View Full Version : Hvor mye kjøtt i døgnet?


Billa
27-09-04, 15:20
Heisann.


Leser litt om liberalt inntak av kjøtt, fugl og fisk.
For ei som har overspist i mange år, og ikke kjenner etter om magen er mett før kjevene kapitulerer, så er slikt et fremmedord. :graversegned:

Hvor mye kjøtt spiser dere i døgnet?

Når jeg skal lage omelett på induksjon, kan jeg lage av 3 egg da?

Kan jeg evt lage omelett igjen til lunch av samme mengde?

Dette med dressinger, noen som har en god oppskrift? :_Må_ ha dressing på salat:

Har lest mye her inne den siste tiden. Prøver å forberede meg mest mulig slik at ikke pågangsmotet og optimismen atter en gang forsvinner ned i sjokkoladeplata.

Om 6 dager, begynner jeg mitt nye liv. Og jeg gleder meg!

Dette forumet er helt topp. Og brukerene her inne virker som en sympatisk og herlig gjeng! :nikkerivrig:

seagirl
27-09-04, 15:37
Hei der :)

Jeg vet ikke helt sikkert hvor mye kjøtt ol du kan spise, men tror det ligger på 150 - 200 gr - du skal se at noen som har litt mer peiling svarer på det :) 3 egg går greit :) Mengden av mat kommer jo litt ann på hvor mye du beveger deg i løpet av dagen -men som sagt - en av guruene her inne blir nok å svare deg mere konkret :D

Dressing: creme fraiche med taco krydder og hvitløk(til kjøtt), eller med sirondråper, sitronpepper og purreløk(til fisk) ellers kan du mikse deg frem med creme fraiche og de krydder/urter du liker best :)

Utover dette så kan du se på oppskrifts sidene, og i journalene der mange har skrevet ned dagsmenyene sine :)
LYKKE TIL :)

Begod
27-09-04, 16:36
Kan ikke svare på mengden kjøtt da jeg aldri har brukt noen annen måleform enn metthetsfølelse. Du må for alldel ikke spise til magen sprenges på denne dietten ,men spis sakte og kjenn etter om du faktisk er sulten.

Før hadde jeg det samme problemet med at jeg overspiste, har etterhvert lært meg å ikke spise mer enn at jeg ikke er sulten lenger.

For meg har den store fordelen med et lavkarbo kosthold vært at jeg ikke ble så sulten når jeg spiste lavkarbo.

Billa
27-09-04, 17:22
Hmm. Får satse på at metthetsfølelsen kommer kjappere da. :D

Kommer nok ikke til å overspise når jeg begynner uansett. Men det spørs om det jeg ser på som akkuratt passe, er overspising i andres øyne. ;)


150-200 g er jo helt greit det da.

Om det stemmer at det er 150-200 g, må man da regne skinken til frokosten inn i den mengden?

Tusen takk for svar! :)

Summer
27-09-04, 17:44
kommer litt an på hvor mye du veier hvor mye proteiner du trenger men kansje ca 30 g proteiner. Ca 150 g kjøtt :)

3 egg er bra! :ja:

guro
27-09-04, 19:37
Du trenger nok et sted mellom 80 - 120 g protein i døgnet, avhengig av kropsvekt og aktivitetsnivå (Kroppvekt x 1-1,5 sier noen). Og da må du selv regne ut hva det blir fordelt på alle måltidene, og proteinkildene: kjøtt, fisk, fugl, egg, melkeprodukter, proteinpulver og andre. Eksempler: 100 g kjøtt er ca 25 g protein, 1 egg har ca 8 g protein.

(Jeg ble litt forvirret av inleggene over - tror noen av dem blander mengde protein med mengde kjøtt, og noen dagsmengde med måltidsmengde)

donjuanwannabe
27-09-04, 19:43
Hei!

Bare stol på deg selv. Metthetsfølelsen kommer etterhvert og du lærer deg å føle på den og stoppe å spise i rett tid, altså det som er riktig og rett tid for deg å stoppe. Du trener deg opp til å kjenne på den dess lengre du går på lavkarbodiett.

Selv så spiser jeg ganske mye nå som jeg er ute av ketose. Men etter noen dager, når kroppen begynner å brenne mer fett og magesekken blir mindre, så blir du mere mett til hvert måltid og det blir helt umulig å ikke spise mindre enn i begynnelsen av dietten.

Bare spis så mye egg du vil, du kan ikke overspise uansett fordi du blir mett. Må også nevne at egg er den mest komplette matvaren vi har og noe av det sunneste du kan spise. Så ikke spis egg med måte. :)

Jeg kan også nevne at du ikke overspiser på lavkarbo, ihvertfall på Atkins så må du spise så mye du vil i begynnelsen fordi metthetsfølelsen begrenser seg selv. Ellers så kommer du til å få mindre lyst på snop etterhvert. Skjer ikke det så kan du ta tilskudd av Krom.

Ett enkelt forslag til dressing til salat kan være extra virgin olivenolje/rapsolje e.l. Det smaker godt til.

:goodluck: