View Full Version : Black Sunday
Det er navnet på kaken min som jeg lagde i går-seeeent i går vel og merke:)
Jeg fant den i en eller annen annonseavis, men har gjort den om til min egen, det må vel være lov? Byttet ut littegranne, og siden den ble bakt på en søndag, voila I give YOU BLACK SUNDAY :)
I såfall, denne kaka lover å være mørk, kraftig, fuktig og så god at du mest sannsynlig ikke vil klarer å stoppe etter kun ett stykke.
Hemmeligheten ligger i mye kokesjokolade og kaffe, og dessuten ikke noe mel av noe slag.:)
Ingredienser:
250 gram smør
250 gram kokesjokolade(selvsagt av den lovlige sukkerfrie og karbfrie)
1 dl sterk kaffe
2 dl natrenea eller splenda
4 egg
Smelt smør og kokesjokolade sammen med kaffe i en kjele på svak varme. Rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen. Bland i sukker og sammenpiskede egg med en stålvisp. Hell deigen i en liten , rund form(20 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175 grader i 1 time.
Avkjøle kaken i formen, og gjerne i kjøleskapet til dagen etter. løsne kaken fra formen ved å skjære rundt kanten på kaken med en skarp kviv ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og nyt den!
Er det ønskelige så kan man og legge et lag med sjokoladekrem på toppen, litt tynt lag av smeltet kokesjokolade og smør.
Noen liker også å ha litt vaniljeessens i røra og det går fint an :)
naaaam, den var knallgoe:)
fnis, sjokolade til frokost gitt :)
Jeg er i en fase nå... hvor jeg bør ligge langt unna dine tråder :p
:sikle: :o
Hmm, redd det blir bakedag i morra gitt...
Takk for den, du fristerinne :lol:
Å, HJelp:eek:
*løpebort*
ååå,,, ? hvor da?... butikken?... var du tom for egg?? :p
*hihihi*
Photobscura
15-07-08, 00:35
Fader! Det er bare sååå kjipt å ha bursdag rett rundt hjørnet altså :mad: :o
ååå,,, ? hvor da?... butikken?... var du tom for egg?? :p
*hihihi*
Bort fra tråden :o
Dette skal liksom være min "naturlig mat-uke" - og da kan jeg ikke se på sånne tråder :p
Men Quebec - tråden er definitivt lagret :)
Tjihi, humrer her jeg sitter og leser innleggene deres:D
"nå får dere igjen for alle de lekre rettene dere har ledet meg inn i"
men seriøst, den kaka må prøves, er du sjokoholiker som meg, så er dette kaka som er strake veien til himmelen :D
stor klem
men seriøst, den kaka må prøves, er du sjokoholiker som meg, så er dette kaka som er strake veien til himmelen :D
Måtte innom tråden igjen for å sjekke at jeg har alle ingredienser, for denne kaka skal bakes i kveld! Gleder meg!
Photobscura
15-07-08, 22:28
Hvor stor blir den? Har en springform som jeg tror er 18 cm i diameter.
Jeg hadde tenkt å lage ostekake til bursdagen min, men lurer på om denne vinner, altså! Og én kake holder!!
Til de som enda ikke har bakt denne kaka: HVA VENTER DU PÅ? :D
Kaka er alldeles nydelig! Jeg bakte den i form på 23 cm.
Smakte litt i går mens den var varm, mmmmm!
Men i dag tidlig etter å ha stått i kjøleskapet natta over; OH - MY - GOD!
Gleder meg til klokka blir 16:00 og jeg kan dra hjem til kaka mi i kjøleskapet, hehe!
Jeg fikk 34 karber i hele kaka.
Oh my God! høres utrolig farlig god ut den der! Tror jeg må prøve selv om jeg egentlig ikke burde. OK lager den neste uke i matklubb :D
Oh my God! høres utrolig farlig god ut den der! Tror jeg må prøve selv om jeg egentlig ikke burde. OK lager den neste uke i matklubb :D
Ikke vanskelig å overtale, hehe!
Når jeg tok den ut av ovnen var den litt sånn deigete i bunn, hvis du skjønner.
Nesten litt sjokoladepudding-konsistens, men smaken var herlig asså!
Så gjør som det står i oppskrifta; bak den helst dagen/kvelden i forveien og ha den stående i kjøleskapet... hvis du klarer :D
Tusen takk for en fantastisk oppskrift, quebec!
åh, så godt å høre at den falt i smak :)
Endelig kunne jeg også bidra noe på den store fristelsens sti :)
Jeg skal nemlig bake den til min mors 60 års dag og jeg skal ikke si et ord om at den er lavkarbo :)
ja, jeg og synes at den ble best dagen derpå, men selvsagt svært vanskelig å la være å prøvesmake :)
Jeggu fikk jeg denne servert på ett sølvfat i dag.. (noe lignende hverfall)
,,, og jeg sier bare.... ååååhhhhh.... :sikle: Resten av kaka blir ikke gammel ;)
Første kaka jeg har vært helt fornøyd med (annet enn cookies'ene)
Kanskje for at den er helt uten melerstatninger :ja:
Mmmmmmm *koser seg*
Jeggu fikk jeg denne servert på ett sølvfat i dag.. (noe lignende hverfall)
Forresten; Sølvfatet tåler både oppvaskmaskin og micro... hvis ikke du har tømt og hivd det allerede ;)
Men lokket til sølvfatet (ehh...) tåler ikke micro...
Forresten; Sølvfatet tåler både oppvaskmaskin og micro... hvis ikke du har tømt og hivd det allerede ;)
Men lokket til sølvfatet (ehh...) tåler ikke micro...
I know.. har slike kjekke sølvfat selv :D
nordlandsjenta
18-07-08, 00:33
kaka hørtes sinnsyk god ut, så tror jeg må prøve å lage den...
MÆN, (nu kjæm æ me aillj vette på enn gång:p)
koffer må man bruke stålvisp???
å ska man avkjøl litt den der smør-kaffe-sjokoladeblandinga, før man har i eggan? å laga du eggedosis???
ligner på fedons franske fristelse..? namme den iallefall, så da må denne og prøves..
Photobscura
18-07-08, 23:35
kaka hørtes sinnsyk god ut, så tror jeg må prøve å lage den...
MÆN, (nu kjæm æ me aillj vette på enn gång:p)
koffer må man bruke stålvisp???
å ska man avkjøl litt den der smør-kaffe-sjokoladeblandinga, før man har i eggan? å laga du eggedosis???
TYDELIGVIS!!! F***!!!!! Jeg har nettopp ødelagt sjokkis for hundre spenn, det deler seg nemlig! Viktig å ikke ha idiotfilter på oppskrifter, altså! Jeg har vel bakt kake fem ganger i hele mitt liv, og nå er jeg så frustrert at jeg nesten kan bite av meg arma, for hele driten har skilt seg, og det ser ikke ut til at den kan blande seg sammen heller! :mad:
Photobscura
19-07-08, 00:00
Og nå skjedde det igjen? :eek:??? FØR jeg hadde i egga, nå er jeg helt på gråten her, 200 spenn har gått til kaka så langt... Må jo nesten bare prøve å steke den likevel... Åh, jeg hater å bake kake :hylgrine:
nordlandsjenta
19-07-08, 00:05
uffda... men, godt d ikke bare er jeg som ikke skjønner alt på kakebakinga... er laaaaangt ifra noen kakebaker selv...
hehehe, må le litt også da, ikke ondt ment... dyr kake... hoff...:p:p
Sjokolade kan oppføre seg ufint hvis den smeltes på for høy temperatur, og egg koagulerer og blir til "eggerøre" hvis du blander dem med for varme ting... Jeg bakte kaka i dag, og gjorde følgende: Hadde varm kaffe i kjelen først, tok den til side, hadde i smør og sjokolade. Rørte rundt til det hadde smeltet så mye som det kunne ved hjelp av varmen fra kaffen, før jeg satte kjelen tilbake på plata på lav temperatur og rørte konstant til alt var smeltet og godt sammenblandet. Hvis du vil være heeelt sikker på å ikke få problemer, kan du smelte alt sammen i vannbad i stedet (bolle oppå en kjele med litt kokende vann i - bollen skal ikke berøre vannet). det burde hjelpe :)
Den inføringen der trengte jeg! TAKK TAKK :)
Photobscura
19-07-08, 02:00
Sjokolade kan oppføre seg ufint hvis den smeltes på for høy temperatur, og egg koagulerer og blir til "eggerøre" hvis du blander dem med for varme ting... Jeg bakte kaka i dag, og gjorde følgende: Hadde varm kaffe i kjelen først, tok den til side, hadde i smør og sjokolade. Rørte rundt til det hadde smeltet så mye som det kunne ved hjelp av varmen fra kaffen, før jeg satte kjelen tilbake på plata på lav temperatur og rørte konstant til alt var smeltet og godt sammenblandet. Hvis du vil være heeelt sikker på å ikke få problemer, kan du smelte alt sammen i vannbad i stedet (bolle oppå en kjele med litt kokende vann i - bollen skal ikke berøre vannet). det burde hjelpe :)
... Sorry at jeg raste litt fra meg :p, det som var komisk vet dere, var at da jeg satte i gang med forsøk nr to, så kommer min kjære og sier at det der skjer nå og da når de baker brownies på jobb, det er bare å avkjøle det godt og så røre i de hvispede (og helst romtempererte) eggene fort i røra, så blir det helt fint! Mannen hadde rett, jeg burde jo ha spurt han først, hehe. Så det kan hende jeg kasta sjokkis for rett under hundrelappen uten av det var nødvendig.
