amatøren
04-08-08, 18:30
Dette er fiskekaker som min mor har lært meg å lage, oppskriften har gått i arv i generasjoner:)
1,5 kg hysefilet (kolje)
Males opp sammen med
1/2 løk
Deretter røres dette sammen med ca 1 ss salt/seltin til det er seigt, bland så inn pepper og evt andre krydder.
Spe så med en blanding av
3 dl fløte og like mye vann, litt og litt.
Kommer an på fisken om den tar imot så mye, men det gikk helt greit her.
Rør godt, og ha i
1 egg.
Stekes i smør på svak varme, evt kokes i vann med grønnsaksbuljong til fiskeboller. Blir ca 14 karbs på hele porsjonen, og jeg får ca 25-30 fiskekaker.
1,5 kg hysefilet (kolje)
Males opp sammen med
1/2 løk
Deretter røres dette sammen med ca 1 ss salt/seltin til det er seigt, bland så inn pepper og evt andre krydder.
Spe så med en blanding av
3 dl fløte og like mye vann, litt og litt.
Kommer an på fisken om den tar imot så mye, men det gikk helt greit her.
Rør godt, og ha i
1 egg.
Stekes i smør på svak varme, evt kokes i vann med grønnsaksbuljong til fiskeboller. Blir ca 14 karbs på hele porsjonen, og jeg får ca 25-30 fiskekaker.