View Full Version : Melis-erstatning?


msplum
13-07-08, 13:03
Noen som har en god ide om hva som kan erstatte melis på en god måte?

Iset
13-07-08, 13:07
Du kan kjøre fruktose eller splenda i food processor leenge, til det er støvete som melis. Jeg har gjort det med ordentlig sukker i nødstilfeller der jeg har manglet melis. :)

Distrea
13-07-08, 13:12
hva med sukrin? det oppfører seg vel mer som sukker?

mmm, jeg har også lyst på noe med melis... hva baker du :p

msplum
13-07-08, 13:25
Foreløpig baker jeg ingenting, men jeg har lyst til å bake kaker og ha marsipanlokk på. Så hvis vi bare finner en god meliserstaning, så kan vi fort får sånne lavkarbokaker:

http://myalgi.org/gallery/0/8_07_07_08_9_03_52.jpg

Distrea
13-07-08, 13:36
Foreløpig baker jeg ingenting, men jeg har lyst til å bake kaker og ha marsipanlokk på. Så hvis vi bare finner en god meliserstaning, så kan vi fort får sånne lavkarbokaker:

http://myalgi.org/gallery/0/8_07_07_08_9_03_52.jpg

åhhh :sikle: håper jeg blir bedt når det er klart :D

msplum
13-07-08, 13:47
Hehehe

Det er bare å komme Distrea! Jeg klarer nok ikke å spise den opp alene :D

Distrea
13-07-08, 13:49
I'l be there... blir slettes ikke vanskelig å be, selv ikke med 30 mils avstand :p

msplum
13-07-08, 13:55
I'l be there... blir slettes ikke vanskelig å be, selv ikke med 30 mils avstand :p


30 mil er ingenting. Man venner seg fort til den avstanden :D Jeg bodde i Oslo når jeg fant meg kjæreste i Kristiansand...... Kjørte opp og ned som en tulling hver helg :_plystre::love:

Distrea
13-07-08, 13:59
30 mil er ingenting. Man venner seg fort til den avstanden :D Jeg bodde i Oslo når jeg fant meg kjæreste i Kristiansand...... Kjørte opp og ned som en tulling hver helg :_plystre::love:

:love: hehe, sant det... finner du en til meg også eller?.... nei, trengs ikke jeg er allerede inlove i kaka :p

Bergen27
10-08-08, 16:53
Høres helt toppers ut å male splenda til melis.

Men bruker man samme mengde splenda som det står melis i oppskriften?

Og får man vondt i magen/luft i magen av mye splenda?

Tenker da på å bake til besøk, og vil ikke at gjestene skal vri seg i magen...hehe

msplum
10-08-08, 18:38
Jeg har ikke prøvd dette enda, så jeg vet ikke om det fungerer eller om det gir dårlige mager :D

Tone-G
10-08-08, 20:00
Her er oppskrift på marsipankuler iallefaLL.. Var det det du skulle lage tro?
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=16339

Bergen27
10-08-08, 22:04
Åh marsipankuler! Namnam!

Ellers om noen har prøvd store mengder splenda, blir jeg glad for svar.

En ting jeg skal prøve å lage er kokosbollene, drømmer om kokosbollene, men har liksom ikke tid:D sikkert like greit

Kjøttbolla
12-05-10, 22:06
Veit dette er en gammel tråd, men tenkte kanskje det var aktuelt for noen nå også. Jeg fant sukrin melis på helsekost i sverige. 100% sukkeralkoholer. Veit ikke hva jeg skal bruke den til, men tenkte det kunne være greit å ha i skuffen.;)

Trulte67
13-05-10, 01:04
sukrinmelis har jeg kjøpt i helsekostbutikk i Oslo nylig.

Ellers har jeg i mange år laget marsipan med mandler, eggehvitte og strøsuketter . Smaker til riktig søtsmak. Men tror ikke min variant ville fungert om jeg skulle kjevlet den ut altså.