Nille
09-10-04, 14:09
RASPBERRY ALMOND CRUMB CAKE eller SMULDREPAI
1 kopp (2,5 dl) malte mandler
1/3 kopp Splenda eller Natreen
1/8 ts salt (den sleit jeg med gitt !! :o )
1/4 kopp meierismør kuttet i små stykker
1 ts bakepulver
1/3 kopp seter rømme
2 ss kremfløte
1 ts vanilje ekstrakt
1/2 ts mandel ekstrakt (brukte essens samme mengde)
1 stort egg
85 gram Philadelphia kremost
2 ss Splenda eller Natreen
1 eggehvite fra et stort egg
1/2 - 1 kopp frosne bringebær (eller 1/2 kopp friske)
2 ss skivede mandler
Forvarm ovn til 175 grader. Bland malte mandler, 1/3 kopp Splenda/Natreen og salt i en bolle. Smuldre inn smøret med mikser eller kniver.
NB !! IKKE SÅ MYE AT DET BLIR DEIG, DET SKAL SMULDRE !!!
Ta av 1/2 kopp med smuldremasse. Resten av smuldremassen blandes med bakepulver, rømme, krem, ekstrakter og egg. Kjør mixer på middels fart til det er blandet. Hell røren over i 20 cm form (NB !! Viktig at den ikke er større - da blir det flatt !!)
Bland kremost, 2 ss søtstoff, og eggehvite. Kjør på middels fart til det er blandet. Spre jevnt utover røren i formen. Spre bringebærene utover. Bland den 1/2 koppen med smuldremasse og de skivede mandlene (bruk gaffel) og fordel over bringebærene.
Stek midt i ovn på 175 grader i 30 min. eller til kaken kan trykkes ned på midten men "spretter" opp igjen. Avkjøl på rist.
Det blir 8 stykker, pr stykke:
Total: 279 Fat:26 236 86% Sat:1 7 2% Poly:2 16 6% Mono:5 41 15%Carbs:5 12 4% Fiber:2 0 0%Protein:6 26 9%Alcohol:0 2 1%
Feit & god. 3 netto karber pr stykke.
Kommentar: Lagde den i for stor form først. Den ble flat, ca 1 1/2 cm høy. Pisket også digen for mye så den ble for rennende. Pisket oste/eggehvitremassen* for lite så den ble enda mer rennende. *Denne kunne godt utelates. Skal prøve det neste gang.
1 kopp (2,5 dl) malte mandler
1/3 kopp Splenda eller Natreen
1/8 ts salt (den sleit jeg med gitt !! :o )
1/4 kopp meierismør kuttet i små stykker
1 ts bakepulver
1/3 kopp seter rømme
2 ss kremfløte
1 ts vanilje ekstrakt
1/2 ts mandel ekstrakt (brukte essens samme mengde)
1 stort egg
85 gram Philadelphia kremost
2 ss Splenda eller Natreen
1 eggehvite fra et stort egg
1/2 - 1 kopp frosne bringebær (eller 1/2 kopp friske)
2 ss skivede mandler
Forvarm ovn til 175 grader. Bland malte mandler, 1/3 kopp Splenda/Natreen og salt i en bolle. Smuldre inn smøret med mikser eller kniver.
NB !! IKKE SÅ MYE AT DET BLIR DEIG, DET SKAL SMULDRE !!!
Ta av 1/2 kopp med smuldremasse. Resten av smuldremassen blandes med bakepulver, rømme, krem, ekstrakter og egg. Kjør mixer på middels fart til det er blandet. Hell røren over i 20 cm form (NB !! Viktig at den ikke er større - da blir det flatt !!)
Bland kremost, 2 ss søtstoff, og eggehvite. Kjør på middels fart til det er blandet. Spre jevnt utover røren i formen. Spre bringebærene utover. Bland den 1/2 koppen med smuldremasse og de skivede mandlene (bruk gaffel) og fordel over bringebærene.
Stek midt i ovn på 175 grader i 30 min. eller til kaken kan trykkes ned på midten men "spretter" opp igjen. Avkjøl på rist.
Det blir 8 stykker, pr stykke:
Total: 279 Fat:26 236 86% Sat:1 7 2% Poly:2 16 6% Mono:5 41 15%Carbs:5 12 4% Fiber:2 0 0%Protein:6 26 9%Alcohol:0 2 1%
Feit & god. 3 netto karber pr stykke.
Kommentar: Lagde den i for stor form først. Den ble flat, ca 1 1/2 cm høy. Pisket også digen for mye så den ble for rennende. Pisket oste/eggehvitremassen* for lite så den ble enda mer rennende. *Denne kunne godt utelates. Skal prøve det neste gang.