Nå vet jeg i alle fall hva jeg kan gjøre i nødstilfelle, og hva jeg kansje BØR gjøre i utgangspunktet. Kaka lukter nydelig, og røren var helt herlig! Skal smøre på sjokoladelokk, og hakke nøtter og strø over i morgen :sikle:!
uff så dumt at det ble slik da.
men....jeg vet ikke hvordan jeg ellers kan forklare oppskriften. annet ennå være forsiktig med varmen.
:)
Nå har jeg bakt kaka enda en gang. Bakte den igår, lot den stå i kjøleskapet over natten, idag har jeg laget sjokoladekrem, nyyyydelig, for jeg slikket på skjeen :)
strødde litt hakket sukkerfri og lavkarbosjokolade på toppen.
Tilogmed min mor sa mmmmmmmmmmm:)
gjett om jeg gler meg:)
Da står denne i ovnen - og det var såvidt den kom seg dit, for røra var ekstremt god...
Photo - jeg brukte ikke maltitolsjokolade, men heller 86% med sukker jeg. Tok oppi 200 gram av den isteden, det blir 38 g karb på hele kaka - det er greit nok. Så slapp jeg stresset med kranglete sjokolade. Men neste gang tror jeg at jeg skal teste å lage denne med kakao og noe greier istedenfor hele sjokoladen, så får jeg karbene enda mer ned. Jeg tåler ikke sukkeralkoholer noe særlig, så jeg får ikke spist så mye med maltitol i. Når jeg tenker på det så er jo mørk sjokolade bare kakao, fett og litt søtt sånn ca, så det burde jo la seg kreere ett eller annet selv...
Skal ha på sjokoladekremen også. Og spise den med pisket kremfløte og to jorbær til. Stønn... Glede seg...
Kan man bruke pulver sukker (splenda) eller må det være flytende sukker?
Tror jeg bare trenger kjøpe flere egg, (må jo ha til frokost)
så kan jeg lage kake :D
(må jo ha til frokost)
:D
:lol:
Photobscura
19-07-08, 17:32
Da står denne i ovnen - og det var såvidt den kom seg dit, for røra var ekstremt god...
Photo - jeg brukte ikke maltitolsjokolade, men heller 86% med sukker jeg. Tok oppi 200 gram av den isteden, det blir 38 g karb på hele kaka - det er greit nok. Så slapp jeg stresset med kranglete sjokolade. Men neste gang tror jeg at jeg skal teste å lage denne med kakao og noe greier istedenfor hele sjokoladen, så får jeg karbene enda mer ned. Jeg tåler ikke sukkeralkoholer noe særlig, så jeg får ikke spist så mye med maltitol i. Når jeg tenker på det så er jo mørk sjokolade bare kakao, fett og litt søtt sånn ca, så det burde jo la seg kreere ett eller annet selv...
Skal ha på sjokoladekremen også. Og spise den med pisket kremfløte og to jorbær til. Stønn... Glede seg...
Åh, ja, nei, jeg brukte ikke maltitolsjokolade, jeg får skikkelig trøbbel av det, heller rårørssukker enn maltitol! Kjøpte økologisk sjokolade på helsekost, men måtte jo gå og kjøpe ny. Heldigvis har vi Deli de Luca rett over gata, og de har Black & Greens. Smelta noe over og strødde over hakkede hasselnøtter! Jeg tror den blir sjukt god!
Nam:) Denne skal prøves, men får vente til neste helg for jeg har Gerds ostekake i kjøleskapet nå. Bra dere har lagt inn erfaringene deres med lagingen, for jeg er ikke spesielt flink på kjøkkenet:o
Da er kaka testet!
Den var god! :sikle:
Jeg erstattet splendaen med sukrin, men neste gang skal jeg lage eggedosis eller noe sånt med sukrinen og ikke bare røre den inn i kakerøra, for konsistensen ble litt sånn knasete av at man kjente litt av sukker-kornene. Men det var ikke noe problem da - smaken var konge den!
På toppen smeltet jeg 86% sjokolade, en halv plate, sammen med en klatt meierismør og rørte oppi en skvett kremfløte. Helte miksen over kaka, strødde på hakket valnøtt, og satte den i kjøreskapet.
Så spiste jeg kake i dag med krem ved siden av.
Nå er jeg mett nå... Og så godt som det var! :lol:
Da er kaken testet her også! Sitter og spiser NU,
og kaken var god den, kanskje man kan ha i litt nøtter
neste gang?
Den var høy og fin da jeg tok den ut av ovnen igår,
og sank raskt sammen :lol:
Men smaken var flott!
kaken var god den, kanskje man kan ha i litt nøtter
neste gang?
Den var høy og fin da jeg tok den ut av ovnen igår,
og sank raskt sammen :lol:
Men smaken var flott!
det tror jeg er kjempe godt! kokossmak hadde ikke vært dumt det heller :sikle:
Photobscura
20-07-08, 21:03
Beste kaka jeg har spist!!!
fint dere liker den!
noen som vet om litt cocasa ? vil gjøre susen også?
eller da....må kanskje lage en helt ny oppskrift? Nytt navn?
OKej, jeg har klart meg helt til nå, men thats it. Jeg har gjort stor-innkjøp av 86% sjokolade, og skal prøve meg i kveld. MEN; skal det lages eggedosis av eggene?
Og skal det virkelig være 2 dl splenda i ?
Er ikke det fryktelig mye?
Nei, nå må noen svare synes jeg, så jeg får laget kake :sikle:
Nei, nå må noen svare synes jeg, så jeg får laget kake :sikle:
tror oppskrifta er rett jeg :ja: ellers ville sikkert noen sagt når de hadde bakt den at den var i søteste laget :ja:
*løper til kjøkkenet*
:D
*løper etter* :p
jeg brukte 2 dl natrena faktisk.
:)
Du kan godt lage den litt mindre søt - den er nokså søt. Men smaker fantastisk slik også da :sikle:
Skal lage den nå:)
Men eggene . eggedosis?
Hvilken kokesjokolade er det lavkarber/ketolyse folk kan bruke og hvor får vi tak i denne?:confused::confused::confused::confused:
Photobscura
27-07-08, 13:12
Jeg bare vispet dem litt luftige, ikke akkurat dosis. Kaka blir kompakt, så jeg tror ikke det har noe å si.
Jeg brukte 86% sjokolade med rårørssukker. Ikke at det er bedre enn vanlig sukker annet enn at det er økologisk og uraffinert, men jeg blir helt råtten av maltitol. Jeg fant en sjokolade som bare hadde 11 gr kh pr 100 gram, og da blir det ikke så mye i kaka totalt heller, dessuten orker man ikke å spise så voldsomt mye av den, en bit eller to er meget tilfredstillende!
en 86% med bare 11 khd, oj hvilken var det ??
Photobscura
27-07-08, 20:49
Café D'or tror jeg? Eller var det Black & Greens? Eller kanskje det var den fra Freia? Akkurat nå er hodet mitt så blautt av varmen at jeg ikke klarer å gjøre rede for hvem jeg er en gang :D
Dette var en suveren kake. Lettvint å lage og veldig god. Takk for oppskriften!
Denne likte jeg, kjempegod var den. Lagde den nå i helgen, den store kakebake-dagen kan man si.
Fikk ånden så innmari over meg at jeg bakte både denne, Gerds ostekake, Nannahs eplekake og en modifisert utgave av svigemors beste (iflg. min forlovede) og alle ble kjempegode!
Og nå skjedde det igjen? :eek:??? FØR jeg hadde i egga, nå er jeg helt på gråten her, 200 spenn har gått til kaka så langt... Må jo nesten bare prøve å steke den likevel... Åh, jeg hater å bake kake :hylgrine:
Hvor får du tak i sukkerfri kokesjokolade, og hva heter den? -har prøvd den lokale helsekosten, men der haddr dr kun lys sjokolade som var sukkerfri...
min ble helt flat og soggy i midten...men god da!
Da er denne testet - uten sjokolade.
Fant 100% kakao fra confecta på butikken og lagde kaka med den isteden. Brukte 25 g mindre kakao enn oppgitt og 25 g mer av smør. Den kom da ned på 28 g karbo på hele sulamitten - det var ikke verst. Og ble nyyyydelig!!!
Da venter jeg bare på at ovnen skal bli klar sånn at jeg kan sette inn kaka:p Røra smakte jo fortreffelig, så dette lover bra:rolleyes:
Nå baker jeg denne kaka... igjen! Den er super!
Skal ha den med på jobb i morra :)
Nila: Hvordan smakte kaka?
Frodige former
02-09-08, 19:02
Denne oppskriften SKAL jeg prøve! Men lurer på hvilken kokesjokolade du brukte? Og hvor får man tak i den. Jeg er ganske så fersk her inne så vet ikke hvor man kjøper de forskjellige varene. Takk!
Du kan bruke Anton Bergs sukkerfrie mørke sjokolade. De er på 45 gram, så ikke veldig store. Du finner den i den vanlige godishylla på Rema 1000. Koster kr. 8,50 pr. stk. tror jeg. Lykke til.
Nå vet jeg hva jeg skal lage!!! Hehe.. Prøvde meg på kjeks i går å kake i dag ingen var vellykket!!! :( Men nå tror jeg at jeg ar funnet kaken for meg.. Skal dra å handle inn til den i kveld så jeg kan kose meg i morgen!! Har halsbetenelse så da kan man vel kose seg litt ekstra?? Hehe...
Hilsen Meg
Lurte på om det er best å bruke anton berg sjokoladen eller kjøpe freia 86% sjokolade??
Nå står kaken i ovnen :D Gleder meg masse.. Kake røren smakte jo kjempe godt så da blir selvfølgelig kaken god!!!!
