View Full Version : Skal bake brødet som står på bakemiksen, men mangler kruskakli ...


Stellamor
17-10-08, 16:29
Har vært i 3 butikker i dag og tomt alle steder.
Noen annet jeg kan bruke istedenfor?

Takknemlig for svar :)

Kitt
17-10-08, 17:41
Jeg kan ikke like kruskakli, så jeg bruker malte linfrø og solsikkekjerner i stede!

Pantress
17-10-08, 19:00
Grunnen til at du ikke finner Kuskakli er fordi hele produksjonen er trukket tilbake... Jeg har selv vært på butikken å lett, og endte med å spørre hvorfor de ikke hadde det på noen butikker. Fikk til svar at de hadde funnet noe feil med den produksjonen som var utsendt og at de derfor hadde tømt alle butikker for det produktet.

Kan ta alt fra 14 dager til 3 mnd før det er i butikken igjen. Og det er i alle fall 14 dager siden jeg var å spurte etter det.

Pantress

Stellamor
17-10-08, 19:09
Husker det var snakk om for mye av soppsporer eller noe lign. i kruskaklien, ja. Sikkert derfor.

Hm...
Kanskje prøve solsikkefrø da.
Hvor mange karber er det i det?
Gjør det noe utslag på totale mengden karber i brødet?

Veldig takknemlig for svar :)

Kitt
17-10-08, 20:14
Det er 19 karber i solsikkekjerner og 20 i kruskakli! Pr 100g, da!:p

Stellamor
17-10-08, 20:25
Tusen takk for svar!!
Da tror jeg det blir brød med solsikker istedenfor. :)

Flisa
17-10-08, 23:18
Det hørtes faktisk veldig godt med solsikkekjerner og linfrø... Jeg har lagd lappene med linfrø og kruskakli. Helt ok, men kanskje prøve noe nytt?!?!
Si i om det er godt når du har prøvd ;)

rebekah
18-10-08, 00:16
Har kommet ny kruskakli - i alle fall her i byen - på rema1000
den nye har kun 9kaber pr.100 =)

Stellamor
18-10-08, 08:27
Skal si i fra når jeg får bakt brødet med solsikkefrø ;)

luringen
18-10-08, 18:40
fiberhusk kan du bruke.

Stellamor
18-10-08, 22:12
Fiberhusk?
Hva er det? Hevemiddel?

Stellamor
19-10-08, 14:54
Har nå bakt brødet med solsikkefrø istedenfor kruskakli, og det smakte nyydelig!! Har aldri bakt med kruskakli, så vet ikke hvordan det smaker.
Med mye smør og to skiver brie på så var det kjempegodt!! :)
Smakte ikke veldig mye egg heller, men mer frø.

Så til deg som tipset om solsikkefrø: TUSEN TAKK!

Tips: et stripe bakepapir nedesrt i brødformen i tillegg til godt smurt form vil gjøre seg bra, tror jeg. Smurte formen godt, men var vanskelig å få ut likevel.

Dette kommer jeg til å bake mer av!!:p

Adriane
19-10-08, 16:37
Jeg har bakepapir i hele formen, og lar det være ekstra 10 cm på hver side. Når brødmassen er helt i formen, bretter jeg papiret litt over. Slik blir det ikke brent på toppen ved lang steketid, og kan løftes ut for avkjøling:)

Stellamor
19-10-08, 20:06
Veldig lurt, Adriane.
Blir bakepapir her neste gang jeg skal bake, ja :)