View Full Version : Lavkarbopizza - 1 karb per slice!


Salt
02-07-08, 13:23
Deig:

3,5 dl soyamel
3 egg
1,5 dl kremfløte
0,75 dl farris uten smak
1 ts salt

Bland sammen, og spre på en stekeplate med bakepapir. Stekes i 12-15 min på 190 grader (midt i ovnen).

Ha deretter på topping, og stek på 225 grader til den er ferdig.

Med hjemmelaget tomatsaus, og toppet med mozzarella, skinke, peperoni, paprika og sopp gir denne kun 8 karber i hele pizzaen!

sirimor
02-07-08, 13:37
Genialt!
Takk for at du deler:D

...er herved printa ut og skal prøves.

luringen
02-07-08, 13:40
soyamel...? ikke soyaprotein..?

Salt
02-07-08, 13:42
soyamel...? ikke soyaprotein..?

Jupp. Det stod så.

Tuppen
03-07-08, 00:42
ja men soyamel har jo 20kh pr 100....

Salt
03-07-08, 09:37
ja men soyamel har jo 20kh pr 100....

:_oy:

Skal sjekke oppskriften en gang til.. ang. karbene..

quebec
03-07-08, 09:45
ikke min soyamel, den har vel bare 3 etter eller anna pr. 100 gram.

nam, pizzaen høres god ut, litt sprudlende :)

Tuppen
03-07-08, 09:53
ikke min soyamel, den har vel bare 3 etter eller anna pr. 100 gram.

nam, pizzaen høres god ut, litt sprudlende :)

hvor kjøpte du din?for min inneholder 20 Kh pr 100 gram

Iset
03-07-08, 10:22
Det finnes forskjellige typer soyamel. Jeg tror jeg hadde byttet ut soyamelet med soyaprotein uansett, både pga. karbene og smaken. Soyamel smaker jo hoppetau.

Levita
03-07-08, 10:25
Soyamelet jeg kjøper på Meny i en liten, blå pose, husker ikke i farta hva det heter, har 3 gram kh pr 100 gram. Et annet jeg kjøpte hadde plutselig 20 gram...så les bakpå posen...

Tuppen
03-07-08, 10:30
har funnet kun den med 20 gr... men skal se etter den med 3 kh.. :D

Salt
03-07-08, 10:50
Har sjekket oppskriften, og det står riktig. Men det er jo opprinnelig en engelsk oppskrift, så det er kanskje forskjellig typer soyamel...

quebec
03-07-08, 22:23
jeg kjøpte min på helsekosten, den heter spielberger, og har 3,1 kh pr.100 gr. :)

Tuppen
04-07-08, 08:49
jeg fant den!!!! :D skal lage pizza neste helg :D

quebec
04-07-08, 21:42
Deig:

3,5 dl soyamel
3 egg
1,5 dl kremfløte
0,75 dl farris uten smak
1 ts salt

Bland sammen, og spre på en stekeplate med bakepapir. Stekes i 12-15 min på 190 grader (midt i ovnen).

Ha deretter på topping, og stek på 225 grader til den er ferdig.

Med hjemmelaget tomatsaus, og toppet med mozzarella, skinke, peperoni, paprika og sopp gir denne kun 8 karber i hele pizzaen!

har du oppskrift på den hjemmelagde tomatsausen :)

Sjurongen
05-07-08, 20:30
Denne så god ut, skal prøves.

quebec
05-07-08, 21:30
men det må jo være mer enn 8 kh i hele pizzaen?
jeg får deigen til å bli litt over 11 kh, så kommer jo toppingen også.
eller regner jeg feil?

niomi
05-07-08, 21:41
Apropos pizzafyll: Er det ikke ganske mye karber i tomat? Noen som har prøvd pizza med creme fraiche i stedet for tomatsaus?

quebec
05-07-08, 22:13
jeg kjøpte landlord sin boks med hakkede tomater , 1.5 kh pr.100 gr.
det er 400 gram i boksen, jeg lagde 2 pizzaer idag og fordelte 200 gram på hver, brukte farris til å spe den ut.

niomi
05-07-08, 22:15
Det var jo ikke ille! :)

Olli123
09-10-09, 23:36
Hvorfor farris og ikke bare vann? Vil denne teigen heve seg i det hele tatt, hvorfor ikke bakepulver? Blir bunnen som vanlig pizza eller mer som pumpernikkelbrød med smeltet ost og pepperoni på?

SunnhetMedSirrup
09-10-09, 23:47
Hvorfor farris og ikke bare vann? Vil denne teigen heve seg i det hele tatt, hvorfor ikke bakepulver? Blir bunnen som vanlig pizza eller mer som pumpernikkelbrød med smeltet ost og pepperoni på?

bakepulver er det mye karbo i..

Rottis
10-10-09, 19:22
Hvorfor farris og ikke bare vann? Vil denne teigen heve seg i det hele tatt, hvorfor ikke bakepulver? Blir bunnen som vanlig pizza eller mer som pumpernikkelbrød med smeltet ost og pepperoni på?
Når man sper med farris blir maten man lager gjerne litt luftigere :)

Shrinking Line
14-10-09, 18:21
Da har jeg klart å få tak i Soyamel med 3.2kh pr 100g her nede, så i helgen tror jeg at jeg skal prøve meg på den der. Er spent på hvordan det går i gass ovn.

Takker for oppskriften.