Får sette den i kjøleskapet med engagn den har kjølt seg litt så jeg får smake på den snart :D
Brukte 86% sjokolade og da var det noen her inne som sa at det ble 38 karber på hele kaken , men blir det rett? Med smørret og natreen??
Jeg er ikke god til å regne på sånne karber.. Hehe.. Får se å lære meg det ordentelig..
Hilsen Christine
Nå klarte jeg ikke å vente mer.. Lagde kaken i dag tidlig og nå følte jeg at det var på tide å smake :) Og den var ikke dum :D
Synes kaken var kjempe god, men jeg synes den ble litt for sterk :S
Tok å stiv pisket litt fløte og tok oppi vanilje ekstrakt, ble deilig :D
Skal prøve å lage denne kaken en gang til, men tenkte at jeg kunne bruke en plate lys og en mørk sjokolade? Noen som har prøvd det?
Men dette var en kjempe god kake og enkel å lage var den å :)
Takk for mange fine oppskrifter her inne..
Hilsen Christine
jeg synest at anton berg sin er best etter å ha prøvd litt forskjellig.men det er smak og behag. :)
Skal prøve å lage denne kaken en gang til, men tenkte at jeg kunne bruke en plate lys og en mørk sjokolade? Noen som har prøvd det?
Jeg bruker de lyse sjokoladeplatene fra Sukkerfritt.com kjøpt på Rema 1000.
Vurderer å prøve litt hvit og litt mørk sjokolade i dag, men er redd for at det blir helt merkelig...
Har ikke bestemt meg enda, så vi får se...
Denne kaken er bare kjempegod!
Jeg bruker Anton Berg sin sukkerfrie og så blander jeg splenda og sukrin.
Som tilbehør kjøper jeg en pose frosne bringebær og så bruker jeg rømme i stedet for krem. Den syrlige smaken passer perfekt til alt det søte!!!
(Nå hadde jeg egentlig kjøpt inn ingredienser til å lage Gerds ostekake til helgen.....hmmm, valgets kvaler:confused:)
Som tilbehør kjøper jeg en pose frosne bringebær og så bruker jeg rømme i stedet for krem. Den syrlige smaken passer perfekt til alt det søte!!!
Jeg pleier ikke å ha noe på jeg, så takk for tipset!
(Nå hadde jeg egentlig kjøpt inn ingredienser til å lage Gerds ostekake til helgen.....hmmm, valgets kvaler:confused:)
Luksusproblem :lol:
Jeg lar den stå kaldt i kjøleskapet over natten, også deler jeg den opp i små ruter med pizzakutter :smile:
Denne har jeg lyst til å prøve meg på, men problemet er at jeg er ikke glad i sterk sjokoladesmak. Kanskje jeg ksal teste ut lys sjokolade på denne?
Nå klarte jeg ikke å vente mer.. Lagde kaken i dag tidlig og nå følte jeg at det var på tide å smake :) Og den var ikke dum :D
Synes kaken var kjempe god, men jeg synes den ble litt for sterk :S
Tok å stiv pisket litt fløte og tok oppi vanilje ekstrakt, ble deilig :D
Skal prøve å lage denne kaken en gang til, men tenkte at jeg kunne bruke en plate lys og en mørk sjokolade? Noen som har prøvd det?
Men dette var en kjempe god kake og enkel å lage var den å :)
Takk for mange fine oppskrifter her inne..
Hilsen Christine
Jeg brukte en lys og en mørk, og syntes den ble himla god. Men så er ikke jeg glad i mørk sjokolade da.
Høres nyyyydelig ut! Den skal prøves!
Det bør dere virkelig, den var til å spise opp! HAH! :p
Min ble litt mørk, så jeg lurer nesten litt på om det går ann å ha no kremfløte i røra? Hmm.. Det må jeg teste ut :)
nå står denne i ovnen
250g smør
80g 86%
70g cloetta mørk sukkerfri
4egg
2dl sukrin
1/2 dl sterk kaffe
mmmm jeg gleder meg
naaaam!!!
men litt svampe konsistens, men nydelig smak mmmmm!
dæ...det var mye smør...hmmm...hvis jeg har litt mindre av det blir den mindre "soggy"/svampete da? Det er godt det altså.Men kanskje den blir mer sjokoladekakevanligaktig??
Er det virkelig ingen som har lagt ut bilde av vidunderligheten?! :eek: :D
denne ble etterhvert ALTFOR søt, hadde holdt lenge med 1dl søtning. Nese gang skal jeg lage helt uten tror jeg, jeg spiste den med rømme til for å dempe den intense søtsmaken.
lagde denne i dag..og hmm hmm hmm den var god....klarte ikke vente til i morra med å smake på den....lurer på om hvis man skiller eggene pisker eggedosis med halvparten av sukkerertatningen og hvitene stivt med andre halvdel, om kaken hvil bli luftigere...det skal jeg prøve nestegang...
Men utrolig god som den var også:)
2 dl Natreen? Er ikke det veldig mye?
Jeg har sukrin også, men jeg vet ikke om den smelter som vanlig sukker. Skal jeg isåfall bruke 2 dl sukrin også?
Dette er første gang jeg skal lage lavkarbokake nemlig, så jeg har litt nerver... Noen som kan hjelpe? Jeg og sambo har anniversary så jeg vil liksom at dette skal bli en braksuksess.
Mange sier at Sukrin ikke smelter, men jeg har til og med brukt det i ostekake og jeg kjenner ingen knasing overhodet, blir akkurat som vanlig ostekake.
Mange sier at Sukrin ikke smelter, men jeg har til og med brukt det i ostekake og jeg kjenner ingen knasing overhodet, blir akkurat som vanlig ostekake.
Når jeg brukte det i hjemmelaget is, så smeltet den ikke. Det knaset som bare det. Men når jeg hadde det på pannekaker så smeltet det. :)
Jeg har forresten bilde av Black sunday med krem og masse frukt/bær på, men har ikke fått lastet det inn enda. Tar det i morgen :D Det var morsdagskaka det :p
Så det stemmer med 2 dl Natreen? Kaken blir ikke for søt?
Så det stemmer med 2 dl Natreen? Kaken blir ikke for søt?
Jeg tok bare 1dl Splenda, og den var da MER enn søt nok! :eek:
Iiip! Om 1 dl Splenda er for mye og oppskriften sier 2 dl, hvor mye Natreen skal jeg bruke da da? Nå er jeg både nervøs og forvirret! :o
Iiip! Om 1 dl Splenda er for mye og oppskriften sier 2 dl, hvor mye Natreen skal jeg bruke da da? Nå er jeg både nervøs og forvirret! :o
Det kommer nok kanskje litt an på hvilken sjokolade man bruker. Jeg brukte kokesjokoladen fra sukkerfritt.com. Jeg tror jeg kunne droppet å ta i søtstoff egentlig.
En lur ting er å smake på røra :p
K. Jeg har kjøpt inn Anton Berg, den er jo også ganske søt fra børjan av.
Jeg har aldri brukt Natreen/Spenda før, er det å smake til en teskje av gangen eller er det å deise en slump oppi? Vet at disse søtningsmidlene er veldig sterke, men ikke akkurat hvor sterke de er.... :o n00b
Takk for svar!
K. Jeg har kjøpt inn Anton Berg, den er jo også ganske søt fra børjan av.
Jeg har aldri brukt Natreen/Spenda før, er det å smake til en teskje av gangen eller er det å deise en slump oppi? Vet at disse søtningsmidlene er veldig sterke, men ikke akkurat hvor sterke de er.... :o n00b
Takk for svar!
Med den sjokoladen ville jeg garantert droppa søtningsmiddel jeg. :)
Nå står den i ovnen. Smakt til med 2,5 teskjeer Natreen. Og 1 dl kruttsterk italiensk espresso. Jeg så nemlig ikke at det stod 1/2 dl kaffe før nå. :D
:sikle: Skal følge oppskriften med tanke på kaffeinnhold, en hel desiliter med mongosterk espresso ble nesten litt for mye (merk, nesten).
Men steike, dette var god frokost det! :_ohmy:
Når jeg brukte det i hjemmelaget is, så smeltet den ikke. Det knaset som bare det. Men når jeg hadde det på pannekaker så smeltet det. :)
Så rart? Jeg laget hjemmelaget is i går, med biter av mørk sjokolade i, og brukte sukrin. Det gikk helt fint, merket ingenting til sukrinen. Men jeg kjørte det LENGE sammen med egg til eggedosis da.
Denne skal jeg jammen prøve i helgen :D
nå står denne i ovnen
250g smør
80g 86%
70g cloetta mørk sukkerfri
4egg
2dl sukrin
1/2 dl sterk kaffe
mmmm jeg gleder meg
Er dette kake ;-)
Framgangsmåte?
Hvor lenge og hvor varmt skal den stå?
sikle sikle
Det står i det første innlegget i denne tråden ;)
min ble som konfekt nesten...fulgte den oppskriften på første sida, sånn ca. Kommer til å halvere splenda neste gang og piske eggedosis, for den hevet sge, men falt sammen. Spiser den med vispet rømme...deeelig. brukte en mørk sukkerfritt sjokolade og en freia mørk med appelsin...
Denne står i ovnen nå! Røren smakte helt konge, tok en dæsj splenda i og endel vaniljeessens. Har brukt Freia 86%.
jeg skal prøve å lage den i morgen, men jeg har så lyst å lage den med sånn gulrotkakekremlokk. hehe. må jo droppe melisen da, men kanskje bare rømme og philadelfiaost og litt søtning?! (ikke denne gangen da, siden jeg har melkefri uke..men kanskje en annen gang..)
herregud å god den røra er! nam nam! da gjenstår det bare å se om kaka blir like god. røra mi skilte seg sikkelig den også, men det var bare å gjøre som photo sa. avkjøle og røre inn eggene med pisk. :D
going down
15-02-09, 14:50
Kan denne fryses?
