View Full Version : South Beach - Lettmargarin????
Nå har jeg akkurat skummet oppskriftene, og jeg kom over en forvirrende ingrediens...
:confused: LETTMARGARIN :confused:
Er dette en oversetter feil? eller anbefaler godeste Agatston bruk av margarin :confused:
Margarin er jo fyfy til og med på Atkins, fullt av varmebehandlet/mettet ekkelt fett - det farlige fettet jo.....det må være feil i oversettelsen !
Slike oversettelsesfeil er farlige!!
Jeg også lurte på dette når jeg så det:eek:
For mange år siden når vi merket at vi ikke tålte så godt melk, pleide jeg å kjøpe vegetabilsk "smør" i helsekosten, muligens med lett-merkelapp. Kan dette være noe sunnere? Må alle oljer herdes for å bli til margarin? Hva med Brelett som er smør iblandet litt olivenolje for å ikke være så hard å få på brødskiva. Det får onga mine:eek:
Her er man et døgn eller to borte og så er det nesten hundrevis av innlegg!!!
Må legge inn fast lavkarbo-junkie tid hver dag. En time bare for å holde seg oppdatert! Hvordan skal dette går med flere og flere medlemmer, HP:D
Nutana plantemargarin er uten transfett. Det samme er Vitaquell plantemargarin, sikkert en av dem du kjøpte, Marianne. :)
Slike oversettelsesfeil er farlige!!
Der er flere i denne boka altså... :(
Kommer tilbake til det... Skal bare lese litt til... ;)
Tidligere fantes transfett også i margarin, men slik er det ikke lengre i Norge
Men unasett så snakker han stygt om alle lavfett og lett produkter utenom meierivarer - fordi det i disse lett varene er fettet erstattet med sukker/stivelse...
Lettmargarin er en gjenganger i oppskriftene, også "ferdigkjøpt lett dressing" ... :confused:
Transfett er bare én av mange grunner til ikke å spise margarin... De er laget av umettet fett som er kraftig bearbeidet - og dette tåler ikke fettet. Det blir dannet frie radikaler, dimerer, polymerer + transfett. I tillegg blir den potensielt sunne siden ved oljen borte. Ikke sunne fettsyrer + biprodukter = margarin.
Transfett er bare én av mange grunner til ikke å spise margarin... De er laget av umettet fett som er kraftig bearbeidet - og dette tåler ikke fettet. Det blir dannet frie radikaler, dimerer, polymerer + transfett. I tillegg blir den potensielt sunne siden ved oljen borte. Ikke sunne fettsyrer + biprodukter = margarin.
Hva kan jeg anbefale å ha på brødskiven til en person som ikke liker meierismør:confused:
Hva kan jeg anbefale å ha på brødskiven til en person som ikke liker meierismør:confused:
Proteinrikt pålegg... Balanserer GI.
Fett er ikke ideelt å ha på en brødskive om en vil ned i vekt... ;) Grunnet at brødet gir blodsukkerstigning med påfølgende insulinøkning og insulin i blodet lagrer fett... :p
Proteinrikt pålegg... Balanserer GI.
Fett er ikke ideelt å ha på en brødskive om en vil ned i vekt... ;) Grunnet at brødet gir blodsukkerstigning med påfølgende insulinøkning og insulin i blodet lagrer fett... :p
Vel, du har vel rett i det selv om personen spiser det sunne brødet; Ingers rugbrød.
Nutana plantemargarin er uten transfett. Det samme er Vitaquell plantemargarin, sikkert en av dem du kjøpte, Marianne. :)
Takk, Iset! Nå ble jeg glad:D :) :p
Jeg tror det var Nutana, ja:)
Ha en smørblid kveld!:rolleyes:
marianne
Transfett er bare én av mange grunner til ikke å spise margarin... De er laget av umettet fett som er kraftig bearbeidet - og dette tåler ikke fettet. Det blir dannet frie radikaler, dimerer, polymerer + transfett. I tillegg blir den potensielt sunne siden ved oljen borte. Ikke sunne fettsyrer + biprodukter = margarin.
Oi, nå så jeg dette innlegget! Nå ble jeg ikke beroliget allikevel. Hva med Brelett, da MHM?
Det er jo meierismør - som er veldig hardt, iblandet litt olje:o for å bli mykere. Eller?:confused:
Ha en myk kveld!
marianne:)
Oi, nå så jeg dette innlegget! Nå ble jeg ikke beroliget allikevel. Hva med Brelett, da MHM? Mener du Bremykt?
Joda, det er smør med olje. Men oljen er ikke kaldpresset, og jeg tror ikke bare at de "rører rundt i gryta" og så vips blir det Bremykt... Uten at jeg vet AKKURAT hva de gjør. Hadde holdt meg til smør jeg. For da har de bare rørt rundt i gryta.... Smør er et naturprodukt. For steking ville jeg brukt Cocosa, som tåler temperaturer best.
Mener du Bremykt?
