Gracella
13-09-08, 20:47
Denne hadde vi i dag, og den er kjempegod.
Jeg elsker tomat sammen med fisk og dette er en litt modifisert oppskrift fra skolekjøkkenet som jeg har tatt vare på :)
Torsk i form med tomat
Nok til to personer
400 g frossen torsk (skjæres i ca 1 cm tykke skiver mens
den enda er litt frosen)
1 boks hakkede tomater (ca 8,0?)
ca 100 g brokkoli (3,0)
1 tomat, ca 100 g (2,5)
1 dl fløte (2,8)
reven ost til gratinering
krydder etter smak, jeg brukte salt, pepper,
chillipepper og koriander
Legg fiskeskivene i bunnen av en liten, smurt form.
Dryss over brokkolien som er delt opp i små buketter.
Sil tomatsaften fra en boks tomater og fordel
tomatbitene over fisken.
Skjær tomaten i tynne skiver og fordel utover.
Krydre etter smak.
Hell over fløten og dekk det hele med revet hvitost.
Gratineres i ovn på 200 grader i 30 minutter.
Serveres med grønn salat
Totalt karboinnhold: ca 16 gram pluss salaten.
De hermetiske tomatene jeg brukte har et karboinnhold på
2,6 pr 100g og når saften er silt vekk, så er det vel
250-300 gram igjen. Derfor setter jeg antall karber til
ca 8.
Jeg elsker tomat sammen med fisk og dette er en litt modifisert oppskrift fra skolekjøkkenet som jeg har tatt vare på :)
Torsk i form med tomat
Nok til to personer
400 g frossen torsk (skjæres i ca 1 cm tykke skiver mens
den enda er litt frosen)
1 boks hakkede tomater (ca 8,0?)
ca 100 g brokkoli (3,0)
1 tomat, ca 100 g (2,5)
1 dl fløte (2,8)
reven ost til gratinering
krydder etter smak, jeg brukte salt, pepper,
chillipepper og koriander
Legg fiskeskivene i bunnen av en liten, smurt form.
Dryss over brokkolien som er delt opp i små buketter.
Sil tomatsaften fra en boks tomater og fordel
tomatbitene over fisken.
Skjær tomaten i tynne skiver og fordel utover.
Krydre etter smak.
Hell over fløten og dekk det hele med revet hvitost.
Gratineres i ovn på 200 grader i 30 minutter.
Serveres med grønn salat
Totalt karboinnhold: ca 16 gram pluss salaten.
De hermetiske tomatene jeg brukte har et karboinnhold på
2,6 pr 100g og når saften er silt vekk, så er det vel
250-300 gram igjen. Derfor setter jeg antall karber til
ca 8.