Kan denne fryses?
Black Sunday kan fryses, ja.
Jeg deler den opp i fire deler og fryser tre av de. Det er akkurat passe stykker å ta opp når man skal servere noe godt eller til å ta med seg på besøk. :)
kaka er ok når den er kald, men jeg ble så lei meg når jeg smakte på den mens den var lunken fordi den smakte som alt annet på ketolyse! EGG! Sjokoladeomelett! OMG! blæ. Den var helt grei når den ble kald da, men litt for mye sjokolade for meg faktisk så ble en liten klatt rømme på den gitt. Synden sjøl i min melkefrie uke! hehe.
going down
15-02-09, 21:57
Black Sunday kan fryses, ja.
Jeg deler den opp i fire deler og fryser tre av de. Det er akkurat passe stykker å ta opp når man skal servere noe godt eller til å ta med seg på besøk. :)
Takk Gracella! Nå har min mann og jeg spist 1/4 av kaken. I morgen har jeg invitert søsteren min på kaffebesøk. Får se om det blir noe igjen til å fryse ned:D
forøvrig laget jeg den i brødform. springforma var opptatt med å holde gulrotkaken kjæresten min laget. hehe. gikk helt fint.
Er det virkelig ingen som har lagt ut bilde av vidunderligheten?! :eek: :D
Har en kake på gang nå :)
Det er en kake på www.detsoteliv.no (http://www.detsoteliv.no) som heter Black Magic som er identisk med denne, den har jeg laget maaange ganger. Med sukker da. Smaker helt nyydelig! Har ikke prøvd denne varianten uten sukker enda, men det skal jeg.
Nå står min i ovnen. Gleder meg noe helt sinnsykt til å nyte denne uten dårlig samvittighet. :sikle: (men neste gang blir det nok med nøtter i!)
Takk for oppskrift!
Da har jeg laget kaken - i muffinsformer da :D
Synes den ble veldig god, men veldig kompakt og flat. Tilsatte derfor 2 ts jbkm (er det sånn det forkortes mon tro), 1 ts bakepulver og litt fløte og da ble de helt som vanlige muffins i konsistens og utseende :ja:
Hvilke type muffinsformer brukte du? Papir eller teflon muffinsbrett.
Et spørsmål til - jbkm - tok du den i tørt eller rørte du den ut i fløte e.l.
Tilsatte derfor 2 ts jbkm (er det sånn det forkortes mon tro), 1 ts bakepulver og litt fløteGod idé!
Hvilke type muffinsformer brukte du? Papir eller teflon muffinsbrett.
Et spørsmål til - jbkm - tok du den i tørt eller rørte du den ut i fløte e.l.
Jeg brukte vanlige små. Fikk tilsammen 35 muffins av det, og det blir ikke så mange karber i hver :)
Jbkm tok jeg oppi tørt.
Uten de ekstra tilsetningene hang muffinsene fast i formen, men med tok jeg dem utav helt som vanlig og ingenting satt fast.
Jeg brukte vanlige små. Fikk tilsammen 35 muffins av det, og det blir ikke så mange karber i hver :)
Jbkm tok jeg oppi tørt.
Uten de ekstra tilsetningene hang muffinsene fast i formen, men med tok jeg dem utav helt som vanlig og ingenting satt fast.
Flott, takk for svar. Skal ha selskap neste helg og tenkte jeg ville bare ha lavkarbo kaker (om ikke gubben forlanger kjøpe marsipan kake - det er hans dag):p
Skal lage disse i helgen og se hvordan de blir.
Målte du fløten du hadde oppi eller bare tok du det på slump?
Flott, takk for svar. Skal ha selskap neste helg og tenkte jeg ville bare ha lavkarbo kaker (om ikke gubben forlanger kjøpe marsipan kake - det er hans dag):p
Skal lage disse i helgen og se hvordan de blir.
Målte du fløten du hadde oppi eller bare tok du det på slump?
Jeg tok bare litt fløte på slump. Dette var for å gjøre dem mindre "mørk sjokolade" i smaken. Tror faktisk jeg kutter 50g på sjokoladen neste gang og har i ca 1 dl fløte. Så det var greit å vente i 20 min før jeg helte røren oppi formene. Jbkm trenger litt tid å "sette" seg. Konsistensen skal være som med vanlig muffinskonsistens også før de er stekte, så da kan en se om en vil ha oppi mer jbkm alt etter hvor mye fløte en bruker.
Takk for utfyllende svar!!
Gleder meg til å smake disse.
Mmmmm, kake til frokost ..... (med god samvittighet tror jeg...)
Muffinsene må definitivt prøves. Men nå liker jeg best kompakte, saftige, halvrå sjokoladekaker i stedetfor sånne myke formkake-greier, hehe.
Enig med deg Iset, liker de best kompakt, fuktig og saftig. Men det er nok bare meg som liker det hjemme hos oss.
Mmmmm, kake til frokost ..... (med god samvittighet tror jeg...)
Jeg hååper du tuller litt nå?
Synes kaken var kjempe god, men jeg synes den ble litt for sterk :S
Tok å stiv pisket litt fløte og tok oppi vanilje ekstrakt, ble deilig :D
Tok du kremen oppå kaka? Jeg har laget kake nå, den har sprukket masse og for å skjule det lurer jeg på om jeg kan fylle et godt lag med pisket krem på. Hadde planer om å ha den med meg i 60-årslag i helgen, men vil helst skjule alle de fæle sprekkene i den... :)
Har noen lagd denne kaka med annet enn anton berg, nå etter anton berg ble "tatt av markedet"? Tenkte kanskje å bruke sukkerfritt sjokolade, men hvis sambo skal spise den kan jeg ikke det, han tåler ikke maltitol i hele tatt så :p
Og (haha nå føler jeg meg ikke som en fjortis) - hvillken kaffe skal jeg bruke? drikker ikke kaffe, så vet ikke hva som burde og ikke burde brukes. F.eks kokekaffe eller f.eks sånn du har i bare vann?
Og (haha nå føler jeg meg ikke som en fjortis) - hvillken kaffe skal jeg bruke? drikker ikke kaffe, så vet ikke hva som burde og ikke burde brukes. F.eks kokekaffe eller f.eks sånn du har i bare vann?
Jeg bruker ihvertfall bare pulverkaffi (sånn du har i vann bare ;))
Nå står kaka i ovnen og gjett om jeg er spent på resultatet :-)
Deigen var nesten "til å dø for" iallefall... Nam, nam..
Jeg brukte opp litt mørk sjokolade som jeg var redd jeg kunne spist opp hele selv, så total karbeinnholdet på kaka blir litt høyere enn hva jeg ville valgt ellers.
100 g mørk sjokolade 70%
100 g " 86%
50 g " m/appelsin 70%
230 g smør
1 1/2 dl sukrin
4 egg
Jeg liker ikke kaffe, så jeg droppet det.
Pisket eggedosis siden jeg bruker sukrin, skjønte jeg burde det (?). Første gang jeg bruker sukrin, så det blir spennende...
Deigen ble som sagt kjempe god, så da er det bare å vente på kaka!!
Tja... etter 50 min begynte det å lukte brent på kjøkkenet (på 170 c) så da tok jeg kaka ut. Den ser jo veldig mørk ut og passer godt til navnet sitt Black sunday ;-) Da får jeg krysse fingrene for at den er god og ikke smaker brent...
Nå har kaka stått kaldt i kjøleskapet siden i formiddag. Den ble litt brent, men jeg skjærte av det brente så da gikk det bra. Kaka var fantastisk god, det synes mannen også ;-) Serverte den med krem og bær. Nam...:)
så bra at den ble vellykket og at mannen i huset også likte den:)
Jeg brukte 100g bakekakao i kaka og det var IKKE godt!! Sterk og brent smak. Må prøve med bare sjokolade en annen gang..
Hva slags sjokolade bruker dere? Jeg fant bare med maltitol, og det er jo "forbudt" søtningsstoff for ketolyse-dietten. Og den hadde 54 k i seg!
Kjøpte 86% vanlig, men den har 19 k pr 100, og det blir ganske mye når man bruker 250 g sjokolade...
jeg synes halv posjon oppskrift holder i lange baner (bruker 1 pl. 70 eller 86%)
man orker ikke mye om gangen...
Hva slags sjokolade bruker dere? Jeg fant bare med maltitol, og det er jo "forbudt" søtningsstoff for ketolyse-dietten. Og den hadde 54 k i seg!
Kjøpte 86% vanlig, men den har 19 k pr 100, og det blir ganske mye når man bruker 250 g sjokolade...
Maltitol er ikke forbudt, og les deg opp på sukkeralkoholer, så skjønner du at noe kan trekkes fra :)
Denne likte jeg, kjempegod var den. Lagde den nå i helgen, den store kakebake-dagen kan man si.
Fikk ånden så innmari over meg at jeg bakte både denne, Gerds ostekake, Nannahs eplekake og en modifisert utgave av svigemors beste (iflg. min forlovede) og alle ble kjempegode!
For et mot og for en energi. Jeg er imponert og nysgjerrig på den svigermors beste. Er det en lavkarbovariant av verdens beste? I såfall vil jeg og sikkert flere veldig gjerne ha oppskrift.:)
Jeg bruker de lyse sjokoladeplatene fra Sukkerfritt.com kjøpt på Rema 1000.
Vurderer å prøve litt hvit og litt mørk sjokolade i dag, men er redd for at det blir helt merkelig...
Har ikke bestemt meg enda, så vi får se...
