Adriane
18-08-08, 22:43
Nå har jeg altså prøvd meg som pølsemaker. Siden det var første gang, så var det jo litt styr. Og det var valgets kval siden jeg satt der med massevis av oppskrifter...
Måtte starte et sted, og brukte en blanding av 1 kg medisterdeig og 1/2 kg karbonade som fantes i frysern. Siden dette var ferdig vare, så fikk jeg ikke prøvd malingsgraden på de to skivene på denne gamle Kenwoden fra 1980.
Kjempediger orange Kenwod Major med stålbolle, kjøttkvern, pølsehorn, grønnsakkutter og kaffekvern. Veier et tonn.
Halve farsen ble blandet med 1 raspet løk, 1/2 ts ingefær, 1/4 ts allehånde, 1 ts pepper, 1 ts salt, 1 ts oregano, og 2 ts kalvefond blandet i litt vann til farsen
var passe fast.
Resterende 750 g ble blandet med 50 g fersk finkuttet ingefær, 1 ts pepper, 1 ts salt, 2 egg og 2 dl fløte. Tok i litt vann til slutt for å få passe konsistens.
Så kom moroa med å tre på svinetarmer på pølsehornet, men det gikk litt bedre etter tredje forsøk:D
Resultatet var 24 pølser ala størrelse bratwurst. Så var det valgets kval igjen. Skulle de stekes, trekkes, røykes eller henge kaldt en uke. Valget falt på å trekke pølsene (sultne) Begge typer ble trukket ved ca 90 g i 25 min og smakte utmerket.
Og det var gøy!! Og det er lettvint å ta opp av frysern og servere med blomkålstappe til, eller blomkål/løksalat. Og alle liker det:ja:
Kom med flere oppskrifter så kan vi danke ut fårikål og lutefisk:)
http://s530.photobucket.com/albums/dd343/Zhivas/?action=view¤t=Bilde036.jpg
Måtte starte et sted, og brukte en blanding av 1 kg medisterdeig og 1/2 kg karbonade som fantes i frysern. Siden dette var ferdig vare, så fikk jeg ikke prøvd malingsgraden på de to skivene på denne gamle Kenwoden fra 1980.
Kjempediger orange Kenwod Major med stålbolle, kjøttkvern, pølsehorn, grønnsakkutter og kaffekvern. Veier et tonn.
Halve farsen ble blandet med 1 raspet løk, 1/2 ts ingefær, 1/4 ts allehånde, 1 ts pepper, 1 ts salt, 1 ts oregano, og 2 ts kalvefond blandet i litt vann til farsen
var passe fast.
Resterende 750 g ble blandet med 50 g fersk finkuttet ingefær, 1 ts pepper, 1 ts salt, 2 egg og 2 dl fløte. Tok i litt vann til slutt for å få passe konsistens.
Så kom moroa med å tre på svinetarmer på pølsehornet, men det gikk litt bedre etter tredje forsøk:D
Resultatet var 24 pølser ala størrelse bratwurst. Så var det valgets kval igjen. Skulle de stekes, trekkes, røykes eller henge kaldt en uke. Valget falt på å trekke pølsene (sultne) Begge typer ble trukket ved ca 90 g i 25 min og smakte utmerket.
Og det var gøy!! Og det er lettvint å ta opp av frysern og servere med blomkålstappe til, eller blomkål/løksalat. Og alle liker det:ja:
Kom med flere oppskrifter så kan vi danke ut fårikål og lutefisk:)
http://s530.photobucket.com/albums/dd343/Zhivas/?action=view¤t=Bilde036.jpg