View Full Version : Pølse- og ostemuffins


Marianne
10-10-04, 10:24
Pølse- og oste "muffins"


Disse egg "muffinsene" er en mettende frokost som kan spises i farten. Lag dem på forhånd og varm dem i mikro'n for en rask ta-med-frokost.

115 g kalkunpølse
1/2 hakket grønn paprika
1/4 løk, hakket
5 store egg
1 stor boks (2 små) skivede champignon
50 g revet lett gulost

Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en muffinsform-panne eller bruk store muffinsformer i papir. Stek pølsebitene, paprikaen og løken i noen få minutter. Avkjøl. Ha i eggene og soppen. Ha røren i muffinsformene og strø over revet ost.
Stekes i 20 minutter eller til eggene har stivnet.
Blir 6 store muffins.



Nutritional Information: 140 calories, 9 total fat (3 g sat,) 195 mg cholestero,l 4 g carbohydrate, 12 g protein, 1 g fibe, 400 mg sodium

This recipe was published in the Daily Dish (http://www.southbeachdiet.com/) on May 29, 2004. It also appears in The South Beach Diet Cookbook (http://www.southbeachsuccess.com/books/south-beach-diet-cookbook.htm).

ingu
13-08-08, 11:41
Disse var veldig gode, lagde dem i går :)
Blir jo som omelett da, så går jo fint an å bare steke på panna også :)

Iset
13-08-08, 11:52
De blir som omelett ja, men de blir allikevel bedre enn vanlig omelett, synes jeg. Vet ikke hvorfor, men jeg liker ikke så godt omeletter, mens jeg elsker disse. :D

Mosepjusk
09-09-08, 21:33
Pølsemuffinsene står nå i ovnen. Spennende!

Gerd
09-09-08, 21:45
Disse er fast inventar her hjemme. Kjekke å fryse, tiner fort :ja.
Også omdøpt til Pipper ;)

Mosepjusk
09-09-08, 21:47
Åååå, så det er detta som er Pipper! Herlig!

Mosepjusk
09-09-08, 22:05
De var supergode! De var veldig fine og freshe da jeg tok de ut av ovnen,
men etter 4 minutter skrumpa de skikkelig inn :lol:
Uansett, dommen er: Mmmmm :sikle:
Tok bilder også, skal legge de ut etterhvert...

Paradis-Oscar
09-09-08, 22:27
Pipper var det visst de het, ja :stortsmil

Og jeg som trodde disse også var en Ziggy-oppfinnelse...så feil kan man ta.

Og det mÅ jo være feil, ettersom denne tråden er fra Juratiden en gang :p

M&K
10-09-08, 08:24
Disse skal jeg prøve i kveld. Kanskje 2åringen får litt mer lyst på frokost, ev. kvelds :)

Mosepjusk
10-09-08, 09:30
Disse skal jeg prøve i kveld. Kanskje 2åringen får litt mer lyst på frokost, ev. kvelds :)
Det kan nok godt tenkes! Min 1,5-åring(!) spiste en i dag, og syns det var veldig godt!
Så i kveld blir det ny muffinsrunde med MASSE grønnsaker i :smile:
Lykke til!

Promadonna
27-02-09, 03:58
Nammmmmm. disse hørtes aldelse nydelig ut. Liker godt omelett, så vil tro disse faller i samk også. Må bare bli ferig med "helfarten" først...
Kan jo lage dette til dem hjemme i første omgang:-)

Mosepjusk
27-02-09, 23:32
Tok bilder også, skal legge de ut etterhvert...
Tok jeg bilder? Ja!
La jeg de ut? Nei...
Meeeeen... jeg gjør det nuh :smile: :D

otika
03-03-09, 22:01
lager nå med kjøttdeig,champingnon,mix krydder,knust tomat med hvitløk og jarlsberg ost.....spennende :D elsker nemlig alt dette, spesiellt kjøttdeig :p

brud09
08-03-09, 18:52
Ble de gode otika?

Babyblue
23-09-09, 15:16
Har nettopp prøvd disse og de var kjempegode! Men fikk det ikke til å bli 4 karbo per stykk.

Brukte:
2 kalkun grillpølser = 100 gram = 5 karbo.
1/2 paprika = 40 gram = ca. 2 karbo
1/4 løk = 30 gram = ca 2 karbo
1 boks champignon = maks 2 karbo (stod 0-1 gram karbo per 100 gram på boksen)
Ost og egg = 0 karbo

Sum = 11 gram karbo, altså maks 2 per muffins.

