Enid
24-08-08, 23:49
300 g 70% sjokolade
6 egg
50 g smør (halvparten usaltet)
50 g fruktose/splenda (kan sikkert med fordel reduseres, da dette er regnet ut fre grunnoppskriften som er med sukker)
Bittelitt salt
Smelt sjokoladen med smøret
Pisk eggehvitene stive med saltet
Rør inn fruktosen og eggeplommene i sjokoladen, én og en
Rør forsiktig inn eggehvitene i blandingen
La stå i kjøleskapet i minst 6 timer.
-------------------------
Har ikke prøvd denne enda, men fant den på nettet og oversatte til norsk. Det skal være oppskriften på ekte fransk sjokolademousse (originalen til sjokolademousse er melkefri). Om noen prøver, gi en lyd!
6 egg
50 g smør (halvparten usaltet)
50 g fruktose/splenda (kan sikkert med fordel reduseres, da dette er regnet ut fre grunnoppskriften som er med sukker)
Bittelitt salt
Smelt sjokoladen med smøret
Pisk eggehvitene stive med saltet
Rør inn fruktosen og eggeplommene i sjokoladen, én og en
Rør forsiktig inn eggehvitene i blandingen
La stå i kjøleskapet i minst 6 timer.
-------------------------
Har ikke prøvd denne enda, men fant den på nettet og oversatte til norsk. Det skal være oppskriften på ekte fransk sjokolademousse (originalen til sjokolademousse er melkefri). Om noen prøver, gi en lyd!