Den hvite sjokoladen blir sikkert lekker som glasur på denne som er så mørk. Kan sikkert blandes med litt smør og kremfløte og helles over uten å dekke hele. Blir sikkert penest hvis noe av kaken er synlig, i hvert fall ute langs kanten.
nå står denne i ovnen
250g smør
80g 86%
70g cloetta mørk sukkerfri
4egg
2dl sukrin
1/2 dl sterk kaffe
mmmm jeg gleder meg
Her har du brukt vesentlig mindre sjokolade enn i oppskriften. Ble det bra allikevel. Ble den ikke liten? Og hva med sukrinen, ble den passe søt?
forøvrig laget jeg den i brødform. springforma var opptatt med å holde gulrotkaken kjæresten min laget. hehe. gikk helt fint.
Hvordan i alle dager fikk du den hel ut fra brødformen. Lurer på om jeg også vil prøve i brødform, siden springformen min er ganske vid og jeg er redd kaka blir for flat. (24 cm tror jeg)
Er invitert på middag i kveld, og tenkte det ville være lurt å ha med lovlig dessert. Derfor denne lille "spørreundersøkelse" for å forsikre meg om at den blir perfekt allerede første gangen.:o
Jeg skal bruke en 100 g billig kokesjokolade, 2 stk anthon bergs sukkerfrie mørke på 45 g pr stk + 50 gram av Freias 85 %. Tenkte da å bruke 1 dl splenda. Noen som tror det blir passe?
Jeg skal ha bursdag her hjemme i morgen og vil gjerne lage denne kaka igjen...men ikke tale om jeg finner springformen min.....
Kan jeg ha bakepapir i ei ildfast form å steke kaka i den ?
MMMMM!
Jeg lagde black sunday som muffins på lørdag. Og tilsatte noen ss fløte og litt vaniljeessens, det smakte fantastisk! Og enda bedre ble det med litt vispa krem til!:D:p:)
Eg lagde denne som muffins i går...tilsatte som dere skrev over en skvett fløte og litt jbk-mjøl....mmmm de blei kjempegode...smakete nesten som sånn konfektkake..
Stekte de ikke så lenge ca 20 minutter, blei kjempedigg..
Anbefales som koz til påsken:)
trillian78
08-04-09, 19:06
Hohoho! Nå står denne i muffinsversjon i ovnen :spent: I de 5 siste muffinsene hadde jeg i litt mandelmel bare fordi jeg nettopp har kjøpt en kg og er spent på hvordan det funker :spent:
trillian78
08-04-09, 21:27
Åååååhhhh! :sikle: Milde himmel, denne var god! Alt for god! Den beste lavkarbokaka jeg har smakt!
Har spist to muffinser med krem på og et par bringebær på toppen av det hele. Himmelsk :love:
Mandelmelet funka fint det også. Klarer ikke bestemme meg for om jeg syns den var best med eller uten. De ble bare himmelske på to forskjellige måter :p
Blir de veldig flate som muffins? Hvor mye fyller dere muffinsformene ? Jeg har slike små pappformer.....
Fetpåmidten
09-04-09, 12:45
Jeg pleier å lage denne med 80-100g sukrin, og hakker 50g av sjokoladen opp i biter og har de oppi tilslutt. Det blir påskegodt....:)
trillian78
09-04-09, 13:25
"Måtte" bare ha en av disse til "lunsj" også. Uimotståelige! Men oppdaget at jeg syns de er bedre når de er romtemperert enn når de er kjøleskapskalde.
Blir de veldig flate som muffins? Hvor mye fyller dere muffinsformene ? Jeg har slike små pappformer.....
Jeg fylte litt mer enn halvfulle former. De bla ganske flate, men jeg vil helst ikke ha de så tykke jeg da. De er jo ganske mektige. Kanksje annerledes hvis man har bakepulver og jbkm i dem.
Jeg pleier å lage denne med 80-100g sukrin, og hakker 50g av sjokoladen opp i biter og har de oppi tilslutt. Det blir påskegodt....:)
Veide ikke opp sukrinet da jeg lagde disse. Men hadde kanskje en spiseskje sukrin i hele røra. Sjokkisen er jo ganske søt i seg selv. Er ikke så veldig glad i juksesukkeret jeg. Syns det lett kan sette en bismak. Jeg syns det er bedre å ha et par bær på toppen for å få søtheten. Blir mer "naturlig" smak på den måten.
Så lurt med hakka sjokolade oppi! Det tror jeg må prøve neste gang. Må bare prøve å la det bli en stund til neste gang. Det er vanskelig å la disse være i fred altså!
Jeg hadde valnøtter i noen av stykkene også. Veldig bra kombo.
Denne ble så god at fredrik har bestilt den til konfirmasjonen sin om .... hjelp! 2 uker!!!
Samme oppskrifta som på funksjonellmat, jo. Så da har jeg forholdet med sukrin. Så kjekt. Denne skal lages i kveld :sikle:
Denne ble så god at fredrik har bestilt den til konfirmasjonen sin om .... hjelp! 2 uker!!!
På 2 uker tror jeg til og med min mann hadde klart å få bakt en kake. :knegg:
Håhåhå:P Nå har jeg akkurat satt en Black Sunday inn i ovnen! Første gang jeg prøver, så er veldig spent.
MÅTTE bare bake denne til 17. mai, etter all skryten den har fått=)
Røra ble lysere enn jo trodde, men smakte fantastisk, akkurat som mørk sjokolademousse.
Jeg brukte en plate 86 % fra Black& Greens og en plate 75 % fra et merke som heter Planmil. Kjøpte den på Naturli'vis. Den inneholder xylitol. Får håpe jeg ikke reagerer på det:P
I tillegg tilsatte jeg litt kremfløte og vaniljeessens som jeg ser folk har anbefalt her. Så håper kaka blir like god som røra:P SKal la den stå i kjøleskapet til i morra.
Kommer tilbake med rapport:P
Kan noen forklare meg hvorfor man må bruke stålvisp?
Sulphur: Jeg er jammen ikke sikker jeg? Det er kanksje bare litt lettere å få pisket det stivt? Eller kanskje ikke det var meninga å skrive at man MÅ bruke det, men at det kan tolkes sånn? Jeg hadde en litt annen fremgansgmåte enn det som stod oppført. Jeg pisket eggedosis av søtningsmiddel og egg med håndmikser, og blandet sjokolade- og smørblandingen inn i dette. Gikk veldig fint. Tror ikke type pisk eller mikser er utslagsgivende for resultatet. Men så er ikke jeg noen ekspert, så kanskje noen andre vet?
Kaka ble forresten kjempe-vellykket! Hadde familiebesøk på kaffe og kaker i går, og kaka ble veldig populær! Serverte den med rømme og jordbær:P Farmor ville tilogmed ha oppskrifta, for den skulle hun bake på et sånt venninnetreff=) Man merker ikke at det er lavkarbo i et heele tatt! Det eneste var som flere har sagt her at den ble veldig søt, så neste gang kutter jeg ned på søtningsmiddelet:P
Mmmmm:D.
Tusen takk for en veldig god oppskrift.
Laget denne i går kveld, prøvdesmakte nå nettopp og den var kanongod. Jeg brukte bare 1dl søtningsmiddel (splenda + sukrin) og det var mer enn nok så følger de andre her om at 2dl kan være litt mye.
Det er navnet på kaken min som jeg lagde i går-seeeent i går vel og merke:)
Jeg fant den i en eller annen annonseavis, men har gjort den om til min egen, det må vel være lov? Byttet ut littegranne, og siden den ble bakt på en søndag, voila I give YOU BLACK SUNDAY :)
I såfall, denne kaka lover å være mørk, kraftig, fuktig og så god at du mest sannsynlig ikke vil klarer å stoppe etter kun ett stykke.
Hemmeligheten ligger i mye kokesjokolade og kaffe, og dessuten ikke noe mel av noe slag.:)
Ingredienser:
250 gram smør
250 gram kokesjokolade(selvsagt av den lovlige sukkerfrie og karbfrie)
1 dl sterk kaffe
2 dl natrenea eller splenda
4 egg
Smelt smør og kokesjokolade sammen med kaffe i en kjele på svak varme. Rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen. Bland i sukker og sammenpiskede egg med en stålvisp. Hell deigen i en liten , rund form(20 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175 grader i 1 time.
Avkjøle kaken i formen, og gjerne i kjøleskapet til dagen etter. løsne kaken fra formen ved å skjære rundt kanten på kaken med en skarp kviv ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og nyt den!
Er det ønskelige så kan man og legge et lag med sjokoladekrem på toppen, litt tynt lag av smeltet kokesjokolade og smør.
Noen liker også å ha litt vaniljeessens i røra og det går fint an :)
Denne kaken reddet meg fra å sprekke i helgen!
TUUUUUSEN takk!
Var i bursdagsselskap hos min bestemor, laget ferdig denne dagen før så den sto i kjøleskapet over natten. Den var utrolig god!
Ble spurt om oppskriften av 2 personer :D
Gjorde forresten noen små endringer i oppskriften når jeg laget den.
Brukte litt mindre enn 1 dl splenda - det var absolutt nok.
Og hadde i ca. 0,5 dl. fløte i røra.
Brukte 200 gram sjokolade i kaken (100 gram 70% og 100 gram 85%) , også smeltet jeg 50 gram sjokolage i litt smør dagen etter og smurte på dette som glasur. Strødde over kokkos som pynt, rett før glasuren stivnet.
Tusen takk for en kjempe bra oppskrift!
Denne kommer til å bli laget igjen!
Mulig jeg har overset noen svar i tråden, men er det noen som vet hvor mange dråper/ts med flytende natreen man kan bruke i denne?
