Levita
18-06-08, 14:07
Fløtegratinerte neper
Hadde sååå lyst på fløtegratinerte poteter her en dag, men den slags går jo ikke, så da tenkte jeg at å gratinere neper må jo vel gå an. Neper har, etter det jeg har funnet ut, under 5 gram karbo pr.100 gram. Så da gjorde jeg som følger (som vanlig ble dette litt på slump, og det ble nok ca.3.porsjoner):
300 gram neper
1/2-3/4 boks kremfløte
1-2 fedd hvitløk
1/2 liten løk
Grovmalt pepper
Parmesan
Gulost
Nepene ble vasket, skrelt og skåret i løvtynne skiver og lagt utover i et ildfast fat. Hvitløken ble finhakket og løken ble skåret i fine strimler og spredt over nepene. Krydre med så mye pepper som ønskelig. Hell over fløte og strø til slutt revet parmesan og gulost over.
Stekes ved 200 grader i ca.30 minutter, eller til nepene er møre.
Veldig godt til litt grillet kjøtt, som f.eks. kylling.
Hadde sååå lyst på fløtegratinerte poteter her en dag, men den slags går jo ikke, så da tenkte jeg at å gratinere neper må jo vel gå an. Neper har, etter det jeg har funnet ut, under 5 gram karbo pr.100 gram. Så da gjorde jeg som følger (som vanlig ble dette litt på slump, og det ble nok ca.3.porsjoner):
300 gram neper
1/2-3/4 boks kremfløte
1-2 fedd hvitløk
1/2 liten løk
Grovmalt pepper
Parmesan
Gulost
Nepene ble vasket, skrelt og skåret i løvtynne skiver og lagt utover i et ildfast fat. Hvitløken ble finhakket og løken ble skåret i fine strimler og spredt over nepene. Krydre med så mye pepper som ønskelig. Hell over fløte og strø til slutt revet parmesan og gulost over.
Stekes ved 200 grader i ca.30 minutter, eller til nepene er møre.
Veldig godt til litt grillet kjøtt, som f.eks. kylling.