Jeg kom over sukkerfri en fristende sjokolade i en butikk i dag. Den var søtet med stoffet maltitol ( tror jeg) og hadde ca 45% karbohydreter ( med nesten 40 av dem var sukkeralkoholer, og 7 gram vanlige karbohydrater, tror jeg)
Sjokoladen var god så jeg spiste hele... og så begynner jeg å tenke en gang til. Var dette så lurt?:confused:
Maltinol er greit å spise det så videt eg har fått med meg :)
Hvilken sjokolade var det?
Jeg kom over sukkerfri en fristende sjokolade i en butikk i dag. Den var søtet med stoffet maltitol ( tror jeg) og hadde ca 45% karbohydreter ( med nesten 40 av dem var sukkeralkoholer, og 7 gram vanlige karbohydrater, tror jeg)
Sjokoladen var god så jeg spiste hele... og så begynner jeg å tenke en gang til. Var dette så lurt?:confused:
Gjør sikkert ikke noen større skade. Ny dag i morgen :)
Jeg har glemt hva sjokoladen heter ( var ikke noe kjent merke) og kasta papiret, men den hadde nøtter i seg, og så fantes den som hvit sjokolade og som ren sjokolade.:p
Så sant du ikke får magesjau av maltitol er det OK som søtningsmiddel, men når det er sagt, synes jeg likevel at 7 karber i en sjokolade er mye!
Når grensen for daglig inntak er mellom 15 og 20 karber er jo det nesten halvparten av rasjonen, og det er ikke ordentlig mat engang.
Så sant du ikke får magesjau av maltitol er det OK som søtningsmiddel, men når det er sagt, synes jeg likevel at 7 karber i en sjokolade er mye!
Når grensen for daglig inntak er mellom 15 og 20 karber er jo det nesten halvparten av rasjonen, og det er ikke ordentlig mat engang.
ENIG
Torkil:)