Nå står denne kake og hviler på benken...lukter nyyydelig!!! :ja:
Skal sette den litt i kjøleskapet før jeg skal ta den med til lillebror som har bakt en kake til meg i dag også!!
Har nemlig bursdag i dag...:)
Gleder meg til å smake på den!!!
Denne hørtes jo helt nydelig ut... Tror jeg nesten må prøve å lage denne. Hvilken sjokolade bruker dere egentlig??
Nå står denne kake og hviler på benken...lukter nyyydelig!!! :ja:
Skal sette den litt i kjøleskapet før jeg skal ta den med til lillebror som har bakt en kake til meg i dag også!!
Har nemlig bursdag i dag...:)
Gleder meg til å smake på den!!!
Kaka ble VELDIG bitter...:o/
Andre som har laget den med noe lysere sjokolade og som syntes den ble bedre...?
Ojojoj....denne må prøves. Til helga kanskje? ;-)
Kaka ble VELDIG bitter...:o/
Andre som har laget den med noe lysere sjokolade og som syntes den ble bedre...?
Det syns jeg også min ble den gang jeg prøvde, men den bitterheten forsvant da den fikk stå i noen dager. Kaka ble mye bedre da! Smakene fikk satt seg og den ble mye rundere i smaken.
Det syns jeg også min ble den gang jeg prøvde, men den bitterheten forsvant da den fikk stå i noen dager. Kaka ble mye bedre da! Smakene fikk satt seg og den ble mye rundere i smaken.
Javel...? For noen besøkende fikk smake kaka etter noen dager og de berømmet den!! Ba om oppskriften også!!
Rakk aldri å smake den da (ble borte gitt...;)), men da skal jeg forsøke å bake den igjen...:ja:
Javel...? For noen besøkende fikk smake kaka etter noen dager og de berømmet den!! Ba om oppskriften også!!
Rakk aldri å smake den da (ble borte gitt...;)), men da skal jeg forsøke å bake den igjen...:ja:
Hvilket søtstoff brukte du? Bitterhet kommer av søtstoffet. Jeg tror nok Sukrin er best å bruke, det smaker som sukker. Jeg bruker ikke noe annet.
Hvilket søtstoff brukte du? Bitterhet kommer av søtstoffet. Jeg tror nok Sukrin er best å bruke, det smaker som sukker. Jeg bruker ikke noe annet.
Brukte Natreen - pulver. Har sett etter sukrin men finner ikke...?
Hvor kjøper du det?
Jeg kjøpte Sukrin på SunKost i dag.
Jeg har sett Sukrin i så og si alle helsekoster. :)
Natreen gir en virkelig ekkel bismak, jeg takler det ikke. Skikkelig bittert.
Kakao i seg selv er jo også veldig bittert, så det trenger nødvendigvis ikke komme av søtstoffet.
Åja det synes ikke jeg, men jeg er vant med mørk sjokolade. Mørk sjokolade kan nok smake litt bittert om man er vant til lysere. Men Natreen gir ofte en svært bitter smak på bakst, det har jeg erfart mange ganger. Rett og slett litt beskt.
Har akkurat bakt boller med barna med Natreen. Kjenner ikke til noen besk smak og ingen av barna sier noe heller...
Gode er de!! Skal selv holde meg til 1!;)
~Rosa Skydått~
25-09-09, 13:14
denne skal lages nå til helgen
Det er navnet på kaken min som jeg lagde i går-seeeent i går vel og merke:)
Jeg fant den i en eller annen annonseavis, men har gjort den om til min egen, det må vel være lov? Byttet ut littegranne, og siden den ble bakt på en søndag, voila I give YOU BLACK SUNDAY :)
I såfall, denne kaka lover å være mørk, kraftig, fuktig og så god at du mest sannsynlig ikke vil klarer å stoppe etter kun ett stykke.
Hemmeligheten ligger i mye kokesjokolade og kaffe, og dessuten ikke noe mel av noe slag.:)
Ingredienser:
250 gram smør
250 gram kokesjokolade(selvsagt av den lovlige sukkerfrie og karbfrie)
1 dl sterk kaffe
2 dl natrenea eller splenda
4 egg
Smelt smør og kokesjokolade sammen med kaffe i en kjele på svak varme. Rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen. Bland i sukker og sammenpiskede egg med en stålvisp. Hell deigen i en liten , rund form(20 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175 grader i 1 time.
Avkjøle kaken i formen, og gjerne i kjøleskapet til dagen etter. løsne kaken fra formen ved å skjære rundt kanten på kaken med en skarp kviv ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og nyt den!
Er det ønskelige så kan man og legge et lag med sjokoladekrem på toppen, litt tynt lag av smeltet kokesjokolade og smør.
Noen liker også å ha litt vaniljeessens i røra og det går fint an :)
Jeg leste oppskrift på kakeglasurer her inne, og lurer på om du tror denne blir god me en krem laget av lys sjokolade på?? :) Har ikke prøvd kaka, så aner ikke hvordan den smaker... Men skal prøve å lage den SNART, høres nyyyydelig ut!!:D
Det er navnet på kaken min som jeg lagde i går-seeeent i går vel og merke:)
Jeg fant den i en eller annen annonseavis, men har gjort den om til min egen, det må vel være lov? Byttet ut littegranne, og siden den ble bakt på en søndag, voila I give YOU BLACK SUNDAY :)
I såfall, denne kaka lover å være mørk, kraftig, fuktig og så god at du mest sannsynlig ikke vil klarer å stoppe etter kun ett stykke.
Hemmeligheten ligger i mye kokesjokolade og kaffe, og dessuten ikke noe mel av noe slag.:)
Ingredienser:
250 gram smør
250 gram kokesjokolade(selvsagt av den lovlige sukkerfrie og karbfrie)
1 dl sterk kaffe
2 dl natrenea eller splenda
4 egg
Smelt smør og kokesjokolade sammen med kaffe i en kjele på svak varme. Rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen. Bland i sukker og sammenpiskede egg med en stålvisp. Hell deigen i en liten , rund form(20 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175 grader i 1 time.
Avkjøle kaken i formen, og gjerne i kjøleskapet til dagen etter. løsne kaken fra formen ved å skjære rundt kanten på kaken med en skarp kviv ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og nyt den!
Er det ønskelige så kan man og legge et lag med sjokoladekrem på toppen, litt tynt lag av smeltet kokesjokolade og smør.
Noen liker også å ha litt vaniljeessens i røra og det går fint an :)
Er dette en kake som er god for alle, eller smaker den litt ketosemat? Lurer på å bake den til jeg får besøk.
Er dette en kake som er god for alle, eller smaker den litt ketosemat? Lurer på å bake den til jeg får besøk.
Om den smaker litt ketosemat? Åssen smak er det?
Jeg har servert denne til kollegaer som ikke går på lavkarbo, og jeg fikk bare positive tilbakemeldinger! :smile:
Er dette en kake som er god for alle, eller smaker den litt ketosemat? Lurer på å bake den til jeg får besøk.
Vel, ingen jeg serverte den til forsynte seg to ganger, for å si det sånn!:p
Den blir ingen søt kake og blir skrekkelig mektig!
Må si jeg ikke skjønner de som syntes den er så fantastisk, men jeg syns den var helt ok, da! Kommer nok ikke til å lage den ofte, men ......
For ein som ikkje drikk kaffe, kor sterk er sterk kaffe? Har kun sånn instant kaffee greier og har ikkje peiling. :)
For ein som ikkje drikk kaffe, kor sterk er sterk kaffe? Har kun sånn instant kaffee greier og har ikkje peiling. :)
Pleier å bruke en spiseskje pulverkaffe til en kopp når jeg skal ha kaffe i kaker etc.
Drikker heller ikke kaffe, men har alltid gjort det på denne måten og ingen har klaget enda!;)
Mmmm :)
Kan denne legges i noe annet enn en kakeform? Jeg har ikke kakeform, nemlig.. og har lyst til å bake i dag!
:D
Denne kaken var helt nydelig:)
Da står morsdagskaka i ovnen! Gleder meg til i morra! :)
Jeg fikk ikke til denne... :(
Hadde i en dl fløte i tillegg, for røra ble veldig sterk. Men det ble for mye fett rett og slett, og når kaka ble avkjølt skilte fettet seg ut så man ser små fettperler i den nederste cm av kaka. Smaken var helt grei, litt bitter mørk sjokoladesmak og veldig mektig, men ellers grei.
Kjipt, siden jeg skal ha valentinesmiddag her med en haug av folk senere :P
Skal lage denne i kveld. Er ørlitegrann bekymret i forkant, for jeg ser at ikke alle har vært like fornøyde.
Det finnes så mange forskjellige sjokoladetyper på markedet og mengden søtning må sikkert tilpasses hvilken sjokolade man bruker. Men jeg sitter ikke igjen med noe klart svar på hvilken kombinasjon av hvilken sjokolade og hvilket søtningsmiddel som blir best. Noe som har klare meninger om dette? ¨Magen min blir helt tullete av matitol, så jeg tør ikke å bruke for mye av slike sjokolader. Jeg er redd freia sin 86% kakao blir for bitter. Jeg skal derfor prøve med freia 70% og 150 g sukrin. Eller blir det for søtt?
Jeg har anton berg (mørk, 45 g) liggende i skapet og tenkte å bruke den til glassuren, siden jeg tåler matitol i små mengder.
Men en ting lurer jeg veldig på: Bruker dere vanlig meierismør eller usaltet???
Jeg brukte vanlig meierismør og det var nok ikke det som gjorde at kaken ble for mørk og tung for meg og de fleste andre i min familie!
Da har jeg prøvd denne kaken også. Vet ikke helt hva jeg skal si om resultatet. Det ble definitivt konfekt. Føles nesten som å spise ren sjokolade.