Joda, det er smør med olje. Men oljen er ikke kaldpresset, og jeg tror ikke bare at de "rører rundt i gryta" og så vips blir det Bremykt... Uten at jeg vet AKKURAT hva de gjør. Hadde holdt meg til smør jeg. For da har de bare rørt rundt i gryta.... Smør er et naturprodukt. For steking ville jeg brukt Cocosa, som tåler temperaturer best.
Ja, ja - jeg mener Bremykt:o
Men det er jo så hardt det meierismøret:(
Okei, okei - skal slutte med Bremykt til onga. Takk for tipset:p
Bedre og bedre, veit du!
:klem: (http://forum.lavkarbo.no/misc.php?do=getsmilies&wysiwyg=1&forumid=91#)marianne
Smøret er mykt det om du lar det stå framme... ;)
Vi har smøret i brødskuffen, så det alltid er mykt. Vi spiser det så fort opp uansett, så det rekker ikke å bli harskt her i huset. :)
Smør harskner vel ikke? :)
Hvis det ikke harskner blir det i hvert fall gammelt og vondt! Sånn mørkegul (myk) skorpe utenpå og ekkel smak. Jo, harskner:ja: (http://forum.lavkarbo.no/misc.php?do=getsmilies&wysiwyg=1&forumid=5#)
Jeg brukte forresten meierismør før, kommer jeg på nå, for jeg har en glass-skål med lokk som passer akkurat til en 1/2 kilo:snill: (http://forum.lavkarbo.no/misc.php?do=getsmilies&wysiwyg=1&forumid=5#)
Ser du nå at fonten forandrer seg - to ulike her oppe i mitt innlegg - og JEG har IKKE forandret på noe!
marianne
Hvis du får gul hard skorpe på smøret - at det har harskna, - DA BRUKER DU ALTFOR LITE SMØR !! :o
Hos oss bruker vi vanlig meierismør (meg) og Setersmør (samboer). Jeg liker setersmøret best, men bruker det vanlige fordi det er mindre salt....:) Begge står fremme...sammen med Cocosaene mine - og en gu bråte med oljeflasker. Begynner å bli trangt på benken nå gitt !
Jeg brukte forresten meierismør før, kommer jeg på nå, for jeg har en glass-skål med lokk som passer akkurat til en 1/2 kilo:snill: (http://forum.lavkarbo.no/misc.php?do=getsmilies&wysiwyg=1&forumid=5#)
-----eller du kan kjøpe en av de derre bordpakningene....;)
Hvis du får gul hard skorpe på smøret - at det har harskna, - DA BRUKER DU ALTFOR LITE SMØR !! :o
Også har en det gjerne litt varmt i tillegg... :p
Dette blir utenfor tema i denne tråden, men vi har erfaring med at om en smelter det og kjøler det flere ganger så er det lite heldig... :o (Glemmer det på benken ved stekepannen)
Begge står fremme...sammen med Cocosaene mine - og en gu bråte med oljeflasker. Begynner å bli trangt på benken nå gitt ! Det ble trangt om plassen på benken vår også etterhvert som vi skulle ha både oliven og luksusoliven og raps og walnøtt og avokado, og avokado med pepper og cocosa osv (og gjerne flere av hver siden vi kjøper opp når vi er i Bergen...:p) stående der, så nå har jeg ryddet plass i et skap og tatt ut en hylle så det skulle pase i høyden. Deilig å få det bort fra benken igjen! :)
Hvilket annet forum kunne man fått så mange tips når det gjelder smør, tro? :p
(Ikke ironisk ment:) )
Jepp, jeg brukte nok for lite, nille
Jepp, lurt å kjøpe 1/4 kgs pakke, nille
Jepp, det har nok blitt delvis smeltet ved siden av komfyren og stekepannen, HP
Jepp, best og ryddigst å finne plass i et skap, Lise
Og dette var konklusjonene på smør-tråden:)
Ha en smørblid dag!
marianne
Nå har jeg akkurat skummet oppskriftene, og jeg kom over en forvirrende ingrediens...
:confused: LETTMARGARIN :confused:
Er dette en oversetter feil? eller anbefaler godeste Agatston bruk av margarin :confused:
I min oversettelse av boka er det en lang forklaring på smør/margarin/olje etc. I korthet dreier det seg om undersøkelser rundt kolestrol/hjerte- og karsykdommer, infarkt osv og hvilke fett som da er sunnest, men Agatston sier at alle fettyper som er bra av kardiologiske grunner, ikke nødvendigvis er bra for vektnedgang. Kanskje dette har forvirret noen i den norske oversettelseskommisjonen?
Deretter snakker han endel om mettet versus umettet og flerumettet fett, hvorav flerumettet fett selvfølgelig det beste, og også sunt og nødvendig å få i seg, som omega 3, fiskefett etc.
Agatston sier videre at oljer, spesielt virgin olivenoljer og canola er det beste, smør bør begrenses med tanke på vektnedgang, og han trekker frem lettmargarin i forhold til vektnedgang. MEN: han sier spesielt og utrykkelig ved bruk av lettmargarin; pass på at den ikke inneholder transfettsyrer!
Agatston har dermed heldigvis også advart mot transfett.
(Det han derimot også sier i boken, er at i forhold til hjerte- og karsykdommer, så er mettet fett og transfett like farlig.)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.