View Full Version : Kresne knekkebrød!


evasr
31-08-08, 21:27
Har prøvd mange brød herfra, men siden jeg ikke liker hverken eggesmak eller linfrøsmak måtte jeg ta sleiva i egne hender. Har tatt meg noen mnd og en del mislykkede oppskrifter, men denne var virkelig god både som brød og knekkebrød!

1 boks Cottage Cheese
1 boks Creme Fraiche
10 egg
2 ts bakepulver
ca 1,5 dl Soyaflokker (mine har 3 karber pr 100 gram)
ca 1,5 dl kruskakli
8 små teskjeer Johannesbrødkjernemel
4-5 ss olje
2 ts salt

Mos CC med stavmikser, bland i resten av det våte + JBM, saltog bakepulver. Tilsett soyaflokker og kruskakli til deigen blir tykk som grøt.
Steker mine i to store former på 200 grader i en time, men de faller litt sammen (tar gjerne mot tips for å forhindre dette!). Del i skiver, og tørk i ovn med døra på gløtt på 50 grader over natt. Blir ca 50-60 stk av hele oppskriften, og den funker fint som pizzabunn og vanlige brødskiver også!

Kjempegode med ost og paprika på!:D

ecli
31-08-08, 21:41
Hva er soyaflokker?!
Kan jeg bytte det ut med mer kruskakli feks?

evasr
31-08-08, 21:43
Soyaflokker kjøpte jeg på helsekost, de smaker nesten litt havregryn. Lagde de med bare kruskakli før jeg fant dette, og det går kjempefint det også! Utenom JBM og soyaflokker er det jo bare ting de fleste har hjemme (og JBM har vel det fleste lavkarbere hjemme!) , er det som er så bra med denne.

Vibeke-67
31-08-08, 22:33
Høres spennende ut, men du må gjerne skjære de opp i skiver da, før du tørker de i ovnen? (må ha oppskrifter inn med teskjeer...)

evasr
31-08-08, 22:35
Hehe, ja-det er nok lurt!!:rolleyes:

:løper og endrer oppskriften: :o

Vibeke-67
31-08-08, 22:37
Skal prøves ut - takk!
Er forøvrig enig med deg, jeg er lei av denne egg-smaken på alt mulig.

Lava
31-08-08, 22:49
Spennende med noe nytt! Takker og bukker :heia:

MorStine
02-09-08, 08:24
Hm... Takk for oppskrift:)

Karbosara
21-04-09, 14:35
Herved skrevet ut! Må testes! Takk!