Nå brukte jeg en liten løk og en liten paprika, så muligens det er derfor.

Carisma
23-09-09, 15:18
Ost og egg = 0 karbo
Egg inneholder 1g karbo pr 100g. Ett egg ligger som regel rundt 60g, så det er 0,5g pr egg. Så 5 egg gir 1,5g karbo.

Babyblue
23-09-09, 15:51
Ifølge matvaretabellen ligger egg på 0.3 gram karbo per 100. 5 egg blir da 0,9 gram karbo. Uansett blir det ca 2 gram karbo per muffins.

Gerd
23-09-09, 17:00
Ifølge matvaretabellen ligger egg på 0.3 gram karbo per 100. 5 egg blir da 0,9 gram karbo. Uansett blir det ca 2 gram karbo per muffins.


Egg har 0,9 karbo pr 100 g. iflg. matvaretabellen: http://www.lavkarbo.no/matvaretabell/egg-kjott

Babyblue
24-09-09, 11:48
Aha, jeg bruker matvaretabellen.no. Der står det 0,3.

http://matportalen.no/matvaretabellen/index_html/tabell_view?nutrients=&searchmode=%20normal&valgtevarer=1198184140.08&grouping=0&togglerowcol=col

Men det blir uansett ikke 4 gram per. ;)

Thea86
24-10-09, 13:01
Denne må jeg prøve! Kjekk som frokost og lunsj da!! raskt og enkelt, lage dagen før og bare putte i micron!!

Seba-stina
24-10-09, 21:28
Disse så gode ut, men jeg trodde ikke pølser var ok på lavkarbo?? Hvilke pølser er det dere bruker? Navn og nummer takk! :p

Seba-stina
24-10-09, 21:32
Er det forresten noe jeg kan bytte ut soppen med? Siden vi ikke er så glad i sopp her... Broccoli for eksempel?

Idamor
17-02-10, 11:16
Da har jeg akkurat laget disse. Men brukte 7 egg i stedet for 5. Og cheddar i stedet for lettost. Med mine muffinsformer ble det i dag 13 stk a ca 0,3 g karbo. Godt var det også.
Jeg tok heller ikke osten oppå, men inni røra. Anbefales!
Pluss at jeg ikke brukte pølser, men skinke i røra. :-) Neste gang skal jeg prøve med kjøttdeig eller biffstrimler tenker jeg :-)

Furine
19-02-10, 09:21
Eg laga desse i går kveld med raspa mozzarella i, og kvitløkskyllingpølser, løk og sjampinjong. Hadde dei kalde til frukost i dag, kjempedigg! Men å ha dei i papirform vart berre rot! Det sit jo totalt fast i papiret. Men eg kjøpte heldigvis ei slik silikonformgreie, brett med 6 former i, og det fungerte veldig fint. Trur faktisk eg skal kjøpe enda ei slik form, så eg kan lage 12 i gongen. Takk for tips!

Seba-stina
21-02-10, 22:39
Ingen som kan svare på mine spørsmål?

Charlott
21-02-10, 22:43
Ingen som kan svare på mine spørsmål?
Det finnes noen pølser som har så lavt karbinnhold at de kan brukes. Noen Bratwürst, Jabobs som man finner hos Meny og ketolysepølser som finnes på samme sted. Let, så kanskje du finner ;) Er ikke noe særlig pølsemenneske så dette er det beste svaret herfra :p

Klart du kan bytte ut soppen med noe dere liker, bare å prøve seg frem :D

Photobscura
22-02-10, 02:22
Ingen som kan svare på mine spørsmål?
Så klart, bytt ut med hva ditt hjerte skulle begjære! Hva som helst av grønnsaker, pølse, what ever som passer til egg burde funke :)

Furine
22-02-10, 10:09
Er det forresten noe jeg kan bytte ut soppen med? Siden vi ikke er så glad i sopp her... Broccoli for eksempel?

Du kan putte i akkurat det du vil, tenker no eg. Broccoli, paprika, kjøtdeig, tacokrydra kjøtdeig, purreløk, grasløk, oliven andre grønsaker etc. Trur eigentleg det viktigaste er å steike og ordne ting på førehand, slik at ingrediensar med mykje fukt i seg får svetta ut dette først, før ein blandar dei inn i eggeblandinga. Eg hadde tabasco i mine no sist, det vart ikkje så verst! :)

Photobscura
22-02-10, 10:26
Du kan putte i akkurat det du vil, tenker no eg. Broccoli, paprika, kjøtdeig, tacokrydra kjøtdeig, purreløk, grasløk, oliven andre grønsaker etc. Trur eigentleg det viktigaste er å steike og ordne ting på førehand, slik at ingrediensar med mykje fukt i seg får svetta ut dette først, før ein blandar dei inn i eggeblandinga. Eg hadde tabasco i mine no sist, det vart ikkje så verst! :)
Åh, det var lurt! Jeg har laga disse en gang, og likte de ikke, for de ble så vasne.

Furine
22-02-10, 10:42
Åh, det var lurt! Jeg har laga disse en gang, og likte de ikke, for de ble så vasne.

Har ikkje hatt det problemet! Så trur det fungerer rimeleg bra.
Men eg blandar også raspa ost inni blandinga, ikkje berre på toppen. Men du et vel ikkje ost...?

Photobscura
22-02-10, 11:04
Har ikkje hatt det problemet! Så trur det fungerer rimeleg bra.
Men eg blandar også raspa ost inni blandinga, ikkje berre på toppen. Men du et vel ikkje ost...?
Nope :o. Tåler desverre ikke meieriprodukter særlig godt ... :(

Furine
22-02-10, 11:35
Nope :o. Tåler desverre ikke meieriprodukter særlig godt ... :(

Uff... Ikkje kjekt. Eg trudde kanskje eg hadde problem med meieriprodukt, fordi eg fekk magesjau ofte når eg åt noko med fløte i (eller smelta mozzarella for eksempel). Men det har gitt seg nesten heilt etter at eg byrja med magesyretablettar som systra mi fekk tips om på eit kosthaldsforedrag med Jan Veiersted.

Photobscura
22-02-10, 11:44
Uff... Ikkje kjekt. Eg trudde kanskje eg hadde problem med meieriprodukt, fordi eg fekk magesjau ofte når eg åt noko med fløte i (eller smelta mozzarella for eksempel). Men det har gitt seg nesten heilt etter at eg byrja med magesyretablettar som systra mi fekk tips om på eit kosthaldsforedrag med Jan Veiersted.
Joda, men jeg kan leve med det! Jeg pleier å gi meg selv dispensasjon når jeg er på besøk hjemme, da det gjør det litt lettere for mamma å mekke mat som jeg også kan spise. Men det er noe med melkeproteinet tror jeg (det var i alle fall det de konkluderte med på Fürst da jeg testet negativt på laktoseintoleranse ut fra symptomene jeg får ved inntak av meieriprodukter), og jeg går også opp i vekt av det over tid. Jeg la på meg halvannen kg i jula, f.eks, selv om det eneste jeg gjorde annerledes var å spise rømme, ost og fløte.

Nei, nå kupper jeg tråden her :p.

Furine
22-02-10, 12:14
Haha, vi har visst kuppa tråden begge to! Men eg synes ost er berre fantastisk godt, også i desse eggemuffinsane! Eg har kutta heilt ut melk frå det eg har i meg, men må ha ost!
Det må vel kunne fungere å ha smøreost med krydder i, i desse muffinsane? Hm... Det må testast!

Photobscura
22-02-10, 12:24
Det blir sikkert godt, og mere ''brød''-aktig.
Jeg elsker ost, og det er vel det eneste jeg kan finne på å crave skikkelig på. Men i mitt hode heter ingenting ''må ha'' eller ''klarer meg ikke uten'', det var vel bl.a den tankegangen, i mitt tilfelle, som gjorde meg overvektig i utgangspunktet ...
Har heller fokuset på det jeg kan spise i stedet for hva ikke kan. Men det er ikke fritt for at jeg ser fram til frislipp på meieriprodukter når jeg er hjemme (hvilket ''heldigvis'' ikke er så ofte).

Khb
03-12-10, 22:29
Seba Stina:

Eg vil tru at du kan byte ut soppen med kva som helst av grønnsaker.
Broccoli går fint. Kanksje forvelle dei litt først?;)