View Full Version : Lavkarbopizza - 1 karb per slice!
Deig:
3,5 dl soyamel
3 egg
1,5 dl kremfløte
0,75 dl farris uten smak
1 ts salt
Bland sammen, og spre på en stekeplate med bakepapir. Stekes i 12-15 min på 190 grader (midt i ovnen).
Ha deretter på topping, og stek på 225 grader til den er ferdig.
Med hjemmelaget tomatsaus, og toppet med mozzarella, skinke, peperoni, paprika og sopp gir denne kun 8 karber i hele pizzaen!
Genialt!
Takk for at du deler:D
...er herved printa ut og skal prøves.
soyamel...? ikke soyaprotein..?
soyamel...? ikke soyaprotein..?
Jupp. Det stod så.
ja men soyamel har jo 20kh pr 100....
ja men soyamel har jo 20kh pr 100....
:_oy:
Skal sjekke oppskriften en gang til.. ang. karbene..
ikke min soyamel, den har vel bare 3 etter eller anna pr. 100 gram.
nam, pizzaen høres god ut, litt sprudlende :)
ikke min soyamel, den har vel bare 3 etter eller anna pr. 100 gram.
nam, pizzaen høres god ut, litt sprudlende :)
hvor kjøpte du din?for min inneholder 20 Kh pr 100 gram
Det finnes forskjellige typer soyamel. Jeg tror jeg hadde byttet ut soyamelet med soyaprotein uansett, både pga. karbene og smaken. Soyamel smaker jo hoppetau.
Soyamelet jeg kjøper på Meny i en liten, blå pose, husker ikke i farta hva det heter, har 3 gram kh pr 100 gram. Et annet jeg kjøpte hadde plutselig 20 gram...så les bakpå posen...
har funnet kun den med 20 gr... men skal se etter den med 3 kh.. :D
Har sjekket oppskriften, og det står riktig. Men det er jo opprinnelig en engelsk oppskrift, så det er kanskje forskjellig typer soyamel...
jeg kjøpte min på helsekosten, den heter spielberger, og har 3,1 kh pr.100 gr. :)
jeg fant den!!!! :D skal lage pizza neste helg :D
Deig:
3,5 dl soyamel
3 egg
1,5 dl kremfløte
0,75 dl farris uten smak
1 ts salt
Bland sammen, og spre på en stekeplate med bakepapir. Stekes i 12-15 min på 190 grader (midt i ovnen).
Ha deretter på topping, og stek på 225 grader til den er ferdig.
Med hjemmelaget tomatsaus, og toppet med mozzarella, skinke, peperoni, paprika og sopp gir denne kun 8 karber i hele pizzaen!
har du oppskrift på den hjemmelagde tomatsausen :)
Denne så god ut, skal prøves.
men det må jo være mer enn 8 kh i hele pizzaen?
jeg får deigen til å bli litt over 11 kh, så kommer jo toppingen også.
eller regner jeg feil?
Apropos pizzafyll: Er det ikke ganske mye karber i tomat? Noen som har prøvd pizza med creme fraiche i stedet for tomatsaus?
jeg kjøpte landlord sin boks med hakkede tomater , 1.5 kh pr.100 gr.
det er 400 gram i boksen, jeg lagde 2 pizzaer idag og fordelte 200 gram på hver, brukte farris til å spe den ut.
Hvorfor farris og ikke bare vann? Vil denne teigen heve seg i det hele tatt, hvorfor ikke bakepulver? Blir bunnen som vanlig pizza eller mer som pumpernikkelbrød med smeltet ost og pepperoni på?
SunnhetMedSirrup
09-10-09, 23:47
Hvorfor farris og ikke bare vann? Vil denne teigen heve seg i det hele tatt, hvorfor ikke bakepulver? Blir bunnen som vanlig pizza eller mer som pumpernikkelbrød med smeltet ost og pepperoni på?
bakepulver er det mye karbo i..
Hvorfor farris og ikke bare vann? Vil denne teigen heve seg i det hele tatt, hvorfor ikke bakepulver? Blir bunnen som vanlig pizza eller mer som pumpernikkelbrød med smeltet ost og pepperoni på?
Når man sper med farris blir maten man lager gjerne litt luftigere :)
Shrinking Line
14-10-09, 18:21
Da har jeg klart å få tak i Soyamel med 3.2kh pr 100g her nede, så i helgen tror jeg at jeg skal prøve meg på den der. Er spent på hvordan det går i gass ovn.
Takker for oppskriften.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.