å nevne her at ifølge rapporten til Helsedirektorat representerer smør og kjøtt de største kildene til nettopp transfettsyrer:
meieriprodukter (50 prosent),
kjøtt (19 prosent),
http://www.shdir.no/fagnytt/pressemeldinger/mindre_transfett_i_norsk_kosthold_64260
Angående fargen er det riktig som du påpeker at oljene egentlig ikke har noen egen farge. Palmeolje er riktignok litt gul, men det er tilsetningen av betakaroten som gjør at margarin får en fin gul farge. Betakaroten er som kjent et fargestoff som også finnes i naturen (i gulrot og mais for eksempel).
Margarin er en blanding av flere oljer og det er bruk av oljer som er fast fra naturens side (palme og kokos) som gir margarin sin faste konsistens. Ved valg av disse oljene med bestemte smeltepunkter er det mulig å få en margarin som dekker flere behov;
-egnet til å steke med,
-har tilstrekkelig fasthet for baking
-inneholder flerumettede fettsyrer (fra soya bl annet).
Håper dette svarer på dine spørsmål.
Mvh Paul Aitkenhead
Kvalitetssjef Mills DA
Vil det si atman kan bruke Melange på lik linje med Meierismør?
Vil det si atman kan bruke Melange på lik linje med Meierismør?
Nei. Flerumettet fett er meget ustabilt og gjør stor skade på kroppen. Mettet fett virker mer som en antioksidant.
Delfia er bedre enn margarin. Delfia er hydrolysert, men har mye mindre flerumettet fett, og masse mettet fett. Palme- og kokosolje er heller ikke dårlig.
Dessuten inneholder meierismør solide mengder vitamin A og D (animalsk form), og mye mer smak.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.