Jeg brukte 200 g freia 70% premium med 30 g kh/100g og 150 g sukrin. Hvis man deler kaken i 8 stykker, så blir det ca 7.5 g kh pr stykke. Kaken ble mer enn søt nok, kanskje en tanke for søt?
Jeg valgte å skille eggeplomme og hvite. Jeg pisket eggeplommer og sukrin og tilsatte 1 dl kremfløte for at sjokoladesmaken ikke skulle bli altfor intens. Jeg stivpisket eggehvitene. Det ble så mye røre at jeg måtte bruke en stor form (24 cm) og kaken hevet så mye i ovnen at den gikk over kanten på formen. Tok den ut etter nesten 1 time, da den begynte å bli svidd på toppen, men fremdeles var veldig våt inni. Den falt fullstendig sammen ved avkjøling og nå er den ikke høyere enn 1-2 cm. Vet ikke om det er sånn det skal være eller om min kake er mislykket??
Jeg kan ikke melde meg på i hallelujakoret som sier at dette er verdens beste kake. Men folk har jo forskjellig smak og preferanser. For meg ble dette litt for lite "kake" og mer som å spise ren sjokolade, men det er vel derfor det kan kalles konfektkake. Det smakte godt, men dette er ikke noe jeg kommer til å servere gjester.
Maja: Server kaken i tynne stykker med rømme og bringebær til. Da får man en syrlig "motvekt" til konfektsmaken :).
Ellers klarte jeg det mesterstykke å bruke 1/2 kg smør i stedet for 250g :eek:
Står og skravler i vei mens jeg skjærer opp og smelter hele pakken!! Nå skal det jo sies at jeg vanligvis kjøper 250 grams pakker, men jeg kan ikke skjønne hva jeg tenkte på.
Kaken er litt saltere (og fetere!) enn godt er, men jeg skal vel klare å få den ned - med rømme og bringebær, he, he
Kaken er litt saltere (og fetere!) enn godt er, men jeg skal vel klare å få den ned - med rømme og bringebær, he, he
Jeg brukte usaltet meierismør, og det tror jeg er lurt mtp at det ikke skal være saltsmak i en slik kake.
Jeg leste et sted at noen hevdet at kaken hadde brownieskonsistens, men det har ikke min kake. Den er mer porøs enn seig liksom...
Jeg skjønner ikke hvordan en kake som hever seg til over kanten på kakeformen kan falle sammen til å bli bare 1 cm. Noen som kan forklare hvorfor.
Jeg har laget glassur av Anton Berg sukkerfri som jeg smeltet og rørte sammen med usaltet smør og litt kremfløte. Kaken smaker helt ok. Mannen min synes den er god.
Kaken min er også litt "fast og svampete", ikke som en brownies, nei.
Jeg bruker en ganske liten form, da synker den ikke så mye sammen.
hoppetussa
26-03-10, 21:18
får man kjøpt slike sukkerfrie sjokolader hvor som helst,eller må en på helsekost??
får man kjøpt slike sukkerfrie sjokolader hvor som helst,eller må en på helsekost??
Rema har Cloetta sine, både mørk og lys variant!
Rema har Cloetta sine, både mørk og lys variant!
Ikke Rema her på Gjøvik.... :o Merkelig at de ikke har det samme utvalget i hele kjeden... :confused:
Ikke Rema her på Gjøvik.... :o Merkelig at de ikke har det samme utvalget i hele kjeden... :confused:
Det er ikke alle butikkene som har plass til/vil ta inn alt. men er det i sortimentet, skal de kunne bestille alt du ber om, sier butikksjefen på min kjære, flotte Rema!:hearts:
Det er ikke alle butikkene som har plass til/vil ta inn alt. men er det i sortimentet, skal de kunne bestille alt du ber om, sier butikksjefen på min kjære, flotte Rema!:hearts:
Er 2 Remaer her, får ta en liten runde og snakke pent med butikksjefmenneskene :p
Er 2 Remaer her, får ta en liten runde og snakke pent med butikksjefmenneskene :p
Gjør det, du, så bestiller de nok til deg. De får jo varer fra hovedlager hele tiden, så det burde gå fort også!:)
bruker dere vanlig salt smør eller usaltet?
Jeg brukte i hvert fall helt vanlig meierismør!:)
bruker dere vanlig salt smør eller usaltet?
Jeg bruker alltid vanlig meierismør.
det var godt, for det er det jeg handlet inn:D
Jeg lager denne nå, og røren smaker fantastisk godt :sikle:
Gleder meg til det ferdige resultatet :heia:
Åhhhh, denne skal jeg bake igjen !
Tok meg et stykke nå som frokostdessert, å gleder meg til neste dessert.. Tror nemlig det blir flere stykker idag :heia:
Nam!
Karboadolf
28-07-10, 09:14
:)Denne kunne jeg tenke meg å prøve, men hvor får man tak i kokesjokolade uten sukker og karbohydratet?
:)Denne kunne jeg tenke meg å prøve, men hvor får man tak i kokesjokolade uten sukker og karbohydratet?
På Rema feks!!!
De fører sjokoladen fra Sukkerfritt, både mørk og lys.
Den mørke inneholder 50g karber pr 100g, men av disse er 48 sukkeralkoholer og kan trekkes fra!:D
Karboadolf
28-07-10, 13:05
Takk for svaret, da er det bare å glede seg til kake til helgen.:D
Dette er kanskje et dumt spørsmål, men bruker dere varmluft når dere steker kaka?
Jeg forsøkte meg på denne, men brukte ei 23cm form, og synes kaka ble for lite stekt etter en time (brukte ikke varmluft). Men den var såpass god at jeg kommer til å lage den igjen :)
Jeg brukte i hvert fall ikke varmluft!:)
Kaken skal jo være litt rå og tung på en måte!
Ok, da blir det uten varmluft neste gang også :)
Kaka falt forresten veldig sammen når jeg tok den ut av ovnen, men men, er vel smaken som er det viktigste :)
Kaken er laget og ble kjempe god!:) Tusen takk for oppskriften!
Denne burde vel være grei å fryse? Tenkte at det kunne være kjempe fint å ha kaken nedfryst i biter så jeg kunne ta med meg et stykke når jeg skal bort på middag og sånn.
Hei!
Hvor får man tak i sukker og karbofri kokesjokolade?:)
Hvor får man tak i sukker og karbofri kokesjokolade?:)
Sukkerfrie sjokolader får man tak i i mange dagligvarebutikker. Sukkerfritt.com (http://www.sukkerfritt.com/index.html) f.eks. De på sukkerfritt er hetig søtet med maltitol da, så den påvirker blodsukkeret en del. Og påvirker magen masse... Hvis jeg spiser en hel slik så får jeg vondt i magen, masse luft og så blir det fuktig avføring litt etterpå. Og noen vil si at de fra sukkerfritt smaker papp, men jeg synes de smaker OK.
Jeg stikker innom en godteributikk med godt utvalg hvis jeg skal kjøpe god sukkerfri sjokolade. På godteributikken på Kvadrat (nær Stavanger) har de 10-15 typer sukkerfrie sjokolader - til og med konfekt.
Det sunneste er å lage selv. Jeg kjøper råvarer fra Økosjokolade.no (http://www.okosjokolade.no/) og søter med sukrinmelis og stevia. Jeg får ikke til å lage en god lys sjokolade, men jeg får til mørk. Putter gjerne i litt Cocosa også. Den blir mørk, mørk og bitrere enn man er vant med fra lavkvalitets-sukkersjokolader. De man får kjøpt på butikken er jo strengt tatt sukker med sjokolade.
Eventuelt kan du også kjøpe 86% sjokolade (eller 70% hvis du synes den blir for mørk) som finnes i de fleste butikker.
Og alt spørs på hvor streng du skal være på karbohydratinntaket.
Da står kaka i ovnen. Hadde bare 200 gram sjokolade, så hadde bakekakao i også. (2 ss ca)
Smakte på røra, mektig smak! Behøver nok ikke store biten før man har tilfredstilt sjokoladekake begjæret!
Hei, jeg er ny i lavkarboverden. du skriver 250 gram kokesjokolade (selvsagt den lovlige sukkerfrie og karbfrie)
Da må jeg bare spørre hvilken er det?
lurer også på natrena eller splenda, hva er det? kjøper jeg på helsekost eller får jeg i vanlig butikk?
Denne skal jeg lage i morgen! Lenge siden sist :)
Denne skal jeg lage i morgen! Lenge siden sist :)
Men ups.. :p jeg klarte å kun bruke 100g sjokolade.. Når jeg åpnet ovnsdøren etter en time, så kaken ut til å være full av fett, det boblet i og rundt den. Siden jeg ikke bruker sukkerfri sjokolade så tenkte jeg det kanskje var mer fett i den jeg hadde brukt. 46 g fett og da oppdaget jeg tabben min.. :p
Det er navnet på kaken min som jeg lagde i går-seeeent i går vel og merke:)
Jeg fant den i en eller annen annonseavis, men har gjort den om til min egen, det må vel være lov? Byttet ut littegranne, og siden den ble bakt på en søndag, voila I give YOU BLACK SUNDAY :)
I såfall, denne kaka lover å være mørk, kraftig, fuktig og så god at du mest sannsynlig ikke vil klarer å stoppe etter kun ett stykke.
Hemmeligheten ligger i mye kokesjokolade og kaffe, og dessuten ikke noe mel av noe slag.:)
Ingredienser:
250 gram smør
250 gram kokesjokolade(selvsagt av den lovlige sukkerfrie og karbfrie)
1 dl sterk kaffe
2 dl natrenea eller splenda
4 egg
Smelt smør og kokesjokolade sammen med kaffe i en kjele på svak varme. Rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen. Bland i sukker og sammenpiskede egg med en stålvisp. Hell deigen i en liten , rund form(20 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175 grader i 1 time.
