View Full Version : Bjørgs Sjokoladedrøm


Tone-G
15-09-08, 22:41
Jeg fant denne oppskriften i denne ukes Allers..

Den kan lett omgjøres til Lavkarbo.. Jeg skiver inn orginaloppskrift, så kan dere forvandle den som dere vil :heia:

200 g mørk sjokolade
100 g smør
6 eggeplommer
1 dl sukker
6 eggehviter
100 g hakkede valnøtter
6 dl kremfløte
4 ss sukker
2 ss pulverkaffe


1. Smelt sjokoladen og smør på svak varme
Pisk eggeplommer og sukker
Stivpisk eggehvitene

2. Bland dette forsiktig sammen, bland inn hakkede valnøtter.

3 Kle en rund form (26 cm) med bakepapir. Stek kaken ved 180 grader i ca 15 min, avkjøl.

4. Pisk fløten stiv med sukker å rør inn pulverkaffe.
Legg kremen på kaken og strø over raspet sjokolade..





Gosj :sikle: Den må bare bli god! Den skal jeg jammen bake neste helg!

quebec
16-09-08, 07:45
er det selve kaffen av pulveret eller er det snakk om rent pulverkaffe, altså uten vannet :)?

vilya
16-09-08, 11:06
Det må da være utblandet. Kan ikke tenke meg at pulverkaffe løser seg opp i pisket krem. Isåfall må den nok has i før fløten piskes.

Tone-G
16-09-08, 15:27
Det er nok ren pulverkaffe uten vann.. Den løser seg nok fint opp :)
Hvis det hadde vært utblandet i vann kunne vi brukt hvilken kaffe vi ville:)

vilya
16-09-08, 17:46
Går ann å løse den ut i bittelitt vann da. Mente ikke at man skulle lage normalt sterk kaffe av den.

Iset
16-09-08, 18:02
Jeg hadde absolutt brukt sterk utblandet kaffe. Har prøvd meg med pulver før, det gikk til helvete, for å si det sånn. Mulig jeg var uheldig.

Kitt
16-09-08, 18:22
Jeg hadde absolutt brukt sterk utblandet kaffe. Har prøvd meg med pulver før, det gikk til helvete, for å si det sånn. Mulig jeg var uheldig.
Signerer!

Tone-G
16-09-08, 20:03
Jeg vet ikke om det er så lurt å ha vann i piska krem da:)

BMS!
16-09-08, 20:20
Jeg vet ikke om det er så lurt å ha vann i piska krem da:)

Det går faktisk greit å ha bitte litt espresso, feks. i piska krem. MEN den må vendes inn når kremen er helt ferdig..... Akuratt på samme måte som om man vil lage krem med litt cognac, eller noe annet godt :rolleyes:

Bamse
17-09-08, 21:38
Den så helt utrolig ut. Må prøve den til helga. Jeg er så sjokolade gal for tia :rolleyes:

Tone-G
23-09-08, 21:20
Jeg har ikke fått bakt denne ennå, men er det noen som har prøvd denne?

Lissy
26-09-08, 12:33
Hei!

Denne hørtes veldig god ut:-)
Noen som har noen tips om hvordan man kan gjøre den mere lavkarbo?

Anitra
04-11-08, 16:04
Jeg skal prøve denne idag :)

Tone-G
04-11-08, 16:38
Jeg skal prøve denne idag :)


Da må du fortelle hvordan resultatet blir :heia:

Anitra
04-11-08, 16:50
Nå glemte jeg valnøtter da, men røra smakte godt!:D Den står i ovnen nå.

Anitra
04-11-08, 17:26
Jeg brukte;
150 gr mørk sukkerfri sjokolade - Det står; karbo 50 gr, hvorav sukkerarter < 0,5 gr og sukkeralkoholer 48 gr. Denne er søtet med maltitol
100 gr meierismør - 1 gr
Ca 5 ss splenda
6 egg - 6 karbo

3 dl kremfløte - ca 9
ca 1 ss splenda
litt sjokolade til pynt - revet

Splendaen er jeg ikke sikker på altså.

Kanksje noen som er flinkere enn meg på dette?