View Full Version : "Ved siden av" til middag


xristina
26-08-08, 14:00
Jeg har forsøkt å søke i forumet her, men det eneste jeg finner er en mos av brokkoli og blomkål... Det jeg er på leting etter er noe jeg kan ha ved siden av kjøttet til middag. Så langt har jeg surret champion, squash, paprika og litt purre i kremfløte. Det er godt det, men vi begynner å bli litt lei. Samboeren er ikke den største grønnsaksfreaken, så det begrenser seg hva han ønsker å spise. Men er det noen der ute som har forslag på andre ting jeg kan ha ved siden av, eller andre grønnsaker jeg kan surre i fløte?

Gerd
26-08-08, 14:40
Blomkålsalat.
Stekte buketter av brokkoli og blomkål.
Salat av tomat, løk, fetaost (eller mozarella) m/ litt olivenolje og et dryss basilikum på toppen.
Stekt sjampinjong i smør, med salt og pepper (enkelt, men dæven så godt ;))

Ovnstekte grønnsaker. Bruk forskjellig krydder oppå, eller et lite dryss buljong. Eventuelt gratinere de med ost.
Stek kjøtt/fisk/kylling i ovnen sammen med oppdelte grønnsaker.

Grønnsaker jeg bruker mye av: Blomkål, brokkoli, vårløk, løk, aubergine, squash, fersk sjampinjong, paprika. tomater.

xristina
26-09-08, 12:13
Takk for svar, Gerd! Det blir i hovedsak det samme som jeg har servert til nå. Godt, men litt kjedelig... :cool: For meg er det ikke noe problem, for jeg liker nesten alle slags grønnsaker, men for samboeren blir det mer begrenset utvalg. Ja ja - han får meske seg i kjøtt og fisk!

Kitt
26-09-08, 16:10
Jukseris er kjempegodt!:D

http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2960&highlight=jukseris

Pearl
26-09-08, 16:43
Jeg er glad i sopp og spinat surret i fløte. Lite karber i både sopp og spinat.:)

Veggpryd
27-09-08, 11:14
Sopp og spinat i fløte! :love: Det er utrolig godt!

BMS!
27-09-08, 13:32
Jukseris er kjempegodt!:D

http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2960&highlight=jukseris


Skriver under på at jukseris er kjempegodt, men jeg har bare stekt det raskt i panna, med nokså mye meierismør... JAMMI :D

xtra
28-09-08, 16:20
Enig med deg i at det er vanskelig å finne grønnsaksvariasjoner.

Min anbefaling: Brekkbønner i kremet tomatsaus (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=16557). Kjempegodt!

David
10-01-09, 18:44
Blomkålpuré med svartpepper. smør og en stor neve ost i! Det er snadder ;-)

Jabba
10-01-09, 18:52
Minimais stekt i olje med Provancekrydder på.....kjempegodt !!!

Veggpryd
11-01-09, 16:17
Har forelsket meg helt i KÅL jeg nå... Det kan brukes til så mye, det er billig, det er godt, sikkert sunt og det har veldig lite karber! :D

Jeg lager kålstuing, surkål, kokt kål, kålsalat (coleslaw) og kålruletter.