Avkjøle kaken i formen, og gjerne i kjøleskapet til dagen etter. løsne kaken fra formen ved å skjære rundt kanten på kaken med en skarp kviv ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og nyt den!
Er det ønskelige så kan man og legge et lag med sjokoladekrem på toppen, litt tynt lag av smeltet kokesjokolade og smør.
Noen liker også å ha litt vaniljeessens i røra og det går fint an :)
Hvor får du kjøpt sukker og karbofri sjokolade? Helsekost?
*kremt* Den er i ovnen nå for å feire at jeg tjente 9.000 kroner i stedetfor 2.000 kr (salg av bil - ikke skroting som planlagt).
Sukkerfri sjokolade finnes på noen dagligvarebutikker, cavalier selges ofte på helsekost :)
Og den ble paddeflat, hard på toppen og flytende under og alt gikk gæli og jeg er dritsur. ;)
Og den ble paddeflat, hard på toppen og flytende under og alt gikk gæli og jeg er dritsur. ;)
Stod den litt høyt i ovnen? Eller er undervarmen i ovnen ødelagt? :eek:
Den sto i midten. Forma var stor, 26 cm, kan dette ha vært en grunn? Men ja, ovnen er gammel og kinkig, kan jeg få skylle på den?
Den sto i midten. Forma var stor, 26 cm, kan dette ha vært en grunn? Men ja, ovnen er gammel og kinkig, kan jeg få skylle på den?
:ja: :D
Photobscura
23-01-12, 09:19
Jeg har en springform på 21 cm, den er akkurat passe. Blir helt vellykka hver gang. :) Med så stor form kan det kanskje funke å steke lenger på lavere varme.
:ja: :D
Tusen takk, kjente hjertet mitt hoppet av glede! :D
Kanskje en brødform er bedre? Eller muffinsformer? Eller må jeg ut og kjøpe ny kakeform? Og ikke minst ovn....!
Photobscura
23-01-12, 09:26
Tusen takk, kjente hjertet mitt hoppet av glede! :D
Kanskje en brødform er bedre? Eller muffinsformer? Eller må jeg ut og kjøpe ny kakeform? Og ikke minst ovn....!
Du kan jo som sagt steke den litt lenger på lavere varme, eller så kan du øke oppskrifta litt. Brødform funker kanskje?! Men da bør du smøre den GODT, eller kle den med bakepapir. Jeg har alltid bakepapir på bunnen av springforma mi.
Du kan jo som sagt steke den litt lenger på lavere varme, eller så kan du øke oppskrifta litt. Brødform funker kanskje?! Men da bør du smøre den GODT, eller kle den med bakepapir. Jeg har alltid bakepapir på bunnen av springforma mi.
Takk! Satser på bakepapir i brødform neste gang, kanskje jeg kan bruke miksmasteren for å virkelig få blandet røra, eller bruker dere andre dette som treningsøkt?
Den ute av oven og til kjøling! Fikk tips fra Photo om denne for lenge siden, men har klart å spise opp sjokoladen før det ble kake flere ganger på rad nå :geip:
Lagde den på Freia 70%, og ca 1 dl fruktose (det var det jeg hadde), en 20 cm form. Satt ned temperaturen noe, for ovnen til svigermor er litt uvant. Røren smakte fantastisk, like god som den beste høykarbokakerøre. Bare pisket eggene lett, for jeg vil ha konfektkake, ikke sukkerbrød, men den hevet til over kanten allikevel.
Nå står jeg over den og venter :sikle:
Photobscura
04-05-12, 18:37
Tips! Sett den en time eller to i fryseren om du ikke kan vente på den til i morgen etter ei natt i kjøleskapet! Da får den den derre herlige konfektkatefeelingen! ;)
(Og jeg er ikke det miiiinste misunnlig! :p)
Tips! Sett den en time eller to i fryseren om du ikke kan vente på den til i morgen etter ei natt i kjøleskapet! Da får den den derre herlige konfektkatefeelingen! ;)
(Og jeg er ikke det miiiinste misunnlig! :p)
Mmm, det var lurt! For det er ikke snakk om at jeg kan vente!
Bare å komme innom Skøyen en tur :D
Photobscura
04-05-12, 18:40
Mmm, det var lurt! For det er ikke snakk om at jeg kan vente!
Bare å komme innom Skøyen en tur :D
Åh, fristerinne! Jaggu bra jeg ikke tåler fruktose. :D
Åh, fristerinne! Jaggu bra jeg ikke tåler fruktose. :D
Ja ja, mer kake til meg :D
Photobscura
04-05-12, 18:58
Ja ja, mer kake til meg :D
Aldri en dårlig ting. ;) Spar et stykke til i mårra. Sjokoladekake til frokost er herlig dekadent! :D
Aldri en dårlig ting. ;) Spar et stykke til i mårra. Sjokoladekake til frokost er herlig dekadent! :D
Skal prøve på det! Dessert til frokost burde absolutt forekomme oftere! Og så har jeg krem til! Ah, gleder meg sånn!
Her blir det 90års selskap på 17.mai og jeg har i den anledning tenkt til å lage denne. :) Men det blir så mye styr den dagen og dagen før, så lurt på å lage den noen dager før. Hvor lenge kan den stå i kjøleskap og være like god? Eller kan den evt fryses?
Hei!
Hvor får man tak i sukker og karbofri kokesjokolade?:)
Heisan :)
Det har blitt svart på ganske manger ganger i løpet av tråden, om du kikker gjennom finner du kanskje den butikkkjeden som selger i nærheten av deg :)
Her i mitt nærområde er det Prix som fører Cloetta varianten.
Photobscura
13-05-12, 12:26
Her blir det 90års selskap på 17.mai og jeg har i den anledning tenkt til å lage denne. :) Men det blir så mye styr den dagen og dagen før, så lurt på å lage den noen dager før. Hvor lenge kan den stå i kjøleskap og være like god? Eller kan den evt fryses?
Den holder seg flere dager i kjøleskap, og kan fryses også! :)
Den holder seg flere dager i kjøleskap, og kan fryses også! :)
Takk! :) Da lager jeg den tirsdag, tenker jeg. Så kan den bare stå i kjøleskapet. :)
Haha! Jeg har laget kaka - og hatt kakedrama med røykvarsler og tjohei. Formen min var ikke heelt tett i bunnen med bakepapiret, så det ser ut til å ha dryppet smør ned i bunnen av ovnen... fint og røyklagt, ble det. :p Håper kaka kan trøste skjøre nerver nå, altså!
Photobscura
15-05-12, 20:28
Haha! Jeg har laget kaka - og hatt kakedrama med røykvarsler og tjohei. Formen min var ikke heelt tett i bunnen med bakepapiret, så det ser ut til å ha dryppet smør ned i bunnen av ovnen... fint og røyklagt, ble det. :p Håper kaka kan trøste skjøre nerver nå, altså!
Hehe, kjent problem. Jeg har ALLTID både bakepapir i bunnen av springforma, OG nederst i stekeovnen. ;)
Jeg er veldig glad for at dette kom opp før jeg begynte. :ja:
hm, mulig å lage denne uten kaffe tro? jeg liker ikke kaffe, og eier dermed ikke hverken kaffe eller kaffetrakter...
Heisan :)
Det har blitt svart på ganske manger ganger i løpet av tråden, om du kikker gjennom finner du kanskje den butikkkjeden som selger i nærheten av deg :)
Her i mitt nærområde er det Prix som fører Cloetta varianten.
Weee :))) Selger de den på Prix altså? Sjelden innom der, men får vel ta meg en tur :)
Photobscura
15-05-12, 20:57
hm, mulig å lage denne uten kaffe tro? jeg liker ikke kaffe, og eier dermed ikke hverken kaffe eller kaffetrakter...
Det går nok helt fint uten kaffe, jeg for min del synes det gir en ekstra mørk og fyldig smak. Eller du kan prøve å erstatte det med en skvett f.eks. Cognac eller brun rom, om du har, og liker det?
redd for at den eneste spriten jeg har er vodka. alt fra plain til pære, vanilje og fersken... trukke det blir en slager :p kan vel ha oppi en dæsj kakao istedenfor, og kanskje litt ekstra væske.
Photobscura
15-05-12, 21:10
Kakao er det jo plenty av i sjokoladen, alt. ;) (Jeg bruker stort sett bare 86% i kaka), så det er muligens overflødig. Men jeg tror nok den blir veldig god uten kaffe også, altså!
Laget kaka i kveld, og sa at den skulle bli heeelt kald før den ble smakt. Men den kakeglade gjengen min klarte selvsagt ikke vente så lenge, og dommen fra oss alle her er at dette var rett og slett himmelsk!
Neste gang vi lager den skal jeg lunke noen bjørnebær i litt cocnac og også ha vaniljeis til. Vi ble enige om at det er smaker som må testes sammen med kaka!
Tusen takk for deilig oppskrift!
bare en ting å si om denne: nam!
bedre enn noen andre sjokoladekaker jeg har smakt! skal til og med huske på oppskriften til lavkarboen er ferdig :D
Smelt smør og sjokolade på lavest mulig varme, og ta tiden til hjelp (eller bruk vannbad). Blir det for varmt, kan du avkjøle det litt før du har i egg :)
For å gjøre denne enda bedre, tilsatte jeg en liten dæsj kokosmasse, og brukte espresso.. :spent:
Det søte liv har lagt ut bilde av denne: http://www.detsoteliv.no/oppskrift/black-sunday-lavkarbo
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.