View Full Version : Vanlig kjøttdeig-Ok eller ikke? Hvilken type kjøttdeig er best? Kyllingkjøttdeig?
I denne kjøttdeigjungelen, er det noen jeg kan spise`? Er i uke 1 på ketolysekuren, er det noen kjøttdeig som er "bedre" enn annen kjøttdeig?
Photobscura
19-09-08, 21:35
Hva som helst av kjøttdeig som ikke er tilsatt stivelse eller melkepulver, altså helt rent kjøtt. Om det er kylling eller storfe eller svin eller lam må du vurdere ut fra hva du selv liker :)
Husk at man skal ha en del fett på ketolysekuren, så velg gjerne den feteste, eller bruk litt ekstra smør når du steker, det blir også veldig godt på smak :)
Jeg vil bare nevne at Prior bruker mye MUK (mekanisk utbenet kjøtt). Dette finner man i "farse" mat som pølser, kjøttboller, sikkert kylling kjøttdeig også. Spesielt kylling brukes til å lage MUK. Dette har jo ikke noe med spørsmålet ditt å gjøre, men jeg ville bare nevne det. Det er som regel opplyst på produktene. Jeg syns det er kvalmende ihvertfall.
http://matportalen.no/artikler/2005/5/mekanisk_utbenet_kjott_kan_ikke_kalles_kjott
jeg pleier å kjøpe medisterdeig i sverige (ikke farse altså) Ser for meg at den er mest fettfylt
Photobscura
21-09-08, 17:41
Jeg vil bare nevne at Prior bruker mye MUK (mekanisk utbenet kjøtt). Dette finner man i "farse" mat som pølser, kjøttboller, sikkert kylling kjøttdeig også. Spesielt kylling brukes til å lage MUK. Dette har jo ikke noe med spørsmålet ditt å gjøre, men jeg ville bare nevne det. Det er som regel opplyst på produktene. Jeg syns det er kvalmende ihvertfall.
http://matportalen.no/artikler/2005/5/mekanisk_utbenet_kjott_kan_ikke_kalles_kjott
De gjør så mye rart altså, de matprodusentene. F.eks kalveløpe i ost... :eek: Noe å plutselig finne ut når man er veggis :o
De gjør så mye rart altså, de matprodusentene. F.eks kalveløpe i ost... :eek: Noe å plutselig finne ut når man er veggis :o
Kalveløpe har vært brukt i osteproduksjon i minst 3000 år. Det er helt ufarlig, og brukes for å få ostestoffet (kasein) til å koagulere og skille seg fra mysen.
Photobscura
21-09-08, 18:00
Kalveløpe har vært brukt i osteproduksjon i minst 3000 år. Det er helt ufarlig, og brukes for å få ostestoffet (kasein) til å koagulere og skille seg fra mysen.
Joda, jeg vet det. Men man vil jo ikke ha det når man er vegetarianer, noe jeg var i mange år. Og første gang man får høre om det så synes man så klart det er ekkelt. Benmel er også naturlig, forsåvidt.
Det finne mikrobiell løpe også, men det brukes ikke i så mange oster, den eneste jeg vet om er Norbo.
Joda, jeg vet det. Men man vil jo ikke ha det når man er vegetarianer, og første gang man får høre om det så synes man så klart det er ekkelt. Benmel er også naturlig, forsåvidt.
Det finne mikrobiell løpe også, men det brukes ikke i så mange oster, den eneste jeg vet om er Norbo.
Norbo-osten er den eneste jeg kjenner til. TineSmør er forresten tilsatt D3, fra saue-ister. Dyreprodukt det òg :p
Photobscura
21-09-08, 18:31
Norbo-osten er den eneste jeg kjenner til. TineSmør er forresten tilsatt D3, fra saue-ister. Dyreprodukt det òg :p
Hoho, morsomt :o
Jaja, jeg er ikke så veldig lett å skremme når det kommer til